Türkiye'nin değişmez acı gerçeklerinden biri de deprem. 1999'da bunlardan birini en ağır şekilde yaşadık. 17 binden fazla insanımızı kaybettiğimiz 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde gündem yine olası Marmara depremi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Mynet'e yaptığı açıklamalarda en riskli ve en güvenli bulduğu bölgeleri sıraladı. Öte yandan olası korkutucu depremin kaç saniye süreceğini de söyledi.
17 Ağustos 1999'da yaşanan depremin ardından neredeyse 30 yıl gibi bir süre geçerken, uzmanlar beklenen "Büyük Marmara Depremi" için artık çok fazla zaman kalmadığı uyarısında bulunuyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan deprem uzmanı jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara’da beklenen depremin İstanbul’u nasıl etkileyeceğiyle ilgili dört farklı senaryo paylaştı. Büyüklükleri 6.9 ile 7.6 arasında değişen senaryolara ilişkin haritaları paylaşan Tüysüz çarpıcı ifadeler kullandı.
17 Ağustos Marmara depremi üzerinden tam 24 yıl geçti. Hayatını kaybeden vatandaşlar, 24'üncü yılında depremin merkez üssü olan Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde anıldı. Gölcük depremi, yerel saatle 03:02'de 40,70 kuzey enlemi ile 29,91 doğu boylamına ilişkin bölgede, İzmit'in 11 km güneydoğusunda gerçekleşmişti. Birçok kişi arama motorlarında konuya dair sorgulama yapıyor. Peki, 17 Ağustos 1999 depremi kaç şiddetindeydi? 17 Ağustos depreminde kaç kişi öldü?
17 Ağustos 1999 depremi ile ilgili detaylar, bu kara günün yıldönümü nedeniyle vatandaşlar tarafından merak edildi. Gölcük depremi, 40,70 kuzey enlemi ile 29,91 doğu boylamına ilişkin bölgede, İzmit'in 11 km güneydoğusunda gerçekleşmişti. Bu kara günün üzerinden tam 24 yıl geçti. Peki, 17 Ağustos 1999 depremi kaç şiddetindeydi? 17 Ağustos Gölcük depreminde kaç kişi öldü? İşte detaylar...
Yalova’da, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrasında yapı stoku yüzde 65 oranında yenilenirken, kalan yüzde 35’lik kısmın yenilenmesi adına hayata geçirilen kentsel dönüşümler çerçevesinde kirada kalmak istemeyen vatandaşlar için konteyner kent kuruldu.
17 Ağustos 1999 depremi ile ilgili detaylar, Pazartesi günü 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş depremi sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yıllar geçse bile her depremde hatırlanan 17 Ağustos Gölcük depreminde çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti. Peki, 17 Ağustos 1999 depremi kaç büyüklüğünde oldu, kaç saniye sürdü? İşte, 17 Ağustos Gölcük depremi saati, can kaybı ve yaralı sayısı...
10 Şubat 11.00 itibarıyla, açıklanan son verilere göre depremden hayatını kaybeden kişi sayısı resmi olarak 17 bin 674 oldu. Türkiye, 6 Şubat'ta başlayan acı günün dördüncüsünü yaşarken akıllara 99 depremi gelmeye devam ediyor. 6 Şubat depremi gibi büyük yıkıma neden olan 99 depreminde kaç kişinin öldüğü merak ediliyor. Peki 99 depreminde kaç kişi öldü? 17 Ağustos 1999 depreminin şiddeti kaçtı? İşte yıkılan bina sayısı...
17 Ağustos 1999 Marmara Gölcük depreminin üzerinden 24 yıl geçti. Yıllar sonra bile her deprem anında hatırlanan 17 Ağustos Gölcük depreminde kaç kişi öldü ve deprem kaç şiddetindeydi merak ediliyor. Binlerce kişinin ölümüne sebep olan 17 Ağustos 1999 Marmara Gölcük depremi kaç şiddetindeydi?
