YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gürsoy'dan 'kültür Başkenti' Önerisi

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy, 2022 Avrupa Kültür Başkenti unvanını alacak şehrin...

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy, 2022 Avrupa Kültür Başkenti unvanını alacak şehrin henüz belli olmadığını belirterek, "Mersin bu unvan için en ideal adaydır. Olimpiyatlar kadar önemli olan bu organizasyon için topyekun çalışmalıyız" dedi.

Avrupa Birliği'nin düzenli biçimde her yıl belirlenen şehirlere verdiği 'Avrupa Kültür Başkenti' unvanı, 2022 yılında İngiltere, Makedonya ve Türkiye'den seçilecek kentlerin olacak. MEGİAD Başkanı Alper Gürsoy, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023'ten bir sene evvel yapılacak bu etkinliğin Mersin'de gerçekleşmesi için kentin tüm dinamiklerini birlikte hareket etmeye çağırdı. Avrupa Kültür Başkenti seçilen kentin kültürel hayatını ve gelişimini sergilemesi bakımından son derece iyi bir fırsat olan söz konusu organizasyonun, Mersin'de yapılması için biran önce harekete geçilmesi gerektiğini söyleyen Gürsoy, "Sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi, kültürel zenginlikleri ve turizmi ile ülkemizin en önemli şehirlerinden biri olan Mersin, 2022 Avrupa Kültür Başkenti unvanını en fazla hak eden kenttir" diye konuştu.

İstanbul'un 2010'da Avrupa Kültür Başkenti olmasının ülkemize önemli tecrübeler kazandırdığını, bu sayede 2022'deki organizasyona en iyi şekilde hazırlanılacağını da vurgulayan Gürsoy, şöyle devam etti; "En az olimpiyatlar kadar önemli olan bu organizasyona mutlaka Mersin'in ev sahipliği yapması gerekiyor. Ciddi prestij ve ekonomik katkı sağlayacak bu unvanın Mersin'e verilmesi için şehrimizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesi gerekiyor."

Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında uluslararası platformların önemli katılımıyla kentin farklı noktalarında yıl boyunca yüzlerce etkinliğin gerçekleşeceğini kaydeden Gürsoy, "Konserler, kongreler, atölye çalışmaları, sportif faaliyetler, sergiler, sahne performansları, fuarlar, seminer-konferans ve sempozyumlar, festival ve şenlikler, eğitim çalışmaları, müze ve kültür merkezi açılışları, saha çalışmaları gibi sayısız etkinlik, Mersin'i çok iyi yerlere getirecektir. Bu organizasyon için ayrılacak bütçe fazlasıyla geri alınacak, Mersin'in kültür, sanat ve turizminin yanı sıra ekonomisi de gelişecektir" ifadelerini kullandı.

Mersin'in, Akdeniz boyunca uzanan, sonu gelmeyen temiz kumsalları, portakal ve limon bahçeleri ile bir çok tarihi eserin bulunduğu, Türkiye'de kendi kendine yetebilen sayılı şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Gürsoy, "Dünyada üç ilahi dine mensup insanların mezarlarının yan yana olduğu başka bir şehir yok. Türkiye'nin en büyük gökdelenlerinden, Cumhuriyet tarihinin en büyük camilerinden birinin ve Hıristiyan dünyasının önemli merkezlerinin de bulunduğu Mersin'de devlet opera ve balesi de faaliyet gösteriyor. Kent, yöresel ve uluslararası şenlikleri, efsaneleri, Türkmen ve Yörük kültürü, yayla yaşantısı, yöresel el sanatları bakımından çok zengin bir bölge olarak, turizm sektörü için önemli bir konuma ve potansiyele sahip" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler