Düzce BİLSEM'de 5 yıldır uzay gözlem ve araştırmaları yapan fen bilgisi öğretmeni Ayşe Arslan ve 14 yaşındaki öğrencisi Ömer Selim Esen'in buldukları cisim ,Türkiye tarihinde keşfedilen ilk asteroit olma unvanını aldı. Öte yandan Arslan ve Esen, asteroide isim verme hakkı da kazandı.
Bilim insanları, Güneş Sistemi'nde Mars ve Jüpiter arasındaki Asteroit Kuşağı'nda yer alan cüce gezegen Ceres'in "yaşanabilir ortam" barındırabileceği ihtimalini keşfetti. Ceres'in ve özellikle de Ernutet Krateri'nin etrafındaki alanın, olası "yaşam barındıran" veya "yaşamı destekleyebilecek ortam" araştırmaları için adaylardan biri olduğuna işaret edildi. Açıklamada "Ceres'in derin okyanusunun en az birkaç yüz milyon yıl süren ömrü boyunca evrimleşmiş olabilir" ifadesini kullanıldı.
Asteroitlere karşı insanlığın savunma mekanizması konusu konuşulurken, İngiliz basınında çıkan 'şehir katili' asteroit haberi dikkat çekti. O habere göre, 'şehir katili' olarak isimlendirilen bir asteroit bu hafta sonu Dünya ile Ay'ın yörüngesi arasından geçecek. Söz konusu haberde, asteroitten 'Bir şehri yok edebilecek kadar büyük bir asteroit' olarak bahsediliyor.
Minibüs büyüklüğündeki 2023 BU, bugüne kadar Dünya'ya en çok yaklaşan asteroitlerden biri oldu. Asteroit, Dünya'ya 3600 kilometre yaklaştı.
Gökdelen büyüklüğünde iki asteroit Dünya'nın yakınından hızla geçmeye hazırlanıyor. Asteroitler en yakın geçişlerini sırayla bugün ve yarın gerçekleştirecek. 2016 CZ31 olarak adlandırılan ilk asteroit en yakın geçişini bugün yapacak. 2013 CU83 adlı ikinci asteroit ise Dünya'dan 2016 CZ31'e göre daha uzak bir mesafede de olsa en yakın geçişini 30 Temmuz Cumartesi günü yapacak.
NASA, Bennu asteroidinin yüzeyi hakkında yaptığı tahminde yanıldığını açıkladı
Bir mimarlık firması, dünyanın ilk uçan gökdelenini inşa etmeyi planlıyor. Ancak bu bina eğer inşa edilirse, Dünya'nın 50 bin kilometre üzerindeki bir asteroitten baş aşağı sarkacak. Bu yüzden bazıları şimdiye kadarki en yüksek bina olacak yapıyı "uçan gökdelen" olarak adlandırıyor.
NASA'ya dayandırılan bir habere göre, Empire State Binası'nın iki katı büyüklüğünde "potansiyel olarak tehlikeli" bir asteroid, 28 Nisan Perşembe günü Dünya'nın yakınından geçecek kadar yaklaşmaya hazırlanıyor.
Dünya'ya çarpma tehlikesi olan bir asteroidleri yörüngesini değiştirmek için kullanılabilecek teknolojiyi denemek amacıyla bir uzay aracı fırlatıldı.
Kamo'oalewa ufak bir asteroit. Uzunluğu yaklaşık 40 metre. Epeydir dünyaya görece olarak yakın bir yörüngede güneş etrafında dönüyor. Nereden geldiği ve aslen ne olduğu ise henüz tam olarak kanıtlanmış değil. Ancak yapılan yeni araştırmalar Kamo'oalewa'nın gizemli kökeni hakkında yeni ipuçları ortaya çıkardı. Buna göre Kamo'oalewa, Ay'dan kopmuş bir parça olabilir.
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'ne (NASA) göre biri neredeyse ABD'nin simge yapılarından Empire State binası ile aynı büyüklükte olan birkaç asteroit, önümüzdeki haftalarda Dünya'nın yakınından geçecek.
Güneş sisteminde, yörüngede diğerlerinden daha hızlı döndüğü tespit edilen bir asteroit keşfedildi.
16 Psyche asteroidinin yüzey sıcaklığının yeni ölçümleri, 10 bin katrilyon doları aşan değerli metallerle dolu olduğunu doğruladı. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) ise getirildiği takdirde fakirliğe son verebileceği söylenen ancak dünya ekonomisini bitirebilecek 16 Psyche asteroidine gitmeye hazırlanıyor.
Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Niyazi Bilim, içindeki mineraller nedeniyle dünyanın bütçesinden yaklaşık 136 bin kat daha değerli olan '16 Psyche' adlı asteroidi işaret ederek, "Onu getirebilmeyi başardığımız takdirde herhalde fakir insan kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Dünya'ya saniyede 9 kilometre hızla yaklaşan asteroidin 4 Mayıs tarihinde Dünya'nın yanından geçmesinin beklendiğini ifade ederek, asteroidin bir futbol sahası büyüklüğünde olduğunu açıkladı.