Geniz akıntısı, birçok insanın zaman zaman karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Bu durum, burun içindeki mukusun boğaza doğru akmasıdır. Burun ve boğazdaki bezlerin sürekli ve aşırı olarak mukus salgılaması sonucunda ortaya çıkan bu sorun boğazdan sürekli olarak mukus akıyor hissi yaratır. Mukus, normalde refleks olarak yutulur fakat üretimi fazla olduğu zaman boğazda birikir ve geniz akıntısına sebep olur.
Burun akıntısı, aşırı burun boşalmasına denir. Burun akıntısı, berrak bir sıvı, yoğun bir mukus veya bu ikisinin arasında bir kıvama sahiptir. Genel olarak soğuk algınlığı, alerjiler ya da sinüzit gibi durumların bir belirtisi olan burun akıntısı, rahatsız edici bir durum olsa da pek çok yöntemle hafifletilebilir. Burun akıntısına iyi gelecek yöntemlerden en iyi gelen yöntem, bol miktarda sıvı tüketimidir.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Özgü, Özellikle adet döneminde kullanılan hijyenik ped, tampon gibi sentetik materyallerin bakterilerin çoğalması için uygun bir ortam oluşturduğunu, bu sebeple kullanılan pedlerin sık sık değiştirilmesini önerdi.
İstanbul'un Boğaz hattı ve Karadeniz kıyılarında etkili olan akıntılar denize girenler için boğulmaya varan birçok tehlikeyi beraberinde getirirken, uzmanlar güvenlik önlemlerinin olmadığı sahillerde denize girilmemesi gerektiğine dikkati çekiyor.
Kadınlarda vajinal akıntıya yol açan klamidya adlı bakterilere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Naziye Gürkan, “Klamidyalar vajinada bol akıntıya neden olur. Ayrıca tüplerde tıkanma oluşturarak ilerleyen yıllarda kısırlık sebebi olabilir" dedi.
Samsun'un Çarşamba ilçesinde, serinlemek için denize giren ve akıntıya kapılan 20 yaşındaki Enes Kerem Altuntaş yaşamını yitirdi.
Giresun'da denizde akıntıya kapılarak 7,5 saat suda kalan kadın, sakin davranıp durmadan yüzerek kıyıya çıkmayı başardı. 7,5 saat boyunca bilfiil yüzdüğünü, zaman zaman pozisyon değiştirdiğini söyleyen kadın, akşam saatlerinde kıyıda kendisi için bekleyenleri gördüğünü anlatarak "Akşam üstü, 'Herhalde çıkamayacağım' diye düşündüm. Sonra yine de mücadeleme devam ettim. Hep sakin kalarak yüzmeye devam ettim" dedi. Kadın, bu tür duruma düşenlere sakin olmalarını önerdi.
Vücudumuzda zaman zaman değişimler yaşanabiliyor. Yediklerimiz, giydiklerimiz ve hava koşulları gibi etkenler vücut kokularına neden olabiliyor. Bu kokuların uzun süredir devam etmesi kanser hakkında uyarıyor. Uzmanlar dikkat etmeniz gereken kokuları belirterek vücudunuzdaki bazı kokuların oldukça tehlikeli olduğunu paylaştı.
Zonguldak'ta çayda akıntıya kapılan yaşlı adam boğuldu