KADIN

Güzellik Kaynağı Bitkiler

İşte yulaftan ceviz yaprağına, elma sirkesinden ısırgana kadar güzellige giden adresler…

Güzellik Kaynağı Bitkiler

Doğanın güzelleştirici gücü bizlere ilham veriyor. Her geçen gün farklı bir bitkinin özelliğini keşfediyoruz. Doğal ürünlerin yan etkisiz oluşu ise en büyük avantaj. Bitkilerle güzel olmanın ipuçları, reçeteleri yüz güldürüyor. Ciltle ilgili her ay farklı konulara değiniyoruz. Bundan sonra daha yoğun bir hava kirliliği ile karşılaşacağız. Bu kez buna da dikkatinizi çekmek isteriz. Kirli havanın ve soğuğun cildin düşmanı olduğunu bilmek gerekiyor. Kirli hava, cildin korunma mekanizmasını yok ediyor. Kırışıklıklara, sarkmalara yol açıyor. Çözüm olarak öncelikle cilt bakım ürünleriniz her açıdan doğal olmalı. Bir de kimyasal içerekle kozmetiksel maddelerle onu yıpratmak iki kat kötü sonuç verir. Bunlardan kaçırmak için ebegümeci ve papatya gibi bitki özlerinden elde edilen toniklerle yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Papatya, lavanta, ebegümeci ve anasonu aynı zamanda çay olarak da tüketerek "içten" de kendinize güzellik desteği sağlayabilirsiniz..


Sorunlu ciltler arasında en çok insanlar sivilceli, iltihaplı ve de allerjik ciltlerden yakınıyorlar. Her türlü deri problemi için bitkisel çözümlerden yararlanmak önemli. Size hemen kolay bir formül verelim: Bir yemek kaşığı dolusu kuru papatya, bir tutam ince kıyılmış ayrıkotu kökü, bir tutam adaçayı, bir yemek kaşığı ebegümeci(yaprağı olmalı) , bir yemek kaşığı dolusu aynısafa çiçeğini iyice karıştırın ve cam bir kavanoza koyun. Bir su bardağı su ilave edin, ağzını kapatın ve 4 gün bekletin. Bu karışım dört gün sonra iyi bir cilt temizleyici olacaktır. Sabah akşam pamukla yüzünüzü temizlerseniz çok iyi sonuçlar alırsınız..

Bu arada okurlar bize soruyor. Kimyasal içerikli kozmetik ürünler ne gibi zararlar verebilir diye. Çünkü yıllarca kullandıkları için cilte ne gibi etkileri olabileceğini öğrenmek istiyorlar. Şunu unutmayalım;: Pürüzsüz cilt, parlak saçlar kimyasal maddelerle mümkün olsa da kalıcı olmaz. Doğal kozmetiklerle ise cildin kendisini yenileyebilmesi mümkün olur. Bal, kısrak sütü ile güzelleşen Kleopatra da haksız değildi bu nedenle! Yani doğal kremler ve losyonlardan vazgeçmeyelim.

Doğal kozmetik ürünlerinde malzeme olarak kimyasal bileşen değil, katı yağlar ve balmumu veya bitkisel yağlardan başka bir yabancı madde bulunmaz.

Kimyasal kozmetik ürünleri uzun süre boyunca bozulmaz. Çünkü bunun için içine özel bileşenler katılır. Ama işte bu katılan bileşenler derinin dengesini bozabilirler ve alerji gibi bir çok soruna yol açabilirler. Doğal ürünler ise dayanıklılık kazandıran herhangi bir yapay madde içermedikleri için bu tip çekinceler olmaz.


Sorunlu ciltlere bitkiler

Bu arada cilt tiplerinden da kısaca söz etmek istiyorum: Yapısından dolayı herkesin cildi farklıdır. Genellikle üç cilt tipinden söz edilir: Normal veya karışık cilt, yağlı cilt ve kuru cilt.
-Normal ve karışık cilt: Normal cilt tipi düzgün ve yumuşak görünümlüdür. Sağlıklı bir görünüm verir. Karışık olan ciltler vardır. Bunlarda yanaklar kuru ve daha çok alın, burun ve çene bölgeleri yağlıdır. Ama bu durum, normal ciltte de görülebildiği için, normal cilt sınıfına girer.

