Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) bursiyerleri, 16 Aralık'ta MAREV Ataşehir tesislerinde düzenlenen etkinlikte Mardin topraklarında doğup büyümüş, yaptığı çalışmalarla Nobel Ödülü’ne layık görülmüş Prof. Dr. Aziz Sancar ile bir araya geldiler. “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk’ün İzinde” temasıyla gerçekleşen etkinliğe Amerika’dan çevrimiçi katılan Prof. Sancar’ın din ve bilim, kadın-erkek fırsat eşitliği, bilim ve teknoloji konularındaki yorumları salondan büyük alkış aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay Mardin'de yaptığı konuşmasında Mardin Havalimanı'nın adının Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değişeceğini duyurmuştu. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Bölgenin önemli turizmi merkezlerinden Mardin'de havalimanına Prof. Dr. Aziz Sancar'ın isminin verilmesi Mardinlileri memnun etti. Mardinliler "Hemşerimiz Nobel ödülü almıştı. Mardin Havalimanı'na isminin verilmesi güzel, sevinçliyiz. Onunla gurur duyuyoruz." dedi.
Mardin Havalimanı'nın adı değişiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin’deki toplu açılış töreninde yaptığı açıklamada Mardin Havalimanı'nın yeni adını da açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını kaçıran birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki, Mardin Havalimanı'nın adı ne olacak? İşte detaylar...
Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, İzmir'de vefat eden ağabeyi Tuğgeneral Kenan Sancar'ın cenazesi, toprağa verildi.
Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın İzmir’de yaşayan yengesi Nezihe Sancar ve ağabeyi emekli Tuğgeneral Kenan Sancar bir gün arayla hayatlarını kaybetti.
Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, yaptığı çalışmayla birlikte , laboratuvar deneylerinde çok sık kullanılan EdU adlı bir molekülün özellikle beyin kanseri tedavisinde kullanılabileceğini keşfetti. İlk önce fareler sonra gönüllü hastalarda denenecek tedaviyle ilgili olarak Prof. Dr. Sancar, "Biz fare deneyi yapan beyin kanseri bir profesör ile anlaştık, onunla kasım veya aralık ayıyla birlikte fare deneylerine başlayacağız" dedi.
ABD'de yaşayan Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, kansere ilişkin bilimsel bir araştırma metodu konusunda çok yeni bir şey keşfettiklerini ve çok heyecanlandıklarını belirterek, çalışmasını Türkiye'ye taşıma müjdesi verdi.
Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, TÜBİTAK’ın onur konuğu olarak katıldığı TEKNOFEST’te Türkiye’nin Otomobili TOGG ile tanıştı. 2022’nin son çeyreğinde banttan indirilmesi planlanan TOGG’un direksiyonuna geçen Prof. Sancar, TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’tan projede gelinen aşama ve ilerleyen süreç hakkında bilgi aldı. Sancar’ın incelediği "Sancar" isimli araca isminin verilmesi konusunda izin verdiği de ortaya çıktı.
"TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu" çatısı altında aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları yürüten bilim insanlarıyla bir araya gelen Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Aşı karşıtı olmak mantık dışı bir tutum. Kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek." ifadesini kullandı.
Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Yurt dışı fırsatınız olursa çıkın ama Türkiye'nin size ihtiyacı var mutlaka geri dönün" dedi.
Bilim dünyasının en prestijli ödülü denildiğinde pek çok kişinin aklına Nobel Ödülü gelir. Ülkemizden sadece Orhan Pamuk ve Aziz Sancar'ın almaya hak kazandığı bu ödülün kurucusu olan Alfred Nobel'in hayatını sizler için araştırdık.