Ankara'nın başkent oluşunun 99. yıl dönümü İkinci Meclis binasındaki konserle kutlandı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yürüyüşün başlangıç noktası olan 2. Meclis'in önünde seğmenlerin halk oyunları gösterisini izledi
Bundan yıllar önce 13 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara olmuştu. Ankara'nın başkent oluşuyla ilgili sözler ve mesajlar ise vatandaşlar tarafından merak edilip araştırılıyor. İşte en güzel ve en anlamlı Ankara'nın başkent oluşuyla ilgili mesajlar ve sözler...
Stratejik konumu sebebiyle öne çıkmakta olan ve tek maddelik kanun ile başkent ilan edilmiş olan Ankara'nın başkent olmasının sebebi ve ayrıntıları merak ediliyor. Peki 13 Ekim 1923'te ne oldu ve Ankara neden başkent oldu? İşte ayrıntılar...
Ankara Valisi Şahin, Ankara'nın başkent oluşunun 98. yılını kutladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: - "Milli Mücadele ve Cumhuriyetimizin kuruluş dönemi için tarihi bir öneme sahip güzel şehrimiz Ankara'nın başkent oluşunun 96. yıl dönümünü kutluyorum"
ATO Başkanı Gürsel Baran: - "Milli Mücadele'de milletine karargahlık yapan Ankara, Cumhuriyetimizin başkenti ilan edilerek, Türkiye'nin medeniyet yolculuğuna önderlik etmiştir"
ATO Başkanı Gürsel Baran: - "Milli Mücadele'de milletine karargahlık yapan Ankara, Cumhuriyetimizin başkenti ilan edilerek, Türkiye'nin medeniyet yolculuğuna önderlik etmiştir"
Köklü medeniyetlere ev sahipliği yapan, Milli Mücadele döneminde hürriyet ve bağımsızlığa kavuşma savaşının merkezi haline gelen Ankara, ülkenin düşman işgalinden kurtulmasından sonra 13 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başkenti oldu - Nutuk'tan: - "Dışişleri Bakanı İsmet Paşa, 9 Ekim 1923 günü bir maddelik yasa tasarısını Meclis'e önerdi. Altında daha 14 kadar kişinin imzası olan bu yasa önerisi, 13 Ekim 1923 günü uzun görüşme ve tartışmalardan sonra pek büyük bir çoğunlukla kabul edildi. Yasa maddesi şudur: Türkiye'nin başkenti Ankara'dır"
TESK Başkanı Bendevi Palandöken: - "Ülkemizde 95 yıldır başkentlik yapan Ankara'nın başkent oluşunu gururla ve yürekten kutluyorum"
TBMM Başkanı Binali Yıldırım: - "Türk tarihinin en uzun yüzyılı, 20. yüzyılın ilk çeyreğinde yaşanmıştır. Devletimizi tarih sahnesinden silip, milletimize ateşten gömlek giydirilmek istenilen zorlu yıllar, peş peşe kazanılan şanlı zaferlerle sona ermiştir"