Biyoçeşitlilik Haberleri

Biyoçeşitlilik nedir? Biyoçeşitlilik neden önemlidir, Türkiye'de biyoçeşitlilik nasıldır?

Doğa ve canlılar için çok büyük bir önem taşıyan biyoçeşitlilik, dünyanın geleceğini etkileyen bir konudur. Yaşadığımız çağda meydana gelen iklim krizi, küresel ısınma, hava kirliliği gibi faktörler biyoçeşitliliği olumsuz etkileyen faktörlerdendir. Biyoçeşitliliğin azalmasına neden olan bu etmenler, dünyanın geleceği açısından tehdit unsurudur. Peki, biyoçeşitlilik nedir ve neden önemlidir?

Egitim

Marmara Denizi için korkutan açıklama! Tehlike çanları çalıyor... 'Tüm biyoçeşitliliği kaybedebiliriz'

İstilacı türlerin Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde görülmeye başlamasının ardından Marmara Denizi için de endişe hakim. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Karakulak, yaptığı açıklamada önlemlerin alınmaması durumunda Marmara Denizi’ni büyük bir tehlikenin beklediğini söyledi. Karakulak, "Ekosisteme yabancı türler girerse Marmara Denizi’ndeki tüm biyoçeşitliliği kaybedebiliriz" ifadelerini kullandı.

Haber

Bursa'nın maviye açılan kapısı Gemlik Körfezi su altı kamerasıyla görüntülendi

Belgesel Yönetmeni ve Sualtı Fotoğrafçısı Tahsin Ceylan, ekibiyle kalamar, pina, deniz çayırı ve deniztavşanı gibi körfezdeki canlıların yaşamını bölgenin biyoçeşitliliğini kaydetti

Yurthaber

Hızlı davranan Türk bilim insanları, kırmızı yosunun isim hakkında öncelik elde etti

Bafa Gölü'nde tespit edilen yeni türe Prof. Dr. Atakan Sukatar'a ithafen "Polysiphonia sukatarii" ismi verildi - Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnci Tüney Kızılkaya: "Türkiye'den bir hocamızın ismini vererek, biyoçeşitliğe katkı sağlamış olduk. Yayınımızın mayısta çıkmış olması da o ay kutlanan Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü dolayısıyla aslında daha da manidar oldu

Yurthaber

Biyoçeşitlilik Konferansı: 'Gezegenin ve insanların geleceği' müzakere masasında

14 Mart'ta Cenevre'de başlayan Biyoçeşitlilik Konferansı bugün sona eriyor. Müzakerelerin son gününde, doğal yaşamın kaybını tersine çevirmek ve türlerin yok oluşunu durdurmak için küresel bir anlaşmaya yavaş da olsa yaklaşılıyor. BBC Çevre Muhabiri Helen Briggs, üzerinde çalışılan taslak metnin detaylarını aktarıyor.

Haber

Biyoçeşitlilik: 'Soyu tükenmeyen' balığın hikayesi

Yirmi yıla yakın bir süre önce soyunun tükendiği düşünülen Tekila balığı, hayvanat bahçesinden alınan 10 balıktan üretilerek uzun ve titiz bir çalışma sonucu Meksika nehirlerindeki doğal yaşam alanlarına geri döndürüldü.

Haber

Uludağ'da biyoçeşitliliğin korunmasına saha çalışmalarıyla katkı sağlanacak

Uludağ'da biyoçeşitliliğin korunmasına saha çalışmalarıyla katkı sağlanacak

Yurthaber

Su altının ormanları biyoçeşitliliğin devamı için haritalandırılacak

Adana'da, Karataş Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ile Akdeniz Koruma Derneği iş birliğinde dalışlar yapan 8 kişilik ekip, deniz çayırlarının haritasını çıkarmak için çalışma yürütüyor - Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz: - "Deniz çayırlarını nasıl koruyabiliriz, nasıl arttırabiliriz, bununla ilgili çalışacağız. Deniz çayırları 'Akdeniz'in akciğerleri' diye adlandırılıyor. Hem habitat hem fauna anlamında inanılmaz derecede faydaları var, bu sebeple elimizden geleni yapacağız" - Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Görevlisi Dr. Barış Akçalı: - "Deniz çayırlarının, şu anda da küresel bir sorun olan küresel iklim değişikliğiyle ilgili karbonu tutmakta çok önemli görevi var. Oksijen üretirler, diğer canlılar için barınak ve besleme alanı sağlarlar, kıyısal erozyonu engellerler ve suyun berrak kalmasını sağlarlar"

Yurthaber

Atatürk Üniversitesi Antarktika'da biyoçeşitlilik çalışmaları yapacak

Atatürk Üniversitesi Antarktika'da biyoçeşitlilik çalışmaları yapacak

Yurthaber

Anadolu Grubu’ndan Anadolu yersincabı biyoçeşitlilik projesi

Anadolu Grubu, biyoçeşitliliğin korunması hedefleri kapsamında, Anadolu yersincabı türünün neslinin devamına katkı sağlayacak bir proje yürütüyor.

Finans