A Vitamini Iceren Besinler Haberleri

B12 vitamini nedir, B12 vitamini nelerde var? B12 vitamini eksikliği belirtileri

Vücut hücrelerinin büyüyüp gelişebilmesi ve kendini yenileyebilmesi için vitaminler önemli etkenlerdir. İnsan vücudunda kendiliğinden oluşmayan vitaminler ise dışarıdan besinler yoluyla ya da takviye ilaçlarla alınır. B12 vitamini, suda eriyebilen bir vitamindir ve az da olsa vücutta depolanabilir.

Haber 2024-09-11 22:05:27

Uzmanı öneriyor: Bu besinler vücudu serinletiyor! Yaz sıcaklarına birebir etki

Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte vücut ısısının da yükseldiğine dikkat çeken Diyetisyen Melis Bengisu Demirci, sindirim sistemini rahatlatmak ve formu korumak için zeytinyağlı sebzeler, taze salatalar, mevsim meyveleri, tam tahıllar ve kuruyemişler gibi lif zengini gıdaların öne çıktığını kaydederek, “Karpuz, böğürtlen, yeşil ayran, semizotu, C vitamini açısından zengin biberler yaz sıcaklarına karşı vücudu serinletir” dedi.

Kadin 2024-07-03 09:14:52

D vitamini nelerde var? D vitamini hangi besinlerde bulunur? D vitamini içeren besinler

D vitamini vücudumuzun sağlığı için oldukça önemli bir role sahip olan yağda çözünen bir vitamin ve hormondur. Adını, vücudumuzda güneş ışığına maruz kaldığımızda cildimizde sentezlenmesinden alır. Ancak D vitamini sadece kemik sağlığını desteklemekle kalmaz, aynı zamanda bağışıklık sistemi fonksiyonlarından kalp sağlığına kadar birçok alanda kritik bir rol oynar. Peki, D vitamini nelerde var?

Haber 2024-04-30 21:01:07

Mantarı bu şekilde tüketmek D vitamini miktarını 25 kat artırıyor! Araştırma sonucu ortaya çıktı

D vitamini, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde fonksiyon göstermesi için önemli bir vitamindir. Güneş ışığından doğal olarak elde edilen D vitamini, bazen besinler aracılığıyla da alınabilir. Yapılan araştırmaya göre mantarı bu şekilde tüketmenin D vitamini alımını inanılmaz ölçüde artırabileceğini ortaya koydu.

Haber 2023-12-01 10:06:51

Hastalıklara kapınızı kapatın! D vitamini açısından en zengin besinler

D vitamini, vücudumuzun sağlığı için kritik bir öneme sahip olan bir besin maddesidir. Hastalıklara karşı direnci artırmak ve sağlığınızı desteklemek için D vitamini açısından en zengin besinleri bilmekte fayda var. D vitamini eksikliği, bağışıklık sistemi zayıflığından kemik sağlığı sorunları gibi hastalıklara yol açabilir. Ancak doğru besinleri tüketerek ve güneş ışığına maruz kalarak bu eksikliği gidermek mümkündür. İşte hastalıklara karşı güçlü bir savunma oluşturmanıza yardımcı besinler...

Kadin 03-11-23 12:10

İbn-i Sina binlerce yıl önce önerdi! Bu meyveyi yiyen doktor yüzü görmüyor

Dünyanın en büyük hekimlerinden, Batı'da "Avicenna" olarak tanınan, modern tıbbın temel taşlarını koyan, tıp, fizik ve felsefe gibi alanlarda birçok kitap yazan İbn-i Sina'nın bin yıl önce önerdiği bütün meyvelerden daha besleyici dediği bu meyveyi tüketen doktor yüzü görmüyor. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilen doğal şifa kaynağı olan bu meyve yüksek C ve A vitamini içeriyor.

Haber 11-10-23 15:39

Retinol nedir, ne işe yarar? Retinol nasıl kullanılır, her gün kullanılır mı?

Retinol cilt bakımının gizli kahramanlarından biri olarak kabul edilen bir bileşiktir. Bu güçlü maddenin arkasındaki bilim karmaşıktır ancak kullanımı oldukça basittir ve cilt sağlığına pek çok olumlu katkı sağlayabilir. Retinol cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik eden ve kırışıklıklar, lekeler, sivilce ve genel cilt dokusuyla mücadelede yardımcı olan bir tür A vitamini türevidir. Ancak retinolün kullanımıyla ilgili bazı incelikler vardır ve yanlış uygulandığında cilt tahrişine yol açabilir.

Kadin 30-09-23 21:46

A vitamini cilde iyi gelir mi? A vitamini ciltte nasıl kullanılır?

A vitamini ve C vitamini gibi vitaminler cilt sağlığına olumlu etkiler sağlayabilen önemli besin maddeleridir. Cilt vücudumuzun en büyük organelidir ve dış etkenlere karşı sürekli bir savunma savaşı verirken genç ve sağlıklı bir cilt elde etmek ve korumak için doğru besin maddeleri gereklidir. A vitamini (retinol) ve C vitamini (askorbik asit) gibi vitaminler cilt bakımında özellikle dikkate alınması gereken bileşenlerdir. Her birinin farklı faydaları ve kullanım yöntemleri vardır.

Kadin 30-09-23 17:44

Unutkanlık sorunu olanlar dikkat! Meğer B12 depolarını zirveye çıkaran tek besin oymuş

Unutkanlık günümüzün en sık rastlanan sorunlarından biri. B12 vitamini eksikliği birçok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Uzmanlar unutkanlıktan şikayet edenlere tavsiyelerde bulundu. Hatta bazı besinler, deyim yerindeyse vücutta B12 iğnesi etkisi gösteriyor. İşte doktorların önerdiği besinler...

Haber 28-07-23 10:45

İbrahim Saraçoğlu’nun bir numaralı besini bakın neymiş! Protein bombası, C vitamini deposu

Sağlıklı beslenmek hastalıklara karşı korunmak ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak için önem taşıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu yaptığı açıklamalarla sık sık faydalı besinler hakkında bilgi veriyor. Saraçoğlu canlı yayında yaptığı açıklamada yanına alacağı tek bir besin olsa hangisini seçeceğini açıkladı. O besini duyanlar çok şaşırdı.

Haber 28-07-23 09:19

Mucize içecek: karaciğeri temizliyor, kalp krizini önlüyor! Vitamin ve mineral deposu

Hastalıklardan korunmak ve bağışıklığımızı güçlendirmek adına sağlıklı beslenmek oldukça büyük önem arz ediyor. Kırmızı pancarın tam bir antioksidan deposu olduğunu biliyor muydunuz? Pancar içeriğinde C, E, A, K, B6, B12, B9 VE P vitamini gibi çok önemli vitaminler içerir. Ayrıca bileşiğinde manganez, potasyum, bakır, kalsiyum, fosfor, magnezyum, çinko, selenyum ve demir gibi mineraller de vardır.

Haber 08-07-23 09:15

Şifa deposu bakla tarifi! Bakla yemeği nasıl yapılır?

Bakla, yüksek oranda A ve C vitamini içerir. Şifa kaynağı olan bakla yemeği fresh lezzetiyle akşam yemeklerinde hafif bir yiyecek arayanların favorisi oluyor. Evde bakla nasıl yapılır merak ediyorsanız bu bakla tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 20-06-23 17:00

Karaciğer yağlanması nasıl önlenir, ne yapmak gerekir? Karaciğer yağlanmasını önleyen besinler, davranışlar nelerdir?

Karaciğer sağlığını korumak ve temizlemek için tüketebileceğiniz birçok yiyecek bulunmaktadır. Öncelikle, yeşil yapraklı sebzeler, karaciğer için harika bir destektir. Ispanak, pazı, lahana gibi sebzeler, yüksek miktarda antioksidan ve lif içerir, bu da karaciğerin detoks sürecini destekler. Turunçgiller, özellikle limon ve greyfurt, C vitamini açısından zengin olup karaciğerin toksinlerden arınmasına yardımcı olur.

Haber 15-06-23 14:20

Vitamin deposunun değeri yeteri kadar bilinmiyor! Kanser riskini azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Yediğimiz meyve ve sebzeler sağlığımız için önemli etkiler yaratıyor. Ülkemizde sıklıkla tüketilmeyen bir gıda A ve C vitamini deposu olarak görülüyor. Bu gıdanın saymakla bitmeyen faydalarına rağmen değeri yeteri kadar bilinmiyor. Faydalarını öğrenenler markete koşuyor.

Haber 06-06-23 16:29

En güçlü D vitamini kaynağı! Diyabete ve tehlikeli hastalıklara karşı savaş açıyor

D vitamini kemiklerin sağlığı için oldukça önemlidir. Daha güçlü ve dirençli olmayı sağlayan D vitamininin eksikliği çeşitli sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Yüksek D vitamini içeren besinler arasında yer alan sıklıkla tüketmediğimiz bir gıdanın saymakla bitmeyen faydaları bulunur.

Haber 31-05-23 08:57

Elma suyunun faydaları nelerdir, karaciğer temizliği için etkili mi? Elma suyu konsantresi nasıl yapılır, zayıflatır mı?

Elma suyu günümüzde en popüler meyve sularından biridir. Elmanın besleyici özellikleri elma suyunu sağlıklı bir içecek yapar. İçeriğindeki yüksek miktarda C vitamini, antioksidanlar ve diğer besinler, elma suyunun sağlık faydalarını artırır. yüksek su içeriği sayesinde vücudun hidrasyonunu artırır. İçeriğindeki antioksidanlar, vücudu serbest radikallerden korur ve bağışıklık sistemi sağlığını destekler. Peki, elma suyu karaciğer temizliği için etkili mi?

Haber 08-05-23 13:43

Ciğerin faydaları nelerdir, hangi vitaminler var? Ciğer nasıl tüketilmeli, kan yapar mı?

Özellikle Türk mutfağında sıklıkla tüketilen ciğer, lezzeti ve besin değerleri ile dikkat çekmektedir. Ciğer yüksek kaliteli bir protein, B vitamini, A vitamini, demir ve çinko gibi önemli besin maddeleri açısından zengindir. İçerdiği yüksek demir oranı sayesinde kan üretimine yardımcı olur ve kansızlığın önlenmesinde rol oynar. Aynı zamanda ciğer, yüksek oranda kolin içerir ve beyin sağlığı için önemli bir besin maddesidir. Peki, ciğer nasıl tüketilmeli ve buzluğa konur mu?

Haber 08-05-23 13:24

Trabzon hurmasının faydaları nelerdir, kaç kalori? Trabzon hurması ne işe yarar, nasıl kurutulur, nasıl yenir?

Trabzon hurması ülkemizin özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişen, meyve olarak tüketilen bir bitki türüdür. Ana vatanı Doğu Asya olan Trabzon hurması, Türkiye'de de oldukça yaygın bir şekilde yetiştirilmektedir. İnce kabuklu ve lezzetli bir meyve olan Trabzon hurması, aynı zamanda besleyici özellikleriyle de ön plana çıkmaktadır. Bol miktarda A ve C vitamini içeren Trabzon hurması, antioksidan özellikleriyle de bilinir. Peki, Trabzon hurması nasıl yenir?

Haber 08-05-23 13:22

vitamini faydaları nelerdir, D3 hangi besinlerde bulunur? D3 vitamini ne işe yarar, dışarıdan nasıl alınır?

D3 vitamini, insan sağlığı için son derece önemli bir vitamindir. Güneş ışığından sentezlenen bir hormon olan D3 vitamini besinler yoluyla da alınabilir. Vücutta kalsiyum ve fosforun dengesini sağlamada büyük bir rol oyar ve kemik sağlığı için son derece önemlidir. D3 vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir, inflamasyonu azaltır, kalp sağlığını destekler, insülin direncini azaltır, beyin fonksiyonunu korur, kanser riskini azaltır, depresyonu hafifletir. Peki, D3 vitamini ne işe yarar?

