Az Hasarli Binalara Devlet Destegi Var Mi Haberleri

'İstanbul daha az bunalacak' Yeniden aşırı sıcaklar geldi mi, gelecek mi derken... Meteoroloji son dakika 2 - 6 Ağustos hava durumu tahmini

Bugün hava nasıl olacak? Hafta sonu hava nasıl? Sıcaklıklar yükselecek mi düşecek mi? Yağmur var mı? Bir süredir aşırı sıcaklarla mücadele eden vatandaşlar bu soruların yanıtını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu tahminini paylaştı. Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken bazı bölgelerde yağış bekleniyor. İşte il il son dakika hava durumu tahmini...

Haber 2024-08-02 09:46:10

Rusya’da kanlı saldırı: Savaş evimize geldi! Çatışma çıktı, sokakta cansız bedenler olduğu görüldü... Arkasında IŞİD mi var?

Rusya'nın Dağıstan bölgesinde peş peşe silahlı saldırılar gerçekleşti. Önce bir polis noktasını hedef alan şahıslar ardından sinagog ve kiliseye saldırdı. Olaylarda aralarında polislerinde olduğu en az 15 kişi hayatını kaybederken, çıkan çatışmada 6 saldırgan öldürüldü. Avrupa medyasına yansıyan haberlerde, saldırıların arkasında IŞİD terör örgütünün olduğu öne sürüldü. Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, "Savaş evimize geldi." dedi.

Haber 2024-06-24 07:49:13

'Böcek ısırdı' deyip geçmeyin! Bu belirtilere dikkat... 'Tehlikeli' sonuçları var

Sıcak havalarla birlikte sivrisinek ve çeşitli böceklerle ilgili şikayetler de artmaya başladı. Diyarbakır Dağkapı Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Yusuf Kaplan, vücutta kızarıklık ve kaşıntı gibi belirtiler gösteren böcek ısırığının bazen tehlikeli sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu. Böcek ısırıkları için az da olsa ölümle sonuçlanabilecek kötü durumlara neden olabileceği vurgusu yapan Kaplan, böcek ısırması halinde yapılması gerekenleri sıraladı.

Haber 2024-06-05 14:23:30

Memur zammı ile ilgili yeni talep! Ek artış ve refah payı gelir mi? ‘Enflasyon eritti’ çıkışı…

Emekli, memur, işçi, özel sektör… Neredeyse tüm çalışanların gündeminde enflasyonun sürekli artarak devam etmesi var. Son olarak memurlar da enflasyonun zamları eritmesi üzerine en artış ve refah payı beklediklerini belirterek “yeniden değerleme oranında zam” talep ettiler. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, çalışanlara 2024 yılı için kamu alacaklarına uygulanan yeniden değerleme oranı olan yüzde 58’den az olmamak üzere artış yapılmasını, buna ek olarak da refah payı verilmesini istedi.

Finans 2024-02-07 08:01:50

10 KASIM TATİL Mİ? 10 Kasım 2023 resmi tatil mi, okullarda tatil var mı? İşte resmi tatil tarihleri

10 Kasım’ın resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıl dönümü için tüm Türkiye'de anma törenleri düzenlenecek. Vatandaşlar 10 Kasım’a az bir zaman kala araştırmalarını hızlandırdılar. Peki, 10 Kasım tatil mi? 10 Kasım 2023 resmi tatil mi, okullarda tatil var mı?

Haber 06-11-23 10:57

Bahçeli'den dikkat çeken açıklamalar; 29 Ekim emekli ikramiyesi, yerel seçimler...

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 2. Yasama Yılı 1 Ekim itibarıyla resmen başladı. MHP lideri Devlet Bahçeli'de Meclis'te katıldığı resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 29 Ekim'de emeklilere ikramiye verilecek mi? Yerel seçimlerde AK Parti ile MHP ortak aday çıkaracak mı? Özellikle ısrarcı olduğu bir il var mı? İşte Bahçeli'nin yanıtları...

Haber 01-10-23 20:26

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sezgin Tanrıkulu ile ilgili sözlerine yanıt! 'Tehdit mi ediyorsun?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ya Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik sözleri nedeniyle tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "'Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var' demişsin. 'Devlet olarak' derken, kastın nedir? Tehdit mi ediyorsun?" dedi.

Haber 15-09-23 18:05

SON DAKİKA: Emekli maaş zammı oranı değişir mi? Bahçeli’nin sözlerinin ardından kulisler hareketlendi: Meclis koridorlarında o ihtimal konuşuluyor

Emekli maaşı zammı son dakika haberleri ile gündemde kalmaya devam ediyor. Temmuz 2023 için SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisinin yüzde 25 zam alacağı belirtilmiş ancak milyonlar bu rakamın az olduğundan yakınmıştı. Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesi beklenen emekliye zam düzenlemesi öncesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahhçeli'nin 8077 TL emekliye seyyanen zam talebi sonrası flaş bir kulis bilgisi geldi. Meclis koridorlarında emekliye zam oranının yükseltilebileceğinin konuşulduğu öğrenildi.

Finans 11-07-23 13:42

Kemal Kılıçdaroğlu, Memur Teoman'ı İzmir'deki evinde ziyaret etti: Aldığı maaşın hakkını veren kişilere ihtiyacımız var

Kemal Kılıçdaroğlu, Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünde 'Memur Teoman' olarak bilinen Müdür Yardımcısı Teoman Coşkun Dudak'ı evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Şu anda devletin içinde olup devlet memuru değil de parti memuru gibi davranan her türlü yolsuzluğa bulaşan, 15 Mayıs'tan sonra 'Acaba belgeler Bay Kemal'in eline geçer mi?' diye belge imha etmeye kalkan sözde memurlara da sesleniyorum. Hangi belgeyi yok ederseniz edin Bay Kemal o yolsuzlukların izini bulacaktır" dedi.

Haber 20-04-23 19:34

'Sıkı bir şeyler var' Bünyamin Sürmeli o günü işaret edip açıkladı! Yağmur veya kar yağacak mı? Barajlar dolacak mı? İstanbul, Ankara, İzmir... Son dakika 8-12 Mart hava durumu

Yağmur yağacak mı? Kar gelir mi? Barajlar dolacak mı? Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve yağışların az olduğu son dönemde kuraklık tehdidi baş gösterdi. Bu nedenle hem yağışların durumu hem de barajların dolup dolmayacağı herkes tarafından merak ediliyor. Bünyemin Sürmeli, yağışların son durumunu açıkladı ve o güne dikkat çekerek 'Sıkı bir şeyler var' dedi. Prof. Dr. Orhan Şen'den de çarpıcı uyarılar geldi. İşte Meteoroloji'den son dakika hava durumu tahminleri...

Haber 08-03-23 13:51

Haluk Levent canlı yayında açıkladı! 'Ben gittiğimde üç bakanı birden gördüm, görmedim mi diyeyim?'

Ahbap'ın kurucusu Haluk Levent, depremin ardından yaşadıkları süreci aktarmak adına canlı yayına katıldı. Haluk Levent, bölgede yaptıkları çalışmaların ardından devletle iyi çalışamamaları adına okyanus ötesi hesapların 'Devlet yok Ahbap var' algısı yapmaya çalıştığını belirtti.

Haber 27-02-23 11:08

Devlet deprem yardımı kimleri kapsıyor? Az hasarlı binalara devlet desteği var mı?

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6'lık iki büyük deprem sonrasında enkaz çalışmalarına devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan depremin ardından konutları hasar gören depremzedelere 10 bin lira Hane Başı Destek Ödemeleri yapılacağını açıklamıştı. Destek ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı. Başvuru şartı aranmayan deprem yardım parası Ziraat Bankası hesaplarına yatırılıyor. Peki devlet deprem yardımı kimleri kapsıyor? Az hasarlı binalara devlet desteği var mı?

Finans 17-02-23 00:18

Aynı işverenin farklı şirketinde çalışan işçinin kıdem tazminatı hakkı var mı? Farklı şirkete geçirilen işçi kıdem tazminatı alabilir mi?

Özel sektörde ya da kamu alanında çalışıyor olmaları fark etmeden tüm çalışanların hakları devlet tarafından korunmaktadır. Birçok uygulama çalışanların haklarını savunur. Kıdem tazminatı uygulaması da işçilerin haklarını alabilmeleri için uygulanan bu durumlardan biridir. Devletin belirlediği çeşitli kuralları gerçekleştiren çalışanlar iş akitlerinin feshi halinde kıdem tazminatı hakkına sahip olurlar. Farklı şirkete geçirilen işçilerin de bu konuda sahip olduğu birçok hakkı bulunur.

Haber 12-10-22 09:45

Resmen korku saldı! Seni uyarmıştık dedi, gözdağı verdi... Zelenskiy'e zehir zemberek tehditler: Seni beceriksiz, bırak acizliği

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Rusya için kritik öneme sahip, Rusya ile Kırım'ı bağlayan Kerç Köprüsü'nü vurmasının intikamını alıyor. Ukrayna'da en az 11 kişi öldü, onlarca ise yaralı var. Putin'in intikamı sıkı destekçisi Çeçen lider Ramazan Kadirov'u hayli memnun etmiş durumda. Kadirov Rusya'nın saldırısıyla Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e yeniden tehditler yağdırdı. Zelenskiy'e ağır sözler de sarf eden Kadirov, "Dönüp arkana bakmadan kaç" diye seslendi.

Haber 10-10-22 15:42

Evdeki priz ihtiyacını tamamıyla karşılayacak en iyi çoklu priz çeşitleri

Bulunduğunuz yerde çok az sayıda priz var ve onları kullanmak için diğer cihazların fişini prizden çekmeniz mi gerekiyor? Çoklu priz çeşitleri sayesinde artık buna gerek kalmayacak. Birçok markanın ürettiği oldukça kullanışlı çoklu prizler sayesinde ihtiyacınız olan tüm elektronik cihazları aynı anda kullanmanız mümkün. İşte karşınızda "Keşke daha önce alsaydım." dedirtecek en iyi çoklu priz modelleri!

Haber 07-10-22 14:39

Son dakika: Rus ordusu Ukrayna'daki bir tren istasyonunu vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika haberi... Rusya'nın Ukrayna'da düzenlediği roket saldırısında bir tren istasyonunun isabet aldığı bildirildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Chaplyne kasabasında bir tren istasyonunun isabet aldığını, saldırıda en az 15 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50 kişinin de yaralandığını duyurdu. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 24-08-22 22:02

AK Partili Hayati Yazıcı, partisinin 21. kuruluş yılını değerlendirdi:

"AK Parti kadroları durmadan yoluna devam eder. 'Şunu yaptık, bunu yaptık...' Bitti mi? Hayır. İhtiyaçlar sonsuz, kaynaklar sınırlı. Bu çerçevede milletin hukukunu korumak, insanımızın sosyoekonomik engellerini ortadan kaldırmak, hayat standardını yükseltmek, bütün ülkedeki herkese hitap etmek suretiyle Genel Başkanımız öncülüğünde yola çıkan kadrolarız" - "AK Parti'nin bütün icraat ve faaliyetlerinin merkezinde insan var. Şeyh Edebali'nin 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' sözü bizim referans aldığımız bir değerdir. İnsanı görmeyen ve gözetmeyen hiçbir faaliyetin başarı şansı yok. AK Parti'nin başarısı da siyasetinin temelinde millete yer veriyor oluşudur"

Yurthaber 13-08-22 11:08

SON DAKİKA | KPSS iptal edilecek mi? Türkiye o soruları konuşuyor! Devlet Denetleme Kurulu'ndan açıklama geldi

KPSS iptal edilecek mi? Herkesin konuştuğu sınavın ardından son dakika haberleri de peş peşe geliyor. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı'dan KPSS açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiği KPSS'deki 'aynı soru' iddialarıyla ilgili konuşan Arıncı, 'Problemli bir durum var gibi gözüküyor' dedi. Öte yandan DDK müfettişleri de ÖSYM binasına gelerek incelemelere başladı.

Haber 03-08-22 13:54

Çilek yetiştiriciliği nasıl yapılır, karlı mı, devlet teşviki var mı? Çilek nasıl yetiştirilir?

Çilek yetiştiriciliği yapmak için hazırlıklarınızı dikkatli bir şekilde tamamlamış olmanız gerekir. Çilek yetiştiriciliğinin başarılı olması için önce, girişiminizle ilgili tüm yönleri kapsayan geniş bir iş planı hazırlamanız son derece önemlidir. Peki, çilek yetiştiriciliği nasıl yapılır? Karlı bir iş mi, devlet destekliyor mu?

Finans 15-07-22 15:12

18 Mayıs resmi tatil mi? 18 Mayıs tatil mi? 18 Mayıs okullar tatil mi, var mı?

18 Mayıs tatil mi, 19 Mayıs okullar açık mı şeklindeki sorular sorulmaya başladı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının kutlanmasına çok az bir zaman kalan öğrenciler, 19 Mayıs'tan önce 18 Mayıs'ın tatil olup olmadığını, çalışanlar da 18 Mayıs'ta işe gidip gitmeyeceklerini araştırıyor. İşte 18 Mayıs hakkında merak edilen ayrıntılar!

Haber 18-05-22 06:30

Son dakika: Rus askeri sınırı geçecek mi? Putin'den tezkere kararı sonrası kritik açıklama

Son dakika haberi: Rusya'nın, Ukrayna ile krize neden olan Donetsk ve Luhanks'ı tanıma kararı sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklama yaptı. Putin, tezkere kararı sonrası konuşmasında "Donetsk ve Luhansk bölgesinde bir çatışma var. Üzerimize düşen tüm desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı. Öte yandan Putin, Kiev yönetimiyle sorunların çözümü için Ukrayna'nın NATO'ya girmek yerine tarafsız statüyü benimsemesi ve Kırım'ın ilhakını tanımasını istedi.

Haber 22-02-22 19:31

Rahatlığıyla ve şıklığıyla sizi etkileyecek en iyi korse markaları ve çeşitleri

Fazla kilolardan kurtulmayı kim istemez ki! Yaza şunun şurasında ne kaldı, öyle değil mi? Bu süreçte sıkı bir spor ve diyet yapıyorsanız size vücudunuzu şekillendirebileceğiniz güzel bir önerimiz daha var, korseler! Evet, doğru duydunuz! Sıkılaştırıcı korseler sayesinde en az iki beden daha ince görünmeniz mümkün! Fit bir görünüm kazanmak için rahatlığı ve şıklığıyla sizi etkileyecek en iyi korse marka ve çeşitlerine birlikte göz atmaya ne dersiniz?

Kadin 15-02-22 11:50

Rusya'dan dikkat çeken ABD ve NATO açıklaması: Şans her zaman...

Rusya’nın ABD ve NATO’ya sunduğu güvenlik garantileri ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, "Batılı ortaklarla anlaşmaya varma şansı var mı, yoksa Rusya’yı sonsuz müzakerelere sürüklemek mi istiyorlar" sorusuna cevap veren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Şans her zaman var" dedi.

Haber 14-02-22 16:35

Ayda 1144 TL'ye emeklilik olur mu? 30 günden az çalışma şartı!

Düzenli çalışma imkanı bulamayan vatandaşlar emekli olup olmayacaklarını merak ediyor. Tam gün çalışmayanlar, ev hanımları ve freelance çalışanlar emeklilik hakkından yararlanabilir mi? Düzenli çalışmayanlar için devlet emeklilik hakkı sağlıyor. Peki bu haktan kimler, nasıl faydalanabiliyor? Aylık ödenmesi gereken tutar ne kadar? İşte çalışmadan emekli olmak hakkında bilmek istediğiniz her şey.

Finans 13-01-22 10:40

EKOTÜRK Stüdyo VOA 7 Aralık

Başkan Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le video konferans üzerinden iki saat görüşme yaptı, ardından Avrupalı müttefikleriyle görüştü. İki lider bu zirvede görüş ayrılıklarını giderebildi mi? Baskın varyant olması beklenen Omicron yüzünden Amerikalılar davranışlarını değiştirmeyi düşünüyor mu? Uzmanlara göre daha bulaşıcı olsa da bu yeni varyant daha az tehlikeli olabilir. New York’ta özel sektör çalışanlarına uygulanacak aşı zorunluluğuna tepkiler neler? Büyük Amerikan...

Haber 08-12-21 02:03

Staj yapana 767 TL! Gençlere ilave devlet desteği de var...

Yaz aylarında birçok öğrenci bir üst sınıfa geçmek, okulu tamamlamak veya deneyim kazanmak için staj yapıyor. Öte yandan öğrenciler, stajyer maaşının ne kadar olduğunu merak ediyor. İşverenlerin öğrencilere en az 767 TL staj parası ödemesi gerekiyor. İşte ayrıntılar...

Finans 21-07-21 11:18

Meral Akşener'den 'zam' eleştirisi: Böyle bir tezgah olabilir mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, elektrik ve doğal gaza yapılan zamları eleştirdi. Akşener, "Böyle bir tezgah olabilir mi? Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Pandemi döneminde, senden başka elektriğe ve doğal gaza yani temel ihtiyaçlara zam yapan bir başka hükümet başkanı var mı?" dedi.

Haber 07-07-21 13:31

Devletten yardım yapılıyor, çalışmayanlar da alabilir: Anneye en az 12 bin 979 TL destek

Anne olmak hiç kuşkusuz dünyanın en güzel duygularından bir tanesi. Bebeğin yediği yiyeceklerden, bezine; aşılarından, doktor kontrollerine kadar elbette maddi anlamda zorlukları da var. Devlet bu zorlukları görerek annelere 12 bin 979 TL’ye kadar destek sağlıyor.

Finans 05-07-21 14:18

Bup Dağı'nı aşan sağlık ekipleri 1700 rakımdaki Kartal Yaylası'nda arıcıları aşıladı

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mobil sağlık ekibi, hastaneye gitme fırsatı bulamayan arıcılar Müjdat Çakan ve Ramazan Ayçiçek'e yaklaşık 2 saatlik yürüyüş sonrası ulaştıkları yaylada, kovanlarının başında aşı yaptı
 - Arıcı Çakan: - "Bu hizmeti beklemiyordum. Bu imkanı sağladığı için devletimize minnet borcumuz var" - Pratisyen hekim Mürvet Korkmaz: - "'Devlet bu hizmeti de mi getirdi?' diye şaşıranlar, mutlu olanlar çok"

Yurthaber 10-06-21 11:01

Prof. Dr. Ceyhan'dan tedirgin eden açıklama: Yüzde 2'den 52'ye çıktı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, mutant virüs tespit edilen çocuk vakalarda 14 günden uzun süren PCR pozitifliğin, yüzde 2'den yüzde 52'ye çıktığını söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "Bu durum çocuklara özel mi yetişkinlerde de var mı bilmiyoruz; ama personelde de buna benzer durumlar görmeye başladık. Aynı durumun yetişkinlerde de olma ihtimali çok yüksek. 10 günlük izolasyon süreleri yeterli değil. En az 14 güne çıkarılması lazım" dedi.

Haber 08-05-21 10:16

15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz’da sokağa çıkma yasağı var mı?

15 Temmuz sokağa çıkma yasağı konusu vatandaşların gündeminde. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne çok az bir zaman kaldı. Şimdi vatandaşlar “15 Temmuz’da sokağa çıkma yasağı olacak mı?” sorusuna cevap arıyor. İşte detaylar…

Haber 13-07-20 17:21

Temizlikte tıraş köpüğü kullanmayı denediniz mi? Sonuçtan çok memnun kalacaksınız...

Temizlik söz konusu olunca yaratıcılıkta sınır yok! Tıpkı bir dejavu gibi tekrarlanan ev temizliği için bazı kestirmeleri hep birlikte keşfettik. Bütçe dostu ve ev yapımı temizlik ürünleri ile daha az kimyasala maruz kalmayı başardık. Bitti mi? Tabii ki hayır! Şimdi sıra beylerde. Korkmayın, ellerine süpürgeyi toz bezini verip "sıra sende" demiyoruz. Sadece tıraş köpüklerine ihtiyacımız var.

Kadin 09-07-20 11:17

Mide nasıl küçülür, az yiyerek küçültmek mümkün mü?

Az yemek yiyerek midemizi küçültmemiz mümkün mü? Yoksa bu, sadece halk arasında yaygınlaşmış, bilimsellikten uzak bir söylentiden mi ibaret? Mide küçültmenin doğal ve sağlıklı yollarına geçmeden önce, midenin özelliklerini genel olarak hatırlamakta fayda var.

Haber 24-06-20 11:07

CHP Sözcüsü Öztrak, gündemi değelendirdi:

"(Liglerin başlatılması kararı) TFF devlet içinde ayrı bir devlet de bizim mi haberimiz yok? Yarın restoran, eğlence mekanları ve kafe sahipleri kendi özgür iradeleriyle işe başlamak isterse ne diyeceksiniz?" - "Bilim Kurulu toplantılarında konuşulanlar düzenli olarak kamuoyuyla paylaşılmalıdır" - "Bilim Kurulu, çıkış stratejisini artık sektör bazında belirlemelidir. Hatta il bazında belirlemelidir. Ancak son açıklamalara göre bu konuda bir başıbozukluk var"

Yurthaber 08-05-20 16:32

Akşam ne pişirsem derdine son! İşte yarım saatte hazırlayacağınız pratik tarifler...

İş güç derken eve yorgun argın geldiğinizde bir de sizi bekleyen akşam yemeği var, değil mi? Hele bir de evde kalabalık bir aile varsa bu iş daha zorlayıcı bir hal alıyor. Bu tarifler lezzetli ve pratik yapımıyla çok az zamanınızı alacak! Hazırsanız başlayalım! İşte birbirinden pratik tarifler...

Yemek 17-04-20 11:41

Kuzey Kore'de korkutan haberler... Koronavirüs yok dediler ancak çok sayıda ölüm var

Kuzey Kore'de yetkililer, devlet medyası aracılığıyla ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası bulunmadığına ilişkin açıklamalar yapsa da ocak ayından bu yana en az 20 kişinin şüpheli biçimde hayatını kaybettiği bildirildi.

Haber 02-03-20 11:04

Genel Kurulda Haydarpaşa ve Sirkeci Garı İhalesi tartışması

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti ve CHP grupları arasında İstanbul'daki Haydarpaşa ve Sirkeci gar sahalarının atıl durumda olan bazı bölümlerinin kiraya verilmesi ihalesine ilişkin tartışma yaşandı - AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: - "Daha düşük teklif verdiği halde, 300 bin lira teklif veren için 'Hayır, daha fazla verene vermeyeceksin, ben Büyükşehirim, ben daha az verdim, bana vereceksin.' diyen, böyle mızıkçılık yapan çocuk gibi bas bas bağıran bir durum var" - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: - "Fransa, İngiltere'de şehirleriyle özdeşleşmiş binaları, meydanları o belediyelere mi veriyorlar, yoksa Macron'un, İngiltere'yi yöneten başbakanın çocuğunun vakfına mı veriyorlar"

Haber 24-10-19 19:19

CHP TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu (2) - "(Trump) Günün 24 saati, saat başı bir tweet atıyor. Bizimkiler de izliyorlar, korkudan bir şey de söylemiyorlar. Nasıl bir devlet yönetimidir bu? Bunlar ülkenin çıkarlarını kesinlikle düşünmüyorlar. Onların özel çıkarları ülke çıkarlarının üstündedir" - "Senin bakanın, yardımcın 'savaş' dedi. Onunla ilgili harekete geçen, bir şey söyleyen var mı? Hayır, yok. Suriye politikası, hanedana göre mi değişecek? Adamına göre mi söylem alacak? Birisi 'savaş' dediği zaman soruşturma, öbürü 'savaş' dediği zaman büyük bir sessizlik. Bu çifte standart" - "Türkiye'de gencecik fidan gibi çocuklarımız cephede mücadele ediyor, bu Beyefendi Millet İttifakı'nı nasıl dağıtırım, onunla uğraşıyor"

Haber 15-10-19 16:23

Deprem az katlı ve müstakil binalara talebi artırdı

Silivri açıklarında yaşanan deprem sonrası şehirde az katlı ve müstakil binalara talep artarken, satın alım ve kiralamalarda özellikle 6-7 yaş ve altı konutlar tercih edilmeye başlandı - Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş: - "Artık konut alıcılarının ilk sorularından biri 'Bu konut 1999 depreminden önce mi sonra mı yapıldı?' şeklinde" - "Satın alımlarda veya kiralamada vatandaşlar en çok 7 yaş ve altındaki binaları tercih ediyor" - İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa: - "Düşük katlı ve yaşı genç binalara talep arttı ancak bu henüz ilgi düzeyinde. İlerleyen günlerde bunun alım açısından eyleme dönüşeceği kanaatindeyiz"

Finans 05-10-19 11:18

Sakarya'da Bilişim Zirvesi başladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: - "Elektronik temayül yoklamasından sonra normal seçimlerin elektronik ortamda yapılıp yapılamayacağını Türkiye tartışacak, bence tartışsın. Madem böyle bir zirvedeyiz, bu işin içerisindeki aktörler buna kafa yorsun" - "Acaba Türkiye'de böyle bir çalışma yapılabilir mi diye kafa yormak, buradaki herkesin boynunun borcu olsa gerek. Bu geldiğimiz çağda dünyada örnekleri var az çok, Türkiye'de neden olmasın"

Yurthaber 28-09-19 16:56

Sakarya'da Bilişim Zirvesi başladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: - "Elektronik temayül yoklamasından sonra normal seçimlerin elektronik ortamda yapılıp yapılamayacağını Türkiye tartışacak, bence tartışsın. Madem böyle bir zirvedeyiz, bu işin içerisindeki aktörler buna kafa yorsun" - "Acaba Türkiye'de böyle bir çalışma yapılabilir mi diye kafa yormak, buradaki herkesin boynunun borcu olsa gerek. Bu geldiğimiz çağda dünyada örnekleri var az çok, Türkiye'de neden olmasın"

Haber 28-09-19 16:47

Diyarbakır annelerinin oturma eylemine katılım sürüyor

Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemine katılan aile sayısı 13'e yükseldi - Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde oturma eylemine katılan baba Bedirhan Çur: "Oğlum devletinizi bırakmayın. Devlet hiç kimsenin burnu kanasın istemez. Ama diğerleri insanın başına silah dayıyorlar, insanları öldürtüyorlar. Durma gel. Ben yaşlıyım artık çalışamıyorum. Bu Müslümanlıkta var mıdır? Kalkıp Müslümanların evladını götürüp ondan sonra kafalarına silah dayamak. Müslümanlık böyle mi?" - Anne Güzide Demir: "Oğlumu istiyorum başka bir şey istemiyorum. Kaç defa bu binaya geldim bana, 'Biz görmemişiz, bilmiyoruz, ne bilelim nereye gittiğini' dediler. Ben hastayım, babası da yok. Bir defa beni aradı, Suriye'de olduğunu söyledi ve ağlıyordu, 'Sakat oldum, her iki ayağım yandı, sandalyedeyim.' dedi"

Haber 07-09-19 12:26

Diyarbakır annelerinin oturma eylemine katılım sürüyor

Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemine katılan aile sayısı 13'e yükseldi - Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde oturma eylemine katılan baba Bedirhan Çur: "Oğlum devletinizi bırakmayın. Devlet hiç kimsenin burnu kanasın istemez. Ama diğerleri insanın başına silah dayıyorlar, insanları öldürtüyorlar. Durma gel. Ben yaşlıyım artık çalışamıyorum. Bu Müslümanlıkta var mıdır? Kalkıp Müslümanların evladını götürüp ondan sonra kafalarına silah dayamak. Müslümanlık böyle mi?" - Anne Güzide Demir: "Oğlumu istiyorum başka bir şey istemiyorum. Kaç defa bu binaya geldim bana, 'Biz görmemişiz, bilmiyoruz, ne bilelim nereye gittiğini' dediler. Ben hastayım, babası da yok. Bir defa beni aradı, Suriye'de olduğunu söyledi ve ağlıyordu, 'Sakat oldum, her iki ayağım yandı, sandalyedeyim.' dedi"

Yurthaber 07-09-19 12:25

Diyarbakır'da halay çekenlerin, evlatlarımız şehit edilirken gıkı çıkmadı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: (1) - "(Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınan üç belediye başkanıyla ilgili sözleri) Hazret dünkü açıklamasında, 'Bu belediyelere iftira atıldı' diyor. Biz attık iftirayı. İftira atan da biziz. Sadece yazıklar olsun. Ayıptır. Bu devlet, 2 bin 200 yıllık geçmişinde şaklabanlıkla ayakta durmadı" - "Bugün Diyarbakır'da halay çekenlerin, evlatlarımız şehit edilirken, o eylemler yapılırken gıkları çıkmadı. 'Belediyenin kepçesinin terör eyleminde ne işi var?' diye bir kişiden bir söz duymadık. Ne zaman ki o eylemlerden sonra iş makinelerini PKK'nın emrine veren o belediyeleri görevden aldık, Türkiye'nin en batısından, İzmir'den kalktılar, koşa koşa 'geçmiş olsun'a gittiler, şimdi de aynısını yapıyorlar" - "Ay yıldızlı bayrağı Diyarbakır Belediyesi ve diğer belediyelerden çıkarırken içiniz rahattı değil mi? Şimdi gönlünüz, bir terör örgütü müzahirlerine Atatürk tablosunu verirken rahat. Atatürk'ün her türlü istismar edildiği ortamı gördük bu ülkede ama terör örgütü üzerinden istismar edildiğine de şimdi rastladık. Yazıklar olsun"

Yurthaber 03-09-19 13:00

Diyarbakır'da halay çekenlerin, evlatlarımız şehit edilirken gıkı çıkmadı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: (1) - "(Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınan üç belediye başkanıyla ilgili sözleri) Hazret dünkü açıklamasında, 'Bu belediyelere iftira atıldı' diyor. Biz attık iftirayı. İftira atan da biziz. Sadece yazıklar olsun. Ayıptır. Bu devlet, 2 bin 200 yıllık geçmişinde şaklabanlıkla ayakta durmadı" - "Bugün Diyarbakır'da halay çekenlerin, evlatlarımız şehit edilirken, o eylemler yapılırken gıkları çıkmadı. 'Belediyenin kepçesinin terör eyleminde ne işi var?' diye bir kişiden bir söz duymadık. Ne zaman ki o eylemlerden sonra iş makinelerini PKK'nın emrine veren o belediyeleri görevden aldık, Türkiye'nin en batısından, İzmir'den kalktılar, koşa koşa 'geçmiş olsun'a gittiler, şimdi de aynısını yapıyorlar" - "Ay yıldızlı bayrağı Diyarbakır Belediyesi ve diğer belediyelerden çıkarırken içiniz rahattı değil mi? Şimdi gönlünüz, bir terör örgütü müzahirlerine Atatürk tablosunu verirken rahat. Atatürk'ün her türlü istismar edildiği ortamı gördük bu ülkede ama terör örgütü üzerinden istismar edildiğine de şimdi rastladık. Yazıklar olsun"

Haber 03-09-19 12:58

Kurban Bayramı tatili 9 gün olup uzadı mı? Berat Albayrak'tan açıklama!

Kurban Bayramı'na az bir süre kaldı. Bayramı bekleyenlerin gündeminde 9 gülünk tatil var. Peki Kurban Bayramı 9 gün oldu mu? Hükümetten Kurban Bayramı tatilinin uzaması ile ilgili bir açıklama geldi mi? İşte Kurban tatili ile ilgili son eglişmeler ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kurban Bayramı açıklaması...

Haber 30-07-19 14:47

CHP tehlikenin hala farkında değildir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: (1) - "CHP Genel Başkanı'nın 'Bize mi saldıracaklar' diyerek aklamaya çalıştığı YPG, 22 Temmuz 2019 gecesi sınır ilçemiz Ceylanpınar'a bir kez daha roket atmış, 2'si çocuk olmak üzere 6 kişinin yaralanmasına yol açmıştır. CHP tehlikenin hala farkında değildir. CHP, HDP, İP aynı anda zillete düşmüşler, zihnen, fikren, siyaseten iflas etmişlerdir" - "CHP Genel Başkanı'na Amasya'dan açık açık soruyorum. Terörle mücadele hakkında ne düşünüyorsunuz? Hangi plan, hazırlık ve önerilere sahipsiniz? 22 Temmuz 2015'ten bu tarafa kaç şehit verdiğimizden haberiniz var mı? Sarımsağın yüzde 89, salçanın yüzde 90, çocuk bezinin yüzde 40 zamlandığını söylüyorsanız da terörle mücadelenin artan maliyetlerini, bombaya, mermiye, askeri operasyonlara harcanan paraları hiç duydunuz, hiç hesap ettiniz mi?"

Yurthaber 27-07-19 17:15

CHP tehlikenin hala farkında değildir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: (1) - "CHP Genel Başkanı'nın 'Bize mi saldıracaklar' diyerek aklamaya çalıştığı YPG, 22 Temmuz 2019 gecesi sınır ilçemiz Ceylanpınar'a bir kez daha roket atmış, 2'si çocuk olmak üzere 6 kişinin yaralanmasına yol açmıştır. CHP tehlikenin hala farkında değildir. CHP, HDP, İP aynı anda zillete düşmüşler, zihnen, fikren, siyaseten iflas etmişlerdir" - "CHP Genel Başkanı'na Amasya'dan açık açık soruyorum. Terörle mücadele hakkında ne düşünüyorsunuz? Hangi plan, hazırlık ve önerilere sahipsiniz? 22 Temmuz 2015'ten bu tarafa kaç şehit verdiğimizden haberiniz var mı? Sarımsağın yüzde 89, salçanın yüzde 90, çocuk bezinin yüzde 40 zamlandığını söylüyorsanız da terörle mücadelenin artan maliyetlerini, bombaya, mermiye, askeri operasyonlara harcanan paraları hiç duydunuz, hiç hesap ettiniz mi?"

Haber 27-07-19 17:15

S400 ile 'gökyüzümüzde ne kadar güvendeyiz' sorusu tarih oluyor

Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Kemal Özdemir: - "S400 denildiğinde akla sadece füzeler geliyor ancak füze en son kısmı. Sistem birbirine entegre birçok farklı alt bileşenden oluşuyor. Asıl alt sistem elektronik kalkan dediğimiz kısım. ‘Kendi gökyüzümüzde ne kadar güvendeyiz’ sorusu tarih oluyor. Bilindiği üzere hava sahamızda yoğun bir trafik var. Bunlar yabancı yolcu uçağı mı, ajan hava araçları mı, bizim mi yoksa düşmanın mı hepsini bilmemiz gerekiyor. S-400’ün savunma kalkanı alanının şimdilik en iyisi" - "Sistemin ikinci artısı ateşleme kabiliyeti. Hedefte en ufak bir sapma yok. Mesela, havada farklı yönlerde ilerleyen saatte 10 bin kilometreden daha hızla giden iki cisim düşünün. Bir milimden az açı sapmaları bile sizi kilometrelerce öteye savurabilir. Sistem o kadar hassas ki mikro düzeydeki açıyı kaçırmıyor. Bu sayede füze sert rüzgarlarda bile rotasından sapmıyor"

Haber 18-07-19 12:27