Nezle, vücuda giren virüslere bağlı olarak burunda akıntı, hapşırma, gözlerde yaşarma gibi çeşitli belirtiler ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Gribe kıyasla daha hafif belirtilere sahiptir ve çok daha hızlı bir şekilde geçer. Nezleden kurtulmak için kullanılan bitkisel yöntemlere ve ilaçlara ek olarak vücudu dinlendirmek, hijyene dikkat etmek de tedavi sürecine yardımcı olacaktır. Nezleye ne iyi gelir? Nezle tedavisinde evdeki doğal yöntemler nelerdir? Alerjik nezle nasıl geçer?
Alerji hastalıkların 20 yıl öncesinde yüzde 3 ile 5 oranında görüldüğünü söyleyen Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, 2050 yılında her 2 kişiden birinin alerjik yapıya sahip olacağına dikkat çekti. Günümüzde 2-3 kat artış gösteren oranlar nedeniyle alerjik rahatsızlığı olan kişiler yüzde 10-15 gibi orana çıktı.
Koronavirüs belirtilerinin mevsimsel griple benzerlik göstermesi gereksiz endişeye neden olabiliyor. Peki griple koronavirüs belirtilerini nasıl ayırt etmemiz gerekiyor? İşte bu sorunun yanıtı...
Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Alerji ve Astım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Enis Şekerel, alerjinin bağışıklık sistemimizin hatalı çalışması sonucu oluştuğunu belirtiyor. Şekerel, özellikle kentsel bölgelerde ve aşırı hijyenik ortamlarda yaşayanların, antibiyotik kullanımları ile mikrobik hastalıklardan uzak duranların bahar aylarında alerji olma riskinin artış gösterdiğini sözlerine ekliyor.
KBB Uzmanı ve Baş-Boyun Cerrahı Doç. Dr. Seyhan Alkan, burun tıkanıklığı, akıntı, hapşırma yapan ve tedaviye rağmen iyileşmeyen inatçı alerjik nezlede ışık tedavisinin iyi sonuç verebileceğini söyledi
Polen mevsiminin başlamasıyla birlikte saman nezlesinde de artış başladı.
Alerjik nezle sadece hapşırma, burun akıntısı, burun tıkanıklığı... gibi şikayetlere neden olmaz. Geniz akıntısı, boğazda gıcık hissi...öksürük...
Allerjik nezle bazı hastalıkları da beraberinde getirir. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, allerjik nezlenin neden olduğu hastalıkları Mynet okurları için yazdı.
Kortizon, yerinde, uygun doz ve sürelerde kullanıldığında hayat kurtaran, ama elbette bazıları ölümcül, pek çok yan etkileri de olan bir ilaçtır. Milyonlarca hasta yaşamlarını ve sağlıklarını kortizona borçludur.
Alerjik nezle tanısı tipik hastalarda çok kolaydır. Bu işle ilgilenen uzmanlar hastayı görür görmez, daha adını sormadan, muayene etmeden bie hastanın alerjik nezlesi olduğunu anlayabilirler. Gerçekten de bu hastalıkta çok tipik bulgular saptanır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.Ahmet Rasim Küçüusta, allerjik nezlenin nasıl anlaşılabileceğini Mynet okurları için derledi.
Hastaların %70 kadarında belirtiler sabahları, uyanır uyanmaz daha fazladır, diğerlerinde günün değişik saatlerinde ortaya çıkar.
Alerjik saman nezlesinin tüm dünyada oldukça yaygın bir hastalık olduğunu belirten Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Canan Gündüz Telli, bu hastalığın toplumun yüzde 10-20'sini etkilediğini söyledi.