Beyin Yiyen Amip Belirtileri Haberleri

En çok makarnada kullanılıyor! ‘Beyin yiyen mikrop’ sosta çıktı...5 kişi yoğun bakıma alındı

Fransa’da bir doğum gününe katılan konuklar, yemek yedikten sonra ‘beyin yiyen mikrop’ virüsü nedeniyle hastaneye geldi. Ülke gündemini sarsan Paris’te doğum gününde pestolu yemek yiyen kişilerden 5 kişi hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Doktorlar, bulaşıcı hastalık olan beyni yiyen ‘botulizm’ virüsünden şüpheleniyor.

Haber 2024-09-11 14:42:44

Beyin yiyen amip paniği! Bir kişi hayatını kaybetti, 100'ü aşkın kişi hastaneye akın etti

Naegleria fowleri hastalığında tek hücreli amip, beyinde enfeksiyona yol açıyor ve vakalar genellikle ölümcül oluyor. Çoğunlukla göl ve nehir gibi tatlı sularda bulunan tek hücreli Naegleria fowleri, sadece burun yoluyla bulaşıyor ve insandan insana geçmiyor. Bu ölümcül hastalık bu kez İsrail'de alarm verdi. İsrail'de bir kişinin beyin yiyen amip nedeniyle ölmesi ve bir çocuğun da benzer şüpheyle hastaneye kaldırılmasının ardından 100'den fazla kişinin sağlık kuruluşlarına başvurduğu bildirildi.

Haber 2024-07-26 08:54:27

Beyin tümörü belirtileri nelerdir? Beyin tümörü tedavisi

Beyin, vücudun kontrol merkezi olarak işlev görür. Ancak, beyin sağlığı çeşitli faktörler tarafından etkilenebilir ve beyin tümörleri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalınabilir. Peki, beyin tümörü belirtileri nelerdir?

Haber 2024-05-31 22:19:54

Beyin kanaması belirtileri nelerdir? Beyin kanaması olursa ne olur? Beyin kanaması tedavisi

Beyin, vücudun en karmaşık organıdır ve sağlığı, genel sağlığımızı belirleyen önemli bir faktördür. Beyin sağlığı, zihinsel zindelik, duygusal dengelilik ve bilişsel işlevlerin korunması açısından kritik öneme sahiptir. Ancak, bazı durumlarda, beyin sağlığını tehdit eden ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Beyin kanaması da bunlardan biridir. Peki, beyin kanaması neden olur?

Haber 2024-05-31 21:21:55

Yabancı el sendromu (Alien Hand Sendromu) nedir, nasıl anlaşılır? Yabancı el sendromu belirtileri ve tedavisi

Yabancı El Sendromu, nörolojik bir bozukluk olarak tanımlanan, oldukça nadir görülen bir durumdur. Bu sendromda, bir kişinin kendi uzuvu sanki bir başkasına aitmiş gibi algılanır ve kontrol dışı davranışlar sergileyebilir. Yabancı El Sendromu genellikle beyin yapısında meydana gelen bir hasar sonucunda ortaya çıkar. Bu sendromun tedavisi oldukça zordur ve genellikle semptomları hafifletmek veya yönetmek için çeşitli terapi yöntemleri kullanılır.

Haber 26-03-24 11:23

Afazi hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Afazi geçici midir?

Afazi dil becerilerini etkileyen bir nörolojik bozukluktur. Afazi genellikle beyin hasarı sonucu ortaya çıkar. Bu durum; konuşma, anlama, okuma ve yazma becerilerinde zorluk yaşanmasına neden olabilir. Genel olarak felç, travma, tümör veya beyin enfeksiyonu gibi nedenlerle ortaya çıkan afazi, bireyin günlük iletişim yeteneklerini de derinden etkiler.

Haber 29-01-24 15:51

Nöroloji hastalıkları nelerdir? Nörolojik hastalık belirtileri nelerdir?

Nöroloji sinir sistemi ile ilgilenen ve karmaşıklığıyla bilinen bir tıp dalıdır. Beyin, omurilik ve sinirlerin işleyişini inceleyen bu alan insan vücudunun en karmaşık ve hayret verici sistemlerinden birine odaklanır. Nörolojik hastalıklar bu önemli sistemde ortaya çıkan bozuklukları kapsar ve geniş bir yelpazede semptomları içerir. Peki, nörolojik hastalıklar nedir ve kendilerini nasıl belli eder?

Haber 24-11-23 15:06

Beyin kanaması nedir, neden olur? Beyin kanaması belirtileri nelerdir?

Her an beyin sağlığımızın temelini oluşturan karmaşık bir ağ olan damar sistemimizde bir sorun ortaya çıkabilir. Beyin kanaması, bu sistemdeki bir damarın yırtılması veya sızdırması sonucu oluşan ciddi bir tıbbi durumdur. Genellikle aniden ortaya çıkan bu durum hızlı müdahale gerektiren bir acil durumu işaret eder. Sağlığımızın kıymetini bilmek, düzenli sağlık kontrolünden geçmek ve risk faktörlerini yönetmek, beyin kanaması gibi ciddi durumların önlenmesinde önemli adımlardır.

Haber 24-11-23 12:03

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu nasıl anlaşılır? Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu belirtileri nelerdir?

Gerek çocuklarda gerekse yetişkin bireylerde beyin bölgesini olumsuz yönde etkileyen birtakım hastalıklar görülebilmektedir. Bu hastalıklardan biri kısaca dehb olarak bilinen, uzun ismiyle ise dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olarak tanımlanan bir nörogelişimsel hastalıktır. Bu hastalık küçük yaşlarda ortaya çıkabileceği gibi daha ileriki dönemlerde de çıkabilmektedir. Peki, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir?

Haber 13-10-23 20:14

İkram edilen yemeklerden yiyen davetliler zehirlendi! Düğün yarıda kaldı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde düğün öncesinde ikram edilen yemeklerden yiyen çok sayıda davetli, bir süre sonra zehirlenme belirtileri gösterdi. Düğün salonuna gelen ambulanslarla zehirlenenler hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından ise düğün sona erdi.

Haber 01-09-23 23:20

Sadece 157 kişiden 4’ü hayatta kaldı! Ailesiyle yüzmeye gittikten sonra hastanelik oldu... Beyin yiyen amip ölümüne neden oldu

Amerika Birleşik Devletleri’nin Nevada eyaletinde 2 yaşındaki Woodrow Bundy isimli bir çocuk ailesiyle yüzmeye gittikten sonra aniden hastalandı. Yüzerken beyin yiyen amip kapan çocuk hayatını kaybetti. Küçük çocuğun annesi Briana trajik ölümü sosyal medyadan yaptığı paylaşımla açıklarken herkesi ölümcül amipe karşı uyardı.

Trend 21-07-23 13:48

ALS hastalığında bu durumlara dikkat! ALS hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir?

ALS hastalığı tüm yaşamı etkisi altına alan hastalıklar arasında yer alıyor. Beyin ve omurilikteki sinir hücrelerini etkileyen ALS hastalığı hastaların temel hareketlerinin kontrolünü kaybetmesine neden olabiliyor. ALS hastalığı nedir ve belirtileri nelerdir sorusu oldukça aratılıyor. Özellikle ALS hastalığında risk altında olan kişilerin bu hastalığa karşı bilinçli olması gerekiyor.

Haber 11-04-23 08:58
als

Östrojen hormonu nedir, nasıl artar? Östrojen hormonu fazlalığı belirtileri nelerdir, nasıl dengelenir?

Östrojen hormonu kadın üreme sistemi ve diğer birçok vücut fonksiyonu için kritik bir role sahip olan bir steroid hormonudur. Bu hormon özellikle yumurtalıklarda ve plasentada üretilir ancak adrenal bezler ve yağ dokusu da östrojen üretebilirler. Östrojen kadın cinsiyet özelliklerinin gelişiminden üreme döngüsünün düzenlenmesine kadar birçok biyolojik süreçte önemli bir rol oynar. Ayrıca kemik sağlığı, kalp sağlığı ve beyin fonksiyonları gibi diğer vücut fonksiyonlarını da etkiler.

Haber 10-04-23 10:20

Ülkede panik yarattı! Musluk suyundan bulaşan beyin yiyen amip bir kişinin ölümüne yol açtı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde bir kişi beyin yiyen amip nedeniyle hayatını kaybetti. Musluk suyundan burnunu yıkadığı sırada vücuduna direkt olarak beyin yiyen amipe yakalanan hastanın kimliği açıklanmazken ölüm haberi ülkede büyük paniğe neden oldu.