Haber 28-04-23 14:52

Greyfurt faydaları nelerdir, zararı var mı? Greyfurt nasıl yenir?

Elma ve portakala göre daha az popüler olan greyfurt turunçgiller ailesine aittir ve dünyanın birçok bölgesinde yetişir. Tadı ekşi-tatlı ve acımsıdır ve bol miktarda C vitamini ve diğer sağlıklı besinler içerir. Greyfurtun sağlık yararları hakkında birçok araştırma yapılmıştır ve bu araştırmaların sonuçları greyfurtun bağışıklık sistemini güçlendirme, kilo kaybına yardımcı olma ve kalp sağlığını koruma gibi faydalar sağladığını gösterir.

Haber 10-04-23 11:06

Ananas faydaları nedir, ananas suyu neye iyi gelir? Ananas nasıl kesilir, soyulur?

Ananas tropikal bir meyvedir ve dünya genelinde popüler bir meyve olarak bilinir. Ana vatanı Güney Amerika olan ananas, 15. yüzyılda İspanyol kaşifler tarafından keşfedilmiştir ve daha sonra dünya genelinde yayılmıştır. Ananasın sulu ve tatlı tadı ayrıca yüksek miktarda C vitamini, magnezyum ve potasyum gibi sağlıklı besinler içermesi nedeniyle, birçok insan tarafından sevilir. Ayrıca, ananasın sindirime yardımcı olan enzim bromelin içerdiği de bilinir. Peki, ananas neye iyi gelir?

Haber 28-03-23 17:23

Ananas nerede yetişir? Ananas hangi mevsimde, ağaçta mı yetişir?

Tropikal meyve türleri arasında yer alan Ananas; Malezya, Tayland, Brezilya gibi ülkelerde yetiştirilir. Dünya çapında üretime en çok katkı sağlayan ülke ise Hindistan’dır. Ananas; A, B ve C vitamini yönünden zengin içeriğe sahiptir. Ananasgiller familyasına ait olan ananası yetiştirirken dikkat edilmesi gereken pek çok unsur bulunur. Peki, Ananas nerede yetişir?

Haber 03-03-23 17:41

Kışın yaşanan en büyük sağlık sorunu: Eksikliği diyabete yol açıyor! En yüksek D vitamini içeren gıdalar

D vitamini vücudumuz için en önemli olan vitaminler arasında yer alıyor. D vitamini eksikliği çok ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Yazın güneş ışınları sayesinde fazla D vitamini eksikliği yaşanmasa da kış aylarında artan D vitamini eksikliği sağlığı tehdit ediyor. Ancak D vitamini içeren besinler ile bu sorunu çözebilirsiniz.

Haber 24-01-23 09:08

Ispanağı sakın böyle tüketmeyin! Adeta zehir saçıyor

Ispanak bol miktarda C, E ve B vitaminleri, magnezyum, demir ve kalsiyum içerir. Besin değeri yüksek olan bu besin, içerdiği A vitamini ile göz sağlığı için yararlıdır. Faydaları çok olan ıspanağı tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar göz ardı edilirse zehir saçabilir.

Haber 20-01-23 20:14

Balla karıştırınca şifa, çekirdeğini tüketince zehre dönüşüyor!

Ayva besin öğelerinden zengindir. A, C ve B grubu vitaminleri (folat) ile kalsiyum, demir, fosfor, bakır, potasyum, selenyum, çinko ve magnezyum gibi mineraller içerir. Ayva anti-viral (virüslere karşı) özelliklere sahiptir, antiseptiktir (mikropkıran). Soğuk algınlığı, grip ve diğer viral patojenlere karşı koruma sağlar. C vitamini, bakır, demir, potasyum ve magnezyum içeriği ile ayva bağışıklığı güçlendirir, inflamasyonu azaltır ve vücudu viral saldırılara karşı korur.

Haber 14-12-22 13:32

Yaban mersini kurusu nasıl tüketilir, çiğ yenir mi? Yaban mersini kurusu neye iyi gelir, göz için nasıl kullanılır?

Yaban mersini kurusu çeşitli şekillerde tüketilebilen oldukça sağlıklı bir besindir. Düzenli kullanımında kan şekerini düzenlemeden, göz sağlığına kadar oldukça önemli faydaları vardır. Yapılan araştırmalarda bunu destekler. Bu meyve A ve C vitamini, kalsiyum ve potasyum gibi güçlü vitamin ve mineraller içerir. Dolayısı ile Alzheimer hastalığının da önüne geçer. Peki, yaban mersini kurusu nasıl tüketilir, göz için nasıl kullanılır?

Haber 06-12-22 17:33

D vitaminin tek kaynağı güneş değil! D vitamin eksikliğine karşı tüketilmesi gereken besinler

D vitamini vücutta çok önemli işleve sahip. D vitamininin aslı kaynağı güneş ışığıdır. Kalsiyum ve fosfor emilimini düzenleyen D vitamini, kasları ve kemikleri güçlendirir. D vitaminin en önemli işlevlerinden biri de vücudu enfeksiyonlara karşı koruyarak, bağışıklığı artırmasıdır. Yeterli miktarda D vitamini almak; bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser ve kalp hastalıkları, kemikleri, diyabet ve osteoporoz gibi hastalıklara karşı korur. Peki, D vitamini hangi besinlerde var?

Haber 05-11-22 20:22

Isırgan otu çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Isırgan otu çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Diüretik, anti-inflamatuar ve hücre koruyucu özellikleri sayesinde sıkça tüketilen ısırgan otu çayı günde 2-3 fincan içilebilir. Saç, cilt, ağız ve diş, bağışıklık ve dolaşım sistemi sağlığını olumlu yönde etkileyen ısırgan otu çayının ödem atmayı da kolaylaştırdığı düşünülmektedir. A, K ve C vitamini ile selenyum magnezyum ve çinko gibi mineraller bakımından zengin olduğu bilinen ısırgan otu çayı neye iyi gelir?

Haber 04-11-22 18:19

E vitamini ampul ne işe yarar, faydaları nelerdir? E vitamini nelerde var, E vitamini içeren besinler nedir?

Vitaminler insan sağlığı için oldukça önemli görevlere sahiptir. Vücutta bulunması gereken vitaminler birçok ciddi rahatsızlıkları önler. Vitaminler insan vücudunda az bir miktarda veya hiç depolanır. Bu sebeple besinler aracılığı ile vücuda takviye edilmesi gerekebilir. Bilinen 13 adet vitamin çeşidi vardır. Bu vitaminler insan vücudu için farklı farklı görevleri bulunur. E vitamini de bunlardan biridir. Bağışıklık sistemi ve cilt sağlığı için oldukça önemli olan E vitamini nelerde var?

Haber 04-11-22 18:02

C vitamini nelerde var, günlük C vitamini ihtiyacı ne kadar? C vitamini faydaları nelerdir, hangi besinlerde bulunur?

Vitaminler, vücutta bulunması gereken organik bileşenlerdir. Vücut metabolizmasının sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayan vitaminlerdir. Vitaminler sayesinde birçok ciddi rahatsızlık önlenir. Bu sebeple vücutta yeterli miktarda bulunması gerekir. Vitaminler insan vücudunda az miktarda depolanmakta veya hiç depolanmayabilir. Vücutta yeteri kadar depolanmayan vitaminler besinler aracılığı ile alınması gerekir. C vitamini faydaları nelerdir, günlük C vitamini ihtiyacı ne kadar?

Haber 04-11-22 17:58

K vitamini nelerde var? K vitamini hangi besinlerde bulunur, K vitaminin eksikliği belirtileri nedir?

