Bitkisel Tedavi Haberleri

Reflüye ne iyi gelir, evde doğal ve bitkisel yollardan nasıl geçer? Reflüye iyi gelen şeyler nelerdir?

En çok karşılaşılan mide sorunlarından biri olan reflü, yaşam kalitesini düşüren önemli sağlık sorunlarından bir tanesidir. Ağza gelen acı tat ile kendini gösteren reflüye iyi gelen bazı besinler, evde uygulanabilecek doğal ve bitkisel yöntemler bulunur. Evde hazırlayabileceğiniz bazı tarifler ile reflü sorununuzun olumsuz etkilerini azaltmanız mümkün. Reflüye ne iyi gelir, evde nasıl geçer?

Haber

Uzmanlar uyarıyor: Böbrek sağlığınız için 5 altın kural

Böbrekler sağlık için hayati önem taşıyor. Birçok organı etkileyen böbreklerin sağlıklı olması için yaşam alışkanlıklarına dikkat etmek gerekiyor. Sağlıksız beslenmek, zararlı alışkanlıklar, az su içmek gibi etkenler böbreklerin sağlığını riske atmaktadır. Uzmanlar böbrek sağlığı hakkında uyarıyor.

Haber

Ağdaya son! İstenmeyen tüylerden evde yapacağınız tarif ile kurtulabilirsiniz

Yüzde çıkan tüyler kişilerde istenmeyen görüntülere sebep olabiliyor. Yüzlerdeki tüylerden kurtulmak için birçok yöntem yapılıyor. Bu yöntemler ya yüzde cilt problemlerine sebep oluyor ya da çok yüksek fiyatlara sahipler. Evde kolayca yapacağınız bitkisel kürler ile istenmeyen tüylerinizden doğal bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Kadin

Ne olduğunu kimse çözemedi! Panik yarattı

Bir sosyal medya kullanıcısı İngiltere’de bir bahçede görülen ve ne olduğu anlaşılamayan garip bir nesnenin görüntülerini paylaştı. Stourbridge'deki bahçesinden bir fotoğraf paylaşan Emily, sosyal medyada ağaca asılı bu nesnenin ne olabileceğini sorunca kullanıcılar çok çeşitli teoriler sundular.

Trend

Kanser hastaları DİKKAT! Sakın bunu yapmayın: Olumsuz etkiler

Kanser, hücredeki DNA'nın hasar alması sonucu hücrelerin kontrolsüz bir şekilde büyümesi ve çoğalmasıdır. Kanserin çaresi henüz bulunamamış olsa da bilim insanları çalışmalarına son sürat devam ediyor. Kanser hastalığı sürecinde doktorların belirlediği tedavi takviminden çıkılmaması gerekmektedir. Bitkisel ilaçlar kanser tedavisini olumsuz etkileyebilir.

Haber

Sivilcelerden kurtulmak için bitkilerden destek alabilirsiniz! Bu yöntemle geçmeyen sivilcelerden anında kurtulabilirsiniz

Akne tedavisinde son yıllarda fitoterapi popüler hale geldi. Geçmeyen sivilce izlerden kurtulmak izin tıbbi tedavilere ek olarak uzmanlar doğal yöntemleri de tavsiye ediyor. Çay ağacı yağı, aloe vera, yeşil çay ve resveratrol başta olmak üzere birçok bitki sivilce tedavisinin yanında tercih ediliyor.

Kadin

Soğuk algınlığını bitki çayları ile yenin! İşte soğuk algınlığına bitkisel çözüm

Soğuk algınlığının artış gösterdiği kış aylarında vitamin deposu bitki çayları ile eski sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Direncimizin yetmediği ve hastalığa yenik düştüğümüz soğuk kış günlerinde sıcak bir bitki çayının verdiği hissi hiçbir şey tamamlayamaz. Ancak her bitki çayı soğuk algınlığına çözüm olmaz. Bu noktada yapacağınız seçimde bağışıklığı güçlendirecek, c vitamini depolamanıza yardımcı olacak bitki çaylarını tercih etmeniz gerekir. Peki soğuk algınlığına hangi bitki çayları iyi gelir?

Yemek

Bitkilerle sedefi iyileştirdi

İyileşmez diye bilinen ve deride yaralarla ortaya çıkan, hastaları psikolojik sorunlarla karşıkarşıya bırakan Sedef hastalığının tedavisinde kullanılan bitkisel yöntemler olumlu sonuçlar veriyor. Şifalı bitkilerle tedavi uzmanı Dr. Elif Güveloğlu, sedefi tedavi etti.

Haber

Kış aylarında hastalıklara 'Şifalı otlar'

Herbalist Nuri Akdamar, özellikle kış aylarında nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan bitkilerin satışının arttığını belirterek, "Kış aylarında antibiyotik etkisi bulunan ve C vitamini içeren şifalı bitkilerin satışı artıyor" dedi.

Haber

Şifalı bitkilerle tedavi yöntemleri

Günümüzde birçok hastalığa, ilaçların yanısıra bitkilerle de tedavi uygulandığı biliniyor. Halk arasında çok yaygın olan bitkilerle tedavi yöntemleri, asırların tecrübe ve birikimine dayanıyor

Haber

Eczacılardan bitkisel ilaç uyarısı

Bitkisel ilaçların ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini söyleyen uzmanlar, eczacıların konu hakkında bilgi sahibi olmasının halk sağlığı için büyük önem taşıdığını söyledi.

Haber