Trend 03-03-23 09:52

Beyin yiyen amip (Naegleria fowleri) nedir, belirtileri nelerdir? Beyin yiyen amip nasıl bulaşır?

Güney Kore'de Negleria fowleri türünden beyin yiyen bir amip ile ilk enfeksiyon vakasının tespit edildiği ve ilk ölümün gerçekleştiği açıklandı. Bu haberin gündeme gelmesinin ardından Beyin yiyen amip nedir, belirtileri nelerdir? Beyin yiyen amip nasıl bulaşır, neden öldürür? gibi soruların yanıtları da merak edilmeye başlandı. İşte konu hakkında tüm detaylar...

Haber 28-12-22 09:10

Etkileri korkutucu: Burun yoluyla bulaşıyor ölüme sebep oluyor... Güney Kore'de beyin yiyen amip paniği!

Dünya üzerinde şaşırtan ve korkutan bir sürü hastalık bulunuyor. Son günlerde tedirginliğe yol açan ve Güney Kore'de ilk ölüme sebep olan beyin yiyen amip etkileri vatandaşlarda korku yarattı. Tüm dünya beyin yiyen amip nedir ve belirtileri nelerdir sorularını aratıyor.

Haber 27-12-22 16:01

Felç belirtileri nelerdir?

İnme, beyin damarlarından birinde tıkanıklık veya kanama sonucu meydana gelir. Kanlanmayan beyin hücreleri oksijensiz kalır ve ölmeye başlarlar. Hasar gören beyin bölgesine bağlı olarak, hastada felç gelişebilir veya hasta hayatını kaybedebilir.

Haber 23-11-22 16:01

Böylesi ancak filmlerde olur! Resmen öldü ama...

'Klinik olarak ölü' ilan edilen bir adamın karısı, organlarının bağış için toplanmasından birkaç dakika önce mucizevi bir şekilde yaşam belirtileri göstermeye başladığını iddia etti. Beyin ölümünün gerçekleşmediği ve derin bir komada olduğu anlaşılan 37 yaşındaki Ryan Marlow'un durumunun hala belirsiz olduğu bildirildi.

Trend 05-09-22 10:36

ABD'de korkunç olay! Yüzmek için girdiği gölde beyni yendi

ABD'nin Iowa eyaletinde korkunç bir olay meydana geldi. Teksas'taki Taylor County'de bir göle girip yüzen adam rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Hastada tespit edilen enfeksiyon ise doktorları şoke etti. Hastanın nadir görülen ve beyin yiyen 'Naegleria fowleri' adlı amip olduğu belirlendi. Böylece eyalette 35 yıl sonra bir ilk de gerçekleşmiş oldu.

Haber 19-07-22 12:16

Ölümcül sonuçları var! En yaygın belirtileri...

Kanser çağımızda en sık karşılaşılan hastalıklardan. Sağlıksız yaşamın artması kanser vakalarının da artmasına sebep oluyor. Kanserin birçok türü bulunuyor. Bu kanser türleri arasında bulunan beyin kanseri oldukça ciddi sonuçlara yol açıyor. Beyin kanserini erken teşhis etmek diğer tüm kanser türlerinde olduğu gibi hayati önem taşıyor.

Haber 09-06-22 10:02

Anne karnında başlıyor, fark edilmediğinde... Skolyoz nedir, nasıl tedavi edilir? Skolyoz belirtileri nelerdir?

Skolyoz, omurga sorunları arasında yüzde 70 oranında görülme olasılığına sahip bir omurga eğriliği deformitesidir. Vücudumuzda 33 tane omur vardır. Bu omurlar, omurilik, sinirler, eklemler, kaslar, bağlar ve diğer anatomik yapılarımızla birlikte omurgamızı oluşturur. Omurgamız omurilik-beyin, kollar -gövde ve kalçayla bağlantılarımızı sağlayan çok önemli bir yapıdır bu bağlamda vücudumuzun temeli denebilir.

Haber 12-03-22 10:16

Pandemi beyin sağlığını tehdit ediyor! Bu sinyaller ihmale gelmez

Son yıllarda çevremizde giderek daha sık duyar ve karşılaşır olduğumuz beyin tümörü teknolojideki gelişmeler ve hekimlerin tecrübesi sayesinde artık kolaylıkla erken teşhis edilebilir bir hastalık haline geldi. Ancak beyin tümörünün bazı önemli belirtileri gerek toplumsal farkındalık olmadığı gerekse pandemi sürecinde hastaneye gitme endişesiyle ihmal edildiği için tümörün ileri safhalarında karşılaşılmasına neden olabiliyor.

Haber 02-03-22 11:06

Serebral palsinin erken belirtileri nelerdir?

Beyin gelci olarak da bilinen serebral palsi, çocukluk çağında engelliliğe neden olmaktadır. Her 1000 canlı doğumda 2, her 1000 prematüre doğumda ise 100 bebekte görülen serebral palsinin teşhisinin gerçekleştirilip hızlıca tedavisine başlanabilmesi için erken belirtiler hakkında bilgi sahibi olmak önem taşımaktadır.

Kadin 05-10-21 15:28

Baş dönmesi belirtileri akla beyin tümörünü getiriyor ama...

Baş dönmenin hangi hastalığın belirtisi olduğu pek çok kişi için merak konusudur. Oysa ki baş dönmesinin yanı sıra başka hangi belirtilerin yaşandığı da önemlidir. Hastalık belirtilerinde baş dönmesi söz konusu olunca ilk olarak beyin tümöründen şüphelenilse de Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arzu Tatlıpınar, baş dönmesinin belirtiler arasında yer aldığı en sık rastlanılan hastalığın hangisi olduğunu açıkladı.

Haber 19-08-21 15:13

Demans (bunama) hastalığı teşhisinde devrim niteliğinde buluş! Yapay zeka ile 1 günde tespit edilecek

Bunama olarak bilinen demans hastalığının belirtileri başlamadan önce yapılacak beyin taraması ile tespit edileceği duyuruldu. Uzman nörologların bile tespit etmekte zorlandığı benzerlikleri saptayabilen yapay zeka sayesinde gerçekleştirilebilen bunama (demans) teşhisi, bir sistemden yardım alınarak konuluyor.

Haber 10-08-21 21:02

Beyin tümörü belirtilerine dikkat! Pandemi diye sakın ertelemeyin

Koronavirüs pandemisinde hastaneye gitmekten çekinir hale gelsek de beyin tümörü tanı ve tedavide gecikme yaşanmaması için beyin tümörü belirtileri görülmesi durumunda mutlaka doktora başvurmak gerekir. Erken teşhisin kritik önem taşıdığı hastalıkta beyin cerrahisi ve nöroloji uzmanlarının inceleme yapması büyük önem taşır. Pandemi nedeniyle hastaneye gitmekte çekinen kişiler ilk olarak hekimlerle online iletişime de geçebilir.

Haber 17-06-21 12:15

Hipertansiyon belirtilerine dikkat! Ne iyi gelir diye merak ediyorsanız işte cevabı

Kan basıncının yükselerek kontrol altına alınamadığı durumlarda ortaya çıkan hipertansiyon, beyin ve böbrek başta olmak üzere çeşitli doku ve damarlarda patolojik olaylara sebebiyet verir. Ciddi riskler barındıran hipertansiyon belirtileri iyi bilinmesi gereken bir rahatsızlıktır. Hipertansiyonu kontrol altına almak için ne iyi gelir sorusunun cevaplayan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, hipertansiyon belirtileri ve tedavisi için iyi gelecek yöntemleri anlattı.

Haber 10-06-21 12:26

Bel fıtığı belirtileri arasında yalnızca bel ağrısı yok!

Bel problemleri birçok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabileceğini söyleyen Ağrı, Beyin, Sinir Hastalıkları ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, bel fıtığı ve tedavisi hakkında çok önemli bilgiler verdi. İnsanlar genellikle bel ağrısı çeken herkesin fıtık olduğunu söyleyen Erdemoğlu, gerçekte belde ağrıya neden olan çoğu sorunun bel fıtığından kaynaklanmadığına dikkat çekti.

Haber 15-04-21 17:57

Parkinson tedavisinde çözüm beyin pili mi?

Parkinson günümüzde hızla yaygınlaşan bir hastalık haline geldi. Parkinson belirtileri arasında elde titremenin önde geldiğini söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Nazan Eryiğit, genellikle yaşlılarda görülen parkinsonun tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi verdi.

Haber 11-04-21 18:01

Beyin tümörü belirtileri nasıl ayırt edilir? Baş ağrısına güçsüzlük eşlik ediyorsa...

