Yunanistan’ın Sömbeki (Simi) Adası'nda kaybolan BBC sunucusu Michael Mosley’in 5 gün süren aramalar sonucu ölü bulunduğu bildirildi.
Son dönemlerde popüler hale gelen aralıklı oruç diyetinin zararlı olup olmadığı bir tartışma konusu. Konuya dair doğru bilinen yanlışları açıklayan Metabolizma Hastalıkları ve Endokrinoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Altay, aralıklı açlık diyetine ilişkin, “Açlık süresini aşırı uzatmak sağlığınızı olumsuz etkiler” dedi. İşte detaylar...
Amerikan Kalp Derneği’nin (AHA) tıp konferansında sunulan analiz araştırmasının ilk sonuçlarına göre, bir diyet modeli olan aralıklı oruç yönteminde günde sadece 8 saatlik bir zaman diliminde yemek yiyen kişilerin, kardiyovasküler hastalıktan ölüm riskinin yüzde 91 daha yüksek olduğu belirtildi. Çalışmanın henüz hakem onayından geçerek bilimsel dergide yayımlandığının altı çizildi.
Güne kahvaltı yaparak başlamak tüm gün boyunca daha zinde hissetmemizi sağlıyor. Kahvaltının önemini her fırsatta belirtiliyor. Uzun yaşam hakkında açıklamalarda bulunan bir uzman belirli saatlerde yapılan kahvaltının çok tehlikeli hastalıklardan koruduğunu ve yaşamı 20 yıl uzatabildiğini açıkladı.
Sağlıklı ve uzun yaşamak herkesin hayalleri arasında bulunuyor. Birçok kişi 90 yaşına kadar yaşayan insanların yaşam alışkanlıklarını araştırarak bu alışkanlıkları hayat düzenlerine katmaya çalışıyor. Sağlıklı sanılarak yapılan bazı durumlar çok ciddi risk oluşturabiliyor. Uzmanlara göre sıklıkla yapılan bir davranış erken ölüm riskini üçte bir oranında artırabilir.
IF diyeti yani aralıklı oruç, vücudu dinlendirme yöntemi ile kilo verme ve beden sağlığını desteklemeye yarayan bir diyet türüdür. Intermittent Fasting diyeti, çok eski yıllardan günümüze gelen bir diyet metodudur. Intermittent fasting, tüm dünyada tercih edilen en popüler sağlık ve fitness trendleri arasında gösterilebilir. Yapılan birçok araştırma bu diyetin vücut ve beyin üzerinde güçlü olumlu etkileri olduğunu ortaya çıkarmıştır. Peki, IF diyetinde hangi yemekler yenir?
Günümüzde kilo ile ilgili sorunlar yaşayan pek çok insan var. Başta kilo problemlerinin çözülmesi, daha sağlıklı bir hayat yaşamak ya da mevcut kilonun korunması için uygulanan çok fazla program mevcuttur. Zaman içerisinde bu programlar daha da çeşitlenmiştir. Aralıklı oruç diyeti de bunlardan biridir. Bu diyet programı son zamanlarda yaygınlaşmış olup birçok kişi tarafından da tercih edilir. Peki, aralıklı oruç diyeti sağlıklı mı?
Aralıklı oruç sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmek isteyenlerin tercih ettiği popüler diyet programlarından biridir. Aralıklı diyette gün içinde 2 öğün beslenmek gerekir. Ara öğünler isteğe bağlı olmakla birlikte sadece sıvı gıdalar tüketilir. Genellikle 16:8 kuralına göre yapılan aralıklı oruçta 16 saat aç kalınır ve 8 saat içinde de 2 öğün yenir. Aralıklı oruç diyeti örnek menü listesi nedir?
Aralıklı oruç diyeti, çok eski yıllardan günümüze uyarlanan son yılların popüler bir diyet metodudur. Aralıklı oruç günde uyku süreli dahil 16 saat ve saat aç kalmaya dayanır ve 2 öğünden oluşur. Bol sıvı alınması gereken diyette sabah ve akşam aynı saatlerde toplam 2 öğün yemek yenir. Peki, aralıklı oruç diyeti saatleri nasıldır, aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır?