Banka Muduru Haberleri

ATM'nin açılımı nedir? ATM neyin kısaltması? ATM açılımı ve anlamı

ATM ifadesi banka müşterileri tarafından sıklıkla kullanılan elektronik bir makineyi temsil eder. Bu ifadenin ne anlama geldiğinin anlaşılması için ise ATM açılımı, kökeni ve Türkçe karşılığı gibi bilgiler derlenmelidir. Böylelikle bankacılık işlemlerinin günün herhangi bir saatinde tamamlanması bakımından önem arz eden makinelere verilen adın kısaltması olan ATM ifadesi hakkında detaylı bilgi edinilebilir.

Finans 2024-09-04 18:10:36

Goldman Sachs 2025 yılını işaret etti: Faiz indirimleri 'altın rallisi'ne destek verecek!

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, bu yıl yüzde 21 değer kazanan spot altın için 2 bin 700 dolarlık hedefini değiştirdi. Banka, faiz indirimlerinin de 'altın rallisi'ne destek vereceğini belirtti.

Finans 2024-09-04 16:21:16

ABD'li dev banka Citi Türkiye ekonomisinin 3. çeyrekte büyüme tahmini paylaştı! TÜİK Enflasyonu sonrası ekonomik daralma bekleniyor

Bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayının enflasyon oranını açıkladı. TÜİK'in verisine göre ağustos ayı enflasyonu yüzde 51,97 olarak gerçekleşti. Citi Research ekonomistleri ise enflasyon verisinin açıklanması sonrası Türkiye'nin 3. çeyrekte büyüme tahmini paylaştı.

Finans 2024-09-03 12:58:11

FAST ile para göndermede IBAN kolaylığı! E-Devlet'ten KOLAS hizmeti: Sistem değişti, artık tek bir ekranda olacak

Banka hesapları için tanımlanan kolay adreslerin tek ekranda sorgulanabildiği Kolay Adres Sorgulama hizmeti e-Devlet'te başladı. Bu kapsamda hesap numarasını (IBAN) hatırlamak zorunda kalmadan, para göndermesi ya da ödeme yapması istenilen kişilerle paylaşılabilecek, hesabın bulunduğu kurum kanallarında tanımlanabilen pratik bir bilgi olarak öne çıkıyor.

Finans 2024-09-03 11:48:28

ABD'li dev banka tahminini güncelledi... Goldman Sachs'in yıl sonu dolar öngörüsünü revize etti!

Son haftalarda dolar, euro, altın fiyatlarındaki dalgalanmalar sürerken ABD'nin dev yatırım bankası Godman Sachs yıl sonu Türkiye ekonomisine ilişkin tahminini güncelledi. Peki dev bankanın yıl sonu dolar tahmini ne kadar oldu? İşte detaylar...

Finans 02-09-24 13:21

Bankalar emekli için promosyon güncellemesi yapıyor.. Maaşın iki katına kadar çıktı

Emekli maaşlarına temmuz ayında yüzde 25'lik bir zam yapılarak 12 bin 500 TL olmuştu. Emeklilere yapılan bu zam sonrası bankalar da promosyon ücretlerini güncellemeye başladı. Adeta bankalar arası promosyon yarışı yapıldığı bugünlerde bazı bankalar promosyon rakamlarını maaşın iki katına kadar çıkardı. Peki hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Emekliler maaş alacakları bankayı nasıl değiştirebilir? İşte detaylar...

Finans 02-09-24 11:24

Altın fiyatlarını etkileyecek... En zor karar! İslam Memiş 'kırılma noktası olacak' diyerek tarih verdi: Gram altın fiyatı için yıl sonu tahmini

Tüm dünya nefesini tuttu, altın fiyatlarını etkileyecek o kararın geleceği günü bekliyor. ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı 18 Eylül'de açıklanacak. Uzun bir aranın ardından ilk kez faiz indirimine gitmesi beklenen banka için uzmanlar 'kırılma noktası olacak' yorumunu yaparken, gram altın fiyatı için yıl sonu tahminleri de geldi. Peki gram altın 3000 TL olur mu? İşte 2 Eylül Pazartesi Kapalıçarşı gram, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları ile güncel altın grafiği...

Finans 02-09-24 08:52

Bankaların mevduat faizleri güncellendi... 1 Milyon liranın getiresi rekor seviyeye ulaştı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın aylık faiz kararıyla beraber bankaların mevduat faizlerindeki oranlar değişiklik gösteriyor. Bankaların faiz oranlarını güncellemesiyle beraber 1 milyon liranın aylık getirisi zirveye ulaştı. Peki hangi banka ne kadar faiz veriyor? İşte detaylar...

Finans 29-08-24 16:03

Alman banka Deutsche Bank Türk lirası için değerlendirmede bulundu... Yatırımcıya tavsiye verdi!

Alman devi Deutsche Bank, TL için önerilerde bulundu. Bankanın stratejistleri ağustos ayında TL'nin zayıfladığını belirtti ancak uzun pozisyona önerilerini yineledi. Bankanın yatırımcılara gönderdiği notta, liranın gelecek aylarda daha az değer kaybedeceği de aktarıldı.

Finans 29-08-24 12:24

10 banka emekli promosyonlarını güncelledi... Kamu bankalarından özel bankalara yeni promosyon ayarı

Emekli maaşlarının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltimesinin ardından bankalar, promosyonlarını yenilemeye başladı. Müşterisini kaybetmek istemeyen bankalar promosyonlarını artırırken emekliler de hangi bankanın daha iyi bir ödeme yaptığını araştırmaya başladı. Peki hangi banka en fazla promosyonu veriyor? İşte yanıtı...

Finans 27-08-24 16:37

Elinde çekiçle geldi, ATM'yi böyle parçaladı!

Kartal'da bir şahıs elindeki çekiçle ATM'ye saldırdı. Banka görevlileri tarafından ATM'deki paralar güvenli bir şekilde alınırken, polis çekiçli saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Şahsın ATM'ye saldırdığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber 25-08-24 14:40

Kredi dosya masrafı nedir, nasıl geri alınır?

Bir banka müşterisinin kredi başvurusu yaptığı süreç boyunca, bu bankacılık hizmetinin kişiye sunulması için çeşitli işlemler gerçekleştirilir. Bu işlemlere yönelik giderlerin karşılanması amacıyla müşterilerden talep edilen ücrete ise kredi tahsis ücreti ya da dosya masrafı adı verilir. Ancak kredi dosya masrafı için yasal olarak belirlenen bir oran mevcuttur. Bu orandan daha fazla hesaplandığı görülen kredi dosya masrafının geri alınması için ise ilgili kurumlara müracaat edilmesi gerekir.

Finans 24-08-24 17:07

Okuma yazması olmayan bir kişi banka hesabı açabilir mi? Okuma yazması olmayan bir kişi nasıl banka hesabı açar?

Okuma yazma bilmediği için imza atamayan bir kişinin bankalarda hesap açtırmak istediğinde ne gibi adımları tamamlaması gerektiği merak edilir. Bu bağlamda BDDK ve HMK kapsamındaki ilgili mevzuatlar incelenerek söz edilen kişilerin bankalardan hangi yöntemlerle hizmet alabildiği açıklanmalıdır. Ardından başvurulacak olan bankaların protokolleri de öğrenildikten sonra bu yöntemlerin nasıl kullanılabildiği ve işlem sürecinin ne şekilde ilerlediği üzerine bilgi aktarılmasında fayda vardır.

Finans 24-08-24 14:28

Reklam için para değil 5 bin öğrenciye burs istediği söylenmişti! Nejat İşler'den açıklama gecikmedi! Konuşması dikkat çekti

Son olarak Serenay Sarıkaya ve Kıvanç Tatlıtuğ'un başrollerini paylaştığı Aile dizisi ile ekranlarda yer alan Nejat İşler'in son olarak bir banka reklamından teklif aldığı ancak ünlü ismin para yerine 5 bin öğrenciye burs istediği söylenmişti. Nejat İşler bu iddialara yanıt verdi. Ünlü ismin açıklama yaparken ki konuşması dikkat çekti.

Magazin 24-08-24 10:15

Ortak banka hesabı nedir, nasıl açılır? Ortak banka hesabı avantajları ve dezavantajları

Ortak banka hesabı olarak adlandırılan hesap türünün birden fazla kişi tarafından yönetilmesi mümkündür. Bu tür banka hesaplarının açılması için kişiler arasında akrabalık bağı bulunması zorunlu tutulmasa da söz edilen husus vergilendirme sürecini etkileyebilir. Dolayısıyla birikim yapmak isteyen ve aynı hesaba erişim sağlayarak işlem gerçekleştirmeyi hedefleyen kişiler, ortak banka hesabı açma şartları, başvuru süreci ve pay hakkı üzerine bilgi almalıdır.

