HABER

Günümüzde risk alan ve kabul edilene meydan okuyan girişimlere ihtiyaç var

Webrazzi Summit 2015‘te Türkiye internet sektörünün en deneyimli isimlerinden Emre Kurttepeli‘yi de ağırladı.

Günümüzde risk alan ve kabul edilene meydan okuyan girişimlere ihtiyaç var

Galata İş Melekleri (Galata Business Angels-GBA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mynet‘in kurucusu olan Emre Kurttepeli, Arda Kutsal ile 1999’dan bugüne sektörde nelerin değiştiğini konuştu.

Türkiye'nin etkili internet konferansı webrazzi summit, 21-22 Ekim tarihlerinde Wyndham Grand İstanbul Levent'de gerçekleştirildi. Konferansta, Dijital Pazarlama, Sosyal Medya, E-Ticaret, Girişim Sermayesi, Melek Yatırım, Online Oyun, Mobil Uygulamalar ve birçok konu tartışmaya açıldı. Konferansta ayrıca paralel oturumlar ve girişimcilik yarışmaları düzenlendi.

2 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen ve internet ekosisteminin en önemli isimlerini bir araya getiren konferansta 86 konuşmacı, 5 farklı sahnede katılımcılarla buluştu.

GEÇMİŞTE RİSK ALMAK DAHA FAZLAYDI

Geçtiğimiz yıl yerel girişimlerin küresel pazara açılımı konusunda önemli paylaşımlarda bulunan Emre Kurttepeli, bu konferansta ise internet sektörünün geçmişini ve bugününü değerlendirdi. Kurttepeli kurucusu olduğu Mynet'in aylık 13 milyona yakın tekil ziyaretçi, 7,5 milyon aylık mobil tekil kullanıcı ile Türkiye'de internet kullanıcılarının yüzde 35'ine ulaştığını belirtti. Mynet'in Türkiye'nin lider yerel internet platformu olduğunu belirten Kurttepeli, şöyle konuştu:

"İlk yıllarımızda nasıl çıkış yapmak konusunda çok fazla düşüncemiz yoktu. Şimdiyse çıkış yapmayı konuşuyoruz ama çıkış yapmak için belli bir zaman gerektiğini de görüyoruz. Diğer yandan gelinen noktada çok büyük oyuncular var ve bunlara satılabilecek girişimler yapmaya odaklanmak zorunda kalıyoruz.

Yani geçmişte risk almak daha fazlaydı. Şimdiyse daha garantici girişimlere odaklanılıyor. Bugün sunumlar bile belli bir standart şekilde. Bu durum bana sıkıcı geliyor"

Arda Kutsal Angel.co’nun kurucusu Penchina’nın paylaştığı bir bilgiyi de değinerek, ABD’de girişimlerin halka arza ulaşmasının 8 yıl sürdüğünü, Angel.co’da yatırım yapılan girişimlerinse en fazla 3 yıllık olduğunu hatırlattı. Yani çıkış yapmanın belli bir zaman gerektirdiğinin altını çizdi.

Emre Kurttepeli e-ticaretin ve girişimlerin gidişatını da şöyle yorumladı:

"E-ticarette yerel kaldık. Halbuki ilk başlandığında gümrük duvarlarını yıkacak diye çıkmıştı. 100 milyon dolar ciro yapan ama zarar yapan girişimler var ve bu sistemi değiştiremedikleri için de bu böyle devam ediyor. Altı aylık kazanç hedefleri Türkiye’de 1,5 yılı bulabiliyor.

Girişimlerin dikeyde tekelleşmeyi başarabilecek bir hamle yapması gerekiyor. Dikeyde tekelleşecek kadar büyüyemezseniz işler zorlaşıyor"

Webrazzi Summit böyle gerçekleşti

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler