Daha önce yapılan bazı çalışmalar neticesinde uçuk virüsü olarak adlandırılan Herpes Simplex HSV-1'in beyne zarar verdiği ortaya çıkmıştı. Konu üzerine yeni bir çalışma yapıldı. Çalışmanın sonuçları ise oldukça çarpıcı. İnsanlar tarafından hafife alınan bu viral saldırı aslında bir tehlike sinyali veriyor. Bilim insanları, uçuk virüsünün Alzheimer'a neden olabileceğini açıkladı.
Teflon tava ve tencereler mutfaklarda yapışmaması sebebiyle tercih sebebi. Yapılan araştırmaya göre yiyeceği koymadan teflon tavayı tek başına ısıtmaksa çok tehlikeli. Öksürük, nefes darlığı ve halsizliğe sebep oluyor. Üstelik sadece bu da değil. Kanser ve demans hastalıklarına da davetiye çıkarıyor.
Alzheimer hastası yatalak yaşlı bir kadının bakıcısı tarafından istismara uğradığı ve bunun sonucunda dişlerinin kırıldığı ve vücudunda morlukların oluştuğu iddia edildi. Bakıcı hakkındaki iddiaları reddederek görevinden istifa ederken gözaltına alındı.
Alzheimer, yaygın olarak demans olarak bilinen ve genellikle ileri yaşlarda ortaya çıkan bir sinir sistemi hastalığıdır. Bu hastalık, genellikle hafıza kaybı, bilişsel işlevlerde azalma ve davranışsal değişiklikler gibi semptomlarla karakterizedir. Alzheimer, yaşlı nüfusta en sık görülen demans türüdür ve ilerleyici bir seyir gösterir. Peki, alzehimer belirtileri ne zaman başlar?
Alzheimer, temel ihtiyaçların bile giderilmesini engelleyerek yaşamı oldukça zorlaştıran hastalıklardan biri. Genellikle yaşlı kesimlerde yaygın olarak görülen Alzheimer hastalığının görülme oranının daha erken yaşlara düştüğü biliniyor. 65 yaş altı veya bazen 40 yaşlarına kadar erken görülen Alzheimer'ın bazı önemli belirtileri var. Erken teşhisin tedavi için büyük önem taşıdığı Alzheimer hastalığının bu belirtilerine dikkat ederek sağlığınız için önemli bir adım atabilirsiniz.
Diyarbakır'da 3 gündür hakkında haber alınamayan Alzheimer hastası Şeyhmus Çakmak'ın (67), Dicle Nehri'nde cansız bedeni bulundu. Çakmak'ın cenazesi, otopsi için adli tıp kurumuna götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Birçok insanın burnunu karıştırma alışkanlığı vardır. Bu durum bazı kişilere masum görünebilir ancak yeni bir çalışma bunun aslında korkunç sonuçlara yol açabileceğini ortaya çıkardı.
Uzmanlar; insanların banyo yaparken ya da duştayken fark edebileceği demans belirtisini ortaya çıkardı. Yeni bir çalışmaya göre; demansa yol açabilecek Alzheimer hastalığının erken uyarı işareti belirlendi. Bu semptomun doktorlar tarafından durumun daha hızlı teşhis edilmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor. İşte banyo yaparken / duş alırken mutlaka kontrol etmeniz gereken o belirti...
Giresun'da tek katlı yalnız yaşayan 81 yaşındaki alzheimer hastası Hayriye Yılmaz, soba zannettiği buzdolabına koyduğu odunları ateşe verdi. Talihsiz kadın çıkan yangında yoğun dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti.
Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı çarpıcı açıklamalarla da adından söz ettiren ünlü doktor Canan Karatay, Parkinson hastalığına neden olan toksinleri tek tek sıraladı. Uzman isim nörodejeneratif hastalıklara karşı nasıl önlem alınacağını da belirtti. Karatay, "En tehlikelisi!" diyerek uyardı.
7. önde gelen ölüm nedeni olarak bilinen bunama (demans) hastalığının en yaygın türü olan Alzheimer, dünya genelinde yaşlı nüfusun artmasıyla büyük artış gösteriyor. Doktor Jay Will, geçtiğimiz yıl TikTok'ta paylaştığı videoda felç ve özellikle Alzheimer hastalığı olmak üzere bunama gelişme riskimizin yüksek olup olmadığını gösterebilecek bir test gösterdi.
Yalnızca yaşamı zorlaştırmakla kalmayıp içten içe birçok hastalığın da önünü açan yağlanma tehlikesiyle ilgili çok çarpıcı bulgular ortaya çıktı. Bel ve göbek bölgesindeki yağlanma yaşayanların dikkat etmesi gerekiyor. İç organlarda gizli yağ birikimi Alzheimer hastalığının habercisi olabilir. Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri bir bir açıkladı.
Türkiye'nin neredeyse her ili zengin yemek kültürüyle öne çıkıyor. Fakat yemekleri daha lezzetli yapmak için içerisine katılan malzemelere dikkat edilmesi gerekiyor. Uzmanlar sayısız hastalığa neden olabilecek bir besine dikkat çekti.
Yoğurt ve kimyonun bir araya geldiğinde ortaya çıkan etkileyici faydaları, yüzyıllardır geleneksel tıp ve mutfakların vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. Kimyon, lif bakımından zengindir ve sindirim sağlığına katkı sağlar. Yoğurt ile birleştirildiğinde, bu ikili, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önleyebilir. Bu muhteşem ikili, sağlık açısından pek çok yarar sunuyor. Yoğurt ve kimyon karışımının faydaları ve sağlığa etkileri haberimizde.
80 yaşında Alzheimer hastası adam, iddiaya göre kardeşi tarafından zorla bakımevine yatırıldı. Daha sonra arabasına haciz konan babasıyla yüz yüze görüşemeyen kızı Arzu Ünal, yeğeninden duyduğu itirafla hayatının şokunu yaşadı: Babasının milyonluk arsasına el konmuştu! Babası vefat etti, Arzu Ünal soluğu mahkemede aldı: "Tedavileri, bakımları, takipleri yapılmadığı için babam öldürüldü."
Doğru beslenme, egzersiz ve hareketli bir yaşam sağlık açısından son derece önemlidir. İş yaşamı nedeniyle birçok kişi günün büyük bir bölümünü oturarak geçiriyor. Bu durumun sağlık açısından olumsuz bir etkisi olduğunu belirten uzmanlar çok sık görülen bir hastalığı işaret edip riskin yüzde 63 oranında yükselebileceğini söyledi.
Sağlıklı beslenmenin insan vücudu üzerindeki olumlu etkisi bilinen bir gerçek. Öte yandan, yapılan bir araştırma bazı besinlerin beyin sağlığını tehlikeye atarak bunama riskini artırabildiğini ortaya koydu. İşte, yemeden önce bir daha düşünmeniz gereken o yiyecekler...
Unutkanlık çağımızın en büyük sorunlarından biri. Yapılan bir araştırmaya göre 30'lu yaşlarda yaşanan bazı durumlar Alzheimer'ın habercisi. Hastalık yıllar önce sinyal veriyor. Alzheimer'ın en büyük nedeni ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...
İnsanlık için inanılmaz öneriler veren İbn-i Sina'nın önerileri tam bir şifa kaynağı olarak kullanılıyor. İslam'ın Altın Çağı'nın en önemli doktorlarından olan İbn-i Sina'nın birçok hastalık için çözüm önerileri bulunuyor. İbn-i Sina'nın reçeteleri aradan geçen bine yakın yıla rağmen günümüze kadar ulaşmayı başardı. Öğrencilerin, çalışanların ve özellikle alzheimer hastalığı olanların muhakkak tüketmesi gereken besinleri İbn-i Sina asırlar öncesinden söylemiş.
İstanbul'da yaşayan Cevat Sarıoğlu, yürürken düşmek, dalgınlık ve unutkanlık gibi şikayetler üzerine bir hastaneye başvurdu. Hastanede Alzheimer teşhisi konan adama ilaç tedavisi başlatıldı. Kullanılan ilaçların ağır yan etkileri sonrasında durumdan şüphelenen Sarıoğlu'nun kardeşi, başka bir hastaneye gittiklerinde büyük bir şok yaşadı. Cevat Sarıoğlu'nun Alzheimer olmadığı, kas hastası olduğu ortaya çıktı.
Birçok hastalığın belirtisi henüz hastalığın başında kendini göstermeye başlıyor. Tuvalet alışkanlıklarında da farklı nedenlerden dolayı değişiklikler yaşanabiliyor. Bu değişimler yanlış beslenme, hareketsiz yaşam ve stresten kaynaklanabildiği gibi önemli hastalıkların belirtileri de olabiliyor. Yapılan araştırmalara göre Alzheimer hastalığının ilk belirtisi tuvalet alışkanlıklarındaki değişimlerle başlıyor.
Yemeklerin tadını daha lezzetli yapmak adına içerisine katılan birçok malzeme bulunuyor. Bu malzemelerden bazılarını elde etmek zor olduğu için daha pratik çözümler kullanılıyor. Ancak yemeğin lezzetli ve pratik olması için kullanılan bu malzemeler sağlığı büyük oranda tehdit ediyor. Dünyanın en zararlı yiyeceği birçok evde bulunuyor. İşte sayısız hastalığa neden olabilen o yiyecek...
Ülkemizde fazla tercih edilmeyen bir gıda üzerine yapılan araştırmalar bu gıdanın saymakla bitmeyen faydaları olduğunu tespit etti. Uzmanlar bala olan benzerliği ile bilinen yüksek antioksidan kaynağı olan bu gıdanın faydaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Kahvaltı günün en önemli öğünü olarak görülüyor. Ancak birçok kişi işe, okula giderken kahvaltı yapmayı aksatıyor veya ayaküstü bir şeyler atıştırıyor. Yapılan araştırmalara göre kahvaltıda yenilen protein deposu bir gıdanın faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanı demansa karşı koruma sağlayan gıdayı açıkladı.
Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Yapılan araştırmalar günlük hayatta sıklıkla tüketilen yiyeceklerin beyin sağlığını tehlikeye atarak bunama riskini artırabildiğini tespit etti. Uzmanlar beyin sağlığı için uzak durulması gereken yiyecekleri sıraladı.
Yediğimiz yiyecekler çeşitli hastalıklara yakalanma riskini düşürebiliyor ve bazı hastalıklar için şifa kaynağı olabiliyor. Sağlıklı yüksek protein içeren bir gıdanın sağlık için oldukça etkili faydaları olduğu öğrenildi. Bu gıdanın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak tüketiminde bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.
Sağlıksız gıdalar birçok hastalığın oluşmasına zemin oluşturabiliyor. Zararlı yiyeceklerin genellikle paketli gıdalar olduğu düşünülse de her evde bulunan bir gıdanın zararları da görmezden gelinemeyecek kadar fazla. Uzmanlar bu gıda hakkında uyarılarda bulunuyor.
Canan Karatay, sağlıklı yaşam ve çeşitli hastalıklar üzerine yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme geliyor. Prof. Dr. Canan Karatay, vücudumuz için zararlı olan gıdaları sıralayarak meyve tüketmek isteyenlere çarpıcı önerilerde bulundu ve Parkinson, Alzheimer gibi hastalıkları önleyen gıdayı açıkladı.
Günlük hayatta tükettiğimiz gıdalar sadece enerjimizi değil organlarımızı da etkiliyor. Beyin yenilen yiyeceklerden en çok etkilen organlar arasında yer alıyor. Sık sık tüketilen ve sağlıklı olduğu düşünülen bazı yiyecekler beyin sağlığı için büyük risk oluşturuyor. İşte beyin sağlığını korumak için uzak durmanız gereken gıdalar...
Alzheimer tüm yaşamı etkisi altına alarak temel ihtiyaçların giderilmesini bile zorlaştıran hastalıklardandır. Yaşlılık hastalığı olarak bilinen Alzheimer'ın görülme oranının daha erken yaşlara düştüğü bilinmektedir. Alzheimer hastalığını erken teşhis etmek bu hastalığın tedavisi için büyük önem taşır. Alzheimer, teşhis edilmeden yıllar önce gözlerde ortaya çıkan değişim bu hastalığın uyarı işareti olabilir.
Denizli’nin Çivril ilçesinde kayıp Alzheimer hastası yaşlı adamın cansız bedeni bulundu. Yaşlı adamın ilk belirlemelere göre yüksekten düşme sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.
Muğla'da Uğur Ö. (60), birlikte yaşadığı Alzheimer hastası ablası Canan Ö.'yü (63) tuz ruhu içirerek öldürüp aynı yolla intihara kalkıştı. Ablasını öldürdüğünü itiraf eden ve hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanan Uğur Ö.'nün savcılık ifadesi ortaya çıktı. Bu kez cinayeti inkar eden Uğur Ö.'nün, "Eve gelen bekçilere ve polislere şaşkınlıkla ablama tuz ruhu içirdiğimi söyledim. Olayın şokuyla böyle söylemde bulundum. Kabul etmiyorum" dediği öğrenildi. İşte olayın detayları...
İzmir'de Alzheimer hastası Vedat Emekdar (60), eşi Vasfiye Emekdar'ı (59) kendisini aldattığı iddiasıyla defalarca bıçaklayarak öldürdü. Vedat Emekdar hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi. Cinayeti itiraf eden Emekdar, savcılıktaki ifadesinde, "Olay böyle olmasaydı iyiydi ama oldu" dedi. Akıl sağlığının yerinde olmadığı belirtilen Emekdar'ın işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını tam olarak algılayamadığı kaydedilip, yargılamanın buna göre yapılması talep edildi. İşte olayın detayları!
Tuvalette alışkanlıklarında yaşanan değişimler genellikle yanlış beslenme, hareketsiz yaşam ve stresten kaynaklanıyor. Ancak bazı durumlar ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Yapılan araştırmalara Alzheimer hastalığının ilk belirtisi yıllar önce tuvalet alışkanlıklarındaki değişimlerle başlıyor.
Kahvaltıda yenilen yiyecekler tüm günümüzü etkilediği gibi vücudumuzda kalıcı etkilere de sebep olabiliyor. Uzmanlar kahvaltı öğününün atlanmamasını ve kahvaltıda sağlıklı beslenmeniz gerektiğini belirtiyor. Ancak oldukça faydalı olmasıyla bilinen yumurtayı yanlış şekilde tüketmek çok tehlikeli hastalıklara neden olabiliyor.
Çorum'un İskilip ilçesindeki parkta yürürken düşerek ağır yaralanan 71 yaşındaki Alzheimer hastası, yaklaşık 6 aydır tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Uyku gün içerisinde yorulan vücudumuzun ve zihnimizin dinlenmesi için en önemli ihtiyacımız olarak görülüyor. Uykunun tam olarak alınmaması çeşitli problemlere yol açıyor. Uzmanlar geceleri sık sık uyanmanızın altında yatan nedenin ciddi hastalıklar olabileceğini belirtiyor. Gece uyanmanın tehlikeli bir hastalığın yıllar önce görülen erken belirtisi olduğu belirtiliyor.
Hastalıkların erken teşhisi hastalığın tedavisinde büyük önem taşıyor. Erken teşhis ve doğru tedavi ile hastalığın ilerlemesi önemli ölçüde yavaşlatılabiliyor. Tüm yaşamı etkisi altına alan ve temel ihtiyaçların bile giderilmesinde zorluk yaşatan Alzheimer hastalığının önceden hissedildiği öğrenildi. Bunama hastalıklarının en erken belirtilerine dikkat etmek hastalığın tedavisinde büyük bir rol oynuyor.
Kışın artış gösteren hastalıklar yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Grip, soğuk algınlığı nedeniyle birçok kişi iş ve okula gitmekte zorluk çekiyor. Bu tarz hastalıklara yakalanmamak için bağışıklığı güçlü tutmak ve kalabalık ortamlarda korunmak oldukça önem taşıyor. Hemen hemen her evde bulunan bir içecek birçok hastalığın şifası oluyor.
Malatya'da yüksekten düşme sonucu yaralanan kişi yaşamını yitirdi.
Doğal kaynakların vücut için fayda sağladığını düşünenler çeşitli karışımlar yaparak birçok hastalığı önlediklerini ve iyileştirdiklerini belirtiyorlar. Yüzyıllardır kullanılan bazı mucizevi karışımlar faydaları sayesinde günümüzde de kullanılıyor. Bu karışımlar arasında bulunan zeytinyağı limon ikilisinin faydaları duyanları şaşırtıyor.
Sağlıksız yiyecekler tüm hayatımızı etkisi altına alarak çeşitli hastalıkların oluşmasına zemin oluşturuyor. Sağlıksız yiyecekler üzerine yapılan araştırmaların sonucu bu yiyeceklerin kanser, kalp hastalıkları, diyabet, karaciğer yağlanması gibi ciddi problemlere yol açtığını belirtiyor. Yapılan araştırmaya göre ultra işlenmiş gıdaların tehlikeli hastalıkla bağlantılı olduğu bulundu.
Alzheimer ve inme hayatımızın merkezine yerleşerek tüm yaşantının değişmesine neden olan ciddi hastalıklar arasında bulunuyor. Bazı kişilerin alzheimer ve inme riski geliştirme ihtimalleri çok daha yüksek. TikTok'ta paylaşım yapan bir doktor elinizle yapacağınız basit bir hareketin risk hakkında uyarıcı olabileceğini açıkladı.
Burun karıştırmak toplum içerisinde yapılmaması gereken davranışlar arasında görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalara göre bu hareketi sadece toplum içerisinde değil tek başınıza da yapmamanız gerekiyor. Burun karıştırmanın yol açabileceği hastalık göz korkutuyor. İşte neden burnunuzu asla karıştırmamanız gerektiğinin kanıtı...
Antalya'nın Kumluca ilçesinde kaybolduğu bildirilen 90 yaşındaki Alzheimer hastasının bulunması için arama çalışması başlatıldı.
Tokat'ın Niksar ilçesinde haber alınamayan yaşlı adam ölü olarak bulundu.
Corona virüs pandemi sürecinde yaptığı çıkışlarla tanınan Prof. Dr. Rasim Küçükusta, gündem olmaya devam ediyor. Daha önce bağırsak gazını koklamanın faydalı olacağını söyleyen ünlü profesör, şimdi de sosyal medya hesabından yeni bir video paylaştı. "Alzheimera yakalanmak istemiyorsanız bunları yapmayın..."
Geçtiğimiz günlerde İstanbul'un Ataşehir ilçesindeki özel bir hastanede yaşlı bir kadına uygulanan akıllara durgunluk veren muamele görüntüleri ortaya çıkınca infial yaratmıştı. Hastanenin bir başka çalışanı tarafından çekildiği öğrenilen görüntülerde sağlık çalışanlarının yaşlı kadının yüzüne para fırlatıp ürküttüğü görülüyordu. Türkiye'yi ayağa kaldıran olayla ilgili yaşanan son gelişmede şüphelilerin mahkemeye başvurduğu ortaya çıkarken talepleri reddedildi.
Bursa'da yaklaşık 5 ay önce evden kaybolan ve akıllı saati sayesinde bulunan 80 yaşındaki alzheimer hastası Mehmet Yılmaz, bir kez daha kayboldu. Bu kez saatinin şarjı bittiği için kendisinden haber alınamayan Yılmaz'ı arama çalışmaları 4 kilometre çapındaki bir alanda yapılırken 5'inci saatin sonunda ise ara verildi.
B12 vitamini hafıza için çok önemlidir, bu nedenle eksikliğiniz varsa unutkanlık yaşayabilirsiniz. D vitamini eksikliği sizi Alzheimer gibi hafızayı bozan durumlar için risk altına sokabilir. Yeterli omega-3 yağ asitleri ve E vitamini aldığınızdan emin olmanız da önemlidir.
Kahve en sık içilen içecekler arasında yer alıyor. Birçok insan kahve içmeden güne başlayamıyor. İnsanlar yıllar boyunca kahve içmenin oldukça zararlı olduğunu düşünse de dozunda içilen kahvenin sağlık için birçok faydası bulunuyor. Dozunda içilen kahve kanser, alzheimer ve parkinson gibi birçok hastalığa etkili sonuçlar sağlayabiliyor. Ancak bazı kişilerin kahve içimine dikkat etmeleri gerekiyor.
Afyonkarahisar'da kayıp başvurusunda bulunulan Alzheimer hastası kadın aranıyor
Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte sağlıklı sebzelerde artış görülüyor. Sebze tüketiminin artırılması sağlık için büyük önem taşıyor. Çok fazla tüketilmeyen pancar sebzesi de çok faydalı olan sebzeler arasında bulunuyor. Pancarın faydalarını merak ediyorsanız bu habere göz atabilirsiniz.
Çok uzun süre oturmak ölüm riskini yüzde 19 artırıyor. Çok uzun süre hareketsiz oturmanın zararları son yıllarda bilinen bir gerçekti. Yeni yapılan çalışmalar, uzun süre oturmanın ölümcül bir hareket olduğunu ortaya çıkardı. Saatlerde oturmak başta kalp hastalıkları olmak üzere, Alzheimer hastalığı ve felç riskini artırıyor.
Yemeklerin yanında sıklıkla içtiğimiz içecekler sağlığımızı tehlikeye atabiliyor. Özellikle gazlı ve diyet içecekler çok ciddi hastalıkların oluşmasına neden olabiliyor. Uzmanlar gazlı içecekleri içenleri ölümcül hastalıkların riski hakkında uyarıyor.
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: - "Alzaymır hastalığı dünyanın gelecekteki en önemli halk sağlığı sorunu olmak üzere" - "Kişi yatkınlık genleri taşıyorsa, ailede de depresyon varsa ve aynı zamanda depresyon tedavisiz kalmışsa alzaymır için risk olabilir"
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2 gün önce evinden çıkan alzheimer hastası Necibe Yücedağ'dan haber alınamadı. 67 yaşındaki kadını bulabilmek için güvenlik güçleri ve bölge halkı seferber oldu. Mahalleli yaşlı kadını gece gündüz her yerde arıyor.
Yaşlandım artık her şeyi çabuk unutuyorum… Günümüzde hemen hepimizin ortak sorunu olan ‘unutkanlık’ özellikle ileri yaşın doğal bir sonucu olarak düşünülse de, aslında ‘Alzheimer’ gibi son derece ciddi hastalığın ilk sinyallerinden biri olabiliyor! Alzheimer, 65 yaş üzerinde en sık görülen ve demansa neden olan ilerleyici nörodejeneratif bir hastalık.
Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Bilgiç: - "Günlük olarak tüketilen gıdaların yüzde 20'sinden fazlasını salam, sosis, cips, hazır çorba, meşrubat, pakette satılan dondurma ve şekerlemeler gibi ultra işlenmiş fabrika üretimi gıdalar oluşturuyorsa bellek sorunları ve diğer zihinsel gerilemelerin ortaya çıkma riski artıyor"
Alzheimer yaşlılar arasında en yaygın görülen hastalıklar arasında bulunuyor. Bu hastalık yaşlılık hastalığı olarak görülse de değişen yaşam koşulları nedeniyle erken yaşlarda da görülebiliyor. Tüm hayatı etkisi altına alzheimerdan korunmak için erken belirtilerine dikkat etmek gerekiyor.
Covid-19 hayatımıza girdiğinden beri hem sağlık hem de sosyal açıdan birçok değişim yaşamamıza neden oldu. Toplumda birçok insan oldukça korunmasına ve aşı olmasına rağmen koronavirüse yakalandı. Yapılan araştırmalar daha önce Covid geçiren kişilerin bazı hastalıklara yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğunu buldu.
Üzüm en sevilen yaz meyvelerinden. Beyaz ve kara üzümün birçok farklı çeşidi bulunuyor. Birçok kişi çekirdekli üzüm yerine çekirdeksizleri tercih ediyor. Ancak üzümün çekirdeklerinin öyle faydaları var ki duyunca mutlaka yemek isteyeceksiniz.
Genel sağlığınız kadar beyin sağlığınızı da düşünmelisiniz. Her evde bulunan öyle yiyecekler var ki içeriği zehirden beter! Alışkanlık haline gelen bu atıştırmalıkları beyni jet hızında yaşlandırıyor. Son yıllarda sıklıkla görülmeye başlanan Alzheimer hastalığını tetikliyor, hafıza kaybı riskini iki katına çıkarıyor. Beyin sağlığınızı korumak için bu atıştırmalıkları evinizden hemen uzaklaştırın.
Beslenme hayatımızın önemli bir parçası, olmazsa olmazı, birincil ihtiyacımızdır. Günlük yaşamımızı sürdürebilmemiz için çok değerli olan beslenme sporcularda ekstra önem arz etmekte. Sporcularda dengeli ve düzenli beslenme sedanter bireylere göre daha fazla olan enerji ihtiyacının karşılanmasından, vücut yapım ve onarımına, kassal gelişime birçok faktörde etkili olduğundan oldukça kıymetli. Yeterli ve dengeli oluşturulan bir beslenme programı sporcunun genel sağlığı ile performansını etkiler.
Demans unutkanlığa neden olan beyin hastalıklarına verilen hastalık ismi. Demans genellikle yaşlılıkta görüldüğü için erken yaşta tehlikeli olmadığı düşünülüyor. Ancak Avustralya'da yaşayan 37 yaşındaki Amie Skilton yeni taşındığı evinde bulunan küfler nedeniyle demans hastalığına yakalandığını belirtti.
Kimyon yemeklere yoğun bir tat veren baharatlar arasında yer alıyor. Kimyon sadece yemeklere tat vermesiyle değil faydalarıyla da biliniyor. Saymakla bitmeyen faydası bulunan kimyonu yoğurtla karıştırıp yiyince etkilerini çok daha arttırabileceğinizi biliyor muydunuz? Yoğurt ve kimyon karışımının faydaları ve sağlığa etkileri için bu haberi okuyabilirsiniz.
Uzmanlar, uçuk çıkan kişilerin ilerleyen yaşlarında ölümcül bir hastalığa yakalanma riskini artırabileceğini öne sürdü. Genellikle öpüşme gibi yakın temastan bulaşan herpes simpleks virüsü ciltte kabarcık benzeri lekelere ve ciltte uykuya dalan bir virüsle yaşamanıza neden olur. Cildiniz de uyuyakalan virüs her an uyanmak üzere sizinle beraber yaşamaya başlar.
Tokat'ın Erbaa ilçesinde 3 gün önce evden çıkan 78 yaşındaki alzheimer hastası Osman Başolun'dan bir daha haber alınamadı. Yakınlarının haber vermesi üzerine araba çalışması başlatılırken, yaşlı adam 3 günün sonunda ormanlık alanda sağ olarak bulundu.
Yapılan yeni bir araştırma yemek pişirmek, bulaşık yıkamak ve bahçe işleri gibi rutin işleri düzenli yapmanın Alzheimer riskini azaltabileceğini ortaya çıkardı. Yarım milyondan fazla İngiliz üzerinde yapılan bir araştırma, ev işleri yapanların hastalığa yakalanma olasılığının %21 daha az olduğunu buldu. Tempolu yürüyüşler veya bisiklete binmelerin ardından en büyük ikinci koruyucu aktivitenin ev işleri olduğu belirtildi.
Diş çürüğü ve diş eti problemlerinin pek çok başka hastalığa davetiye çıkarabileceği daha önce yapılan araştırmalarla ortaya konmuştu. Amerika'da yapılan yeni bir araştırma ise diş eti hastalıklarının Alzheimer ile olan ilişkisini ortaya çıkardı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne (CDC) göre, diş çürüğü ve diş eti problemi yaşayan bireylerin Alzheimer gibi beyin hastalıklarına yakalanma riski daha yüksek.
Yaşlılık yaşamın doğal olarak ilerleyen süreçleri arasında yer alıyor. Yaşlılık vücudu ve sağlığı birçok açıdan etkiliyor. Yaşlılığın etkilerini azaltmak ve daha sağlıklı yaşlanmak için yaşam alışkanlıklarına dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar sağlıklı yaşlılık için hareketsiz yaşamdan uzak durulması gerektiğini belirtiyor.
Alzheimer hafızayı etkileyerek zamanla günlük hareketlerin bile kısıtlanmasına yol açan bir hastalık. Yaşlılık hastalığı olarak görülen Alzheimer daha erken yaşlarda da görülebiliyor. Alzheimer'ın tedavisi için erken teşhis oldukça önem taşıyor. Alzheimer belirtilerine kontrol ederek doğru tedaviye bir an önce başlamak hastalığın seyrini değiştiriyor.
Vazgeçilmez lezzetler arasında bulunan tahin pekmez birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor. Özellikle kahvaltılarda sürekli olarak tüketilen bu ikili çok çeşitli sağlık sorunlarına karşı mucizevi etkiler yaratıyor. Ancak uzmanlar tahin pekmez tüketirken dikkatli olunması hakkında uyarıyor. Fazla yenilen tahin pekmezin vücuda zararları bulunuyor.
Alzheimer ve demans sorununun, beslenme de dahil olmak üzere çevresel, yaşam tarzı ve genetik nedenlerden ötürü oluştuğu düşünülüyor. Birçok sağlıksal durumun tüketilen gıdalarla ilişkisi bulunuyor.
ABD'de Houston Teksas Sağlık Bilim Merkezi Üniversitesinden bir grup bilim insanı tarafından yapılan araştırmaya göre, grip aşısı yaptıran kişilerin alzaymıra yakalanma riskinin daha düşük olduğu bildirildi.
Demans toplumu riske atan hastalıklar arasında bulunuyor. Genellikle belirli bir yaşın üzerinde görülmeye başlayan demans hastalığına yakalanma riskini azaltmak için yaşam alışkanlıklarının değişmesi gerekiyor. Uzmanlar doğru beslenme ve çeşitli hareketler ile demans olma riskini düşürebileceğinizi belirtiyor.
Birçok hastalık yaşlılık hastalığı olarak biliniyor. Yaşlılarda sıklıkla rastlanan demans hastalığı hafıza kaybına ve günlük işlerin aksamasına neden oluyor. İleride demansa neden olan Sanfilippo sendromu 6 yaşındaki Sadie Haywood adlı kız çocuğunda görüldü. Bu hastalık çocukluk çağı demansına ve Alzheimer’a neden oluyor.
Covid-19, 2020 yılından beri hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Sağlığımızda ve yaşam alışkanlıklarımızda birçok değişiklik yaşamamıza neden olan Covid-19 ileride çeşitli hastalıkların görülme riskini arttırıyor. Covid-19’un ileride göstereceği etkilerden korunmak adına hastalığı geçiren kişilerin muayenelerini düzenli olarak olmaları gerekiyor.
Covid-19 hakkında yapılan yeni araştırmalar sonucunda şaşırtan bir bilgi elde edildi. Danimarka'da yapılan araştırmalara göre Covid-19 geçiren kişilerde bazı hastalıkların meydana gelme riskinde artış yaşanabiliyor. Yapılan son çalışmalar Covid-19 geçirenlerde özellikle Parkinson, Alzheimer ve inme gibi nörolojik hastalıkların oluşma riskinde artış yaşandığını ortaya koydu.
Daha sağlıklı olmak için beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Beslenme düzeninde meyve ve sebzelere ağırlık vermek çok daha zinde ve sağlıklı olmamızı sağlıyor. En faydalı meyveler arasında bulunan narın da sağlığa karşı öyle etkileri var ki duyanları şaşırtıyor. Günde sadece bir bardak nar suyu içmenin faydaları saymakla bitmiyor.
Dikkat, dil, düşünme, problem çözme ve daha pek çok beyinsel işlev... Vücudumuzdaki tüm fonksiyonlarla etkileşen gizemli ve karmaşık bir organ olan beynin incelendiği çalışmalar, doğru beslenmenin beyin sağlığı üzerindeki etkilerini her geçen gün daha fazla ortaya koyuyor.
Sinsice ilerleyerek unutkanlığa sebep olan Alzheimer hastalığı toplumda sıklıkla görülüyor. Alzheimer hastalığına neyin neden olduğu tam olarak bilinemese de bazı yiyecekler Alzheimer’a yakalanma riskini arttırıyor. Alzheimer hastalığından korunmak için bu hastalık hakkında bilinçli olunması gerekiyor.
Tüketilen yiyecekler ve içecekler sağlığımızı doğrudan etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Sağlıksız beslenme birçok hastalığa yol açabiliyor. Sıklıkla tüketilen diyet içeceklerin normal içeceklere göre daha faydalı olduğu düşünülse de bu doğru bilinen yanlışlar arasında bulunuyor. Yapay tatlandırıcılı içecekler birçok hastalığa yakalanma riskini arttırıyor…
İstanbul'dan gelen bir son dakika haberi dehşete düşürdü. 80 yaşındaki Alzheimer kadının, bakıcısı tarafından korkunç şekilde işkence gördüğü ortaya çıktı. Görüntüleri ortaya çıkan korkunç işkence sonrası yaşlı kadın hastaneye kaldırılırken, vücudundaki şişlikler "boksör travması" olarak kayda geçti. İşte dehşete düşüren olayın detayı...
Unutkanlık her kesimden insanın yaşadığı sorunlardan. Gün içerisinde yapılan aktivitelere fazla odaklanmak gibi etkenler sebebiyle ufak ufak unutkanlıklar meydana gelebiliyor. Bu unutkanlıklar çok sık tekrarlıyorsa mutlaka doktora görünmek gerekiyor. Uzmanlar hafızayı güçlendirmek adına biberiye koklanmasını öneriyorlar.
Alzheimer ve demans hastalığı birçok nedenden ötürü kaynaklanabiliyor. Dünya’da ve ülkemizde gün geçtikçe artış gösteren Alzheimerdan korunmak için haftada iki porsiyon mantar tüketilmesi öneriliyor. Oldukça fazla faydaları bulunan mantar Alzheimer ve demans olma riskini de azaltıyor.
Muazzez Abacı'nın alzheimer olduğunu açıklayan ses sanatçısı ve yazar Onur Akay'a, Abacı'dan yanıt geldi. "Şu an sağlık olarak aslan gibiyim. Allah’ıma şükür hiçbir problemim yok" diyen Muazzez Abacı, sanat hayatına geri döneceğinin de müjdesini verdi.
Muazzez Abacı'nın sağlık durumu merak ediliyor. Ünlü ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Abacı hakkında sevenlerini üzen bir haber verdi. Akay, Muazzez Abacı’nın hasta olduğunu iddia ederek durumu hakkında açıklamada bulundu. Peki Muazzez Abacı'nın sağlık durumu nasıl? Muazzez Abacı’nın hastalığı nedir? İşte son durumu!
İngiliz araştırmacılar, bağırsak bakterilerinin Alzheimer'la olan ilgisini ortaya çıkarmak için iki farklı çalışma gerçekleştirdi. İlk çalışmada Alzheimer’ı olan insanların nasıl farklı bir mikrobiyota sahip olduklarını gösterdi. İkinci çalışmada ise Alzheimer hastalarından dışkı örnekleri alınarak incelendi. Ortaya çıkan çarpıcı sonuçlara göre; Alzheimer'ı durdurmanın anahtarı beyinde değil bağırsaklarda saklı.
Yaklaşık 50 milyon insanın birlikte yaşadığı dejeneratif bir beyin hastalığı olan alzheimer kişinin geçmişini hatırlayamamasıdır. Alzheimer, yayın olarak görülen bir demans türüdür ve hastalığın evrelerinin ilerlemesi yıllar alabilir. Alzheimer riskini azaltabileceğiniz bazı yollar vardır. İşte alzheimer riskini azaltabileceğiniz o yollar...