-Yağlı cilt: Bu ciltler genellikle problemli olur. İri gözenekler görülür. Sivilceler daha sık oluşabilir.

-Kuru cilt: Bazen sert görünür. Pullu yapısı olabilir. Göz ve ağız çevresinde kırışıklık meydana gelir. Kuru ciltler temizlendikten sonra bir gerginlik oluşur.

Şimdi size her tip sorunlu ciltler için yararlı bazı şifalı ürünlerden ve bitkilerden söz edeceğiz. Ancak herhangi bir sorunuz olmasa da daha güzel kalmak ve varolan güzelliğinizi korumak için de bu bitkileri kullanabilirsiniz..

- At kuyruğu: İçindeki silisik asit sayesinde, cilde yeni bir esneklik kazandırır. Ayrıca sivilceli ciltler için faydalı. Örneğin akne denilen sivilcelerin tedavisinde kullanılabilecek çok etkili bir dezenfektan sayılır.

- Aynısafa çiçeği: Deriyi temizler ve kendini yenilemesini destekler İltihaplanmaları önler ve yaraların iyileşmesini kolaylaştırır. Aynısafa merhemi de yaraların iyileşmesinde etkili olur.

- Ceviz yaprağı: Yağlı ve temiz olmayan ciltlerde ve yağlı saçlarda kullanılabilir.

- Civanperçemi: Bu bitki de güsellik için öneli sonuçlar yaratır. İltihaplanma varsa önler. Özellikle sağlıksız ve iltihaplı deride bu bitki ile yapılan losyonlar kullanılır..

- Isırgan: Kan dolaşımını sağlayan yegane şifalı bitkidir. Derinin kan dolaşımını çoğaltan bir özelliği vardır. Yağlı saçlara ve kepeğe karşı her zaman önemli sonuçlar aldırır.

- Çiçek balı: içindeki maddeler deriyi güçlendirir ve yumuşatır. Antibakteriyel ve iltihap giderici, deriyi gerginleştiricidir, esnekliği arttırır ve kan dolaşımını uyarır. Haftada bir çiçek balını cilde sürebilirsiniz.

- Elma sirkesi: Çok zengin vitaminler ihtiva ettiği için kuru ve çatlak cilt için olumlu etkiler sağlar. Yağlı ve sivilceli ciltler de elma sirkesi ile cilt sorunlarını giderebilir.

- Yulaf: Vitaminler, mineraller ihtiva eder. Yulaf maskesi deriyi düzgünleştirir. Yüz maskesi hazırlarken yulafı özellikle seçmelisiniz. Çünkü olumlu sonuçları elde etmeniz daha kısa yoldan olur.

- Kabak çekirdeği yağı: Yaşlanmayı yavaşlatmak istiyorsanız bu yağı zaman zaman cildinize uygulayın

Bitkisel yağlar: Bitkisel yağlar yüz ve beden için olumlu güzellik soruçları yaratırlar. Ama bu yağlarla yapılan masajları da sakın önemsememezlik etmeyin. Masaj, banyo ve diğer yollarla uygulanan bitkisel yağlar adeta her derde devadır. Aromatik bitkilerden buhar-damıtma yöntemiyle elde edilen öz yağlar cilt tarafından çok kolay emilen özelliğe sahip. Sadece masaj bile yapsanız iyileştirici özelliklerini farkedersiniz. "Aromaterapi" olarak bilinen bu yöntem sadece bedensel sorunların değil, strese dayalı problemlerin de giderilmesinde rol oynar. Hiç bir rahatsızlığınız olmasa da aromaterapiden yararlanabilirsiniz. Her bitkisel yağın bir işlevi var. Kimileri rahatlatıyor, kimileri de canlılık kazandırıyor. Beden, yüz ve saç için farklı masajlar yapılır. Masaj çok eskiden bu yana şifalar yaratır. İşte aromatik yağlarla yapılan masajların etkileri kime zaman mucizevi olabilir. Uzak doğu kökenli olan bu masaj tekniklerini son yıllarda bir çok insan benimsiyor. Bu konuda her türlü bilgiyi herbalium’dan alabilirsiniz.


Güzellik ve doğallık dileklerimle,

Volkan Kurt
Herbalium
volkankurt2006@mynet.com

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler