Muz sakaroz, fruktoz ve glikoz olmak üzere üç çeşit doğal şeker içeren, aynı zamanda harika bir vitamin ve mineral kaynağı olan süper meyve olarak biliniyor. Yediden yetmişe birçok kişi muz meyvesine bayılıyor ancak her ne kadar çok sevilse de muz herkesin rahatlıkla tüketebileceği bir meyve değil.
Böbrek ağrısı, böbreklerin bulunduğu bölgedeki rahatsızlık hissi veya ağrı olarak tanımlanabilir ve genellikle belin üst kısmında, yanlarda veya kaburgaların hemen altında hissedilir. Bu ağrı, kimi zaman hafif bir rahatsızlıktan şiddetli bir sancıya kadar değişebilir. Bu tür ağrılar genellikle böbrek taşları, idrar yolu enfeksiyonları ya da böbrek enfeksiyonları gibi sağlık sorunlarından kaynaklanır. Peki, böbrek ağrısı nasıl geçer?
Fazla tuzun insan sağlığı için zararlarına dikkat çeken Uzman Diyetisyen Ege Ramadanoğlu, “Fazla miktarda tuz alımı hipertansiyon başta olmak üzere kardiyovasküler hastalıklar, inme, böbrek hastalıkları, osteoporoz ve bazı kanser türleri gibi çeşitli hastalıklar için önemli bir risk etmenidir” dedi. Fazla tuz tüketimini nasıl azaltılabileceğini anlatan Ramadanoğlu "Sofranıza tuzluk koymayın. Tuzu, pişirirken değil yemeğin sonunda ekleyin" dedi.
Böbrekler, omurgalılarda bulunur. Fasulye biçimindeki bu boşaltım organları hormon ve idrar üretir, bedende sağlıklı bir asit-alkali dengesi oluşturur, kanı süzer, mineralleri emer. Bu nedenle böbrek sağlığını korumak önemlidir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu böbrek yetmezliği için bitkisel kür paylaştı.
Böbrekler kandaki atık ürünlerin temizlenmesini sağlar. Kronik böbrek hastalığı belirtileri denildiğinde akla gelen ilk şey sıklıkla idrara çıkmak ve susuzluk oluyor. Hastaların birçoğu kronik böbrek hastalığının diğer belirtilerini ya bilmiyor ya da göz ardı ediyor. Bu belirtiler varsa doktora görünün böbreklerinizde sorun olabilir.
Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan böbrekler hayati önem taşıyor. Kronik böbrek hastalığı belirtileri denildiğinde ilk akla sık idrara çıkmak ve çok susamak gelse de bilinmeyen birçok belirti bulunur. Hastaların birçoğu bu belirtilere neden olan kronik böbrek hastalığını son evrede fark etmektedir. İşte herkesin bilmesi gereken böbrek hastalığı belirtileri...
Böbrekler kandaki atık ürünlerin temizlenmesini sağlayarak sağlığımız için hayati önem taşırlar. Toplumda sıklıkla görülen böbrek hastalıklarının belirti erken aşamalarda önemsiz sanılarak göz ardı edilebiliyor. Ancak böbrek hastalıklarını ilerlemeden teşhis etmek ve doğru tedaviye başlamak bu hastalığı kontrol altına almanızı sağlayabiliyor.
Türkiye'de her 20 kişiden birinde görülen ileri evre böbrek hastalığına dikkat çeken uzmanlar, semptomları tek tek sayıp uyarıda bulundu. Oranın büyüklüğüne dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Bilge; bu bulguların olması halinde acilen doktora gidilmesini tavsiye etti. İşte hayati önemi olan o 9 kritik belirti...
Böbreklerimiz vücudumuz için hayati önem taşıyan organlarımız arasında bulunuyor. Böbreklerde yaşanan hastalıklar ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Uzmanlar böbrek hastalığına sahip olan kişilerin yüzde 96'sının hasta olduğunu bilmediğini açıkladı. Böbrek hastalığında erken evrelerde görülen belirtiler hakkında bilinçli olmak hastalığın tedavisi için büyük önem taşıyor.
Vücut kokuları kişiden kişiye göre değişiyor. Herkes terliyor ancak bazı kişiler çok daha uzun süre kokmazken bazıları duştan çıktığı an kokmaya başlıyor. Genellikle önemsiz görülen vücut kokuları hem kişinin sağlığını hem de çevresini etkiliyor. Araştırmalar vücut kokularının ölümcül hastalıklar hakkında uyardığı belirtiyor.
Günlük yaşantımızda sıklıkla yaşadığımız durumları göz ardı ederek geçiştirebiliyor. Ağız kokusu da rahatsız edici olan ama önemsiz görülen rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Ancak ağızda metalik tat oluşması ve ağız kokusu sadece bu durumu yaşayan kişinin çevresini değil kişinin sağlığını da etkiliyor. Ağız kokusu neden olur? merak ediyorsanız altında yatan neden böbrek hastalıkları olabilir.
İnsanların vücut kokuları yediklerine ve giydikleri kıyafetlere göre değişim gösteriyor. Bazı kişiler oldukça fazla terlediği için ağır kokabiliyor. Ter kokusu hem kişiyi hem de çevresini etkisi altına alıyor. Ancak yarattığı problemler bununla bitmiyor. Vücut kokusu çeşitli hastalıklardan kaynaklanıyor olabiliyor.
Böbrekler sağlığımız için oldukça önem taşıyan organlardan. Böbreklerde zamanla çeşitli hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Böbrek hastalıklarından korunmak için böbreklerin temizliğini sağlamak gerekiyor. Bu nedenle bol su içmeye önem vermek böbreklerin daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Soğan suyu kürü böbreklerin temizlenmesinde yardımcı oluyor.
Reçetesiz satılan ağrı kesiciler, sigara, içki veya abur cubur yiyerek böbreklerinize zarar verme riskini göze almayın. Böbrekler, metabolik atıkları, asitleri ve ekstra sıvıları vücuttan atmak gibi önemli işlevleri yerine getirir. Hiç durmadan çalışan böbrekler kandaki sağlıklı su, tuz ve mineral dengesini korur. Böbrek sağlığınıza odaklanmanız önemlidir, çünkü hayati organ başarısız olursa, toksinler ve atıklar vücuttan atılamaz hale gelir. Böbrek sağlığı için dikkat etmeniz gerekenler...