YURTHABER

Erzurum
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gurur ve hüznü bir arada yaşadılar

Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Piyade Teğmen Ahmet Aktepe, Piyade Teğmen Muhammed Kır ve Zap Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Gezer’in ailelerine düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Erzurum Valisi Okay Memiş tarafından takdim edildi.Tören öncesinde makamında şehit ailelerini ağırlayan Vali Okay Memiş, Piyade Teğmen Ahmet Aktepe’nin 4 yaşındaki kızı Aysima Aktepe ile yakından ilgilendi.“Sizler bize şehidimizin emanetisiniz” diyen Vali Okay Memiş, “Şehitler veriyoruz ve büyük üzüntü yaşıyoruz, bununla birlikte bu üzüntü kararlılığımızı değiştirmiyor bilakis bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için daha kararlı bir şekilde mücadele veriyoruz.

Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Piyade Teğmen Ahmet Aktepe, Piyade Teğmen Muhammed Kır ve Zap Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Gezer’in ailelerine düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Erzurum Valisi Okay Memiş tarafından takdim edildi.
Tören öncesinde makamında şehit ailelerini ağırlayan Vali Okay Memiş, Piyade Teğmen Ahmet Aktepe’nin 4 yaşındaki kızı Aysima Aktepe ile yakından ilgilendi.
“Sizler bize şehidimizin emanetisiniz” diyen Vali Okay Memiş, “Şehitler veriyoruz ve büyük üzüntü yaşıyoruz, bununla birlikte bu üzüntü kararlılığımızı değiştirmiyor bilakis bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için daha kararlı bir şekilde mücadele veriyoruz. Ahirete intikal ettiğimizde Allah bizi şehitlerimize karşı mahcup etmesin. Onlar genç yaşta bu ülke için canlarını feda ettiler biz de bütün kamu görevlileri olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak onlara layık olmaya çalışıyoruz. Bu mücadele bölücü terör örgütüyle mücadele. Kürt vatandaşlarımız bizim kardeşlerimiz, alevi vatandaşlarımız bizim kardeşlerimiz. Bununla birlikte ülkemizi bölüp, parçalayıp ayrı bir devlet kurmak isteyen insanlara bütün gücümüzle karşı koymak hepimizin vazifesi. Katiyen buna fırsat vermeyeceğiz, bu beyhude bir çabadır. Bu ülkenin, milletin en küçük ferdinden en büyük ferdine kadar hangi görevde olursa olsun katiyen buna müsaade etmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın İç işleri Bakanımızın kararlılığı ortadadır. Devletin bütün yetkililerinin, bizlerin, askerimizin, polisimizin, milletimizin, ordumuzun kararlılığı ortadadır. Tabi ateş düştüğü yeri yakıyor. Şehit olmadan önce sizin çocuğunuzdu, şehitlik mertebesinden sonra artık 82 milyon Türk milletinin evladıdır. Sizlerde bizlere; Türkiye Cumhuriyeti devletine emanetsiniz. Acınızı paylaşmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.
Devlet Övünç Madalyası ve Beratı töreninde gurur ve hüznü bir arada yaşandı.

Gurur ve hüznü bir arada yaşadılar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler