Vücut hücrelerinin büyüyüp gelişebilmesi ve kendini yenileyebilmesi için vitaminler önemli etkenlerdir. İnsan vücudunda kendiliğinden oluşmayan vitaminler ise dışarıdan besinler yoluyla ya da takviye ilaçlarla alınır. B12 vitamini, suda eriyebilen bir vitamindir ve az da olsa vücutta depolanabilir.
Vücudumuzda bazı vitaminlerin eksik olması durumu sağlık problemlerini beraberinde getirebiliyor. Uzm. Dr. Müge Yetener, B12'nin vücudumuzun olmazsa olmaz vitaminlerinden biri olduğunu söyleyerek “Eksikliği halsizlik ve yorgunluktan, sinir sistemi sorunlarına, nefes darlığından baş dönmesine, bellek problemlerine kadar pek çok sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor” dedi.
Vitamin B12 vücudumuz için kritik bir öneme sahip olan su çözünür bir vitamindir. Bilimsel adıyla kobalamin olarak da bilinen B12 vitamini, bir dizi vücut fonksiyonu için gereklidir ve sağlığımız üzerinde derin etkilere sahiptir. B12 vücudumuz için kritik bir öneme sahip olduğu için B12 seviyeleri düzenli olarak kontrol edilmelidir. Dengeli bir diyet ve gerektiğinde takviyelerle B12 vitamini ihtiyacını karşılamak genel sağlık ve yaşam kalitesi için önemlidir.
Unutkanlık günümüzün en sık rastlanan sorunlarından biri. B12 vitamini eksikliği birçok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Uzmanlar unutkanlıktan şikayet edenlere tavsiyelerde bulundu. Hatta bazı besinler, deyim yerindeyse vücutta B12 iğnesi etkisi gösteriyor. İşte doktorların önerdiği besinler...
Saç beyazlaması hem kadınların hem de erkeklerin yaşadığı problemler arasında bulunuyor. Saç beyazlamasının ileri yaşlarda görüldüğü düşünülse de erken yaşlarda da saç beyazlaması yaşanabiliyor. Saç beyazlamasına neden olan birçok faktör bulunuyor. Bu durum genellikle geçiştirilse de ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor.
'B12 vitamini eksikliği neden olur?' sorusu son günlerde herkesin araştırdığı bir konu. Yapılan araştırmalar sonucunda günümüzde düzensiz ve yetersiz beslenme alışkanlıklarının çok fazla arttığı görülüyor. İnsan vücudunda kötü beslenmeden ilk etkilenen vitaminlerden biri olan B12 vitamininin eksikliği kullanıcılar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki B12 vitamin eksikliği neden olur? B12 eksikliğinde vücut nasıl tepki verir? İşte b12 vitamin eksikliği ile ilgili merak edilenler...
Vitaminler, insan sağlığı için önemli bir yer tutmaktadır. Metabolizmanın sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan vitaminlerdir. Tükettiğimiz birçok besinin içinde vitamin mevcuttur. Bilenen 13 adet vitamin çeşidi vardır. Her vitamin kendi içinde farklı gruplara ayrılmaktadır. Bu vitaminlerin insan sağlığı için farklı farklı görevleri vardır. B vitamin grubunun içinde yer alan B12 vitamini eksikliği belirtileri nelerdir, B12 eksikliği için ne yenir?
Saç beyazlaması hem kadınlar hem de erkekler için oldukça can sıkıcı olabiliyor. Bazı insanların saçları çok geç yaşlarda bile beyazlamasa da bazılarının erken yaşta beyazlıyor. Erken yaşta saç beyazlamasına neden olan çeşitli etkenler bulunuyor Bu etkenlerden uzak durmak saç beyazlamasının önüne geçiyor.
Yaşlılık vücudun yaşadığı doğal süreçler arasında bulunuyor. İnsan yaşlandıkça vücutlarında değişimler meydana geliyor. Ancak yaşanan bu değişimler bazı nedenlere bağlı olarak erken yaşta ortaya çıkabiliyor. Saç beyazlaması da erken yaşta görülen yaşlılık etkilerinden olabiliyor. Saçlarınızın erkenden beyazlamaması için aşağıda yer alan besinlerden uzak durmanız gerekiyor.
B12 vitamini önemli sekiz vitaminden biridir. B12 vitaminini vücut kendi başına üretemiyor. B12 vitamini hücrelerin sinirleri korumasına yardımcı olmada çok önemli bir rol oynar. Beslenme planınızda B12 vitamini bulundurmanız çok önemlidir. B12 eksikliği kansızlığa neden olabilir.
Kansızlık toplumda sıklıkla görülen hastalıklar arasında bulunuyor. Özellikle kadınlarda daha fazla görülen kansızlık fazla önemsenmese de tedavi ettirilmemesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Kansızlığı tedavi ettirmek için altında yatan nedeni öğrenmek gerekiyor.