Son dakika haberi: 28 Şubat davası sanıklarından emekli orgeneraller Orhan Yöney ve Şükrü Sarıışık ile dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Halil Kemal Gürüz'ün de aralarında bulunduğu 16 sanığın yeniden yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Yargıtay’ın bozma kararının ardından 28 Şubat davasında yeniden yargılanan 16 sanık hakkında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.
Sergi 25 Mart'a kadar Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi'nde ziyaretçilerle buluşacak - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: - "25 yıl önce bugün 28 Şubat darbesiyle milletimizin iradesi ve inancı hedef alındı. Unutmayacağız, unutturmayacağız"
Postmodern darbe kavramı 28 Şubat Pazartesi günü yani bugün en çok aratılan kelimelerden biri oldu. Türkiye, siyasi tarihi açısından pek çok darbeye ve siyasi olaylara ev sahipliği yapmış bir ülkedir. 28 Şubat süreci bilindiği gibi postmodern darbe olarak adlandırıldı. Vatandaşlar postmoden darbenin ne anlama geldiğini ve 28 Şubat 1997 darbesine neden postmodern darbe denildiğini merak ediyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Vakfı Tanıtımı ve ‘Şule’ Belgeseli Gösterimi Programı'na açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında dikkat çeken ifadeler kullanarak 28 Şubat süreci için "Milletimiz o meşum günlerde dik duranlarla darbeye, darbecilere alkış tutanları asla unutmamıştır, unutmayacaktır." dedi.
28 Şubat süreci vatandaşlar tarafından internette araştırılan konular arasında yer alıyor. 28 Şubat süreci nedir? ve 28 Şubat'ta ne oldu? sorularının yanıtı merak konusu olurken 26 yıl önce yaşanan olayın ayrıntıları da internet kullanıcıları tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Peki 28 Şubat'ta ne oldu? 28 Şubat süreci nedir? Darbe hangi yıl oldu? Dönemin hükümeti ve komutanları kimdi? İşte 28 Şubat sürecine ilişkin detaylar...
28 Şubat süreci, Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak geçen bir süreçtir. Hafızalarda yer edinen 28 Şubat süreci veya 28 Şubat olayında neler yaşandığı, ve dönemin atmosferi merak ediliyor. 28 Şubat sürecinde yaşanan gelişmeler ve 28 Şubat kararlarının neler olduğunu haberimizde yer verdik. İşte 28 Şubat detayları!
Son dakika haberine göre Adli Tıp, aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'inde bulunduğu 7 eski generalin cezaevinde kalmasına karar verdi. Adli Tıp raporunda 7 eski generalin cezaevinde kalmasına fiziki ve psikolojik hastalıklar olmadığını belirtti.
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararları sonrası 19 Ağustos'ta cezaevine giren ve 28 Şubat döneminin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Avukatı Ümit Kara, Çevik Bir'de demans belirtilerinin olduğunu söyledi.
Son dakika haberine göre Genelkurmay Personel Başkanlığı, 28 Şubat davasında hüküm giyen 13 emekli generalin rütbelerinin sökülmesine ilişkin idari işlemin yapıldığını mahkemeye bildirdi.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat davasının sanık avukatlarının itirazı üzerine dava dosyalarını yerel mahkeme olan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinden incelemek için istedi.
28 Şubat davası kapsamında tutuklanan aralarında Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın da olduğu 14 emekli generalle ilgili yapılan af çağrıları ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a soruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği yanıtı aktaran gazeteci Nagehan Alçı, Erdoğan'ın kapıyı açık bıraktığını iddia etti.
28 Şubat davasında cezası kesinleşen ve cezaevinde bulunan emekli general Çevik Bir İzmir'de hastanede tedavi altına alındı.
Nagehan Alçı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan isteği gündem oldu. Gazeteci Alçı, başta 28 Şubat davası sonucunda tutuklanan emekli generaller olmak üzere 80 yaşını geçmiş tüm mahkumlar için ev hapsi çağrısında bulundu.
Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan, dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir (82) ve Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan (81), İzmir 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na nakledildi. 28 Şubat davasında sanıklar arasında bulunan emekli generaller İlhan Deniz, Aydan Erol ve Kenan Deniz ise infaz savcılığındaki işlemlerinin ardından tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generallerin rütbelerinin sökülmesi talebiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına yazı gönderdi.
28 Şubat davasında aralarında emekli orgeneraller Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, kararın ardından adliyeye gitti. Doğan, adliye çıkışında "Sözün bittiği yerdeyiz. Her şey ortada. Elbette bunun bir sonu gelecek. Sanırım ki bu yüz karası bir şey" dedi. Doğan, sağlık kontrolü sonrası tutuklanıp cezaevine gönderildi. Emekli Orgeneral Çevik Bir de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ankara'da 28 Şubat davası sanıklarının yakalanmalarına yönelik kararın infazı için savcılığa gönderilmesi üzerine eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan ve avukatı Hüseyin Ersöz, tutuklama kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.
Son dakika haberine göre Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 sanık hakkında tutuklama kararı verdi.
Son dakika haberine göre Yargıtay, 28 Şubat davasıyla ilgili kararını açıkladı.