Bel fıtığı, omurganın bel bölgesindeki omurlar arasında yer alan disklerin dağılımı sonucu oluşur. Bu diskler, omurganın hem esnekliğini hem de hareket kabiliyetini sağlayan jelimsi bir maddeden oluşur. Diskin dış kısmında bulunan sert lifli yapı yırtıldığı zaman, içinde olan jelimsi yapı dışarı çıkar ve sinir alanlarına baskı yapar. Bu da bel ağrısı, kas ağrısı, bacaklarda ağrı ve ayaklarda uyuşma gibi belirtiler gösterir.
Günümüzde birçok kişi boyun ağrısından muzdarip. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Canan Yıldırım, "Uzun süre geçmeyen hatta artış gösteren boyun ağrısının sebebini bulmanın tek yolu fizik tedavi hekiminizin sizi muayene etmesidir" dedi. İnsanların %70'inin hayatları boyunca en az bir kez bu durumu yaşadığını belirten uzman isim şikayetlerin son görülme sıklığının da arttığını dile getirdi. İşte detaylar...
Beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Op. Dr. Emre Ünal, bel fıtığı veya ağrısı olanlara soğuk havalarda bel bölgesini sıcak tutması tavsiyesinde bulundu.
Bel fıtığı omurganın bel bölgesinde bulunan disklerde meydana gelen bir sorun sonucunda ortaya çıkan yaygın bir rahatsızlıktır. Bel fıtığı genellikle yaşlılık, ağır kaldırma, obezite, genetik yatkınlık, düzensiz omurga duruşu ve uzun süreli oturma gibi faktörlerle ilişkilendirilir. Bel fıtığı ağrısı hastaların günlük yaşantısını olumsuz etkileyebilir. Ancak doğru tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile bu ağrıların hafifletilmesi mümkündür.
Ozon tedavisi ya da ozon terapisi, günümüzde en sık tercih edilen tedavi yöntemlerinden biridir. Bu tedavi metodunda ozon gazından faydalanılır. Ozon gazı, atmosferin en üst tabakasında yer alan bir gaz çeşidi olarak bilinir. Üç oksijen molekülünden oluşan ozon gazı renksiz olmakla birlikte keskin bir kokuya sahiptir. Ozon gazı kullanılarak yapılan ozon tedavisi, bel fıtığı gibi hastalıklarda da çok sık uygulanır. Peki, fıtık ozon tedavisi nedir?
Nöral terapi kullanım amacı oldukça fazla olan bir tedavi yöntemidir. Yan etkisi yok denecek kadar az olan nöral terapiye olan talep ülkemizde de gün geçtikçe artmaktadır. Pek çok kronik şikayete çözüm getirebilen nöral terapi neredeyse herkes tarafından tercih edilebilecek tedavi şekillerinden birisidir. Peki, nöral terapi ile bel fıtığı tedavisinde kullanılır mı?
Omurga, kişilerin dik durmasını ve hareket etmesini sağlar. Omur adı verilen kemiklerden oluşan omurganın disk adı verilen destek dokuları da bulunur. Omurların arasında yer alan disklerin içerisindeki sıvılar omurganın kötü kullanımına bağlı olarak zamanla azalır. Bu durum da boyun fıtığı ve bel fıtığı gibi rahatsızlıklara sebep olabilir. Peki, bel ve boyun tedavisinde kineziterapi uygulamaları nasıl yapılır?
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Özdemir: - "Sadece bölgesel bir uyuşturma yapıyor ve işlemimizi gerçekleştiriyoruz. Uygun hastaları seçtiğimiz takdirde yüzde 90'a kadar başarı sağlanıyor"
Evde, işte, okulda ve gündelik hayatta ekran başında geçirilen sürenin artması ile duruş bozuklukları da artış göstermeye başladı. Gerek ders çalışırken çalışma masasının başında gerekse ofisteki işleri yaparken bilgisayar başında durulan sürelerde kambur durulabiliyor. Bu gibi durumlarda dik duruş pozisyonunun geri kazanılmasına yardımcı olan dik duruş korselerini sizler için araştırdık. İşte detaylar!
Bel fıtığı, ülkemizde çok sık görülen önemli bir sakatlık veya felçlik sebebidir, bel bölgesinde bulunan omurların arasındaki diskin yırtılarak, sinirleri sıkıştırması olarak ifade edilebilir. Bu durum genellikle şiddetli bel ağrısı ve bacağa yayılan ağrının ortaya çıkmasına neden olur. Fıtıklaşma omurganın herhangi bir düzeyinde meydana gelebilir.
Bel ve boyun fıtıkları sıklıkla rastlanan rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Kişinin gündelik yaşamda hareketlerini oldukça kısıtlayan bel ve boyun fıtıkları oldukça olumsuz durumlar yaratıyor. Farkında olmadan yapılan duruş bozuklukları ve alışkanlıklar bel ve boyun fıtıklarının oluşmasına zemin oluşturuyor.
Bel fıtığı kişinin gündelik yaşam aktivitelerini etkileyen sorunlar arasında yer alıyor. Aşırı kilo, yaşlanma ve ağır yük kaldırmak bel fıtığına neden olabiliyor. Bel fıtığı tedavisinde ilk akla gelen yöntem ameliyat oluyor. Fakat nokta atış tedavisi bel fıtığının ameliyatsız çözümü olabiliyor.
Bel fıtığı ve boyun fıtığı hareketsiz yaşam nedeniyle ortaya çıkabilir. Konu hakkında bilgi veren Fizyoterapist Vedat Ülker, günümüzde 15 yaşındaki çocuklarda bile fıtık görülebildiğini söyledi. Kol ve ellerde yaşanan güç kaybının önemsenmesi gerektiğini söyleyen Ülker, bel ve boyun fıtığı belirtileri hakkında bilgi verdi.
Toplumda sıklıkla karşılaşılan sağlık sorunlarından biri de bel ve boyun fıtığıdır. Birçok nedene bağlı olarak gelişen bu hastalığı, bel ve boyun fıtığı uzman hekimlerinin kontrol etmesi gerektiğini söyleyen Fizyoterapist Necdet Döner bel ve boyun fıtığı tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.
Yaşam süresince dikkat edilmesi gereken davranışları beraberinde getiren bel fıtığı hamileleri de daha dikkatli geçirilmesi gereken bir sürece itiyor. Bel fıtığı bulunan hamilelerin gebelik sürecinde dikkat etmesi gereken bir takım davranışlar vardır. Hamilelikte yaşanılacak zorluklar düşünülerek bel fıtığı hastaları hamilelik öncesinde de sürece hazırlanmalıdır. Bel fıtığı hastaları için hamilelik öncesi dikkat etmesi gerekenleri Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Nihat Egemen anlattı.
Full endoskopik bel fıtığı ameliyatı, teknolojinin yardımıyla uygulanabilen modern bir yöntemdir. Fıtık olan bölgeye ufak bir delikten ulaşılarak lokal anestezi ile gerçekleştirilen full endoskopik bel fıtığı ameliyatıyla ilgili merak edilenleri anlatan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tunç Koç, bu yöntemle hastanın normal hayatına da hızlı şekilde dönebildiğini söyledi. İşte detaylar...
Bilimdeki gelişmelerle her geçen gün yeni tedavi yöntemleri hayatımıza girmeye devam ediyor. Bel fıtığı tedavisindeki gelişmeler de hastalara farklı yöntemler sunuyor. Özellikle bel fıtığı tedavisinde ameliyatsız yöntem arayışına girenler için farklı seçenekler kişilerin imdadına yetişiyor. Bel fıtığı tedavisinde ameliyatsız birçok yöntem bulunuyor. Peki hangisi nasıl bir etki yaratıyor? Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tunç Koç'un anlatımıyla ameliyatsız bel fıtığı tedavisi yöntemleri...
Bel problemleri birçok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabileceğini söyleyen Ağrı, Beyin, Sinir Hastalıkları ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, bel fıtığı ve tedavisi hakkında çok önemli bilgiler verdi. İnsanlar genellikle bel ağrısı çeken herkesin fıtık olduğunu söyleyen Erdemoğlu, gerçekte belde ağrıya neden olan çoğu sorunun bel fıtığından kaynaklanmadığına dikkat çekti.
Bel ağrısı neden olur sorusunda en yaygın cevap bel fıtığı oluyor. Nezle ve gripten sonra en sık rastlanan rahatsızlık olarak belirlenen bel ağrıları, bel fıtığı belirtileri arasında yer aldığından pek çok kişi bel fıtığı ameliyatları ve tedavileri ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyor. Bel fıtığı ameliyatında mikrodiskektomi ve endoskopik diskektomi yöntemleri kullanıldığında hastalar operasyonun ardından aynı gün ayağa kalkabiliyor,1 gün sonra ise taburcu ediliyor.