K vitamini bağırsaklar tarafından emilimi kolay olan bir vitamindir. Bağırsaklardaki yararlı bakteriler tarafından sentezlenen ve besinler K vitamininden zengin olduğu için eksikliği nadir olarak görülür. Yağda eriyen K vitamininin başlıca görevi kan akışkanlığının kontrolünü sağlamaktır. Kanın pıhtılaşmasında K vitamini önemli roller üstlenir. Peki K vitamini nelerde var, hangi besinler K vitamini açısından zengindir?

Haber 04-11-22 17:06

Kiraz çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kiraz çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Yaz mevsiminin gelişiyle mevsimi gelen kiraz, en rağbet gören ve sevilen yaz meyvelerinden biridir. Kiraz içerisinde barındırdığı A vitamini, potasyum ve lif içeriği ile birlikte besin değeri bakımından çok zengin bir yaz meyvesidir. Diüretik etki gösteren kiraz, kurutulduğunda çay olarak da içilebilir. Hem meyvesi hem de sapları büyük şifa kaynağı olan kiraz çayı nasıl demlenir?

Haber 04-11-22 16:22

D vitamini nelerde var? D vitamini besinleri nelerdir, günlük D vitamini ihtiyacı ne kadar?

D vitamini özellikle yaz aylarında güneşten depolanan kış aylarında ise çeşitli besinlerden alınması gereken önemli bir vitamindir. Sağlıklı bir kemik yapısı için herkesin farklı oranlarda D vitaminine ihtiyacı vardır. D vitamin hem hastalıklardan korunmak hem de sağlıklı bir yaşama sahip olmak için vücudun ihtiyacı olan vitaminlerden biridir. Vücudun ihtiyacı olan D vitaminini güneşten alabildiğimiz gibi besinlerden de alabiliriz. Peki, D vitamini içeren besinler nelerdir?

Haber 01-11-22 17:09

A vitamini besinleri nelerdir? A vitamini nelerde var, hangi besinlerde bulunur?

Vitaminler, vücutta düzenleyici görevi üstlenen önemli sağlık destekleyicileridir. Bu sebeple besinlerle birlikte vücuda düzenli olarak yeterli miktarda alınması gerekir. Vitaminler içinde A vitamini, yağda çözünen bir vitamin çeşididir. A vitamini vücut sağlığında önemli roller üstlenir. Sağlıklı kemik gelişiminden bağışıklık sisteminin korunmasına etkileri fazla olan A vitamini çeşitli besinler aracılığı ile alınabilir. A vitamini faydaları nelerdir, A vitamini hangi besinlerde var?

Haber 31-10-22 16:56

Antioksidan etkisini 20 kat daha fazla artırmak için...

Sonbahar ile kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan nar, market ve pazarların tezgahlarını renklendirmeye devam ediyor. Nar A vitamini, bazı B vitaminleri (B1, B2, B6), C vitamini, E vitamini ve folik asit gibi pek çok vitamin içermesinin yanı sıra potasyum, magnezyum, sodyum, kalsiyum, çinko ve demir gibi minerallerden de zengin bir meyve. Polifenol sayesinde antioksidan içeriği en yüksek besinler arasında yer alıyor. Vitamin, mineral ve antioksidan içeriğiyle nar tam bir şifa deposu.

Haber 21-10-22 20:20
nar

Tek çılgınlığı yedikleri değil! Yaptıklarına daha çok şaşıracaksınız: Erling Haaland’ın bilinmeyen yönü

22 yaşındaki Manchester City forvet oyuncusu, rakiplerine karşı üstünlük sağlamak için bir dizi ilginç sağlık uygulamasını düzenli olarak yapıyor. Norveçli futbolcunun beslenmesi, A vitamini gibi yüksek mikro besinler olan inek kalbi ve karaciğeri gibi sakatatları içeriyor. Ayrıca iyileşmeye yardımcı olmak için yoga, buz banyoları ve kriyo odaları kullanıyor ve geceleri mavi ışıklı gözlük takıyor. Haaland’ın olağanüstü başarısının arkasındakileri bilim insanları yorumladı.

Haber 15-10-22 19:37

Eklem sorunlarını azaltır, ağrıları dindirir: Eklem iltihabına iyi gelen besinler

C vitamini ile dolu yiyecekler yemek, artrit ve eklem sorunları riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir. Eklem iltihabı olarak da bilinen Artrit, ağrılı ve zayıflatıcı bir durum olabilir. Şu anda milyonlarca kişinin bu hastalıkla mücadele ettiği düşünülüyor. Tedavisi olmamasına rağmen, semptomları önlemek veya hafifletmek için atabileceğiniz adımlar vardır.

Haber 14-10-22 16:56

Ciltteki etkileri inanılmaz: Egzamayı, sivilceleri kurutur, saç dökülmesini durdurur, yaşlanmayı önler...

A vitamini, vücutta eksikliği olmazsa olmaz vitaminlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Cilde olan faydaları saymakla bitmeyen A vitamini, yaşlanmayı geciktirerek cildin elastikiyetini korur. A vitaminin cilde faydaları bu kadarla da değildir. Eski cilt hücrelerinin yerine yenilerinin oluşmasını sağlar. A vitamini cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur. A vitamininin saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 08-09-22 06:55

Yorgunluğu alır, enerjiyi artırır... B12 vitamini kaynağı besinler

B12 vitamini önemli sekiz vitaminden biridir. B12 vitaminini vücut kendi başına üretemiyor. B12 vitamini hücrelerin sinirleri korumasına yardımcı olmada çok önemli bir rol oynar. Beslenme planınızda B12 vitamini bulundurmanız çok önemlidir. B12 eksikliği kansızlığa neden olabilir.

Haber 03-09-22 15:55

Farkında olmadan kör kalabilirsiniz! Eksikliği büyük sıkıntı

Görme kaybı yaşlanmanın bir sonucu olsa da farkında olmadan bunu hızlandırabilirsiniz. Aslında, yaygın bir vitamin eksikliği körlüğün önde gelen nedenlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Beslenme programınıza yeteri kadar A vitamini dahil etmediğinizde kör kalabilirsiniz. A vitamini eksikliğinin önüne geçmek için A vitamini açısından zengin besinleri tüketmeyi ihmal etmeyin.

Haber 13-08-22 14:47

Kansere karşı korur, kanı temizler, kalp dostu... Şeftalinin mucizevi faydaları

Şeftali, C, A ve B vitamini açısından zengin aynı zamanda magnezyum, potasyum ve kalsiyum deposudur. Demir ve sodyum açısından da zengin olan şeftali, faydalarıyla ön plana çıkıyor. Yaz meyvelerinin şefi olan şeftali, yüksek lif içeriği şahane tadı ve serinletici özelliğiyle bu unvanı fazlasıyla hak ediyor.

Haber 06-07-22 06:59

Bilinenin aksine bunları mutlaka pişirmelisiniz: Pişirdiğinizde daha da sağlıklı olan besinler

Havalar ısındı yaz geldi... Yaz demek karpuz, kavun, peynir ve salata mevsimi demek. Besinler çiğ tüketildiğinde daha sağlıklı olduğuna dair genel bir kanı olsa da bazı besinler pişirildiğinde içindeki vitamini ortaya çıkıyor. Yeni yayımlanan bir makale de uzmanlar tüm yiyecekler çiğ yenildiğinde daha besleyici değildir diyor.

Yemek 22-06-22 09:38

Yeşil erik yerken yapılan en büyük hata! Çöpe dökün daha iyi

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tezgahlarda yerini alan yeşil erik içerdiği vitamin ve mineraller ile adeta tam bir şifa deposu. A, C, K vitamini, potasyum ve fosfor minerallerini içeren yeşil erik, ayrıca beta-karoten, lutein ile zeaksantin gibi antioksidan bileşiklerini de barındırıyor. Özellikle C vitamininden zengin olması sayesinde antioksidan etki göstererek bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve kalp sağlığını koruyor.