Finans 23-08-24 15:14

Ne yaptıysalar önüne geçemediler! Kredi kartında vahim tablo: Yüzde 89'luk artış

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile temmuzda yapılan ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 89 artarak 1 trilyon 421 milyar lira oldu.

Finans 23-08-24 13:32

Kredi kartı kullanımı, havale, EFT işlemi ücretsizdi! Milyonlarca kişi kullanıyor: IBAN numaranız değişebilir

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Enpara Bank AŞ'ye faaliyet izni verdi. Enpara'nın yeni bir banka kurması ve faaliyetlerine QNB Finansbank çatısı altında devam etmeyecek olması, banka müşterilerinin IBAN numaralarının değişmesine neden olacak.

Finans 23-08-24 10:00
EYT

Kredi hacmi artıyor: Bankacılık sektörünün mevduatları yükselişte

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Buna göre, sektörün toplam mevduatı 17 trilyon 712,4 milyar lira, kredi hacmi ise 13 trilyon 817 milyar lira oldu.

Finans 22-08-24 16:18

Kredi kartı limit düşürme: Kredi kartı limiti nasıl düşürülür?

Müşterilerin kredi notu ve finansal alışkanlıkları gibi etkenler çerçevesinde belirlenen kredi kartı limitinin artırılması ya da azaltılması mümkündür. Bu nedenle kredi kartı limitinin azaltılmasını talep eden bir banka müşterisinin hangi kanallar üzerinden işlem yürütebildiği açıklanmalıdır. Söz edilen limit değiştirme işleminin hangi kanallardan yapıldığı açıklandığı zaman, bu talebin ne kadar sürede yerine getirildiği gibi konulara değinilmesi de mümkündür.

Finans 21-08-24 15:50

Kredi kartı nakit çekime neden kapanır? Nakit çekime kapatılan kredi kartı nasıl ve ne zaman açılır?

Banka müşterilerine sunulan nakit avans hizmeti sayesinde aniden ortaya çıkan nakit para ihtiyacının giderilmesi mümkün olur. Ancak kredi kartının dönem ödemesi bir takvim yılı içerisinde azami süreyi aşacak şekilde aksatılırsa bu durumda ödeme aracına işlem kısıtı getirilmesi söz konusu olur. Bu konuya yönelik olan çözüm adımlarını araştıran kişilere ise nakit avans işlem kısıtı kaldırma süreciyle ilgili bilgi sunulmalıdır.

Finans 21-08-24 14:33

Merkez Bankası FAİZ KARARI SON DAKİKA: Mart ayından bu yana sabit bırakılmıştı: Yılın sekizinci faiz kararı açıklandı!

Son dakika haberi… Tüm piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararını bekliyordu. Son dakika açıklaması TCMB’den geldi. Peki son olarak Mart ayında 500 baz puan faiz artıran banka Ağustos ayında ne karar verdi? Faiz indirimi olacak mı, ne zaman olur? İşte Ağustos ayı politika faizi kararı ve PPK metninde dikkatle takip edilen o mesajlar…

Finans 20-08-24 14:00

ABD'li dev banka resesyon tahminini revize etti! Eylül'de faiz indirimi gelecek dedi

ABD'nin dev yatırım bankası Goldman Sachs, ABD Merkez Bankası'nın eylül ayındaki toplantısı öncesi resesyon tahmini revize etti. Goldman Sachs 2025'te resesyon olasılığını yüzde 20'ye düşürdü.

Finans 18-08-24 12:40

Bu ay da tarih değişti! Merkez Bankası faiz kararı belli oluyor: 8 ay sonra ilk gelebilir, ipucu verdiler

Bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kararı açıklanıyor. Geçtiğimiz ay olduğu gibi bu ay da Başkan Fatih Karahan'ın ABD'deki toplantısı nedeniyle tarih öne çekildi. Perki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Ne zaman açıklanacak? Banka Piyasa Katılımcıları Anketi'nde Kasım ayını işaret ederek ipucu verdi...

Finans 17-08-24 10:13

Alman Banka altın tahminini güncelledi: Sarı metal yükselişine devam ediyor

Almanya merkezli Commerzbank, ABD'de açıklanan temmuz ayı enflasyon verisi sonrası fiyatlardaki baskıların azalması ile 2024 sonu için ons altın fiyatı tahminini güncelledi. Commerzbank, 2024 sonu için ons altın fiyatı tahminini 2 bin 500 dolara yükseltti.

Finans 16-08-24 15:36

Emekliye promosyon müjdesi! En iyi ödemeyi o banka yapıyor...

Kök emekli maaşı 10 bin TL'den temmuz ayında yüzde 25'lik bir zam ile 12.500 TL olmuştu. Emekli maaşındaki bu iyileştirme sonrası ise bankalar promosyon tutarlarını güncellemeye başladı. Bir kamu bankası ise emekliyi kendi bünyesine dahil edebilmek için çift promosyon vereceğini duyurdu. Peki hangi banka ne kadar ödeme yapıyor? İşte ayrıntılar...

Finans 16-08-24 09:45

Özgür Demirtaş'tan 'dolar' isyanı: 'Buna can dayanmaz, facialar baş gösterir...' dedi: Asgari ücreti de hesaba kattı

Dolar kurunda yaşanan sakin seyir ve ekonomide enflasyonu dizginlemek için atılan adımlar hakkında Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Demirtaş dolar/TL'nin baskıdan kurtularak 38 TL seviyelerine gelmesi gerektiğinin altını çizdi. “Buna can dayanmaz...” diyen ünlü ekonomist, ücretlerin bu şekilde baskılanması, asgari ücretlinin imha olmasına yol açar. Banka kredilerinde geri dönüşlerde facialar başgösterir” diye değerlendirmede bulundu.

Finans 15-08-24 14:12

'Kızımın namusunu kirlettin' dedi! Hesabını ele geçirdiği adamın 124 bin lirasını aldı

İzmir'de yaşayan bir kişi sosyal medyadan bir kadınla tanıştı ve onunla buluşmaya gitti. Ardından buluştuğu kadının suç ortakları devreye girdi ve 'kızımın namusunu kirlettin' diyerek tehdit etmeye başladılar. Darp edilen şahsın banka hesaplarını ele geçiren 2 kişi kendilerine 124 bin lira para gönderdi. Polise başvuran mağdur 2 kişiyi yakalattı.

Haber 15-08-24 10:10

Hesap işletim ücreti nedir, neden alınır? Hesap işletim ücreti geri alınabilir mi?

6502 sayılı Bankacılık Kanunu’nun ilgili maddesinde hesap işletim ücretinin yasal olarak alınabildiğini gösteren detaylar mevcuttur. Her banka tarafından alınmayan hesap işletim ücretinin hangi durumlarda tahsil edileceği de bankaların uygulamalarına göre değişkenlik gösterebilir. Ancak temelde hesaba yönelik olarak gerçekleştirilen işlemlerin bedeli olacak şekilde tahsil edilen hesap işletim ücreti sözleşmelerle herhangi bir uyuşmazlık olduğunda iadesi talep edilebilen giderlerdendir.

Finans 14-08-24 14:51

Beklenen adım geldi! Merkez Bankası'ndan Türk Lirası hamlesi

Merkez Bankası piyasadaki fazla Türk Lirası için harekete geçti. Banka, daha önce sinyalini açık açık verdiği likidite fazlalığının sterilize edilmesi için Takasbank Para Piyasası’nda işlem yapmaya başlıyor.

Finans 14-08-24 11:25

Emeklilere promosyonun yanı sıra yeni avantajlar geliyor! Ücretsiz HGS, para transferi... Banka kampanyayı duyurdu

Emekli banka promosyonu, vatandaşların en çok araştırdığı konulardan bir tanesiydi. Bankalar sık sık emeklilere yönelik promosyon ve kampanya duyurularını yaparken bir kamu bankasından buna ek olarak yeni avantajlar yapılacağını duyurusu geldi. Buna göre arabası olan emeklilere HGS ve dijital para transferi ücretsiz olacak. Ayrıca kiralık kasada da yüzde 25'lik indirim yapılacağı belirtiliyor. İşte o kampanyanın tüm detayları ve sağlayacağı avantajlar...

Finans 14-08-24 10:27

BDDK açıkladı: Banka mevduatı ile zengin olan 10 şehir belli oldu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), bankalardaki mevduatlar ile ilgili araştırmasını yayınladı. BDDK'nın yaptığı açıklamaya göre, banka faiziyle zengin olan 10 il belli oldu. İşte o iller...

Finans 13-08-24 14:09

Uğur Akkuş'tan parasını alamayınca dava açtı! Ebru Şallı'nın hesabına haciz

Hakkında birçok dolandırıcılık davası açılan Uğur Akkuş gündemden düşmüyor. Uğur Akkuş'un ortağı olduğu şirketten parasını alamayan Zeynep K., mahkemeye başvurdu. Parasını alamayacağını anlayan Zeynep K., Uğur Akkuş'un eşi Ebru Şallı'nın banka ve taşınmazlarına haciz uygulattı.

Magazin 12-08-24 11:34

Merkez Bankası rezervleri 150 milyar doların üzerine fırladı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) haftalık para ve banka istatistikleri belli oldu. Toplam rezervler yeni haftada 150,4 milyar dolara yükseldi.

Finans 08-08-24 15:11

Hiç kullanılmayan kredi kartı kendiliğinden iptal olur mu? Kredi kartı hiç kullanılmazsa ne olur?

Kredi kartını aylardır kullanmayan ve borcu bulunmayan banka müşterileri bu ödeme aracının iptal edilmesini talep edebilir. Yine belirli bir süre boyunca herhangi bir hareket izlenmeyen kredi kartları bankaların kararıyla pasif hale getirilebilir. Kredi kartının ne zaman iptal ettirilebildiğini öğrenmek isteyen müşterilere ise bu işlemden önce hangi hususları incelemeleri gerektiği açıklanmalıdır.

Finans 06-08-24 17:03

Karta hesap bağlama / çıkarma nedir, nasıl yapılır?

Bir bankada birden fazla hesabı mevcut olan kişiler banka/ kredi kartlarına hesap ekleme / çıkarma işlemini tamamlayabilir. Söz edilen hizmet sayesinde birden fazla hesap tek kart üzerinden yönetilebilir. Buna ek olarak kredi kartına hesap bağlama / çıkarma olanağı güncel olmayan bir hesabın mevcut olarak kullanılan ile değiştirilmesini de sağlar. Dolayısıyla hesap ekleme veya çıkarma işleminin nereden yapılabildiği ve hangi kurallar çerçevesinde tamamlandığı açıklanmalıdır.

Finans 05-08-24 16:55

Hesap kesim tarihi değişikliği nasıl yapılır? Hesap kesim tarihini değiştirirsek ne olur?

Neredeyse her bir banka müşterisinin kredi kartı kullanmayı tercih ettiği günümüz şartlarında hesap kesim tarihi gibi kavramların neyi temsil ettiğini bilmek önemlidir. Çünkü bu tarihin doğru bir şekilde planlanması sayesinde bütçe yönetiminin sağlanması mümkün hale gelir. Yine hesap kesim tarihinin hangi güne planlandığı bir kredi kartının son ödeme tarihini de etkilediği için bu dönemin özellikle düzenli harcamaların dikkate alınması sonucunda belirlenmesi önerilir.

Finans 05-08-24 15:57

Banka kartlarıya dolandırıcılık, yasa dışı bahis ve çocuk müstehcenliği! 24 ilde harekete geçildi: 86 kişi yakalandı

24 ilde Siberağ-4 operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda nitelikli dolandırıcılıktan banka veya kredi kartını kötüye kullanmaya ve yasa dışı bahisten çevrim içi çocuk müstehcenliği işleyenlere birçok suçlu yakalandı.

Haber 05-08-24 08:27

Halkbank ve Ziraat Bankası açıkladı! O iddiayı yalanladılar

Son dönemlerde Halkbank ve Ziraat Bankası’nın zarar ettiği yönünde iddialar sosyal medyada ve basında yer almıştı. Her iki banka açıklamada bulunarak, iddiaları yalanladı.

Finans 04-08-24 09:46

Kredi kartı başvurusu neden reddedilir? Kredi kartı başvurusu reddedilirse ne yapılır?

Bankalara kredi kartı başvurusu yapıldığı zaman alınacak olan yanıtın olumlu mu olumsuz mu olacağını belirleyen pek çok husustan söz edilebilir. Bu hususlar arasında ödemeler, borçlar, gelir durumu gibi ayrıntılar vardır. Kredi kartı başvurularının hangi sebebe bağlı olarak reddedildiği ise müşterinin kredi puanı ile finansal hareketlerine göre değişkenlik gösterir. Başvuruların onaylanması için uygulanabilen finansal öneriler ise müşterilerin banka sicilini olumlu yönde etkiler.

Finans 02-08-24 16:28

Kredi kartı teslim almadan aktif olur mu, kredi kartı teslim edilmeden kullanılır mı?

