Ethereum gibi kripto paraların dahil olduğu DeFi sisteminin herhangi bir merkeze sahip olmadan çalıştığı bilinir. İlgili finansal sistemde türev satın alma, ödünç para verme, faiz ve ödül getirisi elde etme gibi işlemler gerçekleştirilebilir. Peki, dijital paraların kullanımının artmasıyla beraber yaygınlaşan DeFi sistemi ne işe yarar ve nasıl çalışır? DeFi'nin avantajları ve dezavantajları nelerdir?
İlk faz çalışmalarının sonuçları 28 Temmuz'da gerçekleştirilecek kapanış toplantısında paylaşılacak
Son dakika haberine göre Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, NFT ve Blockchain ile ilgili yeni bölümlerin geleceğini açıkladı. Özvar, “Bu konu ve temaları kapsayan bölüm veya programlar tasarlıyoruz” açıklamasını yaptı.
Blockchain analiz firması Chainalysis, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının geçen yıl kripto paraların alınıp satıldığı platformlara en az 7 siber saldırı düzenlendiğini iddia etti. Chainalysis'e göre saldırıları gerçekleştiren bilgisayar korsanları, yaklaşık 400 milyon dolar değerinde kripto para çaldı.
Son dakika... TOGG, blockchain platformu Ava Labs ile blockchain çözümleri için anlaşmaya vardı. Buna göre kullanıcıların, TOGG ekosistemindeki her türlü ürün ve hizmete güvenli bir şekilde erişebileceği ifade edildi.
İstanbul Üniversitesi'nde matematik ve bilgisayar bilimi bölümünden 2016'da mezun olan Mikail Emre Çalışkan, Ocak 2021'den beri Bixos'ta yönetici olarak göreve başladı. Peki Mikail Emre Çalışkan kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…
Uluslararası ödemelerde Ripple teknolojisi pilot uygulama kapsamında ilk kez Türkiye'de kullanılacak. QNB, uluslararası ödemelerde Ripple teknolojisini kullanacağını açıkladı. Pilot uygulama ise Türkiye'de QNB Finansbank tarafından hayata geçirilecek.
Son dönemlerde kripto paralardaki çeşitliliğin giderek artması, yatırımcılar tarafından birçok kafa karışıklığına neden olabiliyor. Yeni çıkan kripto para birimlerden biri Ontology (ONT) yani ONT coin. ONT Coin, kişilere gerçek hayat senaryoları ve işletmelerin, kendi blockchain üzerine kendi blockchain ağlarını kurmalarına olanak tanıyor. Peki nedir bu Ontology, ONT Coin? İşte ONT Coin yorumları…
Kripto paraların yükselişiyle adından söz ettirmeye başlayan NFT'nin ne anlama geldiği merak ediliyor. NFT'ler blockchain (blok zinciri) teknolojisini kullanıyor. Birçok kişinin, fotoğraflarını NFT'ye dönüştürüp binlerce dolar hatta bazen milyonlarca dolar karşılığında satmasının ardından "NFT nedir?" , "NFT nasıl üretilir, nasıl kullanılır?" soruları merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...
Türkiye İş Bankası’nın, blockchain teknolojisini kullanarak dış ticarete aracılık ettiği ve dış ticarette ödeme garantisi verdiği açıklandı.
Blockchain yalnızca ekleme yapılabilen (append-only) bir kayıt defteri olarak düşünülebilir. Blockchain defterine bir şeyler yazmak ya da ekleme yapıldığında o bilgileri blockchain defterinden silmek oldukça zordur. Kişinin sonraki blokları etkisiz hale getirmeden eski bir veriyi değiştirebilmesi ise söz konusu değildir. Blockchaini sağlam kılan kriterlerden biri de bu unsur olmaktadır. Peki, Blockchain nasıl çalışır? Blockchain nedir?
Hâlâ blockchain teknolojisinin ilk günlerindeyiz ve Pi ağı ve madeni para kalabalık bir alan arasında öne çıkmayı umuyor. Pi coin şu anda beta modunda, ancak kullanıcıları ağızdan ağza ağa düğüm olarak eklemeyi düşünüyorlar. Pi coin nedir? Pi coin ne kadar? İşte yorumlar...
Blockchainin bir teknoloji, Bitcoin gibi kripto paraların da bu teknolojiye bağlı olarak meydana gelmiş kripto para birimi olduğunu belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Blockchain Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Başkanı Erol User, "Kripto paraların vergisel anlamda takip edilmesi zor ancak belli düzenlemeler yapılması gerekiyor" ifadesini kullandı.
Günümüzde kripto para birimleriyle anılsa da birçok farklı kurum tarafından kullanılmaya başlanan blockchain teknolojisi, tamamen yerli imkanlarla geliştirilerek dünyanın birçok coğrafyasına ihraç ediliyor. Bodrum'da kurulan Bitci Teknoloji, bir Türk firması olarak ürettiği blokchain teknolojileri ile dünyada söz sahibi olmaya hazırlanıyor.
Bitci Teknoloji, Formula 1 tarihinin en başarılı takımlarından McLaren Racing ile blockchain teknolojileri geliştirilmesi konusunda anlaşmaya vardı. İş birliği kapsamında Bitci Teknoloji, McLaren Formula 1 Takımı için özel bir token projesi hayata geçirecek. 3+2 yıl geçerli olacak anlaşmayla birlikte, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli blockchain ilk kez Formula 1 organizasyonunda kullanılmış olacak.
Dijital sanat 11 Mart'taki Beeple ismiyle bilinen Mike Winkelmann adındaki sanatçının eserinin 69,3 milyon dolara satılması sonrası dünyanın konuşmaya başladığı konu oldu. NFT trendinin sonu ne olacak, neden bu kadar pahalıya satıldı, İşte detaylar...
ABD’de kripto para yatırımcısı ve matematikçi Pablo Rodriguez-Fraile, sanat koleksiyonundaki ve sanatın dijital dünyayla buluşmasında yeni bir adım olarak bilinen "blockchain" tarafından doğrulanan 10 saniyelik videoyu rekor fiyata 6.6 milyona (49 milyon 155 bin TL) satıldı.