Haber 18-06-22 07:00

Eksikliği hayati risk oluşturur! Biber, limon, portakal... C vitamini yüksek besinler

C vitamini, birçok gıdada, özellikle meyve ve sebzelerde bulunan suda çözünen bir vitamindir. Vücutta güçlü bir antioksidan işlevi gören C vitamini aynı zamanda bağışıklık sisteminizin güçlü kalmasını sağlar. Yeteri miktarda C vitamini aldığınızda başta kalp sağlığı olmak üzere yaygın birçok hastalığın önüne geçmiş olursunuz. C vitamini kemikler, dişler ve damarlar için hayati önem taşır. Peki, C vitaminini hangi besinlerden alabilirsiniz? İşte C vitamini yüksek besinler...

Haber 12-05-22 11:48

Herkesin başına gelebilir! Görme kaybı yaşamaya başladıysanız sebebi...

Özellikle geceleri görmekte zorlanıyorsanız veya görme kaybı yaşıyorsanız A vitamini eksikliği yaşıyor olabilirsiniz. A vitamini eksikliğinin görme yetisini etkilediği biliniyor. Antioksidan özellikleri olan A vitamini, göz problemlerini ve körlüğü önler. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek cilt sorunlarını engeller. Ayrıca sindirim sisteminde oluşan ülserleri tedavi eder.

Haber 06-05-22 09:30

Kanseri önler, iltihabı söker, kabızlığı giderir, cildi kusursuzlaştırır... A, C ve E vitamini dolu!

Papaya, egzotik bir meyvedir. Hem lezzetli hem de içeriğindekiler sayesinde çok faydalıdır. Protein, mineral ve vitaminler gibi günlük alınması gereken besinlerin önemli bir kısmı papayadan sağlanabilir. Papaya olgunlaştıkça içerisindeki C vitamini miktarı da artar. Kilo vermeyi hızlandırır, A, C ve E vitamini doludur. Papayanın faydalarını öğrendikçe çok şaşıracaksınız...

Haber 19-04-22 14:43

C, D VE B12 vitaminlerinin bağışıklık sistemine etkisi nedir? Vitamin takviyesi alınmalı mı?

D vitamini eksikliği, bağışıklık sisteminin zayıflamasını sonucu hastalıklara davetiye çıkarır. D vitamininin en iyi kaynağı güneş olmakla beraber, D vitamininden zengin besinler; somon, ton balığı, karaciğer, yumurta ve süttür. D vitamini bağışıklığı koruyup geliştirir. D vitamini eksikliği olduğunda kemik erimesi, diyabet, kalp- damar hastalığı, hipoglisemi, kas güçsüzlüğü, yorgunluk ve ağrı olur.

Haber 25-03-22 12:19

Cinsel gücü anında artırıyor! Passiflora bitkisinin meyvesi

Çarkıfelek meyvesi ülkemizde çok az biliniyor olsa da son dönemde faydalarının ortaya çıkmasıyla rağbet görmeye başladı. Doğal ağrı kesici olan çarkıfelek aynı zamanda cinsel gücü artıran özelliğiyle ön plana çıkıyor. “Passion Fruit” olarak da bilinen tropikal bir meyve olan çarkıfelek B1 vitamini, B2 vitamini, B5 vitamini, kalsiyum, fosfor ve protein bakımından oldukça zengin. Çarkıfelek meyvesi lif ve A ve C vitamini bakımdan zengin bir antioksidan kaynağıdır ve 500’den fazla çeşidi bulunur.

Haber 12-03-22 07:29

Faydalarını öğrenince daha sık yiyeceksiniz! Soğuk algınlığına bire bir

Daha çok turşularda kullanılan lahana hem çiğ hem de yemek olarak tüketilebilir. Mikropları öldüren doğal bir antiseptik olan lahana aynı zamanda birçok hastalığa karşı çok etkili. Lahana çok önemli bir A, B, C vitaminleri ve özellikle K vitamini, selüloz, fosfor, kalsiyum, magnezyum, çinko ve kükürt kaynağıdır. Bu nedenle taze olarak veya turşu şeklinde yılın tüm aylarında tüketilmesi tavsiye edilir.

Haber 05-03-22 14:01