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Meclis'ten geçerek yasalaşması beklenirken yeni bir gelişme daha yaşandı. 17 Ağustos 1999 depremi nedeniyle sigorta bildirgeleri 18 Ağustos'ta 3 ay ertelenen çalışanlar EYT'yi 1 gün, 1 hafta, 1 ay ile kaçırdı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, mağdurlar için kademe hakkının sağlanması çağrısında bulundu.
Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Orhan Tatar, Düzce'deki depremle birlikte, 17 Ağustos 1999 depreminde 'Karadere Fayı' diye adlandırılan bölgedeki enerjinin boşaldığını açıkladı. 5,9 büyüklüğündeki depremi üreten fayın üzerinde herhangi bir enerjinin kalmadığını da ifade eden Tatar, "Önümüzdeki haftalarda veya dönemlerde, birkaç hafta sürebilecek artçılar meydana gelebilir." dedi.
Dün gece yarısı Düzce Gölyaka'da 5.9 şiddetinde deprem meydana geldi. Büyük korku ve paniğe neden olan depremin ardından akıllara 12 Kasım Düzce depremi geldi. 17 Ağustos Marmara Depreminin üzerinden 87 gün geçtikten sonra, henüz depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, dünya tarihinde görülmemiş bir şekilde ikinci bir deprem meydana geldi: 12 Kasım 1999...Bu kez depremin merkez üssü Düzce'ydi... Peki, 12 Kasım Düzce depremi saat kaçta oldu, kaç saniye sürdü? 12 Kasım Düzce depreminde kaç kişi
Son dakika: EYT, Aralık ayında Meclis'te olacak. Milyonlarca SGK'lı, Bağ-Kur'lu ve memurun gözü Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde. “Kimler EYT kapsamında olacak” sorusu netleşmeye başlarken, kritik 8 Eylül 1999 tarihine ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. 17 Ağustos 1999 büyük Gölcük depreminden sadece 21 gün sonrasına denk gelen bu tarihin 31 Aralık 1999’a çekilebileceği öne sürüldü. Böylece 3600 ek göstergede olduğu gibi EYT’de de kapsamın genişlemesi ihtimali ortaya çıktı.
Güneş Tutulması için geri sayım devam ediyor. Nadir görülen bu doğa olayına tanık olmak isteyen vatandaşlar "Güneş Tutulması Türkiye'den görülecek mi?" sorusunun yanıtına erişmek için internette araştırma yapıyor. Ayrıca 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen büyük deprem öncesinde, yani 11 Ağustos'ta gerçekleşen bu doğa olayının depremi tetikleyip tetiklemeyeceği de merak konusu oldu. Peki, Güneş Tutulması ne zaman, saat kaçta? İşte 25 Ekim 2022 Güneş Tutulmasının görüleceği iller...
"(17 Ağustos 1999 depremi) Kardeşlerim, o felaketin olduğu dönemde bu ülkenin iktidarında kim vardı? Şu anda tabii rahmetli olmuş Ecevit vardı değil mi? Peki o deprem afetinde acaba iktidar ne yaptı? Tamamen bittiler, tükendiler. Fakat biz iktidara geldik, bütün bu yıkılan yerleri ayağa kaldırdık" - "Bingöl depremini hatırlayın, Van depremini hatırlayın, Simav'ı hatırlayın, Kütahya'yı hatırlayın. Bütün bu depremlerde, Gölcük depremini hatırlayın, Sakarya'yı hatırlayın, Kocaeli'nin genelini hatırlayın, hepsinde anında, Malatya'da, Elazığ'da bütün bu şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırdık. Çünkü biz söz verdik mi yaparız ve yaptık"
17 Ağustos büyük Marmara depremi üzerinden tam 23 sene geçti. Yaşamını yitiren kişiler depremin merkez üssü Kocaeli, Gölcük'te anıldı. Sarsıntının gerçekleştiği saat olan 03.02'de saygı duruşunda bulunuldu ve hayatını kaybeden vatandaşlara dualar edildi. Büyük Marmara depreminin yıldönümü sebebiyle birçok kişi internette "17 Ağustos 1999 depreminde kaç kişi öldü?", "17 Ağustos depremi kaç şiddetinde oldu", "1999 depremi kaç saniye sürdü?" soru ve konu başlıklarını araştırıyor. İşte ayrıntılar...
