İnsanlar, kontrol edemediği şekilde kilo almaya başladığında veya istediği halde kilo alamadığında bir düzen arayışına girer. Bu durumda kendi başına sağlıklı bir çözüm bulamayacağını düşünüp bu iş için uzmana başvurmayı düşünebilirler. Diyetisyen unvanı ile bilinen bu uzmanlar, Beslenme ve Diyetetik bölümünde lisans eğitimi alır. Kapsamlı bir eğitim süreci geçiren Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencilerinin iş imkanları, eğitim süreleri, kamu ve özel sektörde iş olanakları merak konusudur.
Beslenme ve diyetetik taban puanları, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Üniversite sınavı ile ilgili yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar internette yaptıkları araştırmalara hız verdi. Beslenme ve diyetetik taban puanları açıklandı mı? Tüm üniversitelerdeki Beslenme ve diyetetik bölümü taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları ile konuya ilişkin detaylar haberimizde...
Kilo ve ödem sağlığımız için sorun yaratabiliyor. Fazla ödem şişkinliğe neden oluyor, yaşantımızı etkiliyor. Beslenme şeklini değiştirerek, uygun egzersizleri yaparak kilo ve ödemi çözmek mümkün. Her gün yeni diyetler ortaya çıkıyor. Bilinçsizce yapılan diyetler sağlığa zararlı olabiliyor. Yiyeceklerinizi çiğ olarak veya az pişirerek kilo ve ödem atmanız mümkün.
Masa başı çalışanlar için beslenme önerilerinde bulunan Diyetisyen Elif Bilgin Baş, hareketsiz yaşamın getirdiği kilo problemi ile başa çıkmanın mümkün olduğunu söyledi. Gün boyu iş yerinde kalan ve hareket kısıtlaması yaşayan masa başı çalışanları için 8 beslenme önerisi hazırlayan Baş'ın kilo sorunu yaşayanlara çözüm sunacak uygulamaları...
İnatçı göbek yağları, birçok insanın ortak sorunları arasında yer alıyor. Dümdüz bir karına sahip olmak isteyenler için birçok farklı yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerden biri de, doğru besinleri, en uygun miktarda tüketmek... İşte göbek yağlarını eriten 10 mucize besin!
Kimisi protesto amaçlı, kimisi ise inançları gereği beslenme rutinlerini tamamen değiştiren kişilerin hikayelerini sizler için araştırdık. Tamamen sağlıksız bir beslenme düzenine işaret eden bu rutinler bilim insanları dahil olmak üzere pek çok kişiyi hayrete düşürüyor.
Bayram kahvaltılarında başlayan et kavurmalarının yanı sıra diğer öğünlerde de kırmızın etin tercih edilmesi ve porsiyon kontrollerinin yapılmaması sonucunda mide yanmaları ve bağırsak problemleri gibi bazı rahatsızlıkların ortaya çıkabiliyor.
Yaz mevsimiyle birlikte pek çok kişide ince ve fit görünme isteği artarken, fazla kilolardan kurtulma arayışları da hızlandı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ezgi Hazal Çelik, ideal kiloya ulaşma uğruna şok diyetlerden kesinlikle kaçınılması gerektiğini vurgularken, arkadaş çevresi ya da internetten uygulanan bilinçsiz diyetlerin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunuyor.
Sağlıklı beslenmek isteyen pek çok kişinin düştüğü hatalardan biri de fazla protein tüketimidir. Yenilenler azaltılmak istenirken dengeli beslenmeden uzaklaşmak vücudun işleyişinin bozulmasına neden olur. Hızlı kilo vermek isteyenlerin başvurduğu protein diyetlerinin de bu sebeplerle yarardan çok zararı olduğu kanıtlanmıştır. Fazla protein tüketiminin vücuda zararı nedir? Doğru protein miktarı ne kadar olmalıdır?
Yaz aylarının gelmesiyle beraber fazla kilolardan kurtulmak için diyetlere olan yönelim arttı. Fit bir görünüme kavuşmak isteyenler şok diyet uygulamalarına başladı. Erkek ve kadın metabolizması arasındaki farklar kilo verme sürecinde de etkili oluyor. ‘Erkekler kadınlardan daha mı hızlı kilo verir’ sorusu sıklıkla tartışılan konulardan bir tanesidir. Diyetisyen Hülya Çağatay konu hakkında bilgiler verdi.
Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber özellikle koronavirüs karantinasında alınan fazla kilolar diyetlere yönelimi arttırdı. Yazın bikini ve mayoların içinde daha fit görünmek isteyenler hızlı zayıflamak, daha ince görünmek amacıyla şok diyetlere başvurmaya başladı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz sağlıklı diyet ve kilo verilmesi konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Kilo vermede problem yaşayanların cushing sendromundan şüphelenmesi gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, kilo verememenin yanında bazı belirtiler görülüyorsa yaşanan sorunun ciddiye alınması gerektiğini söyledi.
Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber mayo ve bikini sezonuna hazırlıklar başladı. Sahillerde fit görüntüsüyle dikkatleri çekmek isteyenler katı diyetlere şimdiden başladı. Koronavirüs karantinasında alınan kiloları vermeye çalışırken farkında olmadan yapılan hatalar bu süreci yavaşlatıyor.
Gıdaların üzerinde bulunan son tüketim tarihi ve tavsiye edilen tüketim tarihi arasındaki farkın anlaşılmaması nedeniyle tonlarca gıdanın boşuna çöpe gittiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Eda Balcı, dünyada gıda sıkıntısı çekildiğine dikkat çekerek gerçekten bozulmayan besinlerin çöpe atılmaması gerektiğini söyledi. ’'Ürün üzerindeki TETT’nin geçmesi, ürünün bozulduğu anlamına gelmez’' diyen Balcı'nın konu ile ilgili açıklamaları...
Aşırı aktif yaşam, hızlı metabolizma, genetik zayıflık, stres ve depresyon gibi nedenler kilo almayı bir sorun haline getirebilir. Bu kişiler için kilo almak için ne yemeliyim diye düşünmek kaçınılmaz olacaktır. Ancak kilo almaya odaklanırken gözden kaçırılmaması gereken bir nokta vardır. O da kilo almak için sağlıksız yiyeceklere yönelmeye gerek olmamasıdır. Sağlıksız bir yaşama yönelmeden kilo almanın mümkün olduğunu hatırlayarak yeneceklerin belirlenmesi gerekir.
Gece yeme sendromu, gece uykudan kalkıp, buzdolabına gidip bilinçsizce tıkınırcasına yemek yeme şeklinde görülen bir yeme bozukluğudur. Bu bir davranış bozukluğudur. Çünkü uykudan kalkıp buzdolabına giden kişiler genelde ne yediklerini hatırlamadığını söylerler. Sabah uyandıklarında bunu bazen hatırlarlar. Dünden kalan bir pasta, dolma, börek gibi karbonhidrat ağırlıklı, bilinçsizce yenen bir tablo olarak karşımıza çıkar.
Pandemi nedeniyle ev izolasyonunda geçirdiğimiz süreç çoğu kişi için atıştırmalıkları cazip hale getirdi. Kilo aldırdığını düşündüğümüzden ön yargıyla yaklaştığımız atıştırmalıklar ile ilgili farklı bir bakış açısı getiren Prof. Dr. Y. Birol Saygı, atıştırmalıklar arasında mükemmel uyum yakalandığında kilo vermemize bile yardımcı olabileceklerine dikkat çekti. Saygı, atıştırmalıkların yaratılacak sinerji ile yağla mücadelede faydalı hale gelebileceğini söyledi.
Yeni bir yılın gelişini bol muhabbetli keyifli mi keyifli bir sofrada geçirdiyseniz, geride bıraktığınız yılın stresini yiyecek, içecek ve şüphesiz tatlılarla atmaya çalıştıysanız ve yılın ilk gününden yenilenme kararı aldıysanız bu öneriler çok işinize yarayacak! İşte zorlu bir yılın ardından ölçüyü kaçıranlar için fazla kalorilerin yağa dönüşmesini engelleyecek öneriler...
Son zamanlarda birçok diyet yöntemi popüler olmuş durumda. Kilo vermek isteyenlerin hangi diyeti uygulayacağı konusunda kafası bi hayli karışmış halde. Su orucu da bu diyet yöntemlerinden biri.
Bölgesel yağlanma nasıl giderilir sorusunu yanıtlamak üzere şekil bozukluklarının mimarı bölgesel yağlanmanın nedenlerini ve bundan kurtulma yollarını inceledik. Bu sorunun olası çözümlerini ve yağ dokusunu inceltmeye yönelik yararlı egzersizleri aşağıda bulabilirsiniz.
Koronavirüs pandemisinde evde zaman geçirmeye başlanması ile birlikte ağır basan yeme içme isteği kilo kontrolünü de olumsuz etkiliyor. Bu noktada uyarıda bulunan uzmanlar, fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere bakın hangi önerilerde bulunuyor...
Hayalini kurduğunuz vücut yapısına ulaşmak ve kaslarınızı çok daha belirgin hale getirmek için uygulayacağınız tüm işlemler definasyon olarak adlandırılır. Bu dönem dikkat edilmesi gereken bazı detaylara sahiptir. Peki definasyon nedir?
Halk arasında boy ve kilo endeksi olarak da bilinen vücut kitle endeksi nedir ve vücut kitle endeksi hesaplaması nasıl yapılır?
Beslenme ve Diyatetik Uzmanı Kübra Şahin, glüten hassasiyeti konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, "''Çölyak, bu hassasiyetin en şiddetli semptom gösteren türüdür. Glüten tolerasyonu ise kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir'' dedi.
Beslenme ve Diyatetik Uzmanı Kübra Şahin, glüten hassasiyeti konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, "''Çölyak, bu hassasiyetin en şiddetli semptom gösteren türüdür. Glüten tolerasyonu ise kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir'' dedi.
Yaz aylarının gelmesiyle beraber mayo ve bikinilerin sezonu açıldı. Bikini ve mayo demek çoğu kişi için fit bir vücut ve sağlıklı bir beden anlamına geliyor. 7’den 70’e herkesin yaz aylarında diyette olduğu söylenir. Pazartesi günü kararlı bir şekilde başlanan diyetlerin ömrü büyük bir çoğunlukla salı gününe kadar sürer. Bazıları ise ideal kilolarına ulaşmak için diyet programlarından taviz vermez. Sizler için daha önce uyguladığınız bütün diyetleri unutturacak bir program sunuyoruz.
Uzmanlar, yaz aylarının gelmesiyle birlikte her gün bir yenisi çıkan diyet önerilerine inanılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
Sağlıklı yaşamanın en temel kurallarından biri sağlıklı beslenmek. Beslenme deyince her ne kadar akla yemek yemek gelse de, sağlık için sadece diyet yapmak yeterli olmuyor. Ruhsal ve zihinsel sağlığımız da en az bedensel sağlığımız kadar önemli.