YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güneydoğu için iki üniversite protokol imzaladı, işbirliği bölgeye yarayacak

Gazikent Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nin sosyal bilimler enstitüleri arasında, ‘Ortak Lisansüstü Eğitim Programları’nın yürütülmesi amacıyla...

Gazikent Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nin sosyal bilimler enstitüleri arasında, ‘Ortak Lisansüstü Eğitim Programları’nın yürütülmesi amacıyla protokol imzalandı. Güneydoğu’daki nitelikli insan kaynağının yetişmesi için önem arz eden protokol, bölge için birçok konuda katkı sağlayıcı bir rol üstlenecek.
Protokol imza töreni, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü binasında yapıldı. Burada konuşan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Çiğdem Kayacan, Gaziantep'in bölgeye açılan çok önemli doğal bir kapı olduğunu belirtti. Gazikent Üniversitesi ile yapılan iş birliği protokolünü önemsediklerini vurgulayan Kayacan, "Çünkü biz bölgeyi önemsiyoruz. Bölge derken de bütün komşular. Bir yandan Balkanlar, bir yandan Avrasya bölgesi ve Ortadoğu, ondan sonra dünyanın diğer tarafları geliyor. İyi bir iş birliği bugünden itibaren başlar ve hayata geçer." dedi. Üniversitelerinin Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından biri olduğunu da dile getiren Kayacan, "Uluslararası ilişkileri bir bütün olarak görürken, bir taraftan da bölgeye önem veriyoruz. Önce bizim kültürümüzün benzer olduğu, köklerimizin aynı olduğu, dolayısıyla ortak değerlerimizin de zaten bulunduğu ortamları değerlendirmek istiyoruz. Bunun için Avrasya bölgesi, Balkanlar ve Ortadoğu ilişkilerimiz elbette öncelikli. Biz buradan çıkarabileceğimiz bilim alışverişi ağını iyi kurarsak, bölge olarak güçlü ve orada da iyi üniversiteler olarak katkımızı çok daha fazla yapabiliriz diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir de üniversite olarak sanayi odası, ticaret odası ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde olduklarını söyleyerek, bir taraftan üniversitelerinin de tanıtımını yaptıklarını ifade etti. Yapacakları iş birliğiyle, İstanbul Üniversitesi’nin birikim ve tecrübelerini, bölgeye ve Ortadoğu ülkelerine taşımak istediklerini dile getiren Özdemir, şöyle devam etti: "İÜ, ülkemizin en köklü üniversitesi. Benim Rektör olduğum Gazikent Üniversitesi de en genç üniversitelerden biri, fakat tarihi İpek Yolu üzerinde kurulmuş, vizyonu büyük olan bir üniversite. Biz Bologna Süreci'nin ruhuna uygun olarak dünya üniversiteleriyle birlikte ilişkiler kurarken, ülkenin en tecrübeli, birikimli ve eski üniversitesi olan İÜ ile de yüksek lisans, doktora ve diğer alanlarda iş birliği yapmak, tecrübesinden, beyin gücünden yararlanmak bize güç verecektir."

PROTOKOLÜN SAĞLADIĞI İMKÂNLAR
Başvuru yapan lisans mezunu öğrenciler, imzalanan iş birliği protokolü kapsamında insan kaynakları, işletme yönetimi ve organizasyon, pazarlama ve marka yönetimi, bankacılık ve risk yönetimi, kamu hukuku, özel hukuk, liderlik ve küresel girişimcilik alanlarında ‘Ortak Tezsiz Yüksek Lisans Programları’ndan eğitim alabilecek.
‘Ortak Tezsiz Yüksek Lisans Programları’ sayesinde yedi farklı dalda öğrenciler, İstanbul ve Gaziantep'te sağlanan eğitim imkânları ile yüksek lisans derslerine katılabilecek. ‘Yükseköğretim Kurumlarının Yurtiçindeki Yükseköğretim Kurumlarıyla Ortak Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Programları Tesisi Hakkında Yönetmelik’ hükümlerine uygun olarak dizayn edilen programlar sayesinde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler