AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar'dan korkutan uyarı geldi. Tatar, "İzmit Depremi ile 1912 Mürefte (Şarköy) depremleri arasındaki alan henüz kırılmadı. Kırılmanın mekanizmasına göre 7.2’den 7.8’e kadar çıkabilecek büyüklükte bir deprem üretebilir." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Başkanlığı'nda DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'nde konuştu. Küçükçekmece'de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kazılan su dolu çukura düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in ölümüne değinen Erdoğan, "İstanbul'da 5 yaşında bir evladımız göz göre göre hayatını kaybetti. Lafa gelince işçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların sesi soluğu çıkmadı" ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, 6 Şubat depremlerinin 1. yılı dolayısıyla bilim insanlarının katılımıyla düzenlenen etkinlikte, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tatar, Marmara depremiyle ilgili "Tarihsel depremlere baktığımızda, bu depremlerin tsunami oluşturduğunu biliyoruz. Bu anlamda Marmara içerisinde olacak bir depremde de tsunami olacağı öngörülerek çalışmalar yapılıyor" dedi.
Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı. Haritada aralarında Aydın, Bursa, Düzce, Hatay, Kocaeli, Manisa ve Sakarya’nın da olduğu 45 il diri fayların geçtiği alan üzerinde bulunuyor. Yüksek Jeofizik Mühendisi Mehmet Sarper Celasun, beklenen İstanbul depremiyle ilgili olarak ise "Sadece İstanbul değil Marmara’ya yakın illerin tamamında bu deprem hissedilecek. Dolayısıyla burada en kötüye hazırlanmak önemli" dedi.
Türkiye Maden Tetkik Araştırma Genel Müdürlüğü, Türkiye'de fay haritasını güncelledi. Buna göre 150 olan aktif fay hatları 500'e çıktı. Öte yandan 45 ilde 110 ilçe de aktif fay hatları üzerinde yer alıyor. Yeni haritada neler değişti? Hangi bölgelerde risk daha yüksek? Yeni faylar kaç şiddetinde deprem üretebilir? Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, canlı yayında değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar 'olası İstanbul depremi' açıklamasında 262 gözlem istasyonuyla depremi oluşturması düşünülen fayın takip edildiğini belirtip “Depremsellik ve bölgenin izlenmesi açısından baktığımızda; Marmara bölgesi, dünyanın belki de en iyi izlenen bölgelerinden biri" dedi. Tatar "AFAD bünyesinde deprem dairemiz içerisinde 7/24 görev yapan bir deprem izleme ve değerlendirme merkezimiz var. Ülkemizin depremler anlamında nabzının tutulduğu bir yer" dedi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Konya dışında başka şehirlerde, özellikle depremin etkilediği bölgelerde obruk oluşumlarının olduğunu belirtti. Orhan Tatar, "Bu oluşumlarda doğrudan etkisi olmasa bile en azından şu son 6-7 ayda oluşan obruklarda artçı sarsıntıların etkisinin olduğunu söylemek mümkün" dedi.
AFAD, İstanbul'da beklenen deprem için en riskli 15 ilçeyi açıkladı. Zemin sıvılaşması riskine göre belirlenen ilçeler için Doç. Dr. Yurdakul Aygörmez, "Önceden yer altı su seviyesinin ölçülmesi gerekiyor. Burada 15 metrenin aşağısındaysa risk düşüktür. Bunun yukarısındaysa, 0 ila 10 metrenin arasındaysa yer altı su seviyesi risk oluşturur ve sıvılaşma risk analizinin yapılması gerekir. Yapılabilecekleri anlatan Aygörmez 6 Şubat’ta binaların arabaların üzerine oturduğu görüntüleri de hatırlattı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Sivas özelinde veya Orta Anadolu özelinde çok uzun yıllar deprem üretmemiş ama aktif olduğunu bildiğimiz, uzun yıllar suskun olan fay hatları var. Bu fay hatlarının hasar yaratması için illa bir yerleşim yerinden geçmesi de gerekmiyor, bunu Elazığ ve İzmir'de gördük" dedi.
Son dakika haberi: Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin etkilediği 11 ilde enkaz kaldırma ve ağır hasarlı binaların yıkımları sürerken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, önemli açıklamalarda bulundu. Oktay, AFAD Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmada, deprem bölgesindeki enkazın yüzde 20'sinin kaldırıldığını duyurdu. Oktay, ayrıca 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında taahhüt edilen 115 milyar 146 milyon 528 bin liranın, 74 milyar 118 milyon 164 bin lirasının yatırıldığını bildirdi.
Son dakika haberine göre AFAD Başkanı Yunus Sezer, deprem bölgesiyle ilgili son durumu açıkladığı konuşmasında can kaybının 47 bin 975'e yükseldiğini belirtti. Toplam 414 bin 323 çadırın kurulduğunu açıklayan Sezer, çadır kent sayısının 332 olduğunu aktardı. Öte yandan Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Yaklaşık 16 bin artçı sarsıntı meydana geldi" dedi.
Son dakika haberine göre, AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depreme ilişkin yapılan çalışmaları paylaştı. AFAD Genel Merkezinde açıklamalarda bulunan Yunus Sezer, depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 44 bin 374'e yükseldiğini duyurdu. Sezer ayrıca, AFAD tarafından deprem bölgesinde 287 tane çadır kent kurulduğunu ve 10 binin üzerinde konteyner kurulumunun ise devam ettiğini bildirdi.
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar sosyal medyada yer alan ses kayıtlarına itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, "Sosyal medya üzerinden değişik ses kayıtları ile yayılan birtakım haberlerin olduğunu görüyoruz. Özellikle bir depremin önceden yerinin, saatinin bilinmesi, belirlenmesi mümkün değil" dedi. Tatar ayrıca Niğde'deki depreme ilişkin açıklamalarda bulunurken "Bunu bağımsız bir deprem olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in deprem sonrası canlı yayındaki AFAD ile ilgili iddiasına yanıt verdi. "Asrın felaketini yaşadık ve milletimizle birlikte yaralarımızı sarıyoruz" diyen Dağ, "Bu ülkenin insanı, gözünü siyaset hırsı bürüyen menfaat odaklı muhalefeti hak etmiyor. Yazıklar olsun!" dedi.
Son dakika haberi... Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgede hareketlilik devam ediyor. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, yaptığı açıklamada "Önümüzdeki günlerde 5'in üzerinde artçı sarsıntılar yaşayabiliriz. " ifadelerini kullandı. Öte yandan Tatar, Sivas'ın Gürün ilçesinin de afet bölgesi olarak değerlendirildiğini sözlerine ekledi.
Son dakika haberi: Kahramanmaraş ve Hatay'daki depremlerin ardından AFAD Genel Merkezinde açıklamalarda bulunan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, dün akşam verilen 'tsunami' uyarısına açıklık getirdi. Şimdiye kadar gerçekleşen artçı depremlerin sayısının 7 bin 242 olduğu ifade edildi.
Son dakika haberi: AFAD Başkanı Yunus Sezer, AFAD Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Sezer, depremin acı bilançosunun arttığını duyurdu. Buna göre deprem felaketinde can kaybı 41 bin 156 oldu. Sezer, yaşanan artçı sarsıntılarla ilgili bilgi verirken ağır hasarlı ve acil yıkılacak binalardan vatandaşların eşya taşımasının yasak olduğunu söyledi.
Son dakika haberi: Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından son durumu açıklayan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, artçı sayısının 6 bini geçtiğini belirtti. Artçıların bölgede bir süre daha devam edebileceğini belirten Tatar, hasarlı binalardan uzak durulması gerektiğini söyledi.
Son dakika haberi... AFAD Başkanı Yunus Sezer, AFAD Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunuyor. Sezer, deprem sonrası acı bilançonun arttığını ve can kaybı sayısının 40 bini aştığını söyledi.
Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük yıkımlara, can kayıplarına yol açan depremlerin ardından deprem tehlike haritası araştırılmaya başlandı. 10 il dışındaki şehirlerde yaşayan vatandaşlar da Türkiye deprem tehlike haritası üzerinden evlerinin altından aktif fayın geçip geçmediğini kontrol etmek istiyordu. Milyonlarca kişinin akın etmesiyle sistem kilitlendi. Konuyla ilgili AFAD'dan açıklama geldi. AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, haritaya yoğun ilgi olduğunu söyledi.
Son dakika haberi: AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Genel Merkezinde açıklamalarda bulundu. Yeni tespitlere göre yer kabuğundaki değişmelerin 7 metreyi bulduğunu duyuran Tatar, artçı sayısının ise 3 bin 858 olduğunu söyledi. Bu rakamların çok ciddi rakamlar olduğunu belirten Tatar; İzmir ve Düzce depremleri büyüklüğünde çok sayıda artçılar yaşandığını açıkladı.
Kahramanmaraş depremiyle ilgili elde edilen son bilgileri paylaşan AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Orhan Tatar, şu ana kadar bin 400'ün üzerinde artçı sarsıntı meydana geldiğini duyurdu. Söz konusu artçıların uzun bir süre daha devam edeceğini belirten Tatar, "Hasarlı binalardan belirli bir süre uzak durmamız gerekiyor." diye konuştu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) organizasyonu ile deprem gönüllülerini İskenderun'a götürecek olan tren Söğütlüçeşme'den saat 01.00'de yola çıktı.
İki büyük depremin merkez üssü olan ve birçok binanın yerle bir olduğu Kahramanmaraş'la ilgili ortaya çıkan detay gündem yarattı. Yüzlerce insanın enkaz altında yaşam mücadelesi verdiği ve binlerce insanın da evsiz kaldığı kentin 2020 yılında AFAD tarafından hazırlanan İl Afet Risk Azaltma Planları'nda (İRAP) pilot il olarak belirlenmiş olduğu öğrenildi.
AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar 10 ilde hissedilen Kahramanmaraş depremine ilişkin bugün yaptığı açıklamada yaralı sayısının 20 bin 426'ya, ölü sayısının 3 bin 381'e yükseldiğini belirtti. Çok sayıda kişi arama motorlarında AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürüne ilişkin araştırma yapıyor. Peki, AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar kimdir? İşte Orhan Tatar'ın hayatı ve biyografisi...
'Sakarya'da 5.5 büyüklüğünde deprem oldu' iddiası sosyal medyada gündem oldu. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremdeki son durumu açıklarken sosyal medyada gündem olan iddiaya da açıklık getirdi.
Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Orhan Tatar, Düzce'deki depremle birlikte, 17 Ağustos 1999 depreminde 'Karadere Fayı' diye adlandırılan bölgedeki enerjinin boşaldığını açıkladı. 5,9 büyüklüğündeki depremi üreten fayın üzerinde herhangi bir enerjinin kalmadığını da ifade eden Tatar, "Önümüzdeki haftalarda veya dönemlerde, birkaç hafta sürebilecek artçılar meydana gelebilir." dedi.
Muğla'da, AFAD ve Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürlüğü iş birliğinde öğrenci yurtlarında "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye" tatbikatı gerçekleştirildi.
Van, Hakkari ve Muş'ta, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürlüğü iş birliğinde "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye" tatbikatı gerçekleştirildi.
Dokuz Eylül Üniversite (DEÜ) tarafından düzenlenen ‘İzmir Deprem Çalıştayı-İZDEP’22’de konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “Çalışmalarımızı ne kadar geniş bir alana yayarsak, afet öncesinde ne kadar gayret edebilirsek, deprem anında ve sonrasında daha az işimiz olacak” diyerek 81 il için hazırlanan İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) hakkında önemli paylaşımlarda bulundu.
AFAD Eskişehir Müdürlüğü koordinasyonunda "İl Risk Azaltma Planı" kapsamında düzenlenen tatbikatta yolcuların yanan trenden kurtarılması canlandırıldı
Büyükşehir Belediyesi, AFAD, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi uzmanlarından oluşan proje ekibi, risk oluşturacak yapı stoklarını işaretleyerek "Sakarya İli Yapısal Hasar Görebilirlik" raporu hazırlayacak
Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt: - "AFAD'la birlikte Türkiye'de afetlere etkin müdahale ve afet risklerini azaltma konusunda adeta bir devrim yapılmıştır. Son dönemde kamu yönetimi alanında afetlere etkin müdahalede belki de dünyaya örnek olacak bir çalışmadır AFAD Başkanlığının kurulması" - "Bütünleşik afet yönetim sisteminde afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasına ilişkin hem risk azaltma, zarar azaltma çalışmaları hem de afetler olduğunda müdahale kapasitemizin etkin bir şekilde hayata geçirilmesi noktasında çalışmalar yürütüldü" - "Son dönemde yaşadığımız afetlerde de Türkiye afet müdahale kapasitesinin ne derece arttığını bizatihi sahada gözlemlemiş olduk" - "Hem ulusal hem de yerel bazda planlarımızı hayata geçirdiğimizde afetlere daha hazır bir Türkiye'yi inşallah hep birlikte inşa edeceğiz"
İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş: - "Son güncellemeler yapılıyor. Nereler deprem bölgesi ve su taşkınlarının oluşabileceği alanlar, tespit ediliyor. Bununla ilgili kurumlar gerekli önlemleri alacak"
"Şu ana kadar 80 ilimizin afet risk azaltma planlarımızı tamamladık. Sadece İstanbul'un planı çalışılmaya devam ediyor, inşallah onu da yıl sonuna tamamlamış olacağız" - "Bana göre en büyük kazanımlarımızdan birisi, milletimiz nezdinde afetlerde bir umutsuzluk, bir çaresizlik anlayışını, hep birlikte devletimizin, hükümetimizin, yüksek kabiliyeti ve müdahale gücüyle silmiş olmamızdır" - (Afetler sırasında sosyal medyadaki dezenformasyonlar) Kim ne yalan söylerse söylesin, kim ne dezenformasyon yaparsa yapsın, kim bulanık suda balık avlamaya çalışırsa çalışsın bilmenizi istiyorum ki sonuç alamaz"
Planlarda, deprem, sel, taşkın başta olmak üzere endüstriyel kaza ve radyoaktif sızıntıya kadar her türlü senaryo ele alındı
"Meclis çatısı altında kurulması önerilen, 'Deprem Risklerinin Azaltılması Komisyonu'nun isminin 'Afet Risklerinin Azaltılması Komisyonu' olarak değiştirilmesi ve başta deprem, sel, heyelan, kuraklık, iklim değişikliği gibi doğa ve teknoloji kaynaklı bütün afetleri kapsayacak şekilde görev alanının genişletilmesi çok daha yararlı olacaktır" - "Şimdiye kadar kurulmuş olan Deprem Araştırma Komisyon raporları incelendiği zaman en kapsamlı ve en tatmin edici raporun bu son rapor olduğu görülmektedir" -"Bütün afet türlerini kapsayan, risk azaltma, hazırlık, müdahale ve iyileştirme safhalarını içeren, ilgili kurum ve kuruluşları, sorumlulukları, görev dağılımını ve eş güdüm ihtiyaçlarını tanımlayan çerçeve bir 'Afet Kanunu' oluşturulması önerisi çok önemli ve yerinde bir öneridir" - "Umarım bu raporda belirtilen görüş ve öneriler bir an önce hayata ve uygulamaya geçer"
Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde bir süredir gerçekleşen depremler genel olarak Oniki Adalar çevresinde meydana gelmeye devam ediyor. Büyük şiddetli depremler kayda geçmemesine rağmen Akdeniz ve Ege’de yaşanan küçük depremlerin sıklığı halen devam ediyor. 21 Nisan gecesinde Çorum / Kula – Sungurlu merkezli olarak listelenen bir deprem meydana geldi. Depremin şiddeti 3.6 olarak kaydedildi. İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi…
20 Nisan günü açıklanan AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin son depremler listesine göre 20 Nisan günü diğer günlere göre daha sakin geçti. Akdeniz ve Ege kıyıları hala küçük sarsıntılarla sallanırken, diğer günlere göre gece saatlerinde daha az sallandı. Deprem merkezleri genel olarak 20 Nisan gününde de Oniki Adalar çevresinde gerçekleşiyor. Gece saatlerinde Sakız Adası’nda gerçekleşen deprem ise 20 Nisan gecesinde dikkat çeken depremlerden oldu.
19 Nisan gününde Ege ve Akdeniz bölgesi küçük sarsıntılarla sallanmaya devam ediyor. 19 Nisan sabah saatlerinde Balıkesir merkezli büyüklüğü 3 olarak kaydedilen bir deprem gerçekleşti. Depremin derinliği ise 7.8 olarak kaydedildi. Bunun dışında 19 Nisan gecesi ve gündüzünde büyüklüğü 2’yi geçen birçok deprem kaydedildi. Kaydedilen depremler genel olarak Oniki Adalar çevresinde gerçekleşti.
8 Nisan günü Akdeniz bölgesi 20’den fazla depremle sallandı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin açıkladığı son depremler listesine göre 8 Nisan gecesi oldukça yoğun geçti. Özellikle Akdeniz bölgesinde yaşanan sallantılar birçok kişiyi korkuttu. Depremlerin şiddetleri genel olarak küçük olsa da, Bir gecede bu kadar çok sarsıntı gerçekleşmesi dikkatleri çekti. Akdeniz’de 8 Nisan itibariyle şiddeti 3’ü geçen iki farklı deprem kaydedildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ilan edilen ‘Afet Eğitim Yılı’ çalışmaları kapsamında, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’ı ziyaret etti.Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulmasının önemine değinilen ziyarette, Kütahya Belediyesi-AFAD işbirliği konularında görüş birliğine varıldı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kayseri İl Müdürlüğü ekipleri, 2021’in ilk 3 ayında 46 bin 118 kişiye afet eğitimi verdi.İçişleri Bakanlığı tarafından, toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edildi.
Kars Valiliği öncülüğünde İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) eğitimleri devam ediyor.İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Çalıştayı, kurum temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve akademisyenlerin katılımıyla GAMER Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.Çalıştayda deprem, sel ve su baskınları ile heyelan, kaya düşmesi gibi kütle Hareketlerinin oluşturabileceği afet riskleri değerlendirildi.İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP)İl Afet Risk Azaltma Planları (İRAP)’ nın hazırlanması ve uygulanmasıyla; şehirlerde güvenli bir yaşam sağlamak, afetlerden dolayı oluşabilecek can ve mal kayıplarını azaltmak ve önlemek, kaynakların etkili kullanımını sağlamak, paydaşlar arasında iş birliğini artırmak, afet sırasında müdahale ve sonrasında iyileştirme için yapılan harcamaları azaltmak ve afet risk azaltma bilinci oluşturmak amaçlanmaktadır.Bu amaç doğrultusunda İRAP Sekretaryası oluşturulmuş olup, ilgili çalışma gurubu oluşturulması için tanıtım toplantısı ile Modil-1 ve Modil-2 tamamlanmıştır.İRAP ile ilan edilen 2021 Eğitim Yılı kapsamındaki süreç tablosu hazırlanmış, ilimizde yapılacak olan çalışmalar bir takvime bağlanarak İl Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığına sunulmuştur.
2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı etkinlikleri kapsamında deprem ve afet bilinci oluşturmak amacıyla tüm Türkiye’yi dolaşan “Deprem Simülasyon Eğitim Tırı” Kütahya’da vatandaşların ziyaretine açıldı.Zafer Meydanı’nda konuşlandırılan Deprem Simülasyon Eğitim Tırının ilk günkü ziyaretçileri Kütahya Valisi Ali Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak ile ilkokul öğrencileri oldu.Deprem öncesi alınması gereken önlemler, deprem anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği AFAD Kütahya Müdürü Ahmet Ali Artun tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.Farkındalık eğitiminde deprem anını ilk tecrübe eden öğrenciler oldu.
Eskişehir Teknik Üniversitesinin ev sahipliğinde iki gün süren ’Meteorolojik ve İklim Değişikliği Kaynaklı Afetler’ ve ’Deprem Çalıştayı’ gerçekleştirildi.Türkiye afet risklerinin belirlenmesi ve azaltılması çalışmaları kapsamında İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlık çalışmalarına başlandı.
Kırıkkale’de İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamında sel ve taşkın konulu çalıştay gerçekleştirildi.Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Kırıkkale İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve moderatörlüğünü Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalından Prof.
Yangın, deprem gibi afetlere karşı her an hazırlıklı olmak için bilinçlendirme çalışmalarını aksatmayan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, yangın ve tahliye tatbikatı gerçekleştirdi.Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü’nde Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından verilen temel afet bilinci eğitimleri tamamlandı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: - "Bu zamana kadar 2 milyon 496 bin 673 vatandaşımıza yüz yüze afet farkındalık eğitimini verdik, hedefimiz 51 milyon vatandaşımıza ulaşmak" - "2021 yılında hep birlikte oluşturduğumuz sinerjiyle Türkiye'nin 81 vilayetinde afet risklerini belirliyoruz. Afet risklerini azaltma programlarını belirliyoruz. Risk azaltma planı hepimizin yol haritasıdır" - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: - "Bütün sendikalarımızın, üyelerimizin, üyelerimizin yakınlarının bu eğitimi alması konusunda iddialıyız ve gerçekten kararlı bir duruş sergiliyoruz"
Kahramanmaraş’ta 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle, ’Deprem Farkındalık Eğitimi’ düzenledi.Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve AFAD koordinasyonunda düzenlenen eğitim, “İlimizde Kurumlar Tarafından Afet Risk Azaltma İyi Uygulamaları” sergisinin ziyaretiyle başladı.