Sabahları sıcak yataktan çıkıp işe, okula gitmek oldukça zorlayıcı olabiliyor. Sürekli ertelenen alarmlar günlük hayatımıza geç kalmamıza yol açabiliyor. Bu durum normal görülse de sürekli olarak tekrarlanması sağlık için tehlikeler hakkında uyarabiliyor. Uzmanlar sabah zor uyanma probleminin önemli bir hastalığın belirtisi olabileceğini açıkladı.
Vücutta görülen basit değişimlere genellikle önem verilmiyor. Ancak basit sanılan bazı değişimler sağlık için büyük uyarı işareti verebiliyor. Kaşıntı ve sarılık yaşayan bir adam gittiği doktorda en ölümcül kanser türüne yakalandığını öğrendi. Uzmanlar belirtiler hakkında uyarılarda bulundu.
Dövme seven kişiler vücutlarının çok çeşitli yerlerine dövme yaptırıyorlar. Dövmenin sağlık için büyük problemler oluşturmadığı bilinse de yanlış alanlarda riskli durumlara yol açabiliyor. Gözlerine mavi ve mor renkte dövme yaptıran bir kadın kör kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu paylaştı.
Medicana International Ankara Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Umut Özyer: - "Biyopsiyle tümör türü, tümör büyüme hızı, damar ve sinir tutulumları, genetik yapı ve hormon reseptör miktarı gibi tedavi şeklini temelden değiştiren birçok önemli bilgiye ulaşılır"
Meme kanseri kadınların en riskli olduğu kanser türleri arasında yer alıyor. Meme kanserini çok ciddi sonuçlara yol açsa da erken tanı sayesinde çok daha hızlı ve etkili bir iyileşme süreci sağlanabiliyor. Meme biyopsisi ile ameliyatsız bir şekilde meme kanseri tanısı konulabiliyor.
İstanbul'da kusma şikayetiyle hastaneye başvuran kadının bağırsağı patlatıldı. İşlem sırasında bağırsağı 2 santim patlatılan 52 yaşındaki Hatice Kalaycı bu olay sonrası yürüyemez hale geldi. Kalaycı'nın kızı Serap Kalaycı, "Kanser tedavisine başlanması gerektiğini söylediler ama annem yürüyemediği için hastaneden çıkaramıyoruz. Doktorlar gelip bunun psikolojik olduğunu söyleyip zorla yürüterek hastaneden çıkarmaya çalıştılar" şeklinde konuştu. Aile, hukuk mücadelesi başlattı.
Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde Üroloji Uzmanı Dr. Mustafa Suat Bolat tarafından uygulanan ‘ağrısız prostat biyopsi’ tekniği, uluslararası tıp dergisinde yayımlanarak, ‘inflate’ adlıyla tıp literatürüne girdi. Doktor Bolat, uygulanan teknik sayesinde, hastaların, biyopsi korkusu ve çekincelerinin ortadan kalktığını, prostat kanserinin erken teşhisine de bir adım daha yaklaştıklarını belirtti.