Aym Baskani Haberleri

Maaşına yapılan zammı beğenmedi, yöneticilerine attığı mail yüzünden işinden kovuldu: Zammı iade ediyorum, kim belirlediyse kendi aralarında paylaşsınlar

Maaşına yapılan yıllık 5,3 oranındaki zammı beğenmeyen Serap Aslan A. yöneticilerine, "Bana verilen zam oranını zarf içinde insan kaynaklarına iade ediyorum. Bu oranı kim ya da kimler belirlediyse aralarında paylaşsınlar" maili attı. Bu mailden sonra işten atılan çalışan şirketine dava açtı. Mahkeme kıdem ve ihbar tazminatı talebini reddedince de AYM'ye başvurdu. AYM ifade özgürlüğü vurgusu yaparak 30 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Finans 2024-09-16 13:25:18

17 maddenin 16’sı… AYM sahipsiz hayvanlara ilişkin incelemede kararını verdi

2 Ağustos'ta, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hakkında CHP, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurmuştu. AYM ilk incelemenin ardından yeni bir karar verdi.

Haber 2024-09-05 14:26:01

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay’dan üstündür iddiasına tepki

Gözler bugün 'Can Atalay' gündemiyle olağanüstü toplanacak olan Meclis'e çevrilirken, gazeteci Taha Akyol muhalefetin beklediği gibi bir sonuç çıkmayacağı iddiasında bulundu. "AYM kararı yok sayılacak" diyen Akyol'a tepki ise Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Uğur Kızılca'dan geldi. Kızılca "Nerede bir AYM vurgusu varsa onu kutsama tavrınız sebebiyle Anayasa 158/3’ü manasından koparmaktan vazgeçin artık" dedi.

Haber 2024-08-16 11:25:02

Sahipsiz sokak hayvanları yasası için CHP'den yeni hamle! Özgür Özel tarih verdi: AYM hızla iptal kararı verir

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeyle ilgili CHP'den yeni bir adım geliyor. Haftaya AYM'ye yürütmeyi durdurma talebi başvurusunda bulunacaklarını bildiren Özgür Özel "AYM'nin hızla iptal kararı vereceğine inanıyorum" dedi.

Haber 2024-08-09 15:46:24

Instagram'a erişim engeli uygulanırken Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken paylaşım: Sosyal medyadan paylaşıldı, çok geçmeden silindi

Instagram'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından uygulanan erişim engeli konuşulurken Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) yaptığı paylaşım gündem oldu. “İletişim Başkanlığının Basın Özgürlüğü ve İfade Özgürlüğüne Müdahale Etmesine İmkân Tanıyabilecek Kuralların İptali” başlıklı paylaşım kısa süre sonra silindi. AYM basın biriminden yapılan açıklamada resmi internet sitesine yoğunluk nedeniyle erişimin sağlanamadığı belirtildi. DMM'den de iddialar hakkında açıklama geldi.

Haber 02-08-24 11:16

Külliye'den AYM'nin Can Atalay kararına tepki: İcrai bir etkisi yok

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Resmi Gazete'de yayımlanan Can Atalay'la ilgili AYM kararına tepki gösterdi. Uçum karar için, "Hukuk dünyasında icrai bir etkisi olmayacağı açıktır." ifadelerini kullandı.

Haber 01-08-24 07:24

AYM'den Can Atalay kararı: 'Milletvekilliğinin düşürülmesi yok hükmündedir'

Anayasa Mahkemesi (AYM), TİP'ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay hakkında verdiği gerekçeli kararıyla milletvekilliğinin düşmesinin yok hükmünde olduğunu belirtti.

Haber 01-08-24 01:00

Resmi Gazete'de yayımlandı! Metin Kıratlı AYM üyesi oldu

Resmi Gazete'de yayımlandı. Anayasa Mahkemesi üyeliğine (AYM) Metin Kıratlı seçildi.

Haber 18-07-24 01:29

TBMM’de kabul edildi! 9. Yargı Paketi’nde kadınların soyadı düzenlemesini de içeriyor!

TBMM’de görüşülen ‘9. Yargı Paketi’ TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi. Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde, kadınların soyadı düzenlemesinden, İcra ve İflas Kanunu'nda değişikliğe; hakaret suçu ve uzlaştırmadan, HSK ve AYM kadar pek çok düzenlemeyi içeriyor.

Haber 12-07-24 10:33

Avukatlara yeni görev yolda: 'Finansal istihbaratçılık' geri dönüyor! Tartışma konusu olunca AYM iptal etmişti

Gündemdeki yeni düzenlemeyle birlikte avukatlar yeni bir görev üstlenmiş olacak. Avukatlar bundan böyle takip ettikleri işlerde şüpheli işlemleri MASAK'a bildirme yükümlülüğünde olacak.

Haber 07-07-24 08:58

CHP, 'Maden Kanunu'nun bazı maddelerinin iptali için AYM'ye başvurdu

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, '7501 sayılı Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı maddelerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.

Haber 26-06-24 13:37

AYM’den emekliler için karar! 14 Haziran’dan itibaren geçerli oldu: EYT’lileri de etkileyecek, bu işlerde çalışamayacaklar

Anayasa Mahkemesi (AYM), devletten yardım alan bazı dernek ve vakıflarda emeklilerin çalışmasına izin veren kanun maddesini iptal etti. AYM kararı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası kapsamında geçen yıldan beri emekli olup söz konusu kurumlarda çalışmaya devam edenleri de etkileyecek.

Finans 26-06-24 09:06

Haşim Kılıç'a yumurtalı saldırıda yeni gelişme: ‘İsabet yok!’

Yargıtay, eski Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç'a düzenlenen yumurtalı saldırıya ilişkin, yerel mahkemenin "hakaret" suçundan verdiği mahkumiyet kararını bozdu.

Haber 19-06-24 14:08

Toplu sözleşme için AYM'den dikkat çeken adım: Çalışanlar dikkat! TBMM’ye, Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na, Adalet Bakanlığı’na uyarı

Anayasa Mahkemesi (AYM) yetki davalarında uzayan süreçlerin sendikasızlaştırma aracına dönüştüğüne dikkat çekerek yasa değişikliği istedi. TBMM’ye, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ile Adalet Bakanlığı’na konunun bildirilmesi kararı aldı. Toplu sözleşme süreci ile ilgili çalışanları ilgilendiren bu gelişme ise sendikalar tarafından olumlu bulundu.

Finans 14-06-24 08:58
aym

AYM'den peş peşe kritik kararlar! TRT Genel Müdürü en yüksek memur maaşı alamayacak: Rektör atamaları, subaylar, vali yardımcıları...

Anayasa Mahkemesi (AYM), Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ilgili peş peşe dikkat çeken iptal kararlarına imza attı. Yeni kararlara göre TRT Genel Müdürü artık en yüksek devlet memuru aylığını alamayacak. Ayrıca rektörlerin Cumhurbaşkanı tarafından atanmasının, KHK ile düzenlenmesi de iptal edildi. İptal hükümleri, 9-12 ay sonra yürürlüğe girecek.

Haber 04-06-24 16:31

Özgür Özel: Her doğana anayasa yaparız ama Erdoğan'a yapmayız

Yeni anayasa konusu CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bugün de gündemindeydi. Özel, AYM kararlarına uyulması vurgusu yaptı, "Her doğan için anayasayı herkesle konuşuruz ama her doğana anayasa yaparız Erdoğan'a anayasa yapmayız" dedi.

Haber 31-05-24 16:22

CHP lideri Özel'den 1 Mayıs çıkışı! AYM kararını gösterdi: Taksim'i yasaklamak anayasayı tanımamaktır!

Son dakika haberi: Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs'ta yasaklanmasına tepki gösterdi. Anayasa değişikliği gündemine de atıfta bulunan CHP lideri Özel, bu konuda Anayasa Mahkmesi'nin kararı olduğunu hatırlatarak "Sen mevut anayasaya uymuyorsan, yenisini yapsan ne olur. O yüzden yenisi yapılana kadar eskisine uymak herkesin görevidir." diye konuştu.

Haber 30-04-24 14:15

Fatih Portakal AYM'deki 'cübbe' görüntülerine 'Ben mi öğreteceğim?' deyip tepki gösterdi! 'Kimsenin önünde iliklenmesin diye düğmeleri yok'

Gazeteci Fatih Portakal, AYM'deki görüntülere hem yorumları hem de paylaşımıyla tepki gösterdi. AYM Başkanı Kadir Özkaya ve yeni üye Ömer Çınar'ın cübbelerinin önünü kapattıkları anlara dair yorum yapan Portakal "İlik olmamasının sebebi yargı kimseden emir almadığı, bağımsız olduğu için kimsenin önünde iliklenmesin diye cübbenin düğmeleri yoktur. Bunu ben mi öğreteceğim sizlere ya?" ifadelerini kullandı.

Haber 26-04-24 11:28

Fahiş fiyatla mücadelede tartışılacak AYM kararı! 2 milyon liradan 11 milyon liraya yükseltilmişti: 1 Mayıs’tan itibaren ceza kesilemeyecek

Enflasyonla birlikte artan fahiş fiyat tartışmaları, “Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu” düzenlemesini iptal eden AYM kararıyla yeni bir boyut kazanacak. Fahiş fiyat cezalarında üst sınır 2 milyon liradan 11 milyon liraya yükseltilmişti. Ancak AYM’nin kararı dolayısıyla 1 Mayıs’tan itibaren Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, fahiş fiyat gerekçesiyle ceza kesemeyecek.

Finans 25-04-24 07:31

Ek vergide yeni gelişme! AYM gerekçeli kararını açıkladı

Anayasa Mahkemesi, deprem nedeniyle kurumlar vergisine bir defaya mahsus ek vergi getirilmesini öngören düzenlemenin iptal talebini reddetti.

Finans 19-04-24 14:26

Zam pazarlığında yeni dönem! Yüzbinlerce kamu işçisini ilgilendiren önemli karar AYM'den geldi! O hakkın önü açılmış oldu

Anayasa Mahkemesi'nden yüzbinlerce kamu işçisini ilgilendiren önemli bir karar geldi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda iptal edilen düzenlemenin sendika hakkını sınırladığının altı çizildi. Çalışma ekonomisi profesörü Aziz Çelik de AYM kararıyla sendikaların grev hakkının iade edilmiş olduğu yorumunu yaptı.

Finans 18-04-24 11:33

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na Kadir Özkaya’nın seçilmesine ilişkin AYM karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Anayasa Mahkemesi Başkanlığına Kadir Özkaya’nın seçilmesine ilişkin AYM kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber 22-03-24 01:11

Son dakika! AYM Başkanlığına Kadir Özkaya seçildi, 12 yıllık Zühtü Arslan dönemi sona erdi

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu. Seçimde, görev süresi dolan Zühtü Arslan aday olmamıştı. Böylelikle AYM'de 12 yıllık Arslan dönemi sona ermiş oldu.

Haber 21-03-24 10:26
aym

AYM kararı, kamu çalışanlarının maaşlarında kesintiye neden olmuştu: CHP'den toplu sözleşme ikramiyesi açıklaması!

Anayasa Mahkemesi'nin memurların toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanması için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartını iptal etmesi gündemdeki yerini koruyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın aylıklar 345 TL kesinti olacağını duyurması ve CHP'yi işaret etmesinin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer'den yanıt geldi.

Finans 07-03-24 11:59

AYM, araç satışı sonrası sigorta 15 gün devam eder düzenlemesini iptal etti

Anayasa Mahkemesi (AYM), araç satışının ardından, zorunlu mali sorumluluk sigortasının 15 gün boyunca devam etmesine ilişkin düzenlemeyi, Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti.

Yurthaber 05-03-24 11:02

Araç sahipleri dikkat! AYM'den araç satışı ile ilgili dikkat çeken karar: Araç sigortası düzenlemesi iptal edildi

Anayasa Mahkemesi (AYM), araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir karara imza attı. AYM, araç satışının ardından zorunlu mali sorumluluk sigortasının 15 gün boyunca devam etmesine ilişkin düzenlemeyi, Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti. Yüksek Mahkeme, iptal hükmünün 9 ay sonra yürürlüğe girmesini kararlaştırdı. İşte detaylar...

Haber 05-03-24 10:59

AYM'den Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili yeni karar

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti için CHP'nin yaptığı başvuru ile Atalay'ın avukatlarının yaptığı yeni başvuruda kararını verdi. Genel Kurul, iki başvuruda da karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Haber 22-02-24 15:50
aym

Anayasa Mahkemesi'nden 'Madımak Oteli' kararı: Ek rapor beklenecek

AYM, Madımak Oteli'nde yakınlarını yitirenlerin zaman aşımına karşı yaptığı başvurunun ek rapor hazırlandıktan sonra görüşülmesine karar verdi.

Haber 15-02-24 12:04

AYM, ağaçlara izinsiz afiş yapıştıran HDP'lilere verilen idari para cezasını uygun buldu:

Anayasa Mahkemesi (AYM), yetkili makamlardan izin almadan ağaçlara afiş astıkları gerekçesiyle idari para cezasına çarptırılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinin ifade özgürlüğünün ihlal edildiği iddialı başvuruyu kabul edilemez buldu.

Yurthaber 13-02-24 12:31

AYM Başkanı’ndan Erdoğan’ın da katıldığı toplantıda gündem olacak sözler... Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan yanıt geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Anayasa Mahkemesi yemin töreninde AYM Başkanı Zühtü Arslan yaptığı konuşma gündem oldu. Arslan, Erdoğan'ın katıldığı törende Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının beğenilmese de uyulmasının anayasal bir zorunluluk olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum ise sosyal medyadan Aslan'a yanıt verdi. Milletvekilliği düşürülen tutuklu TİP'li Can Atalay hakkında AYM iki kez ihlal kararı vermiş, Yargıtay ise karara uymamıştı.

Haber 08-02-24 11:36

DEM Parti'den AYM'ye 'Can Atalay' başvurusu! 'Siyasi bir darbe'

DEM Parti, Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali için Anayasa Mahkemesine (AYM) başvurdu. DEM Parti'den yapılan açıklamada Atalay'ın milletvekilliğinin "siyasi bir darbe" ile düşürüldüğü iddia edildi.

Haber 05-02-24 17:15
aym

AYM'den nonoş ve noniş ifadeleriyle başlayan husumet için karar! Tartışmanın fitilini dubleks daireler ateşledi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında ilginç bir olay hakkındaki AYM kararı yer aldı. Kararda yer alan detaylara göre; müteahhit K.K. ile kat malikleri arasında husumet oluştu. K.K.'nin sosyal medyadan yaptığı, içinde "noniş" ve "nonoş" ifadeleri geçen paylaşımını kat maliki L.K. üzerine alınıp şikayetçi oldu. AYM, sadece "noniş" kelimesinin hakaret olduğuna hükmederken, söz konusu ifadeleri nedeniyle cezalandırılan K.K. lehine bir karar verdi.

Haber 31-01-24 12:04

Yargıda ek zam iptalinin gerekçesi açıklandı: Huzursuzluk ve kırgınlığa neden olacak

Anayasa Mahkemesinin (AYM), Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarına birinci sınıf hakim savcılardan daha çok ek zam yapılmasını öngören kanun hükmünü iptaline ilişkin kararının gerekçesini açıkladı. İptal hükmü 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

Finans 30-01-24 15:40

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! AYM'den yeni ikramiye kararı

Anayasa Mahkemesi milyonlarca memuru ilgilendiren bir karara imza attı. AYM, memur ikramiyelerine ilişkin kararında yüzde 2 barajına dikkat çekti.

Finans 19-01-24 08:19

Kamu görevlileri dikkat! AYM toplu sözleşme ikramiyesindeki yüzde 2 şartını iptal etti

Anayasa Mahkemesi (AYM), kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma şartı getiren düzenlemeyi iptal etti. AYM düzenlemeyi Anayasa'ya aykırı buldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın karara ilişkin acilen yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Finans 18-01-24 18:09

Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığına AYM üyesi Rıdvan Güleç seçildi

Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığına Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerinden Rıdvan Güleç’in seçilmesine ilişkin AYM kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber 17-01-24 01:15

Son dakika | Bay Zühtü'ye sormak isterim diyen Bahçeli, AYM Başkanı Arslan'ı hedef aldı! PKK hukukunun kafesindesiniz

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli, ödül törenindeki konuşması gündem olan Zülfü Livaneli'ye çok sert sözlerle yüklendi! Livaneli'nin "Ya gerici ordular, avcı taburları ya da hareket ordusu kazanacak" sözlerini hatırlatan Bahçeli, "Alçak iftirasını gülümseyerek hatta sevinç içinde dinleyen İBB Başkanından tek bir itiraz gelmedi! sözleriyle de İmamoğlu'nu hedef aldı. "Bay Zühtü'ye sormak isterim" diyen Bahçeli, AYM Başkanı Zühtü Arslan'a da 'PKK' tepkisi gösterdi.

Haber 16-01-24 10:47

SON DAKİKA | AYM ve Yargıtay arasındaki kriz gündem olmuştu! AYM Başkanı Zühtü Arslan'dan ilk açıklama: 'Vahim bir olay'

Son dakika haberine göre AYM'nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında verdiği iki hak ihlali kararına Yargıtay'ın uymaması ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması gündem olmuştu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Arslan, ihlal kararlarının icra edilmemesinin, bireysel başvuru yolunu etkisiz kılabilecek nitelikte 'vahim bir olay' olduğunu vurguladı.

Haber 12-01-24 18:40

Tekrar tekrar erişime engellenen Ekşi Sözlük için yeni karar: AYM, ifade özgürlüğünün ihlali dedi

Türkiye'de en çok kullanılan internet mecralarından Ekşi Sözlük orijinal alan adıyla erişime engellenmişti. Bunun üzerine defalarca alan adı değiştiren ve tekrar tekrar engelleme kararı getirilen Ekşi Sözlük için AYM'den yeni bir karar geldi.

Magazin 12-01-24 11:01

Can Atalay kararı gündem olmuştu! Yargıtay'dan AYM çıkışı: 5-6 yıldan beri...

Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında verdiği 'hak ihlali' kararına ilişkin "Aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen ciddi anlamda derin görüş ayrılıklarımız oldu, bu bir gerçek" dedi. Öte yandan, TTB, Can Atalay hakkında verilen hak ihlali kararının uygulanmaması nedeniyle İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ve Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi üyeleri hakkında ceza soruşturması başlatılması talebiyle başvuruda bulundu.

Haber 05-01-24 16:46

AYM'nin Can Atalay hakkındaki ikinci 'ihlal' kararını da Yargıtay hukuki bulmadı

Cezaevinde tutuklu TİP milletvekili Can Atalay hakkında AYM ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi arasındaki kriz devam ediyor. Yargıtay, AYM'nin 2. ihlal kararına da "uyulmamasına" karar verdi.

Haber 03-01-24 16:14

İstanbul Barosu'ndan Can Atalay açıklaması! Suç duyurusunda bulundular

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, Anayasa Mahkemesi'nce (AYM) ikinci kez ihlal kararı verilen Türkiye İşçi Partisi'nde (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için kararı uygulamayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Haber 28-12-23 14:40

AYM, Can Atalay hakkındaki gerekçeli kararını açıkladı!

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ikinci kez hak ihlali kararı verdiği tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında gerekçeli kararı açıklandı.

Haber 27-12-23 00:06

Meral Akşener'den Can Atalay açıklaması! 'Bu bir fırsattır' diyerek çağrı yaptı: 'Bu kriz derhal çözülmelidir'

Anayasa Mahkemesi (AYM) tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında ikinci hak ihlali kararı vermişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Alınan bu yeni karar, devletin kurumları arasındaki çatışmayı sonlandırmak için bir fırsattır. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, bu konudaki karar merciinin kendisi olduğunu dikkate alarak, bir an önce gereğini yapmalı ve bu kriz derhal çözülmelidir" dedi.

Haber 22-12-23 13:51

SON DAKİKA | AYM'den Can Atalay kararı! İkinci kez 'hak ihlali' dedi

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki ikinci ihlal başvurusunu görüştü. Atalay'ın kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verildi. AYM, ilk ihlal kararını 5'e karşı 9 oyla almıştı. İkinci ihlal kararında ise bu rakam 3'e karşı 11 oldu. İşte detaylar...

Haber 21-12-23 13:20

AYM Başkanı Zühtü Arslan’dan ‘uzaktan kumandalı yargı olmaz’ çıkışı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Akademi Söyleşileri'nde yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadeler kullandı. Arslan açıklamasında ‘Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz’ ifadelerini kullandı. AYM’nin son dönemlerde aldığı kararlar tartışma konusu olmuştu.

Haber 19-12-23 15:24

Resmi Gazate'de yayımlandı! AYM Anayasa'ya aykırı dedi, o hükmü iptal etti

Anayasa Mahkemesi, Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" suçunu düzenleyen hükmü iptal etti. Karar Resmi Gazete'de yayımlanırken, Yüksek mahkeme, kararın 4 ay sonra yürürlüğe girmesini uygun gördü.

Haber 08-12-23 06:38

Son dakika | Bahçeli sert sözlerle hedef almıştı, Akşener böyle sahip çıktı! Asla izin vermeyeceğiz

Son dakika haberi: İYİ Parti lideri Meral Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin AYM Başkanı Zühtü Arslan'a sert sözlerle yüklenmesinin ardından "Şunu da herkes bilsin ki AYM üyelerimiz sahipsiz değildir" mesajıyla dikkat çekti. İktidarın anayasa değişikliği önerisine değinen Akşener "Daha anayasanın hükümlerini yok sayarken neyi, nasıl değiştireceksiniz?" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Öte yandan toplantının başında İYİ Parti'nin belediye başkan adayları açıklandı.

Haber 15-11-23 11:05

AYM süre vermişti! Bakan Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklama: 'Gerekeni yapacağız'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yaptığı açıklamada AYM'nin verdiği 9 aylık süreyi hatırlatarak "Bu konuyla ilgili ciddi geniş araştırmalar yapıyoruz, o konuda gerekli adımları atacağız" dedi.

Egitim 15-11-23 07:19