Beyin tümörleri, beynin kendi dokusundan kaynaklanan kitlelerden olabileceği gibi, vücutta bulunan diğer organlardan sıçrayan habis tümörlerden de olabilir. Beyin tümörlerinin yaklaşık olarak yüzde 60'ı, beyin dokusundan ve onu saran zarlardan kaynaklanır. Geriye kalan yaklaşık yüzde 40 oran ise, beyne diğer organlardan sıçrar. Diğer organlardan sıçrayan tümörler, sıçrama eğiliminde olduğu için, bunlar kanserlerdir.

Haber 19-01-21 16:35

Beyin kanaması belirtilerini başka hastalıklarla karıştırmayın! Bakın neden oluyormuş

Beyin kanamasının çeşitli tipleri vardır. Yerleşimine ve oluş nedenine göre sınıflamak mümkündür. Beyin kanamaları bir çok nedenle ortaya çıkabilir. Bu nedenler arasında travma, yüksek tansiyon, beyin damarları içerisinde oluşan anomaliler, damar baloncukları ya da tümör içi kanamalar bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli ilaç kullanımına bağlı kanamalar vardır. Peki beyin kanaması belirtileri nasıl anlaşılır? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

Haber 15-01-21 17:56

Beyin tahribatına yol açan SSPE nedir?

SSPE hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? SSPE tedavisi nasıl olmalıdır gibi soruların yanıtlarını ve daha fazlasını bu yazıda sizin için derledik.

Haber 24-12-20 10:29

Beyin yiyen amip nedir? Belirtileri nelerdir? Nasıl bulaşır?

Halk arasında “beyin yiyen amip” olarak da bilinen naegleria fowleri adlı tek hücreli canlı menenjite sebep oluyor. Hastalık durumunda genellikle ölüme sebebiyet veren bu amip ortamın sıcaklığına göre üç farklı şekle sahip. Peki, beyin yiyen amip nedir?

Haber 07-12-20 13:49

Beyin anevrizması belirtilerinde bu dörtlüye dikkat!

Beyinde genelde büyük atar damarın dallanma noktalarında ince ve zayıf duvarlı baloncuklar oluşması anevrizma olarak özetleniyor. Vücudun diğer atar damarlarında da olmasına karşın çoğunlukla beyin damarlarında gelişen bu anevrizmaların en tehlikeli komplikasyonu beyin kanamasına yol açıyor olması. Ülkemizde her 100 kişiden 5'inde görülen beyin anevrizması belirtileri ile ilgili uyarılarda bulunan uzmanlar, beyin anevrizmasının 4 kritik belirtisi olduğuna dikkat çekiyor.

Haber 26-11-20 12:24

Beyin kanaması nasıl anlaşılır, belirtileri neler?

Konuşma, görme, düşünme gibi birçok fonksiyonun gerçekleşmesini sağlayan organ, vücudun yöneticisi olarak tanımlanan beyindir. Beyinde kanama olması çok ciddi sorunlara yol açabilir. Bu sebeple bu konuda çok daha bilinç sahibi olmak hayat kurtarır.

Haber 21-10-20 11:27

Beyin tümörü belirtilerine dikkat! Baş ağrınız varsa...

Beyin tümörü belirtileri ile ilgili bilgi veren uzmanlar, iyi huylu beyin tümörleri ve tedavi şekilleri ile ilgili bilgi verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Op. Dr. Eyüp Baykara, “Yavaş büyüyen bazı tümörler ilk başta herhangi bir belirtiye neden olmayabilir. Sonunda, tümör beyne baskı uygulayabilir. İlk belirtiler baş ağrısı veya nöbet olabilir.” dedi.

Haber 14-10-20 12:30

Isı 40 derecenin üzerindeyse... Termal su uyarısı: Beyin yiyen amip bulaşabilir

40 derecenin üzerinde sıcaklığı olan sularda beyin yiyen amip türüne rastlanabileceğini söyleyen Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu üyesi Uzm. Dr. Yüce Ayhan, kaplıcalar ve termal sularla ilgili uyarıda bulundu. İşte ABD'de bir çocuğun içme suyundan kaptığı beyin yiyen amip türünü örnek gösteren Ayhan'ın açıklamaları...

Haber 13-10-20 10:02

'Beyin yiyen amip' 6 yaşındaki çocuğu öldürdü

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde 9 yaşındaki bir çocuk nadir görülen "beyin yiyen bir amip" nedeniyle hayatını kaybetti.

