Baş ağrısı birçok kişinin yaşadığı ağrılardan biri. Basit deyip geçtiğimiz baş ağrısı tehlikeli hastalıkların işareti olabilir. Fırat Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Balgetir, baş ağrılarında kırmızı bayrak olarak ifade edilen uyarı işaretleri hakkında bilgiler verdi.
Nöroloji Uzmanı Dr. Nasuh Ağaoğlu, migreni "beyin kan damarlarındaki kimyasallarla yaşanan değişim nedeniyle meydana gelen, başın bir tarafında tekrarlayan zonklama ataklarının eşlik ettiği baş ağrısı türü" olarak tanımladı. Migren ağrılarının çoğunun çok şiddetli seyrettiğini söyleyen Uzm. Dr. Ağaoğlu, “Migren ağrısı olanlar baş ağrısına eşlik eden faktörler nedeniyle günlük işlerini tamamlamakta zorlanır” dedi.
Baş ağrısı ve migren en yaygın rahatsızlıklardan biri. Hava sıcaklarının giderek artması ile birlikte kendini gösteren sağlık sorunları arasında baş ağrısı ilk sırada yer alıyor. Baş ağrısından korunmak için önlemleri aktaran Nöroloji Uzmanı Dr. Özden Yener Çakmak, “Mevsimsel özellikler, migren ve gerilim tipi baş ağrılarının artmasına veya azalmasına neden olabilmektedir. Yaz aylarında artan baş ağrıları bu durumun en somut örneklerindendir.” dedi.
Şiddetli baş ağrıları ve migren bazen can sıkıcı olabiliyor. Bir türlü geçmek bilmeyen baş ağrınız varsa evde uygulayabileceğiniz bu basit yöntemi deneyebilirsiniz.
Baş ağrısı durumu bazen can sıkıcı olabiliyor. Bazı kişiler özellikle sabah güne baş ağrısıyla uyanabiliyor. Bir doktor, sabahları neden baş ağrısıyla uyandığınızın bilinmeyen bir nedenini açıkladı. Bu muhtemelen daha önce düşündüğünüz bir şey değil.
Baş ağrısı günümüzde pek çok insanın karşılaştığı bir sorundur ve yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Bu nedenle, baş ağrısıyla başa çıkmak için etkili çözümler bulmak önemlidir. Peki, baş ağrısı neden olur ve baş ağrısına ne iyi gelir?
39 yaşındaki Kirsty Connell, korkunç baş ağrıları ve sık sık dejavu (sanki daha önce bir durum yaşamışsınız gibi hissetme olgusu) vakaları yaşadıktan sonra doktoruna başvurdu.
Başta oluşan rahatsızlık, başın ağrıması olarak tanımlanan baş ağrısı kelimesi birleşik yapıdadır. Bu nedenle iki ayrı ögeden oluşan baş ağrısı sözcüğünün ayrı mı bitişik mi yazıldığı merak edilir. TDK Yazım Kılavuzu kapsamındaki açıklamalar dikkate alındığı zaman bu birleşik kelimenin yazılı dildeki hatalı olmayan kullanımı kolaylıkla öne çıkarılabilir. Ancak bu konuda açıklama yapıldıktan sonra yine baş ve ağrı sözcükleriyle oluşturulan mecaz anlamdaki birleşik kelimeye de değinilmelidir.
Patates beslenmenin ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak tehlikeli patatesleri nasıl tespit edeceğinizi biliyor musunuz? Bir uzman, hangi noktada patatesinizi ayıklamanız gerektiğini ve hangi noktada tüketebileceğinizi paylaştı.
Baş ağrısı bazen pek çoğumuz için çekilmez bir sorun oluyor. Arkasında yatan ciddi bir rahatsızlığa bağlı değil de yorgunluk, stres veya uykusuzluğa bağlı olarak gelişen baş ağrısı için bazıları ağrı kesici almayı tercih etmiyor. Peki, bunu sadece bir yiyeceğin fotoğrafına bakıp geçirebileceğinizi söylesek? Bunu biz değil, Çinli bilim insanları söylüyor. Chongqing Normal University'den araştırmacılar, sadece köri fotoğrafına bakmanın bile ağrı ve sızıları yenmeye yardımcı olabileceğini keşfetti.
Tekrarlayan ve şiddetli baş ağrılarına neden olan nörolojik bir hastalık olan migren bazen can sıkıcı olabiliyor. Şiddetli baş ağrılarının yanı sıra mide bulantısı, ışığa ve sese karşı hassasiyetle kendini gösterebilen migren için çeşitli çözüm yolları aranıyor. Bu doğal tedavi yöntemini her gün 1 damla uygulayarak şiddetli baş ağrılarının önüne geçebilir ve ağrı kesicilerden alamadığınız verimi doğanın bu mucizesinden alabilirsiniz. Doğal ağrı kesici olarak bilinen bu mucizevi yağ haberimizde.
Kaliforniya Üniversitesi Halk Sağlığı departmanında yapılan bir çalışma cep telefonlarıyla gereğinden fazla yakın olmanın kanser başta olmak üzere çeşitli hastalıklara davetiye çıkardığını ortaya koydu. Bu hastalıklar arasında kısırlık ve hafıza bozukluğu sorunu da yer alıyor.
Sabah yataktan kalkmakta güçlük çekiyorsanız ya da uyandığınız anda baş ağrısı ve mide bulantısı ile güne başlıyorsanız aman dikkat... Sosyal yaşamı ve iş hayatını olumsuz yönde etkileyen baş ağrıları ve mide bulantılarının sebebi tehlikeli olabilir. Bu belirtilerinizi önemsiz sanmayın...
Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu hepimiz duymuşuzdur. Ancak çocukların kahvaltıyı atlaması veya yetersiz bir kahvaltıyla okula gitmesi daha ciddi sonuçlara yol açabilir. Uzman diyetisyen Hande Soydemir, çocuklarda kahvaltının önemini ve eğer kahvaltı etmeden okula giderlerse ne gibi sonuçlar doğurabileceğini anlattı.
Dünya genelinde en çok popüler içeceklerden biri olan siyah çay özellikle ülkemizde oldukça fazla tüketiliyor. Günün her saati sevilerek tüketilen çay sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebiliyor. İşte çay içmeden önce mutlaka bilmeniz gereken madde
Kronikleşen baş ağrısı yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Uzmanlar, bu sorunla birlikte baş dönmesi, konuşma, işitme ve görme bozuklukları olduğu takdirde hemen doktora gidilmesi konusunda uyarıyor.
Koronavirüsün yeni varyantı Eris dünyada hızla yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün EG.5.1 şeklinde tanımladığı Eris virüsü hakkında Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım, “Henüz Türkiye'de görülmeyen Eris varyantı nedeniyle dünyada vaka sayısında son üç aya göre yaklaşık yüzde 80 artış yaşandı. Omicron varyantına benzer olan Eris varyantı belirtileri arasında baş ağrısı, kuru öksürük, burun akıntısı ve eklem ağrısı görülüyor” dedi.
TikTok’tan paylaşılan bir videoda bir türlü geçmeyen baş ağrısı şikayetiyle doktora giden bir kadının kulağından canlı hamam böceği çıktığı anlar yer aldı. Görüntüler kısa sürede viral olmayı başardı.
Sinüzit sinüs adı verilen hava dolu boşlukların iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Sinüsler burun boşluğunda bulunan kemiklerde yer alan ve burun ile bağlantılı olan boşluklardır. Sinüzit genellikle burun tıkanıklığı, yüz ağrısı, baş ağrısı, burun akıntısı ve genel olarak halsizlik gibi belirtilerle kendini gösterir. Sinüzit tedavi edilmediği takdirde kronikleşebilir ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir.
Baş ağrısı ve mide bulantısı, birçok kişinin hayatını olumsuz etkileyen yaygın şikayetlerdir. Birlikte ortaya çıktıklarında günlük aktiviteleri zorlaştırabilir ve yaşam kalitesini düşürebilirler. Şiddetli baş ağrısı ve mide bulantısı birbirleriyle etkileşime geçen birçok faktörün sonucu olabilir. Baş ağrısı ve mide bulantısı çeşitli nedenlere bağlı olabilir, bunlar arasında stres, migren, sinüzit, mide rahatsızlıkları veya hormonal değişiklikler yer alabilir.
Felç, kalp krizi gibi ani gelişen sağlık problemlerindendir. Bu nedenle inmeye doğru müdahale etmek oldukça zor olsa da hayati önem taşımaktadır. Kısa süre içerisinde müdahale edilmeyen felç, kalıcı hasarlara ve ölüme neden olabilmektedir. Uzmanlar herkesin felç geçirmeden 7 gün önce ortaya çıkan uyarı işaretlerine karşı bilinçli olması gerektiğini açıklıyor.
Sebze ve meyveler kadar kullanılan baharatlar da sağlığımız üzerinde büyük etkiler yaratabiliyor. Ramazan ayında oldukça popüler olan bir baharat yoğun aroması ve saymakla bitmeyen faydalarıyla dikkat çekiyor. Baş ağrısından vücuttaki enfeksiyon ve iltihaplara kadar birçok hastalığa iyi gelen bu baharatı mutfaktan eksik etmemek gerekiyor.
Baş ağrısı toplumda en sık görülen sağlık sorunları arasında yer alıyor. Düzenli olarak yaşanan baş ağrısının nedenini öğrenmek için mutlaka doktora başvurmak gerekiyor. Genellikle migrenden kaynaklanan baş ağrılarını tetikleyen bazı gıdalar bulunuyor. Baş ağrısı yaşıyorsanız bu gıdaları tüketmeden önce bir daha düşünmelisiniz.
Baş ağrısı günlük hayatta en sık yaşanan sağlık sorunları arasında bulunuyor. Stres, uykusuzluk, açlık gibi nedenlerle yaşanan baş ağrıları nedeniyle bu sağlık sorunu genellikle göz ardı ediliyor. Op. Dr. Mehmet Feryat Demirhan göz ardı edilen ama ciddi sonuçlara yol açabilen geçmeyen baş ağrısının tehlikesini açıklayarak uyarılarda bulundu.
A Milli Takımımız, Ermenistan'ı 2-1 mağlup etti ve EURO 2024 Elemeleri D Grubu'na 3 puanla başladı. Teknik direktör Stefan Kuntz'un maçın ardından Abdülkerim Bardakcı ile ilgili yaptığı açıklama sonrasında spor yorumcusu Ahmet Çakar'dan flaş bir değerlendirme geldi. Kadrodan 'baş ağrısı' nedeniyle çıkarılan Bardakcı için çarpıcı yorumlar yaptı. İşte detaylar...
Ramazanda oruç tutan kişilerde beslenmek alışkanlıklarının değişmesi sebebiyle baş ağrısı görülebiliyor. Uzun süreli açlık ve sıvı tüketiminin yetersizliği kronik baş ağrısı sorunu yaşayanları etkileyen en önemli faktörler arasında yer alıyor. Oruçluyken ilaç içmek de mümkün olmadığı için bu ağrılardan nasıl kurtulacaklarını merak edenler konuya dair araştırma yapıyor. Peki, oruçluyken artan baş ağrılarını geçirmek için ne yapmalı, hangi davranışlardan kaçınılmalı? İşte ayrıntılar...
Vücutta ortaya çıkan tümörlere erken müdahale etmek hayat kurtarıyor. Tümörler vücutta bulunduğu yere göre farklı belirtiler gösterebiliyor. 14 yaşındaki bir çocuk yaşadığı belirtilerin ardından gittiği doktorda beyninde yumruk büyüklüğünde tümör olduğunu öğrendi.
Sabahları uykudan uyanmak oldukça zorlayıcı anlar yaşanmasına neden olabiliyor. Sabahları görülen bazı sağlık problemleri yetersiz uyku, stres gibi nedenlerden kaynaklansa da tekrarlanan bu problemler ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor. Beyin tümörü hastalarının yüzde 60'ı sabahları aynı belirtiyi yaşadığını belirtti.
Felç nedeniyle her yıl milyonlarca insan sakat kalıyor ve hayatını kaybediyor. Aniden gelişen sağlık sorunları arasında bulunan felç oldukça riskli sonuçlara yol açabiliyor. İnmeyi önceden fark etmek için çeşitli araştırmalar yapılıyor. Yapılan araştırmalara göre felç geçirenlerin %43'ü olay yaşanmadan 1 hafta önce aynı şeyi yaşamış.
Baş ağrıları yaşam kalitesini düşürerek temel ihtiyaçları giderirken bile zorluk yaşamaya neden oluyor. Özellikle sabahları görülen baş ağrıları güne mutsuz bir şekilde başlamaya yol açıyor. Sabahları yaşanan baş ağrıları genellikle önemsiz görülse de bu durum tehlike saçabiliyor. Her sabah yaşanan baş ağrılarının nedeni oldukça riskli olabilir.
Muz kış ve ilkbaharın en sevilen meyveleri arasında bulunuyor. Tatlı bir tada sahip olan bu meyve birçok tatlının içerisinde kullanılıyor. Zengin bir içeriğe sahip olan muz çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Ancak muzun sadece içi değil kabuğu da hayatın birçok alanında fayda ve kolaylık sağlıyor. İşte muz kabuğunun bilinmeyen kullanım alanları...
Kanser tüm hayatı etkisi altına alan ölüme sebep olabilen tehlikeli hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Değişen yaşam koşulları kanser vakalarının artmasına sebep oluyor. Uzmanlar kanserin tehlikeli etkilerini azaltmak için erken teşhis etmenin hayati önemi olduğunu vurguluyor. Kanserin bazı belirtileri var ki genellikle sabahları görülüyor. Bu belirtileri sürekli olarak görüyorsanız mutlaka doktora başvurmanız gerekiyor.
Covid-19 2019 yılından beri tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 birçok olumsuz duruma yol açıyor. Koronavirüse yakalanan kişilerin bu virüsü ilk günlerde fark edip izole olmaları toplum sağlığı için büyük önem taşıyor. Uzmanlar Delta ve Omicron varyantlarının belirtileri hakkında uyarıyor.
Kış aylarında bağışıklıklarda düşüşler yaşanıyor. Bu düşüklükler hastalıklara çok daha kolay bir şekilde yakalanmamıza neden oluyor. Vitamin eksiklikleri bağışıklığın düşmesine neden oluyor. Özellikle D vitamini kış aylarında en çok eksilen vitaminler arasında bulunuyor. Ancak her gün yenilen bir besin tüm D vitamini ihtiyacınızı karşılayabilir.
Felç ölüme neden olabilen ciddi sağlık durumları arasında yer alıyor. Bir anda gelişen felç tüm hayatı etkisi altına alarak hastaları temel ihtiyaçlarını yerine getiremeyecek hale sokabiliyor. Felcin belirtileri aylar öncesinden görülebiliyor. Eğer ki aşağıdaki belirtileri yaşıyorsanız bir doktora görünmeniz hayatınızı kurtarabilir.