17 Ağustos büyük Marmara depremi üzerinden 23 yıl geçti. 17 Ağustos Marmara Depremi üzerinden tam 23 yıl geçti. 'Asrın felaketi' olarak tanımlanan depremde çok sayıda kişi yamanı yitirdi. Bir çok vatandan arama motorlarında "17 Ağustos depremi saat kaçta, nerede oldu?", "17 Ağustos 1999 depreminde kaç kişi öldü?" soru ve konu başlıklarını sorguluyor. Bugün, Marmara Depremi'nin 23. yılında hayatını kaybedenler anılıyor. İşte detaylar...
"Biz, depremi unutabiliriz ama deprem bizi unutmaz. Tüm gayretimiz 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde yaşadıklarımızı tekrar yaşamamak için"
17 Ağustos 1999'da yaşanan Marmara Depremi'nde yaşamını yitirenler bugün Yalova'da, Kocaeli'nde ve İstanbul'daki törenlerle anılıyor. Depremin 22. yılında, sanatçı Haluk Levent'ten de bir paylaşım geldi. Levent, 1999'da gençlere moral amaçlı mini konser verdiği anların görüntüsünü paylaştı. Levent "Videoda görünmüyor, kalabalık içinde 18 yaşında bir gençti Ceylan Ertem" ifadeleriyle ünlü şarkıcının, sel ve yangın bölgelerine yaptığı yardımı da açıkladı.
Türkiye'de bugüne kadar meydana gelen en büyük ikinci depremin üzerinden 22 yıl geçti. Marmara Bölgesi'nin tamamında hissedilen 7,4 büyüklüğündeki deprem nasıl meydana geldi, sonrasında neler yaşandı?
Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür 17 Ağustos 1999 depremini değerlendirerek, "Beklenen deprem minimum 7.2. Minimum 7.2 ile 7.6 arasında bir deprem bekliyoruz. Bu büyüklükte bir deprem olduğu zaman binaların yıkılmasını bir kenara bırak, bu büyüklükte bir depremde insan ayakta duramaz." dedi. "Üzülerek söylüyorum; İstanbul depremi bize pahalıya patlayacak" diyen Görür, "Fazla zamanımız yok, yapılacak şeylerin hızla yapılması gerekiyor." diye ekledi.
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi, aradan geçen 22 yıla rağmen unutulmadı. Dinmeyen çığlıklar, ulaşılamayan telefonlar, günler süren kurtarma çabaları, art arda gelen acı haberler ve tek geceyi, dakikalar süren sarsıntıyı özetleyen tek cümle; "Sesimi duyan var mı?"... Türkiye'nin en karanlık gecelerinden biri olarak anılan 17 Ağustos gecesinden geriye hafızalardan silinmeyen bu soru gibi bir de fotoğraf kareleri ve korkular kaldı.
Bugün Türkiye'de bugüne kadar meydana gelen en büyük ikinci depremin 22'inci yıl dönümü. Marmara Bölgesi'nin tamamında hissedilen 7.4 büyüklüğündeki deprem nasıl meydana geldi, sonrasında neler yaşandı?
Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde gerçekleşen ve tüm Marmara bölgesinde hissedilen Türkiye'nin en büyük ikinci deprem olarak bilinen 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin bugün 22. yıldönümü gerçekleşiyor. Acı olayın yıldönümünde 17 Ağustos depremi ile ilgili mesajlar ve sözler araştırılıyor. İşte 17 Ağustos depremi ile ilgili mesajlar ve sözler...
Deprem vergileri, Türkiye'de gerçekleşen her bir depremin ardından gündeme gelen bir soru. En son olarak Elazığ'da 24 Ocak Cuma akşamı meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından kamuoyunda en çok tartışılan konulardan biri deprem vergileri olmuştu.17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi sonrası hangi vergilerin alındığını, bu vergilerin nerelere harcandığını araştırdık.
Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) 17 Ağustos 1999 Marmara depremi anma etkinlikleri düzenledi.Siirt kent merkezi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, 17 Ağustos 1999’daki Marmara depreminde hayatını kaybedenler için resim sergisi açılarak anma etkinliği düzenlendi.
17 Ağustos 1999 Depremi anma programı kapsamında İzmit Belediyesi, çeşitli etkinlikler ile tüm İzmitlileri deprem farkındalığını artırmaya davet etti.İzmit Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Depremi anma programı kapsamında çeşitli faaliyetlerle depremin izlerini unutmamak, farkındalığın ve bilinçlenmenin önemini hatırlatmak ve deprem şehitlerini anmak için kapsamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.
Gümüşhane’de 17 Ağustos 1999 Büyük Marmara depreminin yıldönümünde stant kuruldu, vatandaşlara deprem filmleri izlettirildi, maske dağıtıldı.İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen etkinlikte Fatih Parkında stant oluşturuldu, alanda bulunan dev ekrandan deprem felaketiyle ilgili kamu spotları izlettirildi.Vali Kamuran Taşbilek, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Mesut Bayrak’la birlikte kurulan stanttaki deprem çantasında incelemelerde bulundu.Dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs salgınına karşı vatandaşlara maske dağıtan Vali Taşbilek ve beraberindeki heyet daha sonra Atatürk Caddesi boyunca esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek hem deprem hem de koronavirüs hastalığına karşı çeşitli uyarılarda bulundu, bilgilendirme yaptı.Vali Taşbilek, deprem konusunda farkındalık oluşması gerektiğinin altını çizerek, “17 Ağustos 1999 yılında binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve on binlerce insanimizin yaralanmasına yol açan tarihimizin en acı felaketlerinden 17 Ağustos Büyük Marmara Depremi’nin 21.
Gümüşhane’de 17 Ağustos 1999 Büyük Marmara depreminin yıldönümünde stant kuruldu, vatandaşlara deprem filmleri izlettirildi, maske dağıtıldı.İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen etkinlikte Fatih Parkında stant oluşturuldu, alanda bulunan dev ekrandan deprem felaketiyle ilgili kamu spotları izlettirildi.Vali Kamuran Taşbilek, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Mesut Bayrak’la birlikte kurulan stanttaki deprem çantasında incelemelerde bulundu.Dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs salgınına karşı vatandaşlara maske dağıtan Vali Taşbilek ve beraberindeki heyet daha sonra Atatürk Caddesi boyunca esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek hem deprem hem de koronavirüs hastalığına karşı çeşitli uyarılarda bulundu, bilgilendirme yaptı.Vali Taşbilek, deprem konusunda farkındalık oluşması gerektiğinin altını çizerek, “17 Ağustos 1999 yılında binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve on binlerce insanimizin yaralanmasına yol açan tarihimizin en acı felaketlerinden 17 Ağustos Büyük Marmara Depremi’nin 21.
Gümüşhane’de 17 Ağustos 1999 Büyük Marmara depreminin yıldönümünde stant kuruldu, vatandaşlara deprem filmleri izlettirildi, maske dağıtıldı.İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen etkinlikte Fatih Parkında stant oluşturuldu, alanda bulunan dev ekrandan deprem felaketiyle ilgili kamu spotları izlettirildi.Vali Kamuran Taşbilek, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Mesut Bayrak’la birlikte kurulan stanttaki deprem çantasında incelemelerde bulundu.Dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs salgınına karşı vatandaşlara maske dağıtan Vali Taşbilek ve beraberindeki heyet daha sonra Atatürk Caddesi boyunca esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek hem deprem hem de koronavirüs hastalığına karşı çeşitli uyarılarda bulundu, bilgilendirme yaptı.Vali Taşbilek, deprem konusunda farkındalık oluşması gerektiğinin altını çizerek, “17 Ağustos 1999 yılında binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve on binlerce insanimizin yaralanmasına yol açan tarihimizin en acı felaketlerinden 17 Ağustos Büyük Marmara Depremi’nin 21.
17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümünde Konya’da İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından anma etkinliği gerçekleştirildi.Konya’da 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin yıl dönümünde AFAD tarafından anma etkinliği yapıldı.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 21 yıl önce meydana gelen Marmara Depreminin şiddeti ve etkilediği alan açısından son yüzyılın en büyük depremi olduğunu ifade etti.17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümü nedeniyle açıklama yapan MTSO Başkanı Sadıkoğlu, üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen unutulmadığını belirtti.
Bugün Türkiye'de bugüne kadar meydana gelen en büyük ikinci depremin 21'inci yıl dönümü. Marmara Bölgesi'nin tamamında hissedilen 7.4 büyüklüğündeki deprem nasıl meydana geldi, sonrasında neler yaşandı?
Elazığ’da meydan gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası 17 Ağustos 1999 yılında Gölcük depreminde evini kaybeden Ercan Ergün’’ün Elazığ’a gönderdiği yardım kolisi içerisindeki montun cebinden çıkan mektup okuyanları duygulandırdı.Elazığ’da meydan gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Türkiye’nin dört bir yanından yardım geliyor.
Elazığ'da meydana gelen depremin ardından kamuoyunda en çok tartışılan konulardan biri deprem vergileri oldu. Ancak 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi sonrası alınmaya başlanan vergilerle ilgili soru, ilk defa gündeme gelmiyor. 1999'da hangi vergilerin alınmaya başladığını, bu vergilerin nerelere harcanması gerektiğinin belirlenip belirlenmediğini araştırdık.
17 Ağustos 1999 depremi deneyimini yaşayan İzmit’te olası bir afet anında koordineli bir şekilde olaya nasıl müdahale edilmesi gerektiği İzmit Belediyesi tarafından gerçeğini aratmayan bir deprem tatbikat ile gözler önüne serildi.17 Ağustos 1999 depremi deneyimini yaşayan İzmit’te, olası bir afet anında koordineli bir şekilde olaya nasıl müdahale edilmesi gerektiği İzmit Belediyesi tarafından gerçeğini aratmayan deprem tatbikat ile gözler önüne serildi.
MARMARA Bölgesi’ni vuran 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi sırasında ağır hasarlı olduğu tespit edilen Avcılar’daki bina, 20 yıl sonra tahliye edilerek mühürlendi, yıkılmasına karar verildi.
MARMARA Bölgesi’ni vuran 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi sırasında ağır hasarlı olduğu tespit edilen Avcılar’daki bina, 20 yıl sonra tahliye edilerek mühürlendi, yıkılmasına karar verildi.
MARMARA Bölgesi’ni vuran 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi sırasında ağır hasarlı olduğu tespit edilen Avcılar’daki bina, 20 yıl sonra tahliye edilerek mühürlendi, yıkılmasına karar verildi.
MARMARA Bölgesi’ni vuran 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi sırasında ağır hasarlı olduğu tespit edilen Avcılar’daki bina, 20 yıl sonra tahliye edilerek mühürlendi, yıkılmasına karar verildi.
MARMARA Bölgesi’ni vuran 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi sırasında ağır hasarlı olduğu tespit edilen Avcılar’daki bina, 20 yıl sonra tahliye edilerek mühürlendi, yıkılmasına karar verildi.
Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 2019 Afetlere Hazırlık Yılı kapsamında çalışmalarını son hız devam ettiriyor.Bu kapsamda 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıl dönümü münasebetiyle AFAD İl Müdürlüğü tarafından Sivas kent meydanında arama ve kurtarma malzemeleri sergisi açıldı.Sergide şişme çadır içerisinde oluşturulan sinevizyon salonunda vatandaşlara 17 Ağustos Marmara Depremi ile ilgili görüntüler izletildi, bilgilendirme amacıyla afiş ve broşürler dağıtıldı.Standı ziyaret eden Vali Salih Ayhan, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin toplumda derin yaralar açtığını ifade etti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, resmi sosyal medya hesabından 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 20’nci yılı dolayısıyla bir paylaşımda bulundu.Milletlerin hayatında felaketlerin dönüm noktaları olduğunu belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, her felaket fikrinin dirençle, faziletli dayanışmayla, maddi ve manevi direnişle aşıldığını ifade ederek, “Büyük milletler felaketlere teslim olmaz.
MHP lideri Bahçeli: "Hiç şüphesiz 17 Ağustos 1999 Marmara depremi büyük bir doğal felaketti.
17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıl dönümünde depremde hayatını kaybedenler için Sakarya İl Müftülüğünce Yeni Cami’de düzenlenen mevlite katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Depremi durdurmaya gücümüz yetmiyor ama depremin zararlarını azaltmaya gücümüz yetiyor bunu bizim yapmamız lazım” dedi.Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sakarya İl Müftülüğünce Marmara depreminde hayatını kaybedenler için Adapazarı ilçesinde Yeni Cami’de öğle namazı öncesi düzenlenen mevlit programına katıldı.
Düzce Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Erdoğan Bıyık 17 Ağustos 1999 Depremi ile ilgili olarak yazılı bir mesaj ile üzüntülerini ifade etti.31 Mart yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Belediye Başkan Adayı olan Düzce ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık 17 Ağustos 1999 Depremi ile ilgili olarak “Üzüntümüz tazedir.” diyerek yazılı bir mesaj yayınladı.
Bundan 20 yıl önce, 17 Ağustos 1999’da saat 03.02’de başlayan sarsıntı 45 saniye sürdü. Merkez üssü Gölcük olan 7,6 büyüklüğündeki sarsıntı, tarihe Türkiye’nin en büyük ikinci depremi olarak geçti. Ancak aradan geçen 20 yılın sonunda Türkiye, benzer bir depreme ne ölçüde hazır?
17 Ağustos 1999’da meydana gelen Gölcük depreminde hayatını kaybeden vatandaşları anmak amacıyla itfaiye, polis, UMKE, AKUT, ambulans, Kızılay’dan oluşan yaklaşık 50 araç şehirde konvoy gerçekleştirdi.17 Ağustos 1999’da meydana gelen Gölcük depreminde hayatını kaybeden vatandaşları anmak amacıyla itfaiye, polis, UMKE, AKUT, ambulans, Kızılay’dan oluşan yaklaşık 50 araç şehirde konvoy düzenledi.
İnşaat Mühendisleri Odası Manisa Şube Başkanı Fethi Obus, 17 Ağustos 1999 Marmara depremi ve ortaya çıkardığı acıları unutmadıklarını belirterek, "Deprem tehlikesinin kötü sonuçlarını en aza indirmek için; kamu yapısı, özel yapı diye ayırt etmeden tüm mevcut yapı stoku ortaya çıkarılmalı, gerekirse iyileştirme ve güçlendirme çalışmaları yapılarak depreme hazırlanılmalıdır" dedi.İnşaat Mühendisleri Odası Manisa Şube Başkanı İnşaat Mühendisi Fethi Obus, 17 Ağustos Marmara depreminin 20.
20 yıl önce binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine, on binlerce vatandaşın da yaralanmasına neden olan 17 Ağustos depremi hala hafızalarda yerini korurken, Ataşehir Belediyesi web sayfasında hizmete sunduğu Afet Bilgi Sistemi ile olası bir afet durumunda, tüm bilgiler belediye ekipleri ve ilgili kurumların ekipleri için mobil erişime hazır durumda olacak ve gerekli müdahaleler bu bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilecek.17 Ağustos 1999 Marmara depremi, toplanma ve acil barınma alanlarının önemini ve bu alanların belirlenmesindeki eksiklikleri görmek z açısından önem taşıyor.
AFAD tarafından başlatılan "Afetlere Hazırlık Yılı" kapsamındaki çalışmalar, www.hazirol.gov.tr internet sitesinde vatandaşların takibine sunuldu - 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi gibi afetlerde edinilen acı tecrübelerin ana odağa alındığı çalışmalarla toplumun afetlere dirençli hale getirilmesi hedefleniyor - Sitedeki materyallerle vatandaşlarda afet olmadan önlem alınması gerektiği bilinci oluşturulmaya çalışılıyor