Haber 28-09-20 10:03

Texas’ta Beyin Yiyen Mikrop

Amerika’da Texas eyaletinin Lake Jackson bölgesinde yaşayanlara musluk suyu kullanımı konusunda uyarı geldi

Haber 27-09-20 22:44

ABD'de beyin yiyen mikrop uyarısı: Sekiz kenti besleyen su kaynağında tespit edildi

ABD'nin Teksas eyaletindeki bir su kaynağında beyin yiyen mikroplar bulunmasının ardından Lake Jackson kentinde yaşayanlara musluk suyu içmeme çağırısı yapıldı.

Haber 27-09-20 14:51

ABD'de bir kentte beyin yiyen mikrop uyarısı: Su kaynağında tespit edildi

ABD'nin Teksas eyaletindeki bir su kaynağında beyin yiyen mikroplar bulunmasının ardından Lake Jackson kentinde yaşayanlara musluk suyu içmeme çağırısı yapıldı.

Haber 27-09-20 12:16

Bu besinleri yiyen çocuklar daha zeki oluyor! Zeka gelişimini destekleyen 7 besin

Çocukların beyin gelişimi anne karnında başlar ve 5 yaşına kadar tamamlanır. Bu süreçte çocuklara doğru besinler vererek zeka gelişimlerini destekleyebilir bilişsel fonksiyonlarının daha iyi çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.

Yemek 04-09-20 15:26

Eğer siz de bu şekilde besleniyorsanız risk altında olabilirsiniz! B12 eksikliği...

Beyin ve sinir sisteminin normal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için B12 vitamini son derece önemlidir. B12 vitamini doğal yollardan ve uygun miktarda alınmadığında günlük hayatı önemli ölçüde etkileyen ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Peki, B12 eksikliğinin belirtileri nelerdir? B12 eksikliğinin tedavisi var mıdır? Merak edilen tüm detayları sizler için derledik…

Haber 05-08-20 09:50

Naegleria fowleri: ABD'de 'beyin yiyen amip vakası görüldü'

ABD'nin Florida eyaletinde, bir "beyin yiyen amip" vakasına rastlandı.

Haber 26-07-20 17:28

Parkinson belirtilerine dikkat! Yüz ifadesinde azalma varsa...

Parkinson, hareketi engelleyen ilerleyici beyin hastalığı olarak tanımlanıyor. Parkinson belirtileri ile ilgili bilgi veren uzmanlar, hastalığın kendini farklı belirtilerle gösterebildiğine dikkat çekiyor. Hastalığın erken dönemlerinde kişilerde parkinson belirtileri olarak yüz ifadesinde azalma olacağına, konuşmanın geveler tarzda olabileceğine ve yazılan yazının da küçüldüğüne dikkat çekiyor. Erken teşhisin önemine işaret eden uzmanlar, tedavide dopaminin önemine dikkat çekiyor.

Haber 22-07-20 11:27

Korkutan açıklama: 'Beyin yiyen amip' gözden bulaşabiliyor

ABD'de görülen ve 'beyin yiyen amip' olarak bilinen 'naegleria fowleri' adlı tek hücreli canlının neden olduğu hastalığın Türkiye'de görüldüğü yönünde açıklamalar herkesi korkuturken, Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gülgün Dilek Arman'dan açıklama geldi. Tatlı sulara ve göz temizliğine dikkat çeken Arman, ‘naegleria fowleri’ adlı organizmanın yanında 'akantamoba' adı verilen bir organizmanın olduğunu, bunun da gözden girerek beyinde lezyon yaptığını söyledi.

Haber 10-07-20 12:22

'Beyin yiyen Amip, Türkiye'de de var'

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, ABD'de rastlanılan 'beyin yiyen amip'in insanlara sudan bulaştığını belirterek, Türkiye'de de bazı amip türlerinin görüldüğünü söyledi.

Haber 08-07-20 09:30

ABD'de beyin yiyen amip vakası görüldü

ABD'nin Florida eyaletinde, bir "beyin yiyen amip" vakasına rastlandı.

Haber 06-07-20 09:56

Felç: Nedenleri, belirtileri, tedavisi

Felç, beynin beslenmesini sağlayan kan damarlarında akışın durmasıyla ortaya çıkan beyin hasarına ilişkin bir sağlık problemidir.

Haber 24-06-20 10:18