Fıtık parçasının sinire vurması durumunda felç meydana gelebileceğini söyleyen Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Ateş, bel fıtığı ile ilgili uyarılarda bulundu. Ateş, 'Felç olduktan sonra ilk 24 saat içerisinde müdahale etmezsek tekrar geri dönüşü yok' dedi.
Bel fıtığı ameliyatı, boyun fıtığı ameliyatı, ameliyatsız bel fıtığı tedavisi ve ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi konularında internet ortamında bir araştırma yaparsak, kendimizi uçsuz bucaksız bir bilgi kirliliğinin içinde buluruz. Bel fıtığına ne iyi gelir diye araştırıldığında bitkisel ürünler, kremler, korseler gibi birçok farklı yöntem karşımıza çıkar. Ancak bunlar gerçekten etkili midir? Bel fıtığı ve boyun fıtığı ameliyatsız tedavisinde hangi yöntemlere başvurulmalıdır?
Bel fıtığı ameliyatı, boyun fıtığı ameliyatı, ameliyatsız bel fıtığı tedavisi ve ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi konularında internet ortamında bir araştırma yaparsak, kendimizi uçsuz bucaksız bir bilgi kirliliğinin içinde buluruz.
Belimizde 5 tane omur vardır. Bu beş omurun arasında da 5 tane kıkırdak doku vardır. Kıkırdak dokular, etraflarındaki zar tarafından kemikler arasında sıkı bir şekilde bağlı tutulmaktadır. Belin biçimsiz hareketlerle zorlanması sonucu bu zar yırtılır, kıkırdak dokuların içerisinden çıkar veya zarı şişirerek arkadan geçen sinirlere baskı yaparlar. Belde yaşanan baskı sonucu çok şiddetli, bazen de güçsüzlüğe ve refleks kayıplarına neden olan klinik bir tablo ortaya çıkar. Buna bel fıtığı denir.
Bel fıtığı ile ilgili uyarıda bulunan Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Eyüp Genç, hastalığın kişinin günlük hayatını fazlaca etkileyebileceğini söyledi. Opr. Dr. Genç, bacağa yayılan ağrı, kuvvet kaybı, uyuşma gibi belirtilerle kendini gösteren bel fıtığının tedavisi için geç kalınmadan doktora başvurulması gerektiğinin altını çizdi.
Bel fıtığı nedenleri arasında hareketsizlik, obezite ve sigara kullanımı bulunduğunu söyleyen uzmanlar, bel fıtığı tedavisi ile ilgili ameliyat gerektiren durumları anlattı. Bel fıtığı ameliyatının hastalardan yalnızca yüzde 2,5'uğuna yapıldığını söyleyen uzmanlar, bel fıtığı tedavisinde sonuç almak için fizik tedaviye başvurulduğunu söyledi.
Kredi kartları, ehliyet, kimlik, para ve gereksiz kartlarla doldurulan cüzdanlar özellikle erkekler tarafından pantolonlarının arka cebinde taşınıyor. Cüzdanın üzerine oturulduğunda leğen kemiğinde bir dengesizlik olacağını ifade eden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Baykara, “Bu ağrı bel fıtığıyla karışabilir. Sorun omurga eğriliğine kadar gidebilir” uyarısında bulundu.
Fazla kilolu olmak, ağır yük kaldırmak veya ters hareket yapmak… Bu tür etkenlerle diskleri bir arada tutan bağ dokusunda oluşan gevşeme ve yırtılmalar nedeniyle disk omurilik kanalına doğru yer değiştiriyor. Bu diskin sinire bası yapması sonucunda bel bölgesi başta olmak üzere bacak ve kalçalarda şiddetli ağrıya neden olabilen tabloya da ‘bel fıtığı’ adı veriliyor.
Farklı nedenlerden dolayı yaşanan bel fıtığı ciddi bel ağrılarına neden oluyor. Bu da her bel ağrısının fıtık belirtileri olarak kabul edilmesine neden oluyor. Oysa ki durum düşünülenden çok farklı. Konuyla ilgili bilgi veren Dr. Ögretim Üyesi Murat Hamit Aytar, bel fıtığı ile ilgili doğru sanılan yanlışları anlattı.
Dayanılmaz ağrılara yol açan bel fıtığına ameliyatsız tedavi yöntemi uyguladıklarını anlatan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Taylan Temel tedavi hakkında bilgiler verdi.
İlerleyen teknolojiyle birlikte bel fıtığı tedavileri de kolaylaştığını söyleyen Dr. Taylan Temel, ameliyatsız bel fıtığı tedavisi hakkında konuştu.
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr.İbrahim Rızvanoğlu, en yaygın sağlık sorunlarından biri olan bel fıtığından kulaktan dolma bilgilerle kurtulmaya çalışmanın, vücutta kalıcı hasarlara yol açabildiğini belirtti.
Tam kapalı (full endoskopik) bel fıtığı ameliyatı ile vücutta kesik açılmadan, yumuşak dokulara ve kas dokularına zarar verilmeden bel fıtığı hastaları daha konforlu bir şekilde sağlığına kavuşuyor.
Hepimiz hayatımızın bir döneminde bel ağrılarından şikayet ederiz. Bu ağrılar bazen birkaç gün içerisinde tamamen ortadan kalkarken bazen de dayanılmaz derecede şiddetli olur ve sadece belde değil bacaklarda da ağrı ve uyuşmalara yol açar. Peki hangi ağrının basit bir bel ağrısı hangisinin bel fıtığı olduğunu nasıl anlarız? İşte bel ağrıları ve tedavi yöntemleri, bel fıtığı ile basit bel ağrısını ayırt etmeyi sağlayacak detaylar...
Hepimiz hayatımızın bir döneminde bel ağrılarından şikayet ederiz. Bu ağrılar bazen birkaç gün içerisinde tamamen ortadan kalkarken bazen de dayanılmaz derecede şiddetli olur ve sadece belde değil bacaklarda da ağrı ve uyuşmalara yol açar. Peki hangi ağrının basit bir bel ağrısı hangisinin bel fıtığı olduğunu nasıl anlarız?
Bel fıtığı uygun bir şekilde tedavi edildiğinde yüz güldürücü sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, bel fıtığı operasyonlarında felç kalma riskine ve ameliyatın detaylarına değindi.
Bel fıtığı aslında nadiren ameliyat ile tedavi edilen sorunlardan birisidir. Tüm vakaların az bir kısmında ameliyat ile tedavi gereksinimi olduğu göz önünde bulundurulduğu zaman bu rahatsızlıktan korkmamak gerektiği daha net bir şekilde anlaşılabilir.
Hamilelik döneminde bel fıtığının ortaya çıkma ihtimali normal dönemlere göre daha fazladır. Risk artışının temel nedeni ise kadın vücudunda meydana gelen değişimlerdir.
Bel fıtığı sorunu her yaşta ortaya çıkabilen bir rahatsızlıktır. Ancak genel olarak incelendiğinde bu sorunun 30 ila 60 yaş aralığında çok daha sık bir şekilde ortaya çıktığı görülmektedir.
Bel fıtığı operasyonundan sonra bu sorunun yeniden ortaya çıkmaması için oldukça dikkatli olunması gerektiğini belirten Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, bu durumdan korunmak için yapılması gerekenleri sizler için anlattı.
Denizli'de oturan 34 yaşındaki kadın, 6 yıl önce bel fıtığı ameliyatı sırasında vücudunda metal parça unutulduğu iddiasıyla ilgili özel hastane ve doktor hakkında şikayette bulundu - Sevgi Süllerli: - "Evde bel fıtığı ameliyatı olduğum bölgeyi mıknatısla kontrol ettim. Mıknatıs vücuduma yapışınca şaşkına döndüm. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaptırdığımız test sonucunda ise belimde 1 santimetre boyunda metal parçası olduğu raporlandı"
Denizli'de oturan 34 yaşındaki kadın, 6 yıl önce bel fıtığı ameliyatı sırasında vücudunda metal parça unutulduğu iddiasıyla ilgili özel hastane ve doktor hakkında şikayette bulundu - Sevgi Süllerli: - "Evde bel fıtığı ameliyatı olduğum bölgeyi mıknatısla kontrol ettim. Mıknatıs vücuduma yapışınca şaşkına döndüm. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaptırdığımız test sonucunda ise belimde 1 santimetre boyunda metal parçası olduğu raporlandı"
Bel fıtığı ameliyatı söz konusu olduğunda herkesin aklına hemen kötü sonuçlar gelmekte. Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, bel fıtığı ameliyatlarında kullanılan yeni tekniklerin ameliyat sürecinde hem kişi hem de cerrah için sağladığı konforları sizler için anlattı.
Bel fıtığı günümüzde oldukça yaygın bir görülme oranına sahip olan bir sorundur. Bel fıtığının ortaya çıkmasını tetikleyecek pek çok faktör vardır. Sigara içmek, uzun süre hareketsiz kalmak, obezite, masa başı çalışmak, yanlış postürde durmak bel fıtığını tetikler. Bunların yanı sıra, halter, futbol, güreş gibi bel bölgesini zorlayacak sporlarla uğraşmak da bel fıtığı ortaya çıkma ihtimalini artırır.
Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, yeni teknikler sayesinde bel fıtığı operasyonlarının son derece kolay bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirtti.
Bel fıtığı mutlaka ameliyat ile düzeltilmesi gereken bir sorun değildir diyen Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan; bel fıtığı operasyonu olmayı gerektiren durumları anlattı.
Bel ve bacak ağrılarının en sık rastlanan nedenlerinden bir tanesinin de bel fıtığı olduğunu açıklayan Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan Omurgalar arasında yastık görevi gören diskin zaman içerisinde normal yapısını kaybederek fıtıklaşmaya başladığını belirterek, bel fıtığı konusunda ayrıntılı açıklamalarda bulundu.
Bel ve bacak ağrısı yaşayan milyonlarca insana çekilen MR’lar ile fıtık teşhisi konulmaktadır. Nedir Bu Bel Fıtığı? Her Fıtık Aynı mıdır? Tedavisi Mutlaka Ameliyat Gerektirir mi? Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Doç. Dr. Eren Erdem, bel fıtığı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
Denizli’de bir kadın, bel fıtığı ameliyatı için yürüyerek gittiği hastaneden bastonla çıktığını ve omuriliğine monte edilen platine 2 vidanın takılmasının unutulduğunu iddia ederek doktordan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Aziz Denli, Sakroiliak Eklem Disfonksiyonu (Bukalemun Hastalığı-SİE-D) hastalığı için dikkat çeken uyarılarda bulundu.
Günümüzde yorucu, yoğun ve hareketsiz yaşam koşullarından dolayı bel fıtığı vakalarında artış görülmeye başlandı. Ancak bel fıtığını günlük hayatınızdaki basit değişikliklerle önlemek mümkün. İşte bel fıtığına yakalanmamak için dikkat etmeniz gereken en önemli 4 neden...
Hayatın genel akışının önündeki en büyük engellerden biri de bel fıtığı rahatsızlığı. Mikrocerrahi operasyonlarla tedavi edilen bel fıtığı, şimdilerde gelişen teknikler sayesinde riski neredeyse sıfır hale geldi. Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Çağatay Kemerli, mikrocerrahi ile bel fıtığı ameliyatının avantajları hakkında son derece yararlı bilgiler sundu.
Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Melek Baykal'ın, birkaç gün önce bel fıtığı patlaması sonucu ameliyata alınmasının ardından, gündeme taşınan bel fıtığı cerrahisinde açık ameliyat ve mikroskopik cerrahiye alternatif olarak "Tam kapalı" cerrahi ile sorun ortadan kaldırılırken, komplikasyon riski en aza indirilebiliyor - Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Okan Karaeminoğulları: - "Klasik cerrahide ve mikroskopik cerrahide fıtığa ulaşmak için kas, kemik ve bağ dokularına bir miktar hasar verilir. Mikroskopik cerrahi ile oldukça iyi sonuçlar alınsa da ameliyat sonrası dönemde uzun iyileşme dönemi, omurilikte yapışıklıklar, fıtığın tekrarlaması, ileride gelişebilecek bel kayması ve enfeksiyon gibi problemler, bu zarar verilen dokulardan kaynaklanır. Bu sorunların en aza indirildiği yöntem ise 'Tam Kapalı' bel fıtığı ameliyatıdır" - "Bu cerrahi işlem endoskopta bulunan kanalın içinden kamera kontrolü ile yapılır. Kamera ile omurgamızda bulunan doğal boşluklar kullanılarak işlem yapıldığından klasik cerrahiden farklı olarak kas, kemik ve bağ dokularına zarar verilmez ve kanama olmaz. Bu nedenle bel fıtığı cerrahisi sonrası gelişen problemler büyük oranda azalmış olur"
Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, HaberTürk yazarı Nagehan Alçı’nın ambulansla hastaneye kaldırıldığını duyurdu
İstanbul'da bel fıtığı şikayeti olan Temel Aykut, ağrılarının artması sonrasında 'Kara Hekim derdine derman olur' sözüne inandı ve şifacıya gitti. 'Kara Hekim' lakaplı kişi tarafından çekiç ve kazıkla uygulanan sözde tedavi yöntemi Aykut'un felç geçirmesine sebep oldu.
Bel fıtığı, sosyal yaşantıyı olumsuz etkiler, iş performansını da önemli ölçüde düşürürken konforsuz yaşam yüzünden ruh sağlığını da bozuyor. Hastalığın birçok tedavi seçeneği bulunsa da gereğinden fazla cerrahi müdahale bel fıtığı hastalarını hem sağlığından hem işinden ediyor.
Hindistan'daki geleneksel şifacı adamın bel ağrısı tedavisinde kullandığı yöntem akıl alır gibi değil!
Bel fıtığı tedavisinde egzersiz yapmanın istirahata tercih edilmesi gerektiği bildirildi - Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Erdoğan: - "Bel ağrısı olan hastalar için aktivite ile istirahati karşılaştıran 10 çalışmanın dahil edildiği bir araştırmada, aktif kalanlarda küçük ağrı azalmalarının orta düzeyde etkili olduğu ortaya kondu" - "Akut bel ağrısı olan Japon işçileri içeren bir başka araştırmada da istirahat grubu ile aktif grup karşılaştırıldı. Araştırmada, istirahat grubunda yer alan işçilerde tekrarlayan veya kronik bel ağrısının daha yüksek olduğu tespit edildi"
Hayat kaynağı su, bel fıtığına da çözüm oluyor. 'Perkütan Hidrodiskektomi (Su ile Bel Fıtığı Ameliyatı)' yöntemi ile 30 dakikada bel fıtığı tedavi edilebiliyor
Bel ağrısı kişinin sosyal yaşamını önemli ölçüde etkileyen ve hayat kalitesini düşüren en önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor. Bel fıtığı erken teşhis edilir ve uygun tedavi uygulanırsa, geri dönüşü olmayan hasarlara yol açmadan tam iyileşme sağlanabiliyor. Hastalarda epiduroskopi adı verilen girişimsel yöntemle, başarılı sonuçlar elde ediliyor.
Antalya’da rot balans ustası fıtık başlangıcı olan, bel ve sırt ağrısı çeken vatandaşlara kendi yaptığı inversiyon aletiyle şifa olmaya çalışıyor. Dükkanında önce arabaların rot ayarlarını yapan usta, gelen hastaları ise kendi yaptığı inversiyon aletine yatırıp baş aşağı sallandırıyor, bellerini de asılıyor. 15 dakikalık bir işlemin ardından ise iddiaya göre dükkanına yürüyerek zor giren vatandaşların çıkışta yürümesi düzeliyor, hatta hastalar koşuyor ve zıplayabiliyor.
Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Suat Canbay, bel ağrılarının ve yürüme bozukluklarının en büyük sebeplerinden birisi olan bel fıtığı için, ilk anda yapılacak müdahalenin çok önemli olduğunu belirtti.
Yatağa hızlıca uzanıyoruz, ayakkabımızı aniden eğilerek bağlıyoruz, televizyonu koltukta yan yatarak izliyoruz… Kimi zaman yorgunluktan, kimi zamansa acelemiz olduğundan hemen her gün hatalı alışkanlıklarımızı sürdürmeye de devam ediyoruz. Peki, sıkça tekrarlanan bu alışkanlıkların bir süre sonra belde yaşam kalitesini düşüren şiddetli ağrılara, daha da kötüsü bel fıtığına yol açabildiğini biliyor musunuz?
İş gücü kaybı ve uzun süreli tedaviler nedeniyle korkulan hastalıklardan biri olarak kabul edilen bel fıtığı tedavilerinde ilk çare ameliyat mı? Ne zaman hastalar buna karar vermeli?
Bel fıtığı bugün ofiste ve iş yerinde oturarak çalışmak zorundan kalan bir çok kişinin korkulu rüyası haline gelmiştir ve ülkemizde büyük oranda bir çok kişide görülmeye başlamıştır.