Baş ağrıları toplumda en sık görülen ağrılar arasında bulunuyor. Dayanılmaz acılara yol açarak yaşam kalitesini oldukça düşüren ve temel ihtiyaçları yaparken bile zorlanmalara neden olan baş ağrılarını tetikleyen yiyecekler bulunuyor. Özellikle migren hastalarının bu yiyeceklerden uzak durması baş ağrılarından kurtulmalarını sağlayabilir.
Migren en sık yaşanan ağrılı hastalıklar arasında bulunuyor. Ancak migrenin genellikle sadece baş ağrısı yaptığı düşünülse de bu konu büyük bir yanılgı içeriyor. Migrenin çok başka belirtileri olabiliyor. Uzmanlar bu belirtileri sıklıkla görüyorsanız doktora başvurmanız gerektiğini belirtiyor.
Yüksek kan şekeri (hiperglisemi) diyabete yol açan nedenler arasında bulunmaktadır. Tekrarlayan durumlarda ciddi sonuçlara yol açan kan şekerinin yükselmesini önceden teşhis etmek ve tedaviye erkenden başlamak oldukça önemlidir. Yüksek kan şekeri belirtileri toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklardandır. Eğer ki bu belirtileriniz varsa mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir.
Çocuk felci yıllardır devam eden bir hastalıktır. 1957’den beri yapılan aşılarla %99 oranında azalma görülse de hâlâ Afrika ve Asya’daki bazı ülkelerde görülmektedir. Londra’da yapılan araştırma sonucunda kanalizasyonda felce neden olan virüs tespit edildi. Uzmanlar çok hızlı yayılan çocuk felci hakkında uyarılarda bulundu. Çocuk felci nedir? Nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir?
Günümüzde pek çok insanın kabusu olan migren, vücutta yarattığı baş ağrısıyla günlük hayatı çekilmez bir hale getirebiliyor. Bazı besinler ise migren ağrılarını tetikleyerek, ağrıların artmasına sebebiyet verebiliyor. İşte migren ve baş ağrısını tetikleyen o besinler...
Besinlerin, insan vücuduna olan inanılmaz etkileri doğru kullanıldığında çok işe yarar. Yanlış ve bilinçsiz hareket edildiğinde ise faydadan çok zarar verir. Uzmanlar çok uzun zamandır besinlerin özelliklerini araştırarak hangi şikayetlere iyi gelebileceği konusu üzerinde duruyor. Günümüzün en sık rastlanan şikayetlerinin başında yorgunluk, uykusuzluk baş ve eklem ağrıları yer alıyor. Bunların çoğunu doğal besinler sayesinde alt edebilirsiniz.
Özellikle soğuk algınlığı ve Covid-19 gibi salgın hastalıkların sürdüğü şu günlerde, baş ve vücut ağrısı yaşayan vatandaşlar ağrılarını gidermek için bitkisel yöntemlere başvurmak istiyor. Baş ve vücut ağrısı, enfeksiyon kaynaklı olabileceği gibi stres ve sinir kaynaklı da olabiliyor. Sevilerek tüketilen adaçayı sinir sistemine iyi geldiği gibi sindirim problemlerine de deva olabiliyor. İşte adaçayının az bilinen 17 mucizevi faydası...
Baş ağrısı kişilerde sıkça görülen, kimi insanlarda migren şeklinde sık tekrarlayan bir hastalık, kimi insanlarda ise ara sıra bazı dışsal faktörler veya strese bağlı olarak da oluşabilecek bir durumdur. Baş ağrısına ilaçla tedavi dışında farklı bitkisel, evde denenecek çözümler ve baş ağrısını önceden önlemek adına dikkat edilmesi gereken noktalar bulunur. Peki, baş ağrısına ne iyi gelir? İşte baş ağrısı yaşayanların dikkat etmesi gerekenler.
Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Merve Pehlivan: -"Spor yapanlar için her yarım saat içinde bir iki bardak sıvı tüketimini öneriyoruz. Bazı bireylerde sıvı tüketimi alışkanlığı olmayabiliyor. Bunun için taze meyve parçacıklarından oluşan buz küpleri yapılabilir"
Baş ağrısı her yaştan kişiyi olumsuz etkileyen şikayetlerin başında geliyor. Günlük hayatı olumsuz etkileyen baş ağrısı, en sık rastlanan sağlık problemlerinin başında geliyor. Ancak her insanın hissettiği baş ağrısı aynı şekilde olmayabiliyor. Künt, keskin, zonklayıcı, sürekli, aralıklı, hafif ya da şiddetli baş ağrıları yaşanabiliyor. Bu şikayetlerin farklılığı baş ağrısının farklı nedenlerden ortaya çıkmasından kaynaklanıyor.
Her geçen gün beyin tümörü görülen kişi sayısında artış meydana geliyor. Beyin tümörleri çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Beyin tümörlerinin temel belirtilerini bilerek erken teşhis etmek tedavi sürecinde oldukça etkili sonuçlar alınmasını sağlıyor.
