Daha önce yapılan bazı çalışmalar neticesinde uçuk virüsü olarak adlandırılan Herpes Simplex HSV-1'in beyne zarar verdiği ortaya çıkmıştı. Konu üzerine yeni bir çalışma yapıldı. Çalışmanın sonuçları ise oldukça çarpıcı. İnsanlar tarafından hafife alınan bu viral saldırı aslında bir tehlike sinyali veriyor. Bilim insanları, uçuk virüsünün Alzheimer'a neden olabileceğini açıkladı.
Alzheimer, temel ihtiyaçların bile giderilmesini engelleyerek yaşamı oldukça zorlaştıran hastalıklardan biri. Genellikle yaşlı kesimlerde yaygın olarak görülen Alzheimer hastalığının görülme oranının daha erken yaşlara düştüğü biliniyor. 65 yaş altı veya bazen 40 yaşlarına kadar erken görülen Alzheimer'ın bazı önemli belirtileri var. Erken teşhisin tedavi için büyük önem taşıdığı Alzheimer hastalığının bu belirtilerine dikkat ederek sağlığınız için önemli bir adım atabilirsiniz.
İngiltere, kan testleri yoluyla Alzheimer hastalığı ve diğer demans türlerinin daha erken teşhis edilip edilemeyeceğini anlamak için denemeler yapıyor.
Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay bu defa alzheimer hastalığına dair önemli açıklamalarda bulundu. Karatay, alzheimer hastalığını önceleyecek besinleri tek tek açıkladı.
7. önde gelen ölüm nedeni olarak bilinen bunama (demans) hastalığının en yaygın türü olan Alzheimer, dünya genelinde yaşlı nüfusun artmasıyla büyük artış gösteriyor. Doktor Jay Will, geçtiğimiz yıl TikTok'ta paylaştığı videoda felç ve özellikle Alzheimer hastalığı olmak üzere bunama gelişme riskimizin yüksek olup olmadığını gösterebilecek bir test gösterdi.
Doğru beslenme, egzersiz ve hareketli bir yaşam sağlık açısından son derece önemlidir. İş yaşamı nedeniyle birçok kişi günün büyük bir bölümünü oturarak geçiriyor. Bu durumun sağlık açısından olumsuz bir etkisi olduğunu belirten uzmanlar çok sık görülen bir hastalığı işaret edip riskin yüzde 63 oranında yükselebileceğini söyledi.
Sağlıklı beslenmenin insan vücudu üzerindeki olumlu etkisi bilinen bir gerçek. Öte yandan, yapılan bir araştırma bazı besinlerin beyin sağlığını tehlikeye atarak bunama riskini artırabildiğini ortaya koydu. İşte, yemeden önce bir daha düşünmeniz gereken o yiyecekler...
Unutkanlık çağımızın en büyük sorunlarından biri. Yapılan bir araştırmaya göre 30'lu yaşlarda yaşanan bazı durumlar Alzheimer'ın habercisi. Hastalık yıllar önce sinyal veriyor. Alzheimer'ın en büyük nedeni ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...
Alzheimer tüm yaşamı etkisi altına alarak temel ihtiyaçların giderilmesini bile zorlaştıran hastalıklardandır. Yaşlılık hastalığı olarak bilinen Alzheimer'ın görülme oranının daha erken yaşlara düştüğü bilinmektedir. Alzheimer hastalığını erken teşhis etmek bu hastalığın tedavisi için büyük önem taşır. Alzheimer, teşhis edilmeden yıllar önce gözlerde ortaya çıkan değişim bu hastalığın uyarı işareti olabilir.
Alzheimer yaşlılar arasında en yaygın görülen hastalıklar arasında bulunuyor. Bu hastalık yaşlılık hastalığı olarak görülse de değişen yaşam koşulları nedeniyle erken yaşlarda da görülebiliyor. Tüm hayatı etkisi altına alzheimerdan korunmak için erken belirtilerine dikkat etmek gerekiyor.
Covid-19 hayatımıza girdiğinden beri hem sağlık hem de sosyal açıdan birçok değişim yaşamamıza neden oldu. Toplumda birçok insan oldukça korunmasına ve aşı olmasına rağmen koronavirüse yakalandı. Yapılan araştırmalar daha önce Covid geçiren kişilerin bazı hastalıklara yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğunu buldu.