Günümüzde online hizmet alınan platformlardan alışveriş merkezlerine varan pek çok alanda kullanılan kredi kartları başvurusu süreci olumlu bir şekilde tamamlandığı zaman müşterilere teslim edilir. Bu ödeme araçlarının teslim sürecinden sonra kullanılması ise güvenlik sorunlarının önlenmesi bakımından önem arz eden hususlardandır. Kart kullanımına hangi durumlarda teslim sürecinden önce başlanabildiği ise banka politikaları ve kart türü gibi ayrıntılara göre anlaşılır kılınabilir.

Finans 02-08-24 15:32

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! SGK ve 13 banka anlaştı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile 13 banka arasında emeklilere özel indirimler ve ayrıcalıklar sunacak protokolün tanıtımı yapıldı.

Finans 01-08-24 17:37

Emekliye promosyon, indirim, kampanya! İmza atıldı, hemen banka ve kredi kartınıza bakın: Milyonlarca kişiyi ilgilendiren karar

Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları Projesi kapsamında yapılan işbirliğiyle PTTBank ve TROY, emeklilerden TROY logolu banka/kredi kartı kullananlara özel indirim, fırsat, promosyon ve kampanya imkanları sağlayacak. Anlaşma ile emeklilere promosyon, kampanya ve özel indirim gibi imkanlar sağlanacak.

Finans 31-07-24 08:36

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'ndan 2,7 milyar lira net kar

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ilk 6 ayda 2,7 milyar lira net kar elde etti. Banka 2024'ün ilk altı ayında aktiflerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artırarak 144 milyar liraya çıkardı.

Finans 26-07-24 07:30

Merkez Bankası rezervleri rekor kırmaya devam ediyor! Tüm zamanların en yüksek seviyesi

TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Buna göre, 19 Temmuz itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri 350 milyon dolar artışla 94 milyar 695 milyon dolara çıktı. Brüt döviz rezervleri, 12 Temmuz'da 94 milyar 345 milyon dolar seviyesinde bulunuyordu.

Finans 25-07-24 14:44

Kartlı ödemeler haziranda 1,27 trilyon liraya ulaştı

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla haziranda yapılan toplam ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 98 artarak 1,27 trilyon liraya ulaştı.

Finans 24-07-24 13:19

Dolar/Türk Lirası tahmini! 6 ay sonrası için dev bankadan açıklama: 'Ağır bir iş yapmak zorundaydı...'

HSBC, son raporunda reel politika faizinin kasım ayından itibaren önemli ölçüde pozitif olacağını belirterek, "Şimdilik 4. çeyrekte başlayacak faiz indirimlerinin bir miktar erken olabileceğini düşünmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. Dev banka dolar/TL için de dikkat çeken bir analiz yaptı. Yıl sonunda döviz kurunun geleceği rakamı açıkladı.

Finans 24-07-24 10:38

SON DAKİKA: Merkez Bankası kararını duyurdu! Uzmanlardan ilk yorum geldi! Ne araba ne ev! Şu an zamanı değil, ilave düzenlemeler gelebilir!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası son dakika faiz kararını duyurdu. Banka beklentilere paralel olarak politika faizini yüzde 50'de sabit bırakırken uzmanlardan da ilk değerlendirmeler geldi.

Finans 23-07-24 15:01

Emekli maaş promosyonu 24 bin lirayı buldu! Yüzde 24,73’lük zam sonrası emekli promosyonu üst dilime geçti: İşte en yüksek ödeme yapan bankalar

SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammının yüzde 24,73 olarak açıklanmasının ardından emekliye ek gelir sağlayan banka promosyonları da arttı. Bu kapsamda ilk hamle kamu bankası Vakıfbank’tan geldi. 12.000 + 12.000 TL toplamda 24 bin TL’yi bulacak. İşte yaklaşık 16 milyon emekliyi ilgilendiren güncel promosyon kampanyaları ve 11 banka promosyonu...

Finans 23-07-24 12:02

CrowdStrike sorunu nedir, nasıl çözülür? CrowdStrike arızası ve Microsoft Windows Crowdstrike mavi ekran sorunu

Pek çok ülkede havaalanı, banka, acil servis gibi kurum ve kuruluşlar ile çeşitli işletmeler tarafından sunulan hizmetlerin askıya alınmasına yol açan CrowdStrike Falcon sensörü arızası Windows işletim sisteminin kurulu olduğu cihazları etkilemiştir. Bu sorun bilgisayarlarda mavi ekran hatasının ortaya çıkmasına yol açmıştır. Windows CrowdStrike Falcon sorunun çözümü ise bireysel olarak uygulanabilen teknik adımlar ile sistemden gerçekleştirilen geliştirmeleri içermektedir.

Haber 20-07-24 11:49