Günümüz insanının en önemli problemlerinden biri, boyun fıtığından kaynaklanan ağrılar. Boyun fıtığının uyku kalitenizi etkileyip yaşam standartlarınızı düşürme yönünde olumsuz bir etkisi bulunur. Eğer bu durumdan muzdaripseniz kendiniz için en uygun boyun fıtığı yastığını bulmanız gerekir. Böylece uyku kaliteniz artar. En iyi boyun fıtığı yastığını bulduğunuzda sizin için geceler rahat, gündüzler enerjik geçer. Peki, en iyi boyun fıtığı yastığı hangisi?
Tansiyon hastalığı toplumda en sık görülen hastalıklardan. Oldukça ciddi sonuçlara yol açabilen tansiyon hastalığına sahip birçok kişi bu hastalığın etkilerinin farkında değil. Tansiyon hastalığının sağlık problemlerine yol açmaması için aşağıda bulunan belirtilere dikkat edebilirsiniz.
Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa: - "Her bir hastalığın, klinik semptomatolojik yönden çok çeşitli özellikleri olabilir. Önemli olan hasta tarafından baş ağrısının ciddiyetinin dikkate alınması ve geçiştirilmemesidir. Özellikle tekrarlayan, artarak süren, hayat konforunu düşüren, başka yakınmaların da eşlik ettiği baş ağrıları kesinlikle geçiştirilmemelidir"
Kanser çağımızda en sık karşılaşılan hastalıklardan. Sağlıksız yaşamın artması kanser vakalarının da artmasına sebep oluyor. Kanserin birçok türü bulunuyor. Bu kanser türleri arasında bulunan beyin kanseri oldukça ciddi sonuçlara yol açıyor. Beyin kanserini erken teşhis etmek diğer tüm kanser türlerinde olduğu gibi hayati önem taşıyor.
Baş ağrısı, günlük yaşamı zorlaştıran, katlanılmaz boyuta ulaştığındaysa dayanılmaz bir hal alan rahatsızlıklar arasındadır. Baş ağrısına iyi gelen yöntemler sıralandığında ilaç ilk akla gelen çözümdür. Ancak baş ağrısını anında yok eden doğal çözümler de vardır. Şiddetli baş ağrısı evde uygulanabilecek yöntemlerle hızlıca ortadan kaldırılabilir. Baş ağrısına evde ne iyi gelir? Baş ağrısını doğal yöntemlerle yok etmek için şifa kaynağı bitkilerden yararlanabilirsiniz.
Tansiyon toplumda en sık görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Tansiyon hastalığının önemsenmemesi ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Tansiyon hastalarının yemek düzenlerine ekstra dikkat etmeleri gerekiyor. Yenilen yanlış yiyecekler tansiyon hastalığının çeşitli durumlara yol açmasına sebep oluyor.
Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan kına aynı zamanda sağlığa olan faydalarıyla da şaşırtıyor. Evlenmek üzere olanlara yakılan kınanın sadece geleneksel özellikleri değil sağlığa olan faydaları da dikkatleri üzerine çekiyor. Doğal ağrı kesici olan kına önemli bir cilt bakımı malzemesidir. Yanıklar yüzünden oluşan yaraları iyileştirmede de etkili olan kınanın faydalarını öğrendikçe çok şaşıracaksınız.
Hipertansiyon, dünyada önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sırasında yer alıyor. Dünyada ve ülkemizde oldukça yaygın olan hipertansiyon hastalığı özellikle son yıllarda giderek artış gösteriyor. Hipertansiyon hastalığının doğru tedavisinin yapılmaması başka hastalıklara yol açıyor. Hipertansiyondan korunmak ve etkilerini azaltmak için doğru beslenmek gerekiyor.
Kış boyunca kapalı ve sıkıcı alanlarda oturmaktan sıkılan insanlar bahar aylarının gelmesiyle birlikte açık alanları tercih etmeye başlıyor. Her sene açık alanlarda kene vakalarında artış görülüyor. Bu artan kene ısırıkları insanları tedirgin ediyor. Kene ısırıklarının erken teşhis edilmemesi çok ciddi sonuçlara neden oluyor. Bu sebeple kene ısırıklarının belirtileri hakkında bilinçli olmak gerekiyor.
Sabah baş ağrısı ile uyananlar nasıl geçer diye araştırırken farklı yöntemlerle karşılaşır. Migren ve sinüzit gibi nedenlerden ortaya çıkan bu baş ağrılar, sıklıkla kullanılan ilaçlarla kontrol altına alınamaz. Bu nedenle evde ilaç kullanmadan baş ağrısını geçirme yöntemi olup olmadığı merak edilir. Sabah baş ağrısına ne iyi gelir?
Baş ağrısı son zamanlarda yaşam kalitemizi düşüren ve ciddi derecede artış gösteren bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Baş ağrısını tetikleyen en önemli sebeplerin başında uyku, beslenme düzensizliği ve yanlış besin seçimi gelmektedir. Beslenme faktörlerinin dışında stres de baş ağrısı oluşumda önemli bir yer kaplamaktadır. Fakat doğru besin tercihleri ile vücutta mutluluk hormonu adı verilen Seratonin seviyesini yükselterek yaşadığınız stresi kontrol altına alabilirsiniz.
Baş ağrısı ve migren atakları binlerce hatta milyonlarca kişinin en çok çektiği ağrıların başında geliyor. Ağrı kesici içmeden önce doğal bir ağrı kesici denemek ister misiniz? Kesin bir tedavisi olmayan migren ataklarını ve geçmek bilmeyen baş ağrısına karşı, doğal bir tedavi yöntemi olan nane yağı ile müdahale edebilirsiniz. Nane yağı, kas gevşetici ve kan dolaşımını hızlandırıcı özelliğiyle öne çıkıyor. İşte şakaklara nane yağı sürmenin faydası.
Baş ağrılarının yüzde 90'ı birincildir ve nörolojik muayene normaldir (migren, gerilim tipi baş ağrısı ve küme baş ağrısı). Geri kalan yüzde 10 baş ağrısı ikincildir ve altta pek çok neden bulunabilir. Tanıyı koymak için ayrıntılı baş ağrısı öyküsü en önemli unsurdur.
Uzmanlar, baş ağrısı nedeniyle aşırı ve bilinçsiz ilaç kullanımına dikkat çekerek; aşırı ilaç kullanımına bağlı bağlı baş ağrısının, günümüzde en sık karşılaşılan klinik tablolardan biri olduğunu belirtiliyor. Toplumda baş ağrısı yakınması olmayan kişi sayısı oldukça azdır. Nüfusun yüzde 90’ında yaşamının bir döneminde baş ağrısı yakınması görülüyor.
Baş ağrısı, geldiği zaman gitmek bilmeyen bazen ilaç üzerine ilaç içilse bile geçmeyen bir rahatsızlıktır. Baş ağrısı şiddetine göre insanın yaşam kalitesini etkileyebilir. Şiddetli baş ağrısı çeken çoğu insanın günlük işlerini yaparken zorluk çektiği görülebilir. Yüzyılın alimlerinden olan İbn-i Sina’nın baş ağrısına inanılmaz çözümü.
Baş ağrısı; zaman zaman yaşansa bile hayat kalitesini etkileyen bir sağlık sorunu. Genelde bir ağrı kesici alarak ya da dinlenerek önlenmeye çalışılıyor. Sinüzit kaynaklı kronikleşen ağrı durumunda ise doktora danışarak çözüm yolları aranıyor. Peki, ilaca veya doktora gerek duymadan baş ve sinüzit ağrısında kullanabileceğiniz doğal taşların varlığından haberdar mısınız?
Diş sıkma ve gıcırdatma uykuları istemsiz bir şekilde yapılabiliyor. Diş sıkmak sabah uyanınca huzursuzluğa, rahatsızlığa, baş ağrısına ve daha birçok hastalığa neden oluyor. Uykuda fark etmeden diş gıcırdatmanın stres gibi sebepleri bulunuyor. Diş sıkmak veya gıcırdatmak bruksizme neden oluyor. Hastaların rahatsızlıklarının daha fazla artmaması için bruksizm olup olmadığını öğrenip tedavi olmaları gerekiyor. Bruksizm belirtilerini öğrenmek için bu haberi okuyabilirsiniz…
Migren ağrıları yaşantınızı fazlasıyla olumsuz yönde etkiliyor olabilir. Migren ağrıları yaşayanlar gündelik işleri bile yapamayacak duruma gelebiliyor. Migrene neden olan bir birçok etken bulunuyor. Migren ağrılarını çözmek için stresten, yanlış beslenmeden kaçınmak gerekiyor. Nöralterapi tedavisi sayesinde migren ağrılarını çözmek için ilk olarak ağrı değil ağrıya neden olan bu etkenler bulunuyor ve çözülüyor.
Ülkemizde yaygın bir şekilde çoğu kişi rahatsızlığı çekilmez hale gelene kadar doktora gitmemeyi tercih eder. Bu davranış o kadar yanlış bir tercih ki, birçok hastalık en başta önlenebilirken son dakikaya bekleterek hastalığın vücutta daha çok yayılmasına hatta daha kötü durumlarda geri dönüşü olmayan yollara girilmesine neden oluyor. Özellikle baş ağrıları pek çok hastalığın habercisi olabilir.
Baş ağrısı hayat kalitesini düşüren ve o günü zehir eden ağrıların başında geliyor. Birden biri gelen, bazen saatlerce bazen günlerce gitmek bilmeyen baş ağrıları yüzünden günlük hayatta yapılması gereken rutin işleri bile yapamayacak hale geliriz. Kimi zaman ilaçların bile yetersiz kaldığı baş ağrısı için doğal çareler devreye girer. İşte baş ağrısına iyi gelen sağlıklı besinler...
Baş ağrısı; yoğun stres, migren, uyku bozukluğu, grip gibi nedenlerle ortaya çıkabiliyor. Geçmeyen bir baş ağrınız varsa direkt ilaç almak yerine ev ortamında yapabileceğiniz basit uygulamalarla baş ağrınızı azaltabilirsiniz. Gelin, baş ağrısını azaltmak için yapılabileceklere birlikte bakalım.
Sinüzit baş ağrısı nedenleri denilince ilk akla gelen rahatsızlık oluyor. Ancak yapılan araştırmalar bunun aksini ortaya koyuyor. Elde edilen verilere göre baş ağrılarının yüzde 5 ile 10’unu sinüzit oluşturuyor. Bu durumda sinüzit belirtileri hakkında bilgi sahibi olmak baş ağrısı tedavisinde, sinüzit tedavisinin etkili olup olmayacağı ile ilgili de ipucu görevi görecektir.
Mevsimine göre yeterince uygun gıda almayanların günlük hayatta kas ağrısı yaşayabileceğini belirten Diyetisyen Tuğba Küçük, bu konuda bazı ipuçları verdi. Küçük, ''Zencefil, geleneksel tıbbın vazgeçilmezidir. Kök bitkisinin en iyi bilinen etkisinden biri bulantıyı önlemesi ve mide yatıştırıcı özelliğidir. Bu bitki aynı zamanda menstürel kramplar ve egzersiz sonrası oluşan kas ağrılarıyla da savaşır. Baş ağrısı savaşçılarının en güçlülerindendir. Çünkü anti enflamatuar özelliğe sahiptir'' dedi.
Toplumda baş ağrısı deyince akla ilk gelen sinüzit oluyor. Fakat yapılan çalışmalar bunun aksine baş ağrılarının yüzde 5 ile 10’unu sinüzitin oluşturduğunu gösteriyor. Doç. Dr. Ethem Şahin, sinüzit belirti ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.
Baş ağrısına ne iyi gelir denildiğinde ilk başvurulan besinlerdir. Baş ağrısı tedavisinde ilaç almadan bitki çayları, su tüketimi ve temiz havaya başvurmak yeterli olabilir. Peki bitki çaylarından hangilerini tüketmek gerekir? Magnezyum yetersizliği baş ağrısını tetikler mi? "İçeceğiniz suya ekleyeceğiniz zencefil baş ağrısına iyi gelir " diyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın konu hakkında merak edilenleri anlattı.
Dünyanın her noktasında değişik bağımlılıkları bulunan insanlar dikkatleri çekiyor. Öyle ki bu bağımlılıkların bazıları mantık sınırlarını zorluyor. Sizlere Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado eyaletinde yaşayan Carrie Steele’in hikayesini anlatacağız. Steele, kendi idrarını içerek baş ağrısını yendiğini iddia ediyor.
Kronik burun tıkanıklığı ciddi sağlık sorunlarına yol açarak yaşam kalitesini düşürüyor. Baş ağrımızın ya da sabahları yorgun uyanmamızın nedeni de burun tıkanıklığı olabilir. Bu durumun ne kadar farkındayız? Burun tıkanıklığını ne derece önemsemeliyiz? Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Bahadır Baykal konu ile ilgili bilgiler verdi.
Şiddetli baş ağrısı yaşanmasına neden olan migren tedavisinde ilaç kullanımı dışında meyve tariflerinin de kullanılabileceğini söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, vücutta ödem oluşmasını engelleyen, içinde koruyucu madde bulunmayan, magnezyum zengini sebze ve meyvelerden yararlanılabileceğini söyledi.
Yüksek tansiyon ülkemizde her 3 kişiden 1'inde görülen ciddi sağlık problemlerine yol açan bir hastalık. Yüksek tansiyon belirtileri arasında baş ağrısı ve ense ağrısı ilk sırada geliyor. Yüksek tansiyon belirtileri ile ilgili uyarılarda bulunan Dr. Ergöknil, yüksek tansiyonun vücutta yarattığı hasarlara dikkat çekerek nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. İşte yüksek tansiyonla ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar...
Koronavirüs enfeksiyonu belirtileri iyileştikten sonra da devam ettiği için hastalar negatif çıktıktan sonra rahat bir nefes alma şansına sahip olamıyor. Nefes alamama, öksürük krizleri, şiddetli ağrı, koku ve tat kaybı ve yüksek ateş başta olmak üzere birçok belirtiyle kendini gösteren koronavirüs belirtileri, kişiden kişiye değişiklik gösterirken haftalarca hatta aylarca devam edebiliyor. Peki bu süreçte nelere dikkat etmek gerekiyor?
Migren; baş ağrısının ataklar halinde şiddetli, uzun süreli ve sabit bölgelerde yaşanması durumudur. Günümüzde nöroloji bölümüne en çok migren ağrısı şikayetiyle gidilmektedir. Baş ağrısı ile birlikte yaşanan bulantı, ses ve ışığa duyarlılık kişinin günlük faaliyetlerini olumsuz etkilemektedir.
Halk arasında delirten ağrı olarak isimlendirilen trigeminal nevralji hastalığı nedeniyle hayatı kabusa dönen 63 yaşındaki Huriye Abay, başarılı ameliyat sonrası ağrılarından kurtuldu. 3 yıl sonra sağlığına kavuşan Albay, ilaç kullanmak zorunda kalmayacağı için de mutlu olduğunu söyledi.
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Köse Özlece, "Beyin hastalıkları ile ilgili en uyarıcı semptom, baş ağrısıdır. Ağrı kesicilere yanıt vermeyen, geceleri uykudan uyandıran şiddetli bir baş ağrısı görmezden gelinmemeli ve nöroloji hekimine başvurulmalı" dedi.
Uçucu yağlar, bir bitkinin yapraklarından, gövdelerinden, çiçeklerinden, kabuğundan, köklerinden yapılan yüksek konsantre sıvılardır. Aromaterapi genellikle stresi azaltmak ve duyusal uyaranlar (koku) yoluyla dolaşımı iyileştirmek gibi sağlık yararları sağlayabilen esansiyel yağlar içerirler. Bununla birlikte bu yağlar baş ağrısı veya migren gibi belirli durumların tedavisine bile yardımcı olabilir.
Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Zülfikar Arlıer, tansiyon, beyin tümörü, beyin kanaması ve son dönemde koronavirüs gibi belirli bir hastalığa bağlı olarak gelişen ikincil baş ağrılarında pandemi dönemiyle birlikte artış yaşandığını belirterek, günlük poliklinik başvurularının 2 kat artıp, yüzde 30'lara ulaştığını bildirdi.
Vertigo belirtileri ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatan K.B.B Uzmanı Dr. Zafer Gezginadam, vertigoyu önlemek mümkün mü sorusunu da cevapladı. Baş dönmesi ve denge sağlayamama gibi belirtilerle ortaya çıkan vertigo tanısı nasıl konulur? İşte vertigo ile ilgili bilinmesi gerekenler...
Her baş ağrısının beyin kanaması belirtisi olmadığını hatırlatan Prof. Dr. Zeki Şekerci, "Ancak AVM veya anevrizmaya bağlı beyin kanamaları ani şiddetli ve dayanılmaz baş ağrısına neden olabilir ve buna bulantı, kusma, ense sertliği eşlik edebilir" dedi. Prof. Dr. Şekerci, böyle bir durumda vakit kaybetmeden bir sağlık kurumuna başvurulması uyarısında bulundu.
Koronavirüs pandemisi devam ederken süreçte en çok yakınılan konulardan biri de baş ağrısı oldu. Hareketsiz yaşam tarzı ve stres gibi nedenlerin ortaya çıkmasıyla kaçınılmaz olan baş ağrılarının boyundan da kaynaklanabildiği ortaya çıktı. Yapılan araştırmalara göre baş ağrılarının yüzde 4 ile 22'sinin nedeni boyundan kaynaklanıyor.
Gün içinde yaşanan ağrılardan basit masaj hareketleriyle kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen spor eğitmeni Hakan Nergis, ağrılardan kurtulmak için yapılması gerekenleri anlattı. İşte gerek ofiste, gerek toplu taşımada rahatlıkla uygulayabileceğiniz o masaj hareketleri...
Susuzluk ya da açlık gibi basit nedenlere bağlı olarak gelişen baş ağrısı ile mücadele için her zaman ilaç kullanmak zorunda değilsiniz. Çeşitli doğal yöntemler ve evde tedavi çözümleriyle de ağrıyı gidermek mümkün. Ağrıya farklı belirtiler eşlik ettiğinde ya da ağrı sürekli hale geldiğinde ise mutlaka bir hekime başvurulmalıdır. Başladığı anda, adeta hayattan soğumaya neden olan baş ağrısı sırasında ilk akla gelen sorulardan bir tanesi baş ağrısına ne iyi gelir sorusu olur. İşte çözümü…
Çocuk ve gençlerde ani gelişen ve ağrı kesicilere rağmen geçmeyen baş ağrısının Kovid-19 belirtisi olabileceğine işaret eden Nöroloji Algoloji ve Vasküler Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, 72 saatten uzun süren şiddetli baş ağrılarında mutlaka bir hekime başvurulması gerektiğini söyledi.
Baş ağrısı, hafif de olsa şiddetli de olsa tüm bünyenizi altüst etmeye tek başına yeter. Baş ağrısının en büyük nedeni stres ve gerginlikten kaynaklanıyor. Baş ağrısını gidermek için en etkili yöntemler sayesinde dayanılmaz ağrılara savaş açabilirsiniz.
Beyin tümörü belirtileri ile ilgili bilgi veren uzmanlar, iyi huylu beyin tümörleri ve tedavi şekilleri ile ilgili bilgi verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Op. Dr. Eyüp Baykara, “Yavaş büyüyen bazı tümörler ilk başta herhangi bir belirtiye neden olmayabilir. Sonunda, tümör beyne baskı uygulayabilir. İlk belirtiler baş ağrısı veya nöbet olabilir.” dedi.
7 yıldır migrenden mustarip kadının beyninde tenya larvaları olduğu anlaşıldı.