ABD'de etkili olan hortum nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. ABD'nin orta ve güney kesimlerini vuran şiddetli fırtına ve hortumda bilanço ağırlaşıyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. Ölümlerden biri Missouri'de, 3'ü Tennessee eyaletinde kayda geçti. Hortumdan en çok etkilenen eyalet olan Tennessee'de acil durum ilan edildi.
Slovakya hükümeti, insanlara saldıran boz ayılardan ötürü kısmı acil durum ilan ederken, 350 ayının vurulmasına izin verdi.
Myanmar'da bugün öğlen saatlerinde meydana gelen 7,7 ve 6,4 deprem sonrası şu ana kadar 144 kişi hayatını kaybetti. Bangladeş, Hindistan, Laos, Tayland, Myanmar ve Çin'de de hissedilen korkunç depremden gelen görüntüler tüyler ürpertici cinsten. Deprem sonrası ülkede OHAL ilan edilirken ölü sayısının 'binlerce' olmasından korkuluyor. Myanmar gölge dışişleri bakanı konuyla ilgili, “Durum çok ciddi, uluslararası insani ve teknik yardıma acil ihtiyaç var” dedi.
Antalya'da geçirdiği kalp krizi sonucu kalbi duran 51 yaşındaki mekanik tesisatçı, hastane acil servisinde yaklaşık bir saat yapılan kalp masajı ve elektroşok uygulamalarıyla hayata döndürüldü. Kepez Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümünden Doç. Dr. İbrahim Ersoy, "Tıp literatürüne göre yarım saatten uzun süren kalp masajı sonrası hayata dönenlerin yüzde 98'inde nörolojik hasar görülür. Ancak hastamızda hiçbir sekel (doku bozukluğu) kalmadı. Bu durum bizi mesleki açıdan gururlandırdı" dedi.
Bitlis'te olası deprem durumuna karşı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde tatbikat yapıldı. Gerçeği aratmayan tatbikatta enkaz altında kalan yaralılar, arama kurtarma ekipleri tarafından çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.
Ticaret savaşı kızışmaya başladı. Kanada'dan gelen misilleme sonrasında ABD Başkanı Donald Trump yeni kararlarını açıkladı. Trump, Kanada'ya çelik ve alüminyum tarifelerinin yarın devreye gireceğini duyurdu. Trump, resti çekerek "Kısa süre içinde Elektrik konusunda Ulusal Acil Durum ilan edeceğim." dedi.
Survivor son bölümde Sema Aydemir Almeda'ya yenilince sinirlendi ve çantasını da alıp oyun alanını terk etti. Daha sonra ise Sema, Acun Ilıcalı ile acil durum konseyinde bir araya geldi. Diskalifiye olup olmayacağı merak edilen Sema'nın Acun Ilıcalı'ya sitemi gündemde...
ABD’nin New York eyaletinde çıkan orman yangınları nedeniyle acil durum ilan edildiği açıklandı.
Bilecik'te kaybolan alzheimer hastası yaşlı adam için ekipler alarma geçti. 65 yaşındaki adam, jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin çalışmaları sonucunda sağ olarak bulundu.
Düzce Üniversitesi Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birimi (DARK), kentsel arama kurtarma alanında akreditasyon sürecine hız kesmeden hazırlanmaya devam ediyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre saat 09:01'de Antalya'da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı yerin 18.35 kilometre altında yaşandı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 17:09'da İzmir Dikili'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı yerin 10.6 kilometre altında yaşandı.
Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalara müdahale etmek için gittikleri köy yolunda mahsur kalan Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ) ekipleri, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünün çalışması sonucu kurtarıldı.
İstanbul’da 19-21 Şubat tarihlerinde etkili olması beklenen kar yağışı, günlük yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuş iptalleri yaşanırken, bazı seferlerde kapasite azalması uygulanıyor. Meteorolojik Acil Durum Komitesi’nin aldığı önlemlerle, özellikle 19 Şubat’ta İstanbul Havalimanı’nda yaklaşık 150, 21 Şubat’ta ise 200 uçuşun iptal edilmesi öngörülüyor.
Deprem tatbikatı olası bir deprem anında yapılan planlı bir uygulamadır. Can ve mal kaybını en aza indirmek için yapılan bu tatbikat sırasında çök-kapan-tutun gibi bazı önlemlerin üzerinden geçilir. Güvenli tahliye yolları gösterilir. Ayrıca acil durum toplanma alanlarına ulaşım konusunda pratik yapılır.
Önümüzdeki günlerde İstanbul'da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılacak bazı seferler iptal edilecek. AJet'ten yapılan açıklamada, Meteorolojik Acil Durum Komitesinin beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşların azaltılması kararına istinaden, 11 ve 12 Şubat'ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı bazı seferlerin iptal edildiği belirtildi.
1 Şubat 2025 itibarıyla elektrik faturalarında yeni döneme geçildi. Yıllık toplam 5 bin kilovatsaati aşan tüketime sahip grupların 1047 olan elektrik faturası artık 2016 lira olacak. Ancak bu düzenlemeden etkilenmeyecek bazı gruplar da olacak. Camiler, cemevleri, şehit yakınları, gaziler, tarımsal faaliyetler, köy içme suları, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) geçici barınma yerleri ve dernekler ile sağlık sorunları nedeniyle cihaza bağlı aboneler düzenlemeden muaf tutulacak.
Tüm Türkiye 6 Şubat'ta yaşanan acıyı bir kez bugün daha yüreklerinde hissederken; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan harita unutmamız gereken deprem gerçeğinin bir başka kanıtı oldu. AFAD 6 Şubat 2023’ten bu yana 107 bin 439 deprem kaydedildiğini açıkladı. Bu depremlerin 73 bin 402’sinin Kahramanmaraş depremlerinin artçısı olduğu kaydedildi. Söz konusu haritaya göre sallanmayan yer neredeyse yok.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) öncülüğünde Gazze'ye ulaştırılması için hazırlanan 1956 ton insani yardım malzemesini taşıyan "15. İyilik Gemisi", Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıktı.
Krokiler çeşitli alanlarda yön bulma, planlama ve görselleştirme amacıyla kullanılan pratik çizimlerdir. Bir bölgenin veya yapının genel hatlarını göstermek için hazırlanır ve detaylı teknik çizimlerden farklı olarak hızlı ve anlaşılır bir yol gösterici işlevi görür. Günlük hayatta harita yerine kullanılabileceği gibi mimari, şehir planlama ve acil durum yönetimi gibi alanlarda da önemli bir yardımcıdır.
Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin tüp bebek bölümünde karbon filtre patladı. Patlama sonucu sızan gazı İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tahliye etti.
Son dakika... Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre İzmir'de 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntının yerin 7.22 kilometre altında yaşandığı belirtildi.
Bolu'da, Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 78 vatandaşımızın hayatını kaybettiği otel yangınına ilişkin Acil Durum Yönetimi ve İş Güvenliği Uzmanı Hacı Latif İşçan açıklamalarda bulundu. İşçan, "En büyük gaf yangın merdivenlerini yanarken gördüğüm için söylüyorum, halılar ile kaplı olması. Tahliye edilmesi gereken yerlerde alev vardı. İnsanlar çıkamadı, tahliye edilemedi, camlara yönelmek zorunda kaldı, dumandan etkilendi" dedi.
Pek çok sektörde yetişmiş ya da yetiştirilecek eleman sıkıntısı yaşanıyor. Özellikle son dönemde oto tamircilerde bu durum ciddi seviyede hissediliyor. Ustalar, usta arayıp bulamadıklarını söylerken maaşların da yüksek olduğunu belirtiyor. Ortalama usta maaşları 50 bin TL ile 80 bin TL arasında değişirken usta veya çırak bulunamamasını ise farklı nedenlerle açıklıyorlar. Bu durum bir yandan da tüketiciye uzun bekleme süreleri ve yüksek fiyatlar olarak yansıyor.