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez 'Epiduroskopi' ameliyatı yapıldı.
Bel fıtığı toplumda sık rastlanan çoğu zaman herhangi bir belirtisi olmadan seyreden bir hastalıktır.
Soğuk hava denilince aklımıza ilk olarak soğuk algınlığı ve grip gibi üst solunum yolları enfeksiyonu geliyor.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen bel fıtığı ameliyatı oldu.
Prof. Dr. Fuat Güldoğuş, bel ağrılarında önce ağrı nedeninin doğru tanımlanması, sonra tedavi yönteminin seçilmesi gerektiğini söyledi.
Bel fıtığı rahatsızlığı bulunan hastalar, 3 dakikalık hidrodiskektomi yöntemiyle ameliyatsız bir şekilde tedavi edilerek 3 saat sonra taburcu olabilecek.
Op. Dr. Tunç KOÇ, ameliyatsız bel fıtığı tedavisi, boyun fıtığı tedavisi, bel kayması ve omurga kanalı darlığı ameliyatları konularında sizlere ne yapılması gerektiğini anlatıyor
Op. Dr. Tunç KOÇ ameliyatsız bel fıtığı tedavisi ve boyun fıtığı tedavisi için uygulanan LAZER yöntemi hakkında önemli bilgiler verdi.
Op. Dr. Tunç Koç bu hafta MISS nedir? (Bel Fıtığı, Boyun Fıtığı, Omurga Tedavisi) üzerine yazdı
Op. Dr. Tunç KOÇ bel ve boyun fıtığının ameliyatsız tedavi yöntemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bel fıtığıma boyun fıtığıma hangisi gerçekten yarar?
Op. Dr.Tunç Koç bu hafta Radyofrekans Yöntemi, Atom Tedavisi ve Ameliyatsız Bel ve Boyun Fıtığı Tedavisi yöntemlerine değindi
Op. Dr. Tunç KOÇ Ameliyatsız Bel ve Boyun fıtığı tedavisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu
Bel Fıtığı Nedir, Bel Fıtığı Neden Olur? Bel Fıtığı hakkında her şeyi Op. Dr. Tunç KOÇ cevapladı.
"Karadayı" dizisinin Hakime Hanım'ı Bergüzar Korel, önceki gün Nişantaşı City's'de kahve alırken görüntülendi.
Daha çok ağır kaldıranlarda meydana gelen bel fıtığı, bankacı, muhasebeci, ofis memurları gibi oturarak çalışan ve çok fazla hareket etmeyenlerde de sık görülen bir sorun.
Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir kadın, bel fıtığı ameliyatı olduktan 17 gün sonra tedavi gördüğü hastanede...
Türk sinemasının önemli oyuncularından Kadir İnanır'ın yeğeni Levent İnanır, dayısının sağlık durumuna ilişkin bazı söylentiler olduğunu hatırlattı.
Şehirli yaşam tarzının olumsuz sonuçlarından biri de bel fıtığı…
Tam bir tedavisi çoğu zaman mümkün olmayan bel fıtığı rahatsızlığı için farklı arayışlar içine giren hastalar, sayıları tüm illerde hızla artan ''ozon tedavisi'' merkezlerinin kapısını aşındırıyor.
Bel ve boyun fıtığı rahatsızlıklarında uygulanan tedavi yöntemlerine "Nükleoplasti" yöntemi de eklendi. Kastamonu Devlet Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Şahin Tanrıkulu, Türkiye'de yeni uygulanmaya başlanılan yöntem sayesinde, radyo frekans dalgaları kullanılarak fıtığın buharlaştırıldığını ifade ederek, hastaların 1 saat içinde taburcu edilerek evlerine gönderildiğini söyledi.
Soğuk havalara bağlı olarak bel, boyun ve romatizmal hastalıklarda artış görüldüğünü belirten Beyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahi Uzmanı Dr. Medet Yıldız, bu tür rahatsızlıklarla karşılaşmamak için soğuktan korunulması gerektiğini belirtti.
Günlük yaşam sırasında sürekli tekrarlanan yanlış alışkanlıklar nedeniyle ortaya çıkan bel ve boyun ağrıları, Mc Kenzie tekniği ile tedavi edilebiliyor.
Denizli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Beyin Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Veli Çıtışlı, bel fıtığı ve bel ağrısı çekenlerin yaz aylarında daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.