Bursa'da gece saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Bir kişi babasını şikayet ederek evde top mermisi bulundurduğunu ihbar etti. Eve gelen bomba imha ekipleri dikkatlice mermiyi muhafaza altına aldı.
Antalya'da Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma ve 2 kilometre olduğu belirlenen savaş mevzileri ve komuta kontrol merkezi keşfedildi. Büyük heyecan uyandıran keşif sonrası emekli albay Suat Akgül, "Hem Antalya hem Akdeniz kıyısında bu şekilde büyük, geniş ve korunaklı siperlerin olması bir ilktir" dedi.
Antalya'da, Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma, 2 kilometre uzunluğunda savaş mevzileri ve komuta kontrol merkezi keşfedildi. Mevziler hakkında tespit ve tescil çalışmaları yapan emekli albay Suat Akgül, "Bütün olarak düşündüğümüzde hem Antalya hem Akdeniz kıyısında bu şekilde büyük, geniş ve korunaklı siperlerin olması bir ilktir" dedi. İşte detaylar...
Sağlık için ilaçların yanı sıra birçok farklı çözüm yolu bulunuyor. Doğal tedavileri tercih eden kişiler ilacın yerine geçebilecek tedavi yöntemleri arıyorlar. Eski zamanlarda kullanılan bazı tedaviler günümüzde de kullanılmaya devam edebiliyor. Birinci Dünya Savaşı askerlerinin yaralarını iyileştirmek için kullandıkları yöntem son günlerde giderek artmaya başladı.
Tunceli'de müzeye bağışlanan 124 yıllık sahra topu koruma altına alındı
Belgesel yönetmeni ve sualtı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan, Çanakkale'de bazı batıkları ve bölgedeki su altı florasını kaydetti
Kut'ül Amare gündemde yer alıyor. Her sene kutlanan Kut'ül Amare zaferi 82. yıl dönümünde de unutulmadı. Vatandaşlar, Kut'ül Amare nedir? Kut'ül Amare zaferinin nedir, neden kutlanıyor şeklinde sorular sormaya başladılar. İşte tarihte önemli bir yer kaplayan Kut'ül Amare hakkında merak edilen detaylar!
Birinci Dünya Savaşı sırasında Çanakkale Cephesi'nde bacağını kaybeden Gazi Mehmet Yılmaz'ın torunu, dedesinin asırlık protez bacağını daha iyi korunması için müzeye bağışladı.
Rusya Ukrayna savaşı sonrası 3. Dünya Savaşı'nın çıkıp çıkmayacağı da vatandaşlar tarafından merak edildi. Rusya'nın Ukrayna'ya olan saldırıları sabah saatlerinde başlamıştı. Peki 3. Dünya Savaşı çıkar mı? Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte 3. Dünya Savaşı çıkabilir mi? İşte merak edilenler...
Birinci Dünya Savaşı döneminde İstanbul'a kömür taşıması için kurulan, Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu’ya silah taşınmasında görev alan Kağıthane Treni, 'Tarihi Eserlerin İhyası' projesi kapsamında 100 yıl aradan sonra yeniden sefere başladı. Kağıthane Treni, Mecidiyeköy- Kağıthane- Mahmutbey ve Gayrettepe- Kağıthane- Havalimanı metro hatlarına entegre olarak hizmet verecek, 3 kilometrelik güzergah üzerinde 4 durakla çalışacak.
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde yaylada 1’inci Dünya Savaşı'ndan kalma top parçaları bulundu. Yaklaşık yarım ton ağırlığındaki 3 parça, askeri helikopterle bölgeden alınarak Tunceli Müzesi'ne getirildi. Müze Müdürü Kenan Öncel, "Yöre halkının Ruslara karşı mücadelesi sonucunda ilerleyişi bu bölgede durdurduklarını ve komutanın Enver Paşa olduğunu biliyorduk. Bulduğumuz eserler de bu durumun somut belgeleri niteliğindeydi" dedi.
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde İçkale mevkinde Amida Höyük’te devam eden kazılarda Osmanlı dönemine ait 782 adet el bombası bulundu.
Milyonlarca insanın ölmesine, şehirlerin yok olmasına, politik dengelerin değişmesine neden olan Birinci Dünya Savaşı yıllarında birçok sıra dışı kahramanlık hikayesi yaşandı. Ancak en ilginç olanı Birinci Dünya Savaşı’na kahramanlığıyla damga vuran Stubby ismindeki bir köpeğin hikayesiydi.
Hayvanlar tarih boyunca insanların birçok konuda yardımına koştu. Hatta insanlığın en acımasız olduğu savaş alanlarında dahi onları yalnız bırakmadı. O kahraman hayvanlardan biri de Cher Ami, Türkçe adıyla “Biricik Arkadaşım” olan bir posta güverciniydi.
Irak Cephesinde 29 Nisan 1916'da Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Kut'ül Amare Savaşı, Birinci Dünya Savaşı'nın temel muharebelerinden biri olarak kabul ediliyor - Genelkurmay Başkanlığının arşivinde bulunan Kut'ül Amare Savaşı'na ilişkin askeri belge, kroki ve komutanların yazışmaları, 13 bin 300 kişilik İngiliz ordusunun teslim alınışıyla elde edilen zafere dair pek çok ayrıntıya ışık tutuyor
Tarih boyunca özgürlüklerine kavuşmak ya da sınırlarını genişlemek için medeniyetler birçok kez savaştı. Bu savaşların büyük bir bölümü tarihe geçti. Hatta bu mücadele sırasında komutanların başarıları ders kitaplarında okutuldu. Peki ya başarısız olan komutanlar? Elbette ki milletlerinin kaderini değiştiren başarısızlıklarla adından söz ettiren komutanlar oldu.
Tarih kitaplarında görülen savaşlar sadece ölen insanlar ve anlaşmalardan ibaret değildir. Günümüzde geçmiş dönemler dair bilgileri genellikle kitaplardan öğreniriz. Bu kitapların içerisinde yer alan belgelerde ise akıllara durgunluk verecek kimi notlarda bulunur. İşte savaşın ortasında yazılan Lili Marlen türküsünün hikayesi de bu ilginç olaylar kategorisinde yer alır.
Savaş dönemlerinde devletlerin en büyük silahları bünyelerine kattıkları casuslarıydı. Casus hikayelerini anlatan pek çok dizi ve filme denk gelmişsinizdir. Ancak bu seferki casusluk hikayesi bir hayli ilginç. Çünkü kullanılan casusluk yöntemi kimsenin aklına gelmeyecek cinsten.
Tarihin sır dolu perdesini sizler için bir kez daha aralıyoruz. Yeni ayın ikinci haftasında tarihte gizemli bir yolculuğa çıkıyoruz. Geçtiğimiz 16 Mart’ta tarihte neler yaşandı sizler için derledik. Dünya tarihine damga vuran 16 Mart olayları...
Denizli'nin Beyağaç ilçesinde yaşayan 6 kardeşe, 1'nci Dünya Savaşı'nda şehit düştüğünü sandıkları dedeleri Hüseyin Akar’dan 4 milyon lira değerinde, muz seraları olan tarla miras kaldı. Dedeleri öldükten 97 yıl sonra devletin aldığı kamulaştırma kararıyla mirastan haberdar olan kardeşlerden Nasuh Akar, "Çok şaşırdık, dedemizin kabrine gidip ziyaret etmek istiyoruz" dedi.