Donald Trump, Kongre'deki törende yemin ederek resmen ABD'nin 47. başkanı oldu. Dünyanın gözünün çevrildiği Washington'daki tören geçtiğimiz yılların aksine bu defa 'aşırı soğuk hava' nedeniyle Kongre binasının içerisinde gerçekleştirildi. Trump ilk konuşmasında "Amerika'nın altın çağı şu an başlıyor. ABD'yi yeniden büyük yapmak için Tanrı hayatımı kurtardı." dedi. Trump, düzensiz göçle mücadele için ABD’nin güney sınırında acil durum ilan edeceğini ve asker göndereceğini de duyurdu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Sivas'ta sabah 08.30'da 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Merkez üssü Ulaş olan sarsıntının derinliği 7 kilometre olarak açıklandı. Sivas 04.31 ve 07.18'de de 3.2'lik sarsıntılar yaşadı.
Maymun Çiçeği kabusu yayılmaya devam ediyor. Batı Afrika ülkelerinden Sierra Leone'de, 2 kişide Maymun çiçeği (mpox) virüsünün tespit edilmesinin ardından ‘acil durum’ ilan edildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi, bu sabah saatlerinde Erzurum'un Pasinler ilçesinde 04.30'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurmuştu. Yaşanan sarsıntı sonrası gözler uzmanlara çevrildi. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Osman Bektaş deprem sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Görür, "Doğu Anadolu sıkışıyor" dedi. Bektaş ise çarpıcı bir uyarıda bulundu.
Deprem bölgesi olan ülkemizde sarsıntılar bitmek bilmiyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Erzurum’un Pasinler ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. 04.30'da meydana gelen depremde bazı vatandaşlar panik yaşasa da olumsuz bir durumla karşılaşılmadı. Öte yandan artçı sarsıntılar ilerleyen dakikalarda devam etti.
Fermuar sistemi, özellikle yoğun trafikte ambulans gibi acil durum araçlarına yol vermede araçların düzenli ve hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlamak amacıyla kullanılan bir trafik düzenleme yöntemidir. Araçlar birbirine uyumlu bir şekilde fermuar dişleri gibi sırayla birleşir, akışı bozmadan yollarını devam ettirir ve ambulansa yol verilir. Peki, fermuar sistemi nedir, nasıl uygulanır? Fermuar sistemi ile ambulans yol verme nasıl yapılır?
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Isparta'nın Yalvaç ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının yerin 10 kilometre altında yaşandığı belirtildi. Isparta'nın ardından Muğla'da 3.9 ve 3.5 büyüklüğünde 2 ayrı deprem meydana geldi.
Azerbaycan Hava Yolları’na ait bir yolcu uçağı, dün Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında acil iniş sırasında düşerken, sisin ardından başka bir tehlikenin olduğu iddiaları gündeme geldi. Uçak, Hazar Denizi üzerinde acil durum sinyali göndermeden önce kuş sürüsüne çarptıktan sonra rotasını değiştirdi. Ancak sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, uçağın dış gövdesindeki delikler, ateş açıldığına dair spekülasyonları alevlendirdi.
AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yarın sabah saatleri itibarıyla Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde sağanak ve fırtına beklendiğini belirterek, vatandaşları meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de 29 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi. Tahmine göre, rüzgar, bu akşam saatlerinden itibaren Ege Bölgesi'nde de kuvvetli fırtına bekleniyor. Antalya ve Muğla için de sağanak uyarısında bulunuldu.
Son zamanlarda taksi şoförlerine yönelik şiddet gündemde yer alıyor. Ticari taksi sürücülerinin can güvenliğinin tehlikede olmasından dolayı yeni bir adım atılmıştı. Buna göre, Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile 1 Mart 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere araçlara kamera zorunluluğu getirildi. Aracına kamera ve acil durum butonu taktırmayan şoförler, trafiğe çıkamayacak.
ABD’nin Louisiana eyaletinde yaşayan bir kişi, kuş gribi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Vakanın ABD’de insanlarda görülen ilk ciddi kuş gribi vakası olduğu açıklanırken, ülkenin Kaliforniya eyaletinde ise salgın riski nedeniyle acil durum ilan edildi.
Kuş gribi tehlikesi her geçen gün artıyor mu? Bu kez korkutan gelişme ABD’de yaşandı. Ülkede bir kişinin kuş gribi nedeniyle hastaneye kaldırılması sonrasında Kaliforniya eyaletinde ise salgın riski nedeniyle acil durum ilan edildi. Vaka insanlarda görülen ilk ciddi kuş gribi belirtisi olarak da kayıtlara geçti. İşte detaylar…
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Van'da 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başkale merkezli depremin derinliği 7 kilometre olarak kayıtlara geçti. Deprem İran'da da hissedildi.
İlk kez 80'li yıllarda yürürlüğe giren bir kanunla faaliyetlerine başlayan TOKİ, Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı ismi ile bilinen ve bu ifadenin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Talep organizasyonlarının takibi belediyelerin sorumluluğundadır.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye'deki Sednaya cezaevine ekip gönderilecek. 80 kişilik bir uzman ekibi seçildi. Arama-kurtarma faaliyetleri sürecek.
Esad rejiminin devrilmesi Türkiye'deki fiyatları da etkiledi. Dönüş yapmak isteyen bazı Suriyeliler ellerinden otomobil, ev ve iş yerlerini satılığa çıkardı. İnternette 'Suriyeliden acil satılık' ilanları arttı. Durum böyle olunca 3 milyonluk konutların 2 milyona düştüğü görüldü. Dolandırıcıların da devreye girmesine neden olan hareketlilik için uyarı gecikmedi. İşte piyasadaki 'Suriyeli' etkisi...
Olası sağlık sorunlarına hızlıca müdahale edebilmek gibi acil durumlar için yolcuların uçakta yanlarında ilaç taşımayı istemesi anlaşılabilir bir durumdur. Bu durum aniden ortaya çıkan bir sağlık sorunuyla başa çıkabilmeyi sağlar, ilk yardım için gerekli hazırlıkları yapmayı kolaylaştırır. Bu noktada uçağa ilaç alınıp alınmayacağı konusu sıklıkla merak edilir. Peki, uçağa ilaç alınır mı?
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Erzincan'da 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı yerine 6.03 kilometre altında yaşandı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Kahramanmaraş'ta 400 yataklı acil durum hastanesinin inşaatında işçilerin kaldığı konteynerde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Rusya ile Ukrayna arasında artan tansiyon savaşın gitgide daha da yayılacağı fikrini pekiştiriyor. Avrupa'daki birçok ülke savaşın bölgesel bir boyuta evrileceğini düşünerek ciddi önlemler almaya başladı bile. Almanya'da yetkililer herhangi bir saldırı durumunda insanların sığınak bulması amacıyla bir uygulama geliştiriyor. Finlandiya ve Norveç gibi Rusya'ya çok yakın ülkelerde ise hayatta kalma rehberleri hazırlandı bile...
Taksilerde yeni dönem resmen başladı. Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde yapılan değişikler Resmi Gazete’de yayımlandı. Alınan karara göre taksilere acil durum butonu zorunluluğu getirildi. Teçhizatlar belli aralıklarla uygun çalışıp çalışmadığına dair kontrol edilecek. Kameralar ise en az bir ay süre ile kayıt yapacak. Öte yandan okul servisleriyle ilgili de yeni bir düzenlemeye gidildi.
ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın A takımında tercih ettiği birçok isim bomba tehdidi ve sahte acil durum ihbarlarıyla hedef alındı. FBI sözcüsü konuyla ilgili “Tüm potansiyel tehditleri ciddiye alıyoruz ve her zaman olduğu gibi kamuoyu üyelerini şüpheli olduğunu düşündükleri her şeyi ihbar etmeye teşvik ediyoruz” dedi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Bitlis'te sabah saat 05.50'de 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntının derinliği 8.71 kilometre olarak açıklandı. Bitlis'te olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile Tatvan, Güroymak ve Mutki ilçelerinde eğitime bir gün ara verilmişti. Depremin ardından Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan ise ses getirecek bir uyarı geldi. Ercan, Hizanlılar için, "Bugün evlerini kullanmasalar iyi olur" ifadelerini kullandı.
Birleşik Krallık genelinde Cumartesi ve Pazar günü için sekiz adet Met Office hava durumu uyarısı bulunuyor; bunlardan biri şiddetli sarı renkte. Cumartesi günü İngiltere genelinde etkili olması beklenen Bert Fırtınası için yetkililer halkı su ve yiyecek stoklamaya çağırdı. Aynı zamanda elektrik kesintilerinin yaşanabileceğine de vurgu yapıldı.