Giresun İl Özel İdaresi’nin 2014-2017 yılları arasındaki yatırım ve mali gelir-gider durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, İl Özel İdaresi’ni hedef gösterenlerinin kendilerindeki sıkıntıyı kamuoyundan gizlemek için hedef saptırma çabası olduğunu ileri sürdü.
İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, İl Özel İdaresi’nin 2014-2017 yılları arasında 263 milyon 726 bin 313 liralık yatırımlarından 142 milyon 255 bin 396 bin lirasının tamamlandığını ifade ederek devam eden 121 milyon 470 bin 917 liralık yatırımlardan ise 51 milyon liralık bir borcun bulunduğunu açıkladı.
Yapılan yatırımlar hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Gürel “Bu yatırımlar arasında 20 okul, bir anaokulu, 3 Hükümet Konağı, 2 köy konağı, 1 huzur evi, 6 sağlık evi, 3 spor salonu, 1 Halk Eğitim Merkezi, 11 öğrenci yurdu, bir gençlik merkezi, bir spor kompleksi, Zeytinlik Mahallesi İyileştirme Projesi, Bektaş Yayla Projesi, Botanik Ada Projesi, Gemilerçekeği regülasyon çalışması, tarihi cami onarımları, çeşmeler, okul onarımları, Yeşil Yol Projesi, asfalt çalışması, onlarca köye su deposunun yanı sıra kaynağında kaptaj ve sanitasyon çalışmaları ,vatandaşlarımızla iş birliği çerçevesinde beton yol çalışması, 2015-2016 yıllarında meydana gelen sel ve heyelan sonucu hasar gören yerlerde beton duvar çalışması yapılmıştır” dedi.
“16 ilçede 550 köye geçen yıldan daha fazla hizmet yapılacak”
Giresun İl Özel İdaresi’nin yılda 244 kilometre asfalt yol yaptığını da anlatan Gürel “16 ilçede 550 köye geçen yıldan daha fazla hizmet götürebilmek için tüm personel ve kaynaklarımız seferber edilmiş durumdadır. Yıllık ortalama 244 kilometre asfalt yol yapan İl Özel İdaresi’nin sadece 2017 yılı bilançosu 395 milyon 214 bin 255 TL olup, kısıtlı gelir kaynaklarına rağmen günlük piyasaya ortalama bir milyon lira aktaran bir kurumdur. Yoğun yatırımlarından dolayı kurumumuza iş yapan müteahhit firmalara sadece 86 milyon gibi bir borcun olması yaptığımız yatırımların boyutunu göze alacak olursak normal bir durumdur. Elbette İl Özel İdaresi’nin yaptırdığı işlerin karşılığını aynı gün ödenmesinden yanayız, yerel firmalarımız İl Özel İdaresi’ne gelen yatırımlarla birlikte daha da güçlenmektedir. 2018 yılında KÖYDES ödenekleri olarak sadece köylerimizin asfalt , beton yol çalışmaları su şebekesi onarımları ve depolama yapılması, heyelanlı kısımlarda duvarlarla önlem alınması için planlamalar yapılmıştır” diye konuştu.
“İl Özel İdaresi, şeffaf bir kurumdur”
İl Özel İdaresi’nin gerek denetimlerle gerekse kamuoyun açıklamalarıyla şeffaf bir kurum olduğunu da ifade eden Gürel “Kurum olarak her türlü öneriye, olumlu veya olumsuz eleştiriye açık olduğumuz muhakkaktır.İl Özel İdaresi, Sayıştay denetçileri tarafından yılda en az 2-3 kez denetlenmekte, ayrıca İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu tarafından da denetlenmekte ve kamuoyuna tüm şeffaflığıyla sunulmaktadır. KÖYDES Birlikleri 16 ilçemizde Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar başkanlığında 2 il genel meclisi üyesi , bölgenin 2 muhtarı tarafından takip edilmekte ve muhalefetin il genel meclisi üyeleri ve tüm köy muhtarları bu birliklerin harcamalarını denetleyip sorgulayabilmektedir. Ayrıca İl Özel İdare Encümeni Valimizin başkanlığında idari personel ve il genel meclisinden oluşmaktadır. Kurum her biriminin yaptığı her iş için tüm şeffaflığıyla yapılan yatırımların hesabını verebilmektedir. Muhalefet etmek amacıyla kamuoyu oluşturmak için kurumumuza yönelen eleştiriler prim yapmak amacıyla yapılmaktadır. Giresun’da yerel kurumlardan öz gelir bütçesi, İl Özel İdaresi’nden kat kat fazla olan, bir o kadar hizmet ağı, İl Özel İdaresi’nden kat kat küçük olmasına rağmen özel bankalara kadar borçlanan kurumlarında takibini yapılmasını arzu eder ve kamuoyunun dikkatine sunarız. İl Özel İdaresi’ni hedef gösterenlerinin kendilerindeki sıkıntıyı kamuoyundan gizlemek için hedef saptırma çabasından başka bir şey değildir” açıklamalarında bulundu