Adiyaman Deprem Haberleri

16 vali de paylaşım yaptı! Tepki çeken Rahmi Doğan bir noktada onlardan ayrıldı: Sosyal medyada dikkat çeken detay

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla dün gece Resmi Gazete’de 16 ilin valisi birden değişti. Deprem öncesi ve sonrası gerekli önlemleri almadığı ve görevini kötüyü kullandığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusu yapılan eski Hatay Valisi Rahmi Doğan, Sakarya Valisi olarak atandı. Ayrıca Doğan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımını yorumlara kapatması dikkatlerden kaçmadı.

Haber 2024-09-19 12:43:54

Akdeniz'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Türkiye ve çevresinden deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Akdeniz'de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haber 2024-09-19 07:38:09

16 vali birden değişti! İçlerinde en çok o isim dikkat çekti... Deprem döneminin tepki çeken Valisi Rahmi Doğan'a ödül gibi atama

Resmi Gazete'de gece yarısı yayımlanan karara göre 16 ilin valisi değişti. Listede en dikkat çeken isim Sakarya'ya atanan Rahmi Doğan oldu. Doğan, 6 Şubat depremlerinde Hatay Valisiyken depremin 37. gününde AK Parti'den milletvekili olmak için görevinden istifa etmişti. Karar kamuoyunda tepki çekince AK Parti Doğan'ı aday göstermemişti. 1,5 yılın ardından Doğan yeniden vali olarak döndü.

Haber 2024-09-19 00:16:02

Malatya ve Adıyaman'da peş peşe korkutan depremler

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 03.22'de ise Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Haber 2024-09-18 07:16:17

Son dakika | Manisa 4.0 ile sallandı! Deprem İzmir, Afyonkarahisar, Uşak'tan da hissedildi

Son dakika deprem haberi: Manisa'nın Akhisar ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem oldu.

Haber 17-09-24 14:48

Ülkemizin en kalabalık 7. şehrinde ağır deprem riski! Son depremleri bilen Naci Görür açık açık uyardı

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmaya devam ederken bir yandan da ülkemizin dört bir yanında farklı farklı şehirlerde depremler yaşanıyor. En çok Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ı vuran depremleri daha önceden tahmin eden Prof. Dr. Naci Görür bu kez de en kalabalık 7. ilimiz için uyarılarda bulundu.

Haber 17-09-24 12:56

AFAD duyurdu! Tunceli'de korkutan deprem! (AFAD-Kandilli son depremler) Prof. Dr. Naci Görür: 'Endişelendik, burada deprem bekliyoruz'

Tunceli'de bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünü Pülümür, büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4.0 olarak duyurdu. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Küçük de olsa 7 su fayı üzerindeki stres alanını az çok etkilemiş olabilir. Bu yörede deprem belliyoruz, onun için endişelendik" dedi.

Haber 16-09-24 21:16

Kıyamet balığı nedir? Kıyamet balığı nerede görüldü?

“Kıyamet Balığı kıyıya vurdu, deprem olacak mı?” sorusu son dönemde oldukça popüler bir tartışma konusu hâline geldi. Binlerce yıldır bazı kültürlerde depremlerin öncü işareti olduğuna inanılan bu balık, hem bilim insanlarının hem de halkın ilgisini çekmektedir. Kıyamet Balığı’nın kıyıya vurması, halk arasında endişe yaratırken, bilim camiası bu olayı dikkatle izleyerek olası bağlantıları araştırmaktadır.

Haber 14-09-24 16:34

'Benim bir öngörüm var' O illeri sıraladı! Naci Görür'den deprem uyarısı... Bu kez İstanbul değil

6 Şubat deprem felaketinin ardından yaptığı açıklamalar dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, vatandaşların en çok merak ettiği konu olan 'deprem beklenen yerler' ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Beklenen olası İstanbul depremi başta İstanbullular olması üzere bölgede yaşayan vatandaşları endişelendirirken bu kez Naci Görür'ün uyardığı il İstanbul olmadı. İşte Görür'ün deprem riski açısından dikkat çektiği o iller...

Haber 13-09-24 16:30

SON DAKİKA | AFAD duyurdu! Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem

Son dakika deprem haberi: Erzincan'ın Refahiye ilçesinde saat 09.48'de 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Haber 13-09-24 10:01

35 yıldır yapıyor! Deprem yerini değiştirdi ama işinden vazgeçmedi 'Çocukları mutlu etmeye çalışıyorum'

11 ili etkileyen ve ‘yüzyılın afeti’ olarak nitelendirilen 6 Şubat depremi sonrasında memleketi Malatya’dan Samsun’a gelen ve yaşamını burada sürdüren Macuncu Dede lakaplı Vahap Özer, 35 yıldır geçimini macun satarak sağlıyor.

Haber 12-09-24 16:55

Manisa'da 3.9 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu

Manisa'da korkutan bir deprem meydana geldi. Saat 03.36'da Akhisar'da yaşanan depremin büyüklüğünü AFAD 3.9 olarak duyurdu.

Haber 11-09-24 06:18

Deprem uzmanı Naci Görür isyan etti: ‘‘Bu en hafifinden saygısızlıktır’’

Kahramanmaraş depreminin ardından İstanbul depremi hakkında defalarca uyaran Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya adı kullanılarak deprem çantası satışı yapılmasına tepki gösterdi.

Haber 10-09-24 14:57

Avrupa'nın en büyüğü Almanya'da fabrika kapatıyor... Otomotiv sektörü Volkswagen kararı sonrası sarsıldı...

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Almanya'daki fabrikalarını kapatma kararı aldı. Ünlü araba markasının aldığı bu karar sonrası Alman otomotiv sektöründe adeta deprem oldu. Otomobil uzmanı Prof. Dr. Ferdinand Dudenhöffer, "Skoda markasına bakarsanız Volkswagen'in araç üretiminde başarılı olduğunu görürsünüz. Yani konu ürünler ya da teknolojisi değil. Bu kriz Almanya'daki yasaların yapısının bir sonucu" şeklinde konuştu.

Finans 10-09-24 12:36

'Biraz daha uzun sürse orta, ağır hasarlı yerler kalmazdı' 5 büyüklüğündeki deprem onlara 6 Şubat'ı hatırlattı Ufaktan vurunca 'eyvah gidiyoruz' dedik

Kahramanmaraş’ta bugün meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki Pazarcık ilçesindeki vatandaşlara 6 Şubat’ı hatırlattı. İlçedeki bir evin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde depremin şiddetiyle yaşanan sarsıntı ve vatandaşların panik anları yer aldı. Sarsıntıyı yaşayan vatandaşlar "Biraz daha uzun sürse Pazarcık’taki orta hasar, ağır hasarlı yerler kalmazdı" yorumunu yaptı.

Haber 07-09-24 13:21

'Beklediğimiz artçı daha meydana gelmedi' Deprem uzmanından dikkat çeken açıklama '6-6.6 arası olursa bölge uzun bir süre rahatlayacak'

Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin beklenilen artçı deprem olmadığını belirterek, “Beklediğimiz artçı deprem meydana gelmedi. 7,7 ve 7,6’lık depremlerin artçısı 6 büyüklüğünde bir depremdir. 6 ile 6,6 arasında büyüklüğünde bir deprem meydana gelirse o bölge uzun bir süre rahatlayacaktır” dedi.

Haber 07-09-24 10:46

SON DAKİKA | AFAD duyurdu! Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem... Hatay, Adana, Mersin ve Gaziantep'te de hissedildi

Son dakika deprem haberi: AFAD, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. Deprem, Adana, Hatay, Gaziantep, Mersin, Osmaniye, Adıyaman, Kilis ve Şanlıurfa gibi illerde de hissedildi. AFAD'dan yapılan açıklamada an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığı, saha tarama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Öte yandan sarsıntının ardından bazı vatandaşların ev ve iş yerlerinden açık alana çıktıkları görüldü.

Haber 07-09-24 09:41

AFAD duyurdu: Akdeniz'de 4.8 büyüklüğünde deprem

AFAD, Akdeniz'de Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Haber 04-09-24 00:45

Kahramanmaraş'ta 3.7 büyüklüğünde deprem! Çevre yerleşim yerlerinde de etkili oldu

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 7 kilometre olarak kaydedildi. Deprem çevre yerleşim yerlerinde de etkili oldu.

Haber 03-09-24 00:20

Deprem bölgesinde imar çalışmaları devam ediyor... İnşaat sektörü Türkiye ekonomisinin üstünde büyüme gösteriyor

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Türkiye ikinci çeyrekte yüzde 2,5 oranında büyüdü. Türkiye'nin büyümesini değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, deprem bölgesindeki imar çalışmalar nedeniyle inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin üstünde bir büyüme performansı göstermeye başladığını aktardı.

Finans 02-09-24 16:57

'Pasifik Ateş Çemberi'nde 6.4 büyüklüğünde deprem!

Papua Yeni Gine'nin Bougainville Adası'nda 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

Haber 02-09-24 00:07

Naci Görür'den nokta atışı deprem uyarısı! Tunceli, Erzincan, Bingöl...: Eli kulağında! En az 7.4 büyüklüğünde

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe yaratan yeni bir deprem uyarısı geldi. Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Görür, "Eli kulağında. 7’nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur" diye konuştu. Görür, şu anda Tunceli’de deprem beklediğini de sözlerine ekledi.

Haber 31-08-24 16:18

Diyarbakır'da deprem sonrası 6 bin konut yapımı tamamlandı! Bakan Kurum: Depremzede kardeşlerimiz rahat uyuyana dek durmayacağız

6 Şubat depremlerinin en çok etkilediği illerimizden biri de Diyarbakır. Diyarbakır'da yapımına başlanan konutlarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan paylaşım geldi. Bakan Kurum'un açıklamasına göre 10 bin konuttan 6 bini tamamlandı.

Haber 31-08-24 11:12

Deprem için binalara yerleştirilecek! DAMAS seri üretime hazır: Sarsıntı anında devreye giriyor... Zaman kazandırabilecek

Deprem anında ve sonrasında birçok can kurtarması hedeflenen yeni cihaz geliştirildi. DAMAS adı verilen cihaz binalara yerleştirilecek. Uçaklardaki kara kutulara benzeyen cihaz enkaz altındaki sesi 30 kat yükseltiyor, enkaz altındaki canlıların sayısını yüzde 100 doğru tespit ediyor. Cihazın başka birçok hayati özelliği de var!

Haber 30-08-24 08:02

Yunanistan'da korkutan deprem! Türkiye'de de hissedildi

Yunanistan'da Girit adası açıklarında bir deprem meydana geldi. Kandilli'ye göre; deprem, 5.2 büyüklüğünde oldu. Deprem, Türkiye'de bazı illerde de hissedildi.

Haber 28-08-24 19:41

Young Boys hezimetinin ardından Galatasaray'da deprem! Bilet ve karaborsa yolsuzluğu iddiası sonrası istifa... Dursun Özbek ve yönetimi alarm verdi

Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi'ne veda edilmesinin ardından büyük bir şok yaşanırken, Yönetim Kurulu üyelerinden Ali Yüce'nin istifası yönetimde büyük bir şaşkınlık yarattı. Ali Yüce, istifa kararını resmi olarak da açıkladı.

Spor 28-08-24 15:18

Depremlerde kullanılan cihaz günlerdir kayıp olan Narin için devreye sokuldu! Diyarbakır'dan iyi haber bekleniyor

21 Ağustos'ta Diyarbakır'da kaybolan Narin için tüm ekipler seferber oldu. Tarlalar arandı, dalgıçlar devreye girdi, araçlar durduruldu ancak Narin'den henüz beklenen iyi haber gelmedi. Son olarak deprem gibi afetlerde kullanılan yeraltı görüntüleme cihazı Narin için devreye sokuldu. İşte detaylar...

Haber 27-08-24 07:40

Aydın'da panik yaratan gizemli ses: Evler sarsıldı, deprem sanan da oldu! Sanki bir anda yerin altından bomba attılar

Aydınlılar bu sabah duydukları gizemli sesle büyük panik yaşadı. Kimilerinin bomba atılmasına benzettiği sesi depreme yoranlar da oldu. Patlama sesi geniş bir alanda yankılandı. Gizemli sesin kaynağı merak uyandırırken uzmanlardan sesin kaynağıyla ilgili açıklama geldi.

Haber 25-08-24 15:50

SON DAKİKA | AFAD duyurdu! Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

Son dakika deprem haberi: Kahramanmaraş'ta saat 14.59'da 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Haber 23-08-24 15:19

Son dakika | Bodrum Muğla açıklarında deprem! AFAD'dan açıklama geldi

Son dakika haberi: Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında deprem oldu. Depremin 3,5 büyüklüğünde olduğu belirlendi.

Haber 23-08-24 11:14

Galatasaray yönetimi, Kerem Aktürkoğlu'nun kaptanlığını aldı! Olay yaratacak açıklama milli oyuncudan geldi...

Galatasaray'ın Kerem Aktürkoğlu, Young Boys mağlubiyeti sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, kaptanlığının alındığını duyurdu. Sarı-kırmızılı camiada tarafından alınan bu karar sosyal medyada deprem etkisi yarattı.

Spor 22-08-24 18:16

Deprem uzmanından korkutan uyarı! 3 ili işaret etti… 6 büyüklüğünde olabilir

Son aylarda yurdun dört bir yanı beşik gibi sallanıyor. Bir yandan Kahramanmaraş depreminin etkileri sürerken, diğer yandan Büyük İstanbul depremi için endişe yaratıyor. Fay hatları üzerinde bulunan yurt için Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli 3 büyükşehri işaret ederek uyarıda bulundu.

Haber 22-08-24 10:27

'Yaşam ile ölüm arasında bir ip' Evlerin yakınına kadar geldi 'Deprem' detayı... 'Uykuyu kaybettik, şuurumuzu kaybetmek istemiyorum'

Konya’nın Karapınar ilçesinde son zamanlarda meydana gelen yeryüzü yarıkları ve küçük çaplı obrukların büyüme tehlikesi vatandaşları tedirgin ediyor. Bir yıl içerisinde evinin hemen yakınında tarlada 2 obruk oluşan ve çevrede yapılan ölçümlerde ev çevresinde obruk riski olduğu belirlenen vatandaş ise evinin taşınması için yardım istiyor. Bölgede ölçümler yapan Jeofizik Mühendisi Oğuz Kaan Kılıç "Bu bölgedeki fay titreşimler meydana getirerek obrukların zamanlamasını ve riskini artırmakta" dedi.

Haber 21-08-24 15:02

Kandilli Rasahthanesi duyurdu: Kahramanmaraş'ta 3.6 büyüklüğünde deprem

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan son dakika açıklamasına göre; Kahramanmaraş'ta saat 7.46'da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haber 21-08-24 08:07

İstanbul depremi senaryosunda 'üç büyük çukur' tehlikesi: 2 metrelik dalgalarla tsunami bekleniyor! Tekirdağ'da ciddi risk var

Olası İstanbul depreminde meydana gelmesi muhtemel ve hayli tedirgin edici bir senaryo gündeme geldi. Marmara Denizi'nde tsunamiyi tetikleyecek üç büyük çukur olduğu tespit edildi. Marmara'da özellikle Tekirdağ tsunami riski altında! Deprem durumunda kentte 1500 - 2000 binanın göçmesi öngörülüyor, ayrıca 2 metreye yakın dalga yüksekliği bekleniyor.

Haber 20-08-24 11:02

Hatay'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde saat 03.57'de 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haber 20-08-24 08:05

AFAD duyurdu: Malatya'da 4 büyüklüğünde deprem

AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre; Malatya'da saat 12.02'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haber 19-08-24 12:25

SON DAKİKA | AFAD duyurdu: Bingöl'de 4,1 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: AFAD, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Richter ölçeğine göre 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Haber 18-08-24 21:34

Muş'ta korkutan deprem! Kısa süreli paniğe neden oldu

Muş'un Varto ilçesinde 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Haber 18-08-24 00:29

Rusya’da 7.2 büyüklüğünde deprem! Tsunami uyarısı yapıldı

Rusya’nın doğusundaki Kamçatka Yarımadası’nda 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı.

Haber 18-08-24 00:11

Yanardağ felaketini tahmin etti! Ünlü Astrolog Dinçer Güner tarih vererek uyardı: Deprem, yangın, kaza... Tansiyonu yüksek zamanlar

Astroloji bilimine göre Mars ile Satürn arasında kare açı oluşuyor. Ünlü Astrolog Dinçer Güner, X hesabından yaptığı paylaşım ile bu hareketliliği yorumladı. Buna göre 5 gün boyunca gerçekleşebilecek bazı öngörülerde bulundu.

Kadin 17-08-24 09:36

17 Ağustos'taki büyük depremde belediye başkanıydı! Anlatırken o anları tekrardan yaşadı: Saddam Hüseyin detayı...

17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nde İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sefa Sirmen, deprem yönetmeliğine uygun yapılan binaların yıkılmadığını belirtti. Sirmen, "Tabloyu gün doğarken gördük" derken o dönem ilk yardım Saddam Hüseyin'den geldiğini söyledi.

Haber 17-08-24 08:15

'Etkisi 17 Ağustos'tan daha fazla olacak' Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Marmara depremi uyarısı: En güvenli yer, 'sakın gitmeyin' dediği il, kaç saniye sürecek?

Türkiye'nin değişmez acı gerçeklerinden biri de deprem. 1999'da bunlardan birini en ağır şekilde yaşadık. 17 binden fazla insanımızı kaybettiğimiz 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde gündem yine olası Marmara depremi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Mynet'e yaptığı açıklamalarda en riskli ve en güvenli bulduğu bölgeleri sıraladı. Öte yandan olası korkutucu depremin kaç saniye süreceğini de söyledi.

Haber 17-08-24 07:13

Uzman isimden Bingöl ile ilgili korkutan uyarı: Büyük yıkıma neden olabilir

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli o ille ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İçelli, ölü olarak tabir edilen fayların deprem üretebileceğini söyledi. Bingöl ve çevresini uyaran uzman isim, "Orada da 6 veya 6,5'lik bir deprem çok büyük yıkımlara ve can kayıplara yol açacaktır" dedi.

Haber 16-08-24 22:14

Bankaları deprem korkusu sardı! Tek tek göç ediyorlar!

Ülkeyi derinden sarsan 1999 depreminden 24 yıl sonra, binlerce cana mezar olan Kahramanmaraş depreminin ardından bankalar, İstanbul’dan göç etme kararı aldı. Türkiye’nin önde gelen bankaları merkezlerini başkent Ankara’ya taşımaya başladı.

Haber 16-08-24 15:50

'Tüm deprem dosyaları bakımından emsal mahiyette' Avukat Rezan Epözdemir kararı duyurdu: Kusuru olan kamu görevlilerinin yargılanmasının önü açıldı

Kamuoyunda 'Ezgi Apartmanı Davası' olarak bilinen dosyayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Mağdur Aileler Vekili Av. Dr. Rezan Epözdemir, yaptığı açıklamada "İtirazlarımız kabul edilmiş ve aralarında Kahramanmaraş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili’nin de bulunduğu 7 kişi hakkında soruşturma izni verilmiştir" dedi. Epözdemir, bu kararın tüm deprem dosyaları bakımından emsal mahiyette olduğunu söyledi.

Haber 16-08-24 15:45

'Kıyamet habercisi' olarak biliniyordu! Depremden sadece 2 gün önce görüldü... Nadir görülüyor: 3.6 metre büyüklüğünde

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinin kıyılarında halk arasında 'kıyamet habercisi' olarak bilinen kürek balığı görüldü. Ölü kürek balığının bulunması halkta büyük panik yaratırken balığın görülmesinden 2 gün sonra Los Angeles 4.6 büyüklüğünde bir deprem sarsıldı.

Trend 16-08-24 14:41

SON DAKİKA | AFAD duyurdu! Suriye'de 5.2 büyüklüğünde deprem... Hatay ve Gaziantep'te de hissedildi

Son dakika deprem haberi: Suriye'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'te de hissedildi.

Haber 16-08-24 13:27

Naci Görür yine yeniden uyardı: 'Aksi halde çok üzüleceğiz' 7.4 büyüklüğünde 45 saniye sürmüştü…

17 Ağustos 1999'da, merkez üssü Kocaeli olan 7.4 büyüklüğündeki sarsıntıyı yaşayan, Türkiye’yi kahreden Marmara depreminin yıl dönümünde Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi’ni bekleyen büyük deprem hakkında dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Haber 16-08-24 10:09