Asgari Ucret Zam Gelecek Mi Haberleri

Asgari ücret zammı için ‘Bu stratejinin bir parçası’ dedi: Uzman isimden canlı yayında dikkat çeken sözler: ‘Yüzde 30 şaşırtıcı olmaz…’

Asgari ücret kaç TL? olacak sorusu yeni yıla günler kala belli olacak. Asgari ücret zammı 2025 yılı için milyonlarca çalışan tarafından merakla beklenirken ekonomistlerin tahminleri o rakamları işaret etti. İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Sezgin canlı yayında yaptığı açıklamasında enflasyonun kontrol altında tutulması için atılan adımların önemine vurgu yaparken, asgari ücrete ara zam yapılmamasının bu stratejinin bir parçası olduğunu ifade etti. Zam beklentisini de açıkladı.

Finans 2024-09-28 10:34:07

Emekli, memur ve asgari ücret zammında istenmeyen tablo! SGK Uzmanı Özgür Erdursun kalem kalem rakamları ortaya döktü: 7 oranlı zam senaryosu

Ocak 2025'te yapılacak zamlar milyonların gündeminde. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşından memur zamlarına ve asgari ücret artışına kadar tüm detayları açıkladı. Memur maaşlarında yüzde 10, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ise yüzde 15 artış bekleniyor. En düşük emekli maaşının 15 bin TL'yi bulabileceği, asgari ücretin ise yüzde 20 ila yüzde 50 arasında artabileceği senaryolar tartışılıyor.

Finans 2024-09-26 16:05:50

MTV'den IMEI kayıt ücretine... 45 bin liraya yükselecek: Enflasyon '0' bile gelse büyük zam yolda

Vatandaşlar yurt dışından telefon getirerek daha karlı bir alışveriş yapıyorlardı. Ancak yapılan son zamlar ile beraber yurt dışından telefon getirmek zorlaşmaya başladı. Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonlardan alınan IMEI kayıt ücreti tutarı 2024 yılında 31 bin 692 lira iken, gelecek yıl 45 bin 953 liraya çıkacak. Ayrıca, MTV ücretleri için de 2024 yılı ve 2025 yılı muhtemel Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YDO) dikkate alınarak zamlanacağı öngörülüyor.

Finans 2024-09-26 10:53:40

Asgari ücretli ocak ayını bekliyor... Kuruşu kuruşuna hesapladı! Çok konuşulacak tahmin

2024 temmuz ayında asgari ücretli ara zam almamasından dolayı çalışanlar 2025 ocak ayında maaşlara gelecek zammı iple çekmeye başladı. Ocak ayına aylar kala birçok uzmanın tahminde bulunduğu maaş zammı; çalışanların sıkı bir şekilde takibinde bulunuyor. Ekonomi gazetecisi Faruk Erdem, canlı yayında asgari ücret zam oranı hakkında tahminini paylaştı.

Finans 2024-09-26 09:24:30

'Kredi faizleri düşüşe geçecek' O tarihi işaret etti! BDDK'nın yeni adımıyla... 'Ev alma ihtiyaçlarını ötelemeleri daha uygun'

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bireysel ve konut kredileriyle ilgili önemli bir adım attı. Bu kredi türleri için uygulanan ilave risk ağırlığı kaldırıldı. Bireysel ve konut kredi faizleri düşecek mi? Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram "Faizlerin düşeceğini öngörüyoruz" derken "Hızlı bir şekilde faiz düşüşü olmayacaktır. Eğer düşüş olacaksa gelecek yılın ilk çeyreğinde düşüş başlayacaktır" ifadelerini kullandı. Peki, ev almak üzere kredi kullanmak için doğru zaman mı?

Finans 25-09-24 09:45

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay '6 ayda eridi' diyerek sitem etti! Dikkat çeken asgari ücret çıkışı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, Ankara'da demir yolu işçileri ile bir araya geldi. Toplu sözleşmelerle ilgili, "6 ayda eridi 40 senedir böyle bir şey hatırlamıyorum" diyen Atalay, asgari ücretle ilgili de, "Asgari ücreti konuştuğun zaman, ev sahibi kiraya zam yapıyor. Şubatın 1'inde alınacak bir maaşı bugünden konuşmak ne kadar doğru bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Finans 24-09-24 18:34

Yeni asgari ücretle ilgili bir karamsar senaryo daha! 'Ciddi sıkıntı yaratacak' diyerek oran verdi

2025 asgari ücreti ne kadar olacak? Neredeyse bütün çalışanları ilgilendiren rakamla ilgili bir senaryo daha... Yüksek zam bekleyenler ise bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacak. IMF değerlendirmesinin altını çizen ekonomist Prof. Dr. Evren Bolgün katıldığı canlı yayında 2025 asgari ücret beklentisini paylaşarak, 'Bu durum ciddi sıkıntı yaratacak' ifadelerini kullandı.

Finans 24-09-24 13:00

Boeing'in, grevdeki işçilere yüzde 30'luk zam teklifine sendikadan tepki

ABD merkezli küresel havacılık şirketi Boeing'in, grevdeki işçilerine, gelecek dört yıl için yüzde 30'luk zam teklifinde bulunması Uluslararası Makinistler ve Havacılık İşçileri Birliği (IAM) yetkilileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Finans 24-09-24 10:55

Kademeli emeklilik çıkacak mı, ne zaman? 23 yıldır çalışıyorlar, 9 bin prim günleri de var ama… SGK Başuzmanı İsa Karakaş tarih vererek anlattı

EYT kapsamına girmeyen çalışanlar kademeli emeklilik beklerken, ‘kademeli emeklilik gelecek mi? Ne zaman gelir?’ gibi sorulara yanıt arıyorlar. Milyonlarca kişi bu değişiklikleri yakından takip ederken SGK Başuzmanı İsa Karakaş tarih vererek düzenlemenin yapılmasının bir gereklilik olduğuna dikkat çekti. Uzman isim, “Adil değil. Eninde sonunda bunun yumuşatılması gerekiyor ki insanların sisteme inancı olması gerekiyor” dedi. 2027 yılını işaret etti.

Finans 24-09-24 08:52

Emekliden asgari ücretliye herkes ocak ayını bekliyor... Stajyer maaşlarından işsizlik maaşlarına kadar zam gelecek! Doğum izni 70 bin TL olabilir

2025 yılına aylar kala asgari ücretliden emekliye herkes ocak ayında gelecek zam oranlarını merak etmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Orta Vadeli Program toplantısında yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 41.5'e revize edilince zam oranlarının daha fazla olma ihtimali zammı bekleyenleri daha da meraklandırdı. Peki 2025 ocak ayında asgari ücretli, emekli zamları ne kadar olacak? Kıdem tazminatı, işsizlik maaşı ve ihbar tazminatı rakamları ne olacak? İşte detaylar...

Finans 23-09-24 17:49

Gözler ocak ayı zammını merakla beklerken yavru vatanda asgari ücret 35 bin TL oldu... Aralık ayında komisyon toplanacak: Masada konuşulacak rakamlar şimdiden tahmin ediliyor!

Asgari ücretli maaşına zam için 2025 Ocak ayını pür dikkat bir şekilde bekliyorken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde üçüncü kez asgari ücrete zam geldi. KKTC'de asgari ücretin 35 bin TL olması sonrası Türkiye'deki asgari ücretli maaşına gelebilecek zam oranını merak etmeye başladı. Sözcü Ekonomi Muhabiri Erdoğan Süzer, "Asgari ücretliye zam yapılmamasının nedeni sahiplenenin olmaması" diyerek dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Finans 23-09-24 17:03

Emekliyi, memuru ve asgari ücret zammı ne kadar olacak? Uzman isim tahminini açıkladı

2024 yılının son çeyreğinde emeklilerin, memurların ve asgari ücretlilerin gözü, kulağı zam haberini büyük bir heyecanla bekliyor. Birçok uzman enflasyon hareketliliğini de dikkate alarak, zam oranını hakkında açıklamada bulundu. Bunlardan biri olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, maaşlara yüzde kaç oranında zam yapılacağını tahmini olarak belirtti.

Finans 20-09-24 14:52

Gözler ocak ayında... SGK uzmanı hesapladı: Emekli ve memur maaşı için 3 farklı rakam söyledi! Yapay zekaya da sordu

Yıl sonuna yaklaştıkça memur, asgari ücretli ve emekli ocak ayında gelecek zamları merak ediyor. Birçok uzmanın açıklamalarda bulunduğu bu dönemde ocak zammını bekleyenler sıkı bir şekilde tahminleri takip etmeye devam ediyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, ocak ayı zammı için 3 senaryo söyleyerek açıklamalarda bulundu. Erdursun, "Benim görüşüm asgari ücretin 20 bin TL ile 21 bin 250 TL arasında olacağı" ifadelerini kullandı.

Finans 20-09-24 09:20

2025 maaş zamları: Asgari ücret için 20 bin TL iddiası! Memur zammını hesaplandı, en düşük emekli maaşını açıkladı... %44 zam gündemdeyken, Mehmet Şimşek'e çağrı

2025 maaş zamları için geri sayıma geçildi. Asgari ücret zammı için 20 bin TL iddiasının hükümetin masasında olduğu belirtilirken, 2025 memur zammı ve en düşük emekli maaşlarını kalem kalem canlı yayında hesaplandı. Milyonlar "Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Memur ve emekli maaşı ne kadar olacak? 2025 en düşük emekli maaşı kaç TL?" sorularına yanıt ararken; yüzde 44 zam iddialarıyla ilgili Bakan Mehmet Şimşek'e çağrı geldi.

Finans 19-09-24 15:44

İşte Fatih Altaylı'ya göre asgari ücrete yapılacak zam oranı! 'Felaket bir şey olacak' dedi ekledi: Türkiye sosyal patlamaya gidecek

Eylül ayının sonuna yaklaşılırken kulisler asgari ücret senaryolarıyla yankılanmaya başladı. Ara zammın yapılmadığı asgari ücretin 2025'te ne kadar olacağı tüm çalışanların merak konusu. Fatih Altaylı'dan da asgari ücretle ilgili karamsar bir açıklama geldi. Yapılacak zam oranını açıklayan Altaylı, 'Felaket bir şey olacak. Türkiye sosyal patlamaya gidecek' dedi.

Finans 19-09-24 09:26

Akıllarda tek bir soru... Narin neden öldürüldü? İlk kez ortaya çıktı, kaybolmadan 1 gün önce... 'Şimdi anladınız mı Narin neden öldürülmüş?'

Narin'in boğularak öldürüldüğü adli tıp raporunda belirlendi ancak hala 'katil kim?' sorusu yanıt bulamadı. Aile susuyor, köylüler konuşmuyor ancak Türkiye her gün Narin soruşturmasından gelecek yeni detayı bekliyor. Son günlerde okların çevrildiği ağabey Enes Güran'ın Narin'in kaybolmadan 1 gün önce köyüne geldiği ortaya çıktı. Akıllara 'cinayet için mi çağırıldı?' sorusu gelirken Ferit Demir de paylaşımında, 'Şimdi anladınız mı Narin neden katledilmiş' ifadelerine yer verdi.

Haber 19-09-24 08:12

Yeni emeklilik sistemi nasıl olacak? Prim, yaş ve gün sayısı... Emekli olacaklar için yüzde 86 zam detayı! Büyük fark var

Emeklilik sisteminin değişeceği aylardır kamuoyunda konuşulurken, milyonlarca vatandaş da "Yeni emeklilik sistemi nasıl olacak? Prim, yaş ve gün sayısı değişecek mi? 2024 mü, 2025 mi? Ne zaman emekli olmak avantajlı?" sorularına yanıt arıyor. Masadaki emeklilik düzenlemesiyle ilgili detayları aktaran Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş, yüzde 86 zam detayına dikkat çekti.

Finans 18-09-24 20:44

Asgari ücret zammında öne çıkan oran belli oldu! Hedefler tutarsa ‘son kez’ olacak…

2025 yılında uygulanacak olan asgari ücretin belirlenmesine aylar kalsa da milyonlarca kişi şimdiden yeni maaşlarının ne kadar olacağını merak etmeye başladı. Ekonomi yönetiminden son gelen mesajlar ise asgari ücret zammı ile ilgili önemli ipuçları vermeye başladı. Asgari ücrete son kez iyi bir oranda zam gelebilir. İşte masadaki ihtimal…

Finans 18-09-24 08:50

Asgari ücret zammı için 5 hesaplı formül! Taban rakamlar belli oldu, masaya ilk o oran gelecek: 1 Ocak'tan önce...

Asgari ücret 2025 ne kadar olacak? Yeni asgari ücret zammı milyonlarca çalışanın gündeminde. 1 Ocak'tan önce açıklanması beklenen asgari ücrete zam oranı yıl sonu enflasyon beklentilerine göre ortaya çıkmaya başladı. Bu kapsamda asgari ücrete taban zamda rakamlar ve oranlar 5 farklı kurumdan geldi. Rakamlar 24-25 bin TL düzeyini işaret ediyor. İşte detaylar...

Finans 17-09-24 12:06

Mehmet Şimşek 'istifa' iddiaları için açtı ağzını yumdu gözünü: 'Cumhurbaşkanımız davet etti' dedi: İşin aslını tek tek anlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Yeni vergi gelecek mi?' sorusuyla ilgili "Genel KDV oranlarında artış gündemimizde yok. İki, kurumlar vergisinde bir artış gündemimizde yok. Gelir vergisi dilimlerine ilişkin bir artış gündemimizde yok" dedi. Enflasyonla ilgili Bakan Şimşek "2025'in ikinci yarısında rahatlama çok belirgin bir şekilde hissedilecek" diye konuştu. Ayrıca istifa söyletilerine de çok net bir yanıt verdi: 'Benim bir ünvan merakım yok...'

Finans 16-09-24 22:06

Dediği olmuştu! Son asgari ücreti bilen SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan çalışanları üzecek tahmin

Sene sonuna doğru ilerledikçe milyonlarca vatandaş ve aileleri asgari ücrete yapılacak zammı tartışıyor. Bilindiği gibi iki senenin ardından bu yıl Mehmet Şimşek'in de etkisiyle ara zam yapılmamıştı. Hükümet, açıkladığı programda asgari ücrete senede tek zam yapılacağını duyurmuştu. Bekarı, genci, yaşlısı... Hepsinin aklında asgari ücret zammının oranı var!

Finans 16-09-24 14:50

Emekliler dört gözle ocakta gelecek zammı bekliyor... Emekli aylığı için 4 formül masada!

Emekli aylığını belirleyecek enflasyon verilerinden ikisini açıklayan TÜİK sonrası ocak ayında zam bekleyen emekliler tahminleri merak etmeye başladı. Yeni yılla birilikte emekli zammı için masada 4 formül var. Peki emekli aylıkları ne kadar olacak? İşte cevabı...

Finans 16-09-24 13:25

Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor... Asgari ücret için konuşulmaya başlandı! İşte OVP sonrası masadaki rakam

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Orta Vadeli Programı (OVP) açıklamıştı. Yılmaz, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 33'ten revize ederek yüzde 41,5 olabileceğini söylemişti. Asgari ücretli ise yıl sonu enflasyon beklentisine göre ocak ayı zammını merak etmeye başladı. Peki asgari ücret zam oranı ne olacak? Refah payı gündemde mi? İşte cevabı...

Finans 16-09-24 09:25

'Asgari ücrete zam yapılmasın' demiş, Temmuz'da maaşlar artmamıştı! İTO Başkanı'nın yeni 'kur' çağrısı sonrası dikkat çeken sözler: Kulak tıkanmalı!

2024 asgari ücret zammı şimdiden evde, iş yerinde, sokakta, sosyal medyada en önemli gündem maddesi haline gelirken milyonlar bir yandan "Asgari ücrete zam ne kadar olacak?" sorusuna yanıt ararken, diğer yandan kurdaki hareketliliği takip ediyor. Daha önce 'Temmuz'da zam yapılmasın' çağrısı karşılık bulan İTO Başkanı Şekib Avdagiç'ten yine dikkat çeken bir çağrı geldi. Ekonomist Dç. Dr. Filiz Eryılmaz ise ekonomi yönetimini uyardı.

Finans 13-09-24 14:47

Asgari ücret zammında ipucu! Milyonlarca çalışan için rakam ortaya çıktı: Tek zam sonrası formül belli oldu… Net asgari ücret için 25 bin TL hesabı

Orta Vadeli Program’da (OVP) yıl sonu enflasyonu yüzde 41,5 olarak tahmin edildi. Bu oran, Aralık ayında yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında asgari ücrete yapılacak zammı doğrudan etkileyecek. Eğer bu tahmin gerçekleşirse, net asgari ücretin 25 bin lira seviyelerinde belirlenmesi söz konusu olacak. İşte detaylar...

Finans 10-09-24 07:32

Türkiye'nin kredi notunu bir kez daha yükselttiler! Fitch Ratings'ten Türkiye kararı: Zam bekleyen milyonlar için 'ihtiyatlı asgari ücret' çıkışı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltti. Açıklamada asgari ücret zammına ilişkin de değerlendirmede bulunan kredi kuruluşu, 'ihtiyatlı asgari ücret' vurgusu yaparak tek tek sebepleri anlattı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz" dedi. İşte detaylar...

Finans 07-09-24 00:17

En son temmuz ayında zam gelmişti... Canlı yayında açıkladı! Yıl sonuna kadar elektriğe bir zam daha gelebilir

Elektrik fiyatlarına temmuz ayında yüzde 38 zam gelmişti. Yıl sonuna doğru yaklaşıyorken vatandaş herhangi bir zam gelip gelmeyeceğini merak etmeye başladı. Enerjisa CEO'su katıldığı bir canlı yayında, "Elektriğe yıl sonuna kadar bir zam daha gelir mi?" sorusunu yanıtladı.

Finans 06-09-24 15:24

Asgari ücretli heyecanla ocak ayını bekliyor... OVP toplantısı sonrası maaş tahminleri ardı ardına geliyor!

Dün gerçekleştirilen Orta Vadeli Program toplantısında yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 33'ten yüzde 41,5'e çıkartıldı. Enflasyon tahmininde yaşanan güncelleme sonrası ocak ayında yapılacak zamlar için ise ekonomistler tahminlerini paylaşmaya devam ediyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretlinin ocak ayında ne kadar zam alacağını tahmin etti.

Finans 06-09-24 11:00

Emekliye memura refah payı, seyyanen zam tarih mi oluyor? “Zam yapsak bile 3 gün sonra eriyor” dedi: Maaş zammında iki ihtimal

Enflasyon hedefleri değişti, milyonlarca kişi için Ocak zammı tahmini ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise zamlara ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Yılmaz enflasyondaki düşüşü işaret ederek kalıcı refah vurgusu yaptı. “Aksi takdirde bugün yaptığınız bir artış 3 gün sonra eriyip gidiyor” dedi. İşte detaylar…

Finans 06-09-24 07:26

Ülkenin yarısı ocak ayı zammını bekliyor... Şeref Oğuz OVP sonrası hesapladı! Asgari ücretliye 20 bin liralık maaş tahmini...

Bugün Orta Vadeli Program'da enflasyon yukarı yönlü revize edildi. 2024 enflasyon hedefi değişince 2025 yılında maaşlara gelecek zam tahminleri de değişti. Ekonomist yazar Şeref Oğuz, 2025 yılında asgari ücrete gelebilecek zammı hesaplandı.

Finans 05-09-24 16:45

Yeni emekli maaş zammı ne kadar olacak? Uzman isim hesapladı! Memur ve emekli maaşı zammında 2 oran netleşti

Emekli ve memur zammı için Ocak 2025 zam takvimi işliyor. Ağustos ayı enflasyon rakamının açıklanmasının ardından gözler emekli maaşlarına çevrildi. Memur ve emekli maaşında 2 oran netleşti. Sosyal güvenlik uzmanı Murat Bal, Temmuz ve Ağustos enflasyon oranlarıyla birlikte gelecek 4 aydaki rakamları da işaret ederek maaş zamlarında beklenilen artış oranını açıkladı.

Finans 03-09-24 20:35

Daha yeni zam gelmişti... Akaryakıtta tabela değişiyor! Yeni zam kapıda (3 Eylül 2024)

Brent petrolündeki dalgalı seyir benzin ve motorin fiyatlarında indirim ve zam haberlerine sık sık yansıyor. Geçtiğimiz günlerde akaryakıt fiyatlarına zam ve indirim gelmişken bugün yeni bir tabela değişikliği konuşulmaya başlandı. Peki 3 Eylül 2024 benzin, mazot fiyatları ne kadar? Fiyatlar güncellendi mi? İşte detaylar...

Finans 03-09-24 09:36

2025 asgari ücret zammını kuruşuna kadar hesapladılar! Çok konuşulacak rakam... IMF önerdi, rapora da yansıdı

2025 asgari ücret zammı için milyonlarca çalışan şimdiden gözünü Ocak ayına dikerken, Temmuz'da ara zam alamayanlar için moralleri bozabilecek bir rakam ortaya atıldı. Uluslararası Para Fonu (IMF)'nin Türkiye için yaptığı asgari ücret zammı önerisi dikkat çekti. IMF raporu sonrası "2025 asgari ücret zammı ne kadar olacak?" sorusuna yanıt olarak en güçlü senaryo ortaya çıkarken, yapılması muhtemel zam miktarı ise kuruşu kuruşuna hesaplandı.

Finans 29-08-24 17:46

Ocak ayına az bir zaman kala masada konuşulan zam oranları merak ediliyor... Memur ve memur emeklisinin zamlı maaşı için hesaplamalar başladı

Ocak ayına çok az bir zaman kaldı. Memur ve memur emeklisinin gözü ise ocak ayında yapılacak zamma odaklandı. Vatandaş gelecek zammı merak ederken masada konuşulanlar ise hesaplanmaya başladı. İşte detaylar...

Finans 27-08-24 11:47

Deutsche bankası tahminini açıkladı! Asgari ücret ne kadar olacak?

Emekliye, memura zam haberlerinin ardından şimdi de milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücretin ne kadar artacağı yönünde. Dünyaca ünlü Deutsche bankası, enflasyon ve ekonomik gelişmeleri dikkate alarak, asgari ücrete yapılacak zam hakkında açıklamalarda bulundu.

Finans 25-08-24 16:32

Asgari ücrete zam oranında konuşulan yeni formül tartışma yaratacak: ‘Orta yol hesabı’

Asgari ücrete ara zam yapılmaması gözleri yeni yıla çevirdi. Milyonlarca işçi ve emekçinin beklentisi yüksek ancak son günlerde ortaya çıkan yeni formül şimdiden tartışmalara yol açtı. İddiaya göre asgari ücrete zam oranı belirlenirken ‘orta yol hesabı’ kullanılacak. Gerçekleşen enflasyon ile hedeflenen enflasyon oranın ortalaması alınacak. İşte bu hesaba göre asgari ücretlinin alması beklenen zam oranı…

Finans 23-08-24 08:26

Biri zam istedi biri 10 liradan 5 liraya indirdi! Ekmek fiyatında ‘maliyet’ karmaşası… Kim haklı?

Ekmekte maliyetler gerekçe gösterilerek hem gramajı düşürülmüş hem de fiyatlar artmıştı. Ancak bazı esnaflar ekmek fiyatlarına yeniden zam yapılmasını talep ediyor. Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı Eyüb Güler, "Ne yapacağız yani, bedava ekmek mi satalım?" derken, Manisa'da ise tam tersi bir durum yaşandı. Normalde 10 liradan satılan ekmeği 5 liradan vatandaşa sunacaklar...

Finans 22-08-24 11:50

Geriye dönük para ödeyebilirsiniz! Bu kez mahkeme de onlardan yana: Faizi yok ama…

Tüketiciyi fahiş kira fiyatlarından korumak için yüzde 25 zam sınırlaması bulunuyordu. Bu sınırlamanın kalkması ile beraber eski kiracılarla piyasadaki rayiç kiralar arasındaki fark artmıştı. 5 yıldan uzun bir süredir aynı konutun kiracı olan vatandaşlar ise medyada sıklıkla konuşulan "geriye dönük kira bedeli alınabilir mi?" sorusunun cevabını arıyordu. Peki geriye dönük kira fiyatı talep edebilir mi? İşte cevabı...

Finans 22-08-24 11:22

Asgari ücret 2025 zammı için masadaki rakam! %15-20 iddiası moral bozmuştu ama... Kulislere sızdı: Ocak ayında %40 zam, Temmuz'da artış yok!

Asgari ücret 2025 zammı için rakamlar konuşulmaya başlandı. Özel sektörde çalışan milyonları da ilgilendiren zam oranı için yüzde 15-20 iddiası ortaya atılmış, moraller ise şimdiden bozulmuştu. Gelen son kulis bilgilerine göre ise '2025 asgari ücret zammı' için konuşulan zam oranı iddiaların tam iki katı. Peki, 2025 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Ocak zammı kaç TL olacak? Temmuz 2025'te ara zam olacak mı? İşte yanıtları...

Finans 21-08-24 10:05

Mesai saatlerini kısaltmak için çalışmalar başladı! Memuru da özel sektör çalışanını da 'maaşım düşer mi?' korkusu sardı: 270 saat detayı...

Birçok ülke mesai saatlerinde kısaltmaya giderken bu durum Türkiye’yi de harekete geçirdi. Teknik çalışmaları başlayan çalışma saatleri için formül de belli oldu. Buna göre sektörler ve meslekler arasında uygulama farklılığı olsa da çalışma zaman dilimi 'esnek zaman ve çekirdek zaman' olarak ikiye ayrılacak. Hem kamu hem de özel sektör çalışanları ise ‘mesai saati kısalırsa maaşım düşer mi?’ diye merak ediyordu. Peki Uzaktan ve esnek çalışma ne zaman gelecek? İşte yeni modelin detayları...

Finans 20-08-24 07:58

Öğretmenlerin gözü kulağı oradaydı! Ek ders ücretlerine zam!

Temmuz ayı itibariyle memurların beklediği maaş zammının ardından, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler de ek ders ücretleri hakkında gelecek zam haberini bekliyorlar. Temmuz 2024 itibarıyla öğretmenlerin ek ders ücretlerine yapılan zamları, memur maaşlarına yapılan %19,31’lık yeni orana göre olarak belirlenecek.

Haber 19-08-24 16:57

Milyonları ilgilendiren emekli ve asgari ücret maaş zamları için masadaki oran üzecek!

Asgari ücretliler, emekliler yılbaşı maaş zammı için şimdiden hesap kitap yapmaya başladı. Öyle ki sadece asgari ücretli çalışanlar değil milyonlarca özel sektör çalışanı da zammını asgari ücrete yapılacak zamma göre alıyor. 2 yılın aksine bu senenin ortasında zam yapılmaması Ocak 2025 için beklentileri artırmıştı, hükümetten buna kırmızı ışık geldi!

Finans 19-08-24 08:11

Merkez Bankası'na göre yüzde 15'i bile yakalayamadı! 'Emekliye, memura, asgari ücretliye yüzde 20 zam' planını yalanladılar

Emekli maaşı zammı ve memur zammı için sırada Ocak ayında yapılacak artış var. Milyonlarca memur ve emekli için hesaplar ise iç açıcı değil. Yüksek enflasyon ile yüzde 50 artışları gören maaşlar Ocak ayında enflasyonun Merkez Bankası tahmini doğrultusunda gelmesi halinde zar zor yüzde 15'e yaklaşacak. Ancak hem çalışan hem de emeklinin maaşı için TCMB Başkanı Karahan'ın 'en fazla yüzde 20 zam gelecek' dediği iddiası yalanlandı. Peki Ocak 2025'te kim ne kadar zam alacak? İşte en yeni hesap...

Finans 17-08-24 14:38

SON DAKİKA | Türkiye'de rastlandı mı? Kısıtlama gelecek mi? Sağlık Bakanlığı'ndan 'M çiçeği (mpox) hastalığı' açıklaması! DSÖ maymun çiçeği nedeniyle acil durum ilan etmişti

Son dakika haberi: DSÖ'nün maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etmesi sonrası Sağlık Bakanlığı da açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında "Özellikle Afrika kıtasında görülen M çiçeği (mpox) hastalığı vakasına Türkiye’de 2024 yılında rastlanmamıştır. Ülkemizde henüz herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi.

Haber 15-08-24 13:25

Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha! Vatandaş gece yarısı olmadan benzin istasyonlarına koşacak: Zam geliyor (14 Ağustos Çarşamba güncel benzin-motorin fiyatları)

Dolardaki hareketlilik ve brent petrol fiyatındaki değişiklikler nedeniyle vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarında güncelleme olup olmayacağını merak ediyor. Sık sık indirim ve zam haberleri ile gündemden düşmeyen benzin ve motorin fiyatlarında artış olacak mı? 14 Ağustos 2024 benzin fiyatlarına zam geldi mi? İşte cevabı...

Finans 14-08-24 10:27

Zam yok gibi! Ocak ayında milyonları bekleyen tablo: SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi ve memurlar... İlk rakamlar geldi

Emekli ve memurlar Temmuz ayı ile birlikte yeni maaşlarına kavuştu. Ancak daha 1 ay geçmişken milyonlar Ocak ayında alacağı zamma gözünü çevirdi. Bu kapsamda ilk tahminler de geldi ancak ortaya çıkan rakamlar hiç de iç açıcı değil. Memurlar ve memur emeklilerinin Ocak ayı toplu sözleşme artışlarının yüzde 6 olarak uygulanacak olması ve enflasyondaki düşüş maaş zammını sadece yüzde 6 kadar oynatacak. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı da yüzde 10 seviyelerinde gelecek. İşte detaylar...

Finans 13-08-24 08:36

Sendikalar meydanlara iniyor! Her gün bir ilde 'geçinemiyoruz' mitingi: Taleplerini açıkladılar

Asgari ücrete ara zam yapılmaması, vergi dağılımında adaletsizlikler, elektrik ve doğal gaz zamları derken 3 sendikadan miting kararı geldi. Türk-İş, Disk ve Hak-İş üyeleri meydanlara iniyor. Her gün bir ilde düzenlenecek mitinglerin ardından Ankara'da büyük miting organize edilecek.

Finans 08-08-24 07:32

Asgari ücrete zammı konuşurken ekonomiye 91 milyar dolar kaybettirdik! Çalışanı mutlu edemeyen şirketler sınıfta kaldı: Borsa İstanbul verilerinden ortaya çıktı

Halâ ‘asgari ücrete zam gelecek mi? Çalışma süresi değişecek mi?’ diye tartışırken dikkat çeken bir veri paylaşıldı. Çalışanların en çok mutlu olduğu şirketler açıklandı. Türkiye dünya üzerinde iş yerindeki stresin en yüksek olduğu ülke olurken, çalışanların mutsuzluğunun şirketlerin gelirlerini doğrudan etkilediği ortaya çıktı. Buna göre mutsuz çalışan Türk ekonomisine 91 milyar dolarlık kayıp yaşattı!

Finans 06-08-24 07:28

Uzman isim tarih ve rakam verdi! Asgari ücrete ara zam gelebilir

Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geliyor. Emekli maaşlarına yapılan zamdan sonra asgari ücretliler umutla bir zam haberi beklerken SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Ocak ayı öncesinde ara zam yapılabileceğini yorumunu getirdi.

Finans 05-08-24 15:06