AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında kuvvet komutanlarının hedef alınmasına tepki gösteren Çelik, "Devlet kurumlarını mesnetsiz şekilde hedef alan karşısında bizi bulacak." dedi.
Fatih Altaylı, bu sabahki yayınında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in AK Parti kongresini sosyal medya hesabından paylaşmasına tepki göstererek 'Göze sokacak ki göze girsin' ifadelerini kullanmıştı. Ebubekir Şahin'in Fatih Altaylı'ya yanıtı çok sert oldu! Şahin, "Parayı çok verenin karşı tarafa küfür ettirdiği, jetonlu iftira aygıtı yine çalışmaya başlamış!" dedi.
AK Parti kongresine milletvekili transferleri damga vurdu. Şimdi başka partilerden milletvekillerinin AK Parti'ye katılacağı konuşuluyor. Kulisleri hareketlendiren iddiaya göre AK Parti, CHP için de hamle yapmaya hazırlanıyor. Bu hamlenin arkasında ise AK Parti'nin '360 hedefi' olduğu öne sürüldü.
Pazar günü düzenlenen AK Parti Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalışanları yakından ilgilendiren esnek çalışma modeli hakkında açıklamada bulundu. Erdoğan'ın esnek çalışma modeli ile ilgili açıklamalarının ardından yeni çalışma düzeninin ne zaman hayata geçirileceği de merak edilmeye başlandı. Konu ile ilgili merak edilenleri ise Ekonomi Gazetecisi Faruk Erdem yanıtladı. İşte esnek çalışma modeli ile ilgili detaylar...
AK Parti’de kongre sürecinin tamamlanması ile birlikte yeni bir dönemin kapıları aralanırken bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimi için ise düşünülen tarihin netleştiği iddia edildi. AK Parti kulislerinde erken seçim için milletvekili transferlerinin de süreceği konuşulurken hedefin 360 milletvekiline ulaşarak Meclis’ten seçim kararı çıkarmak olduğu öne sürüldü. İşte kulislerde konuşulan AK Parti’nin erken seçim planı ve düşündüğü tarih…
Eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok, dün yapılan AK Parti kongresinin ardından eski İYİ Parti lideri Meral Akşener'e sert sözlerle seslendi. Ahmet Zeki Üçok, "Meral hanım, Sizin gibi siyasi tecrübesi olan birisinden beklenmeyecek bir şekilde, bütün tercihleriniz sayın Erdoğan ve AK Partiye yarıyor." ifadelerini kullandı.
AK Parti MKYK'sı için ismi geçen ancak MKYK'da yer almayan şarkıcı Sinan Akçıl "Ben 'şimdilik' sanat, müzik alanında bayrağımızı dalgalandırmaya çalışmaya devam ediyorum" dedi. Bu açıklamayı gören Yeşim Salkım çok sinirlendi ve neler dedi neler...
AK Parti’nin 8’inci Olağan Kongresi'ne katılan İYİ Parti heyeti, kendi partilerinden ayrılan vekillerine AK Parti rozetinin takılacağını görünce salondan ayrıldı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. Ofluoğlu, "En hafif tabiri ile bir oy dolandırıcılığıdır bu olay" dedi.
AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi sonrasında AK Parti'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri belli oldu. AK Parti Genel Başkanvekilliğine Efkan Ala ve Mustafa Elitaş getirildi. İYİ Parti'den AK Parti'ye geçen Kürşad Zorlu ise Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı oldu.
Günün en önemli gündem başlıklarından biri AK Parti'nin yeni MKYK listesi oldu. Listede dikkat çeken birçok değişiklik yaşanırken, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in yeni MKYK listesinde yer almadığı görüldü. Bunun ardından Zengin'in dışarıda kaldığı iddiası gündeme geldi. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Zengin, "AK Parti Tüzüğümüze göre TBMM Parti Grup Başkanı ve Grup Başkanvekilleri MYK ve MKYK’nin tabii üyesidir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti kongresinde resmen yeniden genel başkan seçildi. Teşekkür konuşması gerçekleştiren Erdoğan "Millete hizmet sevdamızı, ülkeye hizmet aşkımızı eksiltmeden azimle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
AK Parti MKYK'sı için ismi geçen isimlerden Sinan Akçıl açıklama yaptı. Şarkıcı, "Ben 'şimdilik' sanat, müzik alanında bayrağımızı dalgalandırmaya çalışmaya devam ediyorum" dedi.
İYİ Parti'den istifa ettikten sonra adı uzun süre AK Parti'ye geçeceği iddialarıyla gündeme gelen Kürşad Zorlu'ya AK Parti rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan takmıştı. Zorlu bugün itibarıyla AK Parti MYKK listesinde de kendine yer buldu. Eski İYİ Partili 4 isim daha bugün açıklanan listeye girdi.
AK Parti'nin 8. Olağan Büyük Kongresi bugün Ankara'da gerçekleşiyor. Kongre öncesi salon önündeki kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendilerini yalnız bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti. Ayrıca AK Parti kadrolarında da önemli revizyonlar yapılması bekleniyor. Buna göre kongrenin sonunda Ankara milletvekili Osman Gökçek’in AK Parti’nin Tanıtım ve Medya Başkanı olması bekleniyor. Sağlıktan sorumlu genel başkan yardımcılığına ise Halit Yerebakan'ın getirilmesi bekleniyor.
Son dakika haberi: AK Parti’de uzun süredir beklenen gün geldi çattı. Ankara'da partinin 8. Olağan Büyük Kongresi düzenleniyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'ın vereceği mesajlar merak konusuydu. Kongre öncesinde salon dışındaki 60 bin kişiye seslenen Erdoğan 'yeni dönem' vurgusu yaptı. Kongrede ise TÜSİAD'a sert çıkışan Erdoğan "Kaos baronlarına diyoruz ki bu devlet ve millet sizin rüyalarınızı kabusa dönüştürme iradesine sahip" dedi. Erdoğan'ın ekonomi mesajları da dikkat çekiciydi.
AK Parti kongre heyecanı yaşarken sürpriz bir hediye geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli kongreye birçok mesaj içeren bir hediye gönderdi. Hediye fotoğrafıyla birlikte paylaşılırken içerdiği anlamlar tek tek açıklandı.
AK Parti kısmi af için harekete geçti. Covid-19 zamanı çıkarılan düzenleme genişliyor. Daha önce 31 Temmuz 2023'te cezası kesinleşmiş olan ve denetimli serbestliğine 5 yıl veya daha az süre kalan hükümlüler cezalarını dışarıda tamamlamıştı. Yeni düzenlemeye göre 31 Temmuz 2023'te suçu işlemiş olan ancak cezası belli olmayan hükümlüler de bu haktan faydalanacak.
AK Parti bugün kendi tarihi açısında önemli bir gün yaşayacak. 8. Büyük Olağan Kongre Ankara'da gerçekleşecek. 100 binden fazla vatandaşın katılacağı kongrede AK Parti'nin kadrolarında görev değişikliği yaşanacak. Öte yandan istifa eden vekillerden ikisinin bugün AK Parti'ye katılması bekleniyor.
AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi öncesi çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat; eski futbolcu Mesut Özil ve sanatçı Sinan Akçıl'ın AK Parti MYK'da yer alacağını iddia etti. Söz konusu isimler, sosyal medyada gündem oldu.
CHP kontenjanından seçilen Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partisinden istifa etti. Yazıcı iddialara göre, yarın AK Parti'ye geçecek. Gelen haber sonrası Rasim Ozan Kütahyalı da sosyal medya hesabından bir değerlendirmede bulundu.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç AK Parti'nin 8'inci Olağan Kongresine katılmama kararı aldıklarını duyurdu. Siyasetin ikinci el pazarına düşmeyeceklerini belirten Kılıç, "Seçmenimizin hür iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarını güç gösterisi için gece yarısı operasyonları ve devletin gücüyle bizzat koparanların yanında hiçbir zaman ve zeminde yer almayacağız” dedi.
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yarım kalan hiçbir hikaye olmayacak" sözleriyle verdiği mesaj dikkat çekti. AK Parti'de heyecan yaratan Büyük Kongre'ye günler kala paylaşım yapan Erdoğan 'Türkiye yüzyılı' vurgusu da yaptı. Parti yönetiminde değişim beklenirken Erdoğan'ın "yeni bir dönem" sözü de bu kapsamda yorumlandı.
Siyasette son günlerin gündem yaratan konularından biri de Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde değişiklikler olacağı iddiasıydı. Konuyla ilgili olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir katıldığı canlı yayında açıklamada bulundu. Kandemir, "Kabine değişikliği Cumhurbaşkanımızın takdiri" dedi.
Eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın CHP kurultayına açtığı iptal davası sonrası Ankara kulisleri hareketlendi. Mahkemenin iptal davasını reddetmesi sonrası gazeteci Fatih Altaylı önemli değerlendirmelerde bulundu. Altaylı AK Parti ve CHP içerisinde paralel hareket eden iki grubun yerel seçimi iptal ettirme çabalarının olduğunu iddia etti.
İklim Kanunu yasa teklifine ilişkin düzenlenen basın toplasında konuşan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli ikramiyelerine yapılması beklenen zamma ilişkin soruları yanıtladı. Güler, "Bu konuda herhangi bir çalışmamız yok." dedi.
CHP'yi hareketlendiren ön seçim takvimi işlemeye devam ederken, Ekrem İmamoğlu'na dikkat çeken bir rakip geldi. CHP'li eski milletvekili Dursun Çiçek, cumhurbaşkanı adaylığı için parti içinde yapılacak ön seçimde aday olacağını duyurdu. Kararını canlı yayında açıklayan Çiçek "Tek adaylı bir ön seçim hem demokratik olmaz hem de etik olmaz." dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Meclis'te AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, DEM Parti heyetinin üçüncü İmralı ziyareti başvurusu hakkında, "Yeni bir başvuru söz konusu olursa bunu da tabi ki değerlendirip bu konudaki izni sağlarız" dedi. Bakan Tunç ayrıca TÜSİAD'ın açıklamalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.
AK Parti pazar günü yapacağı kongrenin hazırlıklarını sürdürüyor. 8. Olağan Kongre'ye 9 parti davet edildi. 3 partiye ise davetiye gönderilmedi. Partilerden birinin DEM Parti olduğu belirlenirken diğer iki partinin AK Parti'den ayrılan isimlerinden kurduğu DEVA ve Gelecek olması dikkat çekti.
TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Toplantı sırasında yaşanan gerginliğe Adan müdahale etti. Adan, AK Parti grubu sıralarına dönerek "Laf atmak yok. Nereye bağırıyorsunuz gelin konuşun burada. Burası sokak mı?" dedi. Daha sonra açıklama yapan Adan, "Değerli milletvekilleri bir huzursuzluk yanlış anlaşılma varsa oradan buraya bağırmak ayıp. Bu bağırmayı kim yaparsa yapsın bizim gruptan da yapılırsa müdahale ediyorum. " ifadelerini kullandı.
AK Parti'de gözler 23 Şubat'ta. Pazar günü Ankara'da 8'inci Olağan Büyük Kongre gerçekleşecek. Bu kongreyle birlikte partide önemli değişimlerin olması bekleniyor. Kongreyle ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir "9 siyasi partiye davetlerimizi gönderdik" dedi.
Yeni asgari ücret rakamının yüzde 30 zam ile beraber 22 bin 104 TL olmasının yankıları sürüyor. AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş'tan çok konuşulacak bir asgari ücret yorumu geldi. Elitaş, asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamasında "Diyelim ki; 22 bin 100 lira veya 30 bin lira maaş alan bir kişiye 10 bin lira ilave zam yaptığınızda bunun 3 bin lirasını harcayayım, 7 bin lirasıyla tasarruf edeyim demez" ifadelerini kullandı.
AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. CHP'ye eleştirilerde bulunan Çelik, "CHP’deki farklı hiziplerin başındaki siyasetçiler arasında giderek sertleşen bir yarış olduğunu görüyoruz. Bu kendilerini ilgilendirir. Bu hizipçi siyasetin temsilcilerinin Cumhurbaşkanımız tarafından muhatap alınmak için siyasal manipülasyon ve yalan siyaseti diyebileceğimiz bir sürü gayrı meşru yönteme başvurduğunu görüyoruz" dedi.
Eski AK Parti milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun'un iddiaları olay oldu. Denizolgun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Süleymancılar' cemaatine operasyon yapılması yönünde talimat verdiğini, operasyonu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın durdurduğunu öne sürdü. Bunun üzerine Diyanet'ten açıklama geldi. İddiasının arkasında duran Denizolgun, Ali Erbaş'a yüklendi.
AK Parti Milletvekili Gökhan Sarıçam'ın katıldığı bir programda "Vatandaşlara gidin sağlık çalışanlarının gırtlağına yapışın diye kışkırtırım" sözleri tepki çekti. Hekim Birliği yaptığı paylaşımda suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Söz konusu sözlerle ilgili açıklama yapan Sarıçam, "Bütün sağlık çalışanlarından özür dilerim onları kırdığım için" dedi.
AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Elitaş erken seçim tartışmalarına da değindi. "Millet bize 28 Mayıs tarihinde ülkeyi 5 yıl yönetme görevi verdi" diyen Elitaş "Eğer CHP, 360 milletvekiliyle bir araya gelip öne alınmış bir seçime onay verirse, 2027 Kasım ayında bir seçim mümkündür" diye konuştu.
AK Parti'den CHP lideri Özgür Özel'e sert tepki geldi. Özel'i "Yine 'siyasetsizlik tarihi'ne geçecek bir açıklama yapmış" diyerek eleştiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Özgür Özel, demokrasiye darbe yapanları destekleyen siyasi gelenekle ilgili bilgi arıyorsa, kendi partisinin siyasi tarihine bakmalıdır" ifadelerini kullandı.
2024'te başlayan ve 2025'te devam eden 25 yaş üstü araçlar için ÖTV indirimi iddiaları piyasada hurda araçların fiyatlarını katladı. Hatta bazı fırsatçılar yasa söylentisiyle beraber bunu sektör haline getirdi. AK Parti kaynakları bu konuda talep olduğunu ancak henüz öyle bir çalışma olmadığını vurguladı. Talebin ise yasa çıkacak diye hurda araç alanlardan geldiği belirlendi.
AK Parti Kayseri milletvekili Ayşe Böhürler, Habertürk'te Esma Toptaş'ın sunduğu programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Böhürler, son dönemde görülen belediyelere kayyum atama süreçleriyle ilgili "Şimdi bir barış sürecine girdi Türkiye. Terörsüz Türkiye adını koyduk. Bu terörün bitirilmesine yönelik her türlü eylem bu süreç içinde hükümet tarafından gerçekleştirilecek. Kayyumu da bunun bir parçası olarak görüyorum." yorumunda bulundu.
Parlamentolar Arası Birlik Birleşmiş Milletler Parlamenterler Oturumu'nda, Türkiye delegasyonuna "Turkey" denilmesi olay oldu. Türkiye'yi temsil eden AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı yanlışın düzeltilmesini isterken, oturumun moderatörü yanlıştan dolayı özür diledi.
Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada, aralarında AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ile İl Başkanı Turgay Şahin'in de bulunduğu 6 kişi yaralandı.
MYNET ÖZEL | Son bir aydır Ankara'nın bir numaralı gündem maddesi kabine revizyonu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı bakanların performansından memnun kalmadığı uzun süredir konuşuluyordu. Erdoğan, yurt dışı seyahati dönüşünde kabine konusunda ilk kez net mesajlar vererek 23 Şubat'taki kongre sonrasını işaret etti. 6 bakanın koltuğunun değişmesine kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti döneminde bir ilk olabilir.
Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı merak edilen ABB Başkanı Mansur Yavaş hakkında gazeteci Fatih Altaylı'dan ilginç bir çıkış geldi. Yavaş'ın AK Parti'nin adayı olması ihtimalini gündeme getiren Altaylı "Önünde bir engel yok" dedi. Altaylı'nın, cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklayan parti liderini "Turpun büyüğü buydu" diyerek tiye alışı da sosyal medyada ses getirdi.
Dün yapılan Genel Kurul'da açıklamalarda bulunan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, hükümetin ekonomi başta olmak üzere güncel politikalarını eleştirmişti. Söz konusu açıklamalara hükümet ve AK Parti kanadından tepkiler peş peşe gelirken; Turan'dan yeni açıklamalar geldi.
AK Parti 23 Şubat'ta büyük bir kongre düzenleyecek. Bu kongrede bazı bakanlıkların ayrılacağı da ifade edilmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın da ayrılacağı konuşuluyorken konu ile ilgili detaylara ulaşıldı.
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan bugün genel kurullarında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Turan'ın açıklamaları sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesaplarından açıklamada bulundu. Tunç, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hiçbir kurum, kuruluş veya çıkar grubu, milli iradenin üzerinde değildir" sözlerini kullandı.
Yeni Yol Partisi Meclis Grup Başkanvekili Selçuk Özdağ, katıldığı programda gündem yaratacak bir iddiaya yer verdi. İYİ Parti kurucu Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili anısını anlatan Özdağ, Meral Akşener’in 2019 yerel seçimlerinde kendisine Manisa'dan adaylık teklifinde bulunduğunu söyledi. Özdağ sonrasında ise Akşener'in kendisine "Git aday ol, sonra bir yıl içinde AKP'ye katıl" dediğini iddia etti. Öte yandan Meral Akşener sosyal medyada bir paylaşımı alıntılayarak iddiaları yalanladı.
Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu sosyal medya hesabından bir köşe yazısına tepki gösterdi. Hakkındaki iddialar için 'Yapay zekanın bile aklına gelmeyecek spekülasyon' ifadelerini kullanan Soylu, "Her yazdığı yalan çıkanlara eskiden dedikoducu deyip 'itibarsızlar' sınıfına koyarlardı. Şimdi köşe yazarlığı veriyorlar." dedi.
DEM Partili bir grup Van'da yürüyüş düzenlemek istedi. Valilik izin vermeyince gergin dakikalar yaşandı. DEM Parti Milletvekili Mahmut Dindar polis kalkanını kırarak, "Bana bak, amir misin nesin, gel açtır şurayı, sen beni burada tutamazsın" dedi. Olaylar sırasında 17 kişi gözaltına alındı.
AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan’ın sahibi olduğu firmada işçiler yapılan zammı yeterli bulmayıp grev kararı aldı. İşçilerin yanına gelen Çelikaslan zammı artırmamak için direndi. BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, “Bu kadar para kazandın, zengin oldun" sözlerine Çelikaslan “Benim zenginliğimi Allah verdi” diyerek yanıt verdi.
Son dönemde AK Parti hareketli günler geçiriyor. Hem kabinedeki değişim iddiaları hem de AK Parti ana kademedeki ayrılıklar gündemde! Bakanlık için birçok kişinin adı geçerken İstanbul Valisi Davut Gül'ün adı da konuşulan isimler arasında yer aldı.