Boğaz ağrısı, boğaz bölgesinde yanma, ağrı ve kuruluk gibi belirtilerle kendini gösterir. Enfeksiyon ve kuru hava gibi temel nedenler dolayısıyla oluşabilmektedir. Boğaz ağrısının temelde birçok nedeni olabilir. Bunların en sık karşılaşılanları faranjit, larenjit, bademcik ve mevsimsel grip kaynaklı olanlardır. Farenjit, ağız boşluğunun arkasından gırtlağa doğru uzanan bölgelerde ağrılara neden olur. Larenjit ise gırtlakta bulunan ve ses kutusunu barındıran dokuda meydana gelen ağrılara neden olur.
Boğaz ağrısının yanında çıkan bazı belirtiler başka hastalıkların belirtisi olabilir. 1 hafta boyunca geçmeyen ağrılar için hekime başvurulması gereklidir. Doktorlar fiziki muayene sonucunda teşhis yapabilmektedir. Teşhis sonucuna göre uygulanan tedaviler farklılık gösterir. Genellikle 5 ila 7 gün süren boğaz ağrıları tıbbi bir tedavi gerektirmez ve kendiliğinden kaybolur.
Günlük yaşamda insanların en çok şikayetçi olduğu konulardan biri boğaz enfeksiyonudur. Boğazda ağrı, şişlik ve ateşle beraber ortaya çıkan boğaz enfeksiyonu, gerek sıvı bir şeyler tüketirken gerekse yemek yerken rutini olumsuz bir şekilde etkiler. Boğaz ağrısı bireysel olarak uygulanabilen doğal yöntemler ile geçirilebilir. Fakat iltihap durumu devam eder ve artış gösterirse uzman bir doktora başvurulması gerekir.
Boğaz ağrısı, kış mevsiminde, hava soğuduğunda ve enfeksiyonlar veya kuru hava gibi çevresel etkenlerle ortaya çıkabilir. Bu durum, boğazda kaşıntı, yanma hissi ve yutkunma güçlüğüne yol açarak, kişiyi oldukça rahatsız edebilir. Boğaz ağrıları genellikle evde uygulanan basit yöntemlerle hafifletilebilir. Ancak, uzun süren ve şiddetli ağrılar söz konusu olduğunda, profesyonel tıbbi müdahale gerekebilir. Peki, boğaz ağrısına ne iyi gelir?
Ünlü Tıbbi Biyokimya Profesörü ve bitkilerin uzmanı olarak tanınan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, boğaz ağrılarına karşı bitkisel yöntemler hakkında bilgiler verdi. Boğaz ağrıları için Hatmi Çiçeğinin birebir fayda sağladığını söyleyen Karabulut, hatmi kökünden yapılan karışımın da tarifini verdi.
Ortopedi ve Tramvatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuna Pehlivanoğlu, çocuk hastalar için umut olan ipli skolyoz ameliyatını anlattı. "Bu teknik devrim niteliğinde, çocukların büyümesine ve gelişmesine izin veren bir yöntem. Burada yaptığımız, klasik ameliyattaki gibi sırttan büyük bir kesik yapmak değil. Göğüs boşluğuna kenardan ufak kesik yaparak vidaları kamerayla koyuyoruz. Araya da bir ip gerdiriyoruz. Gerdirmeyle skolyozu düzeltiyoruz. Sonrasında çocuk büyüyerek kendi kendisini de düzeltiyor" dedi.
Uzun süre devam eden boğaz ağrılarının dikkate alınması gerektiğini söyleyen Uzm. Dr. Arzu Öz, bu ağrının aynı zamanda başka bir sağlık sorununun altta yatan bir belirtisi olabileceğini söyleyerek uyarılarda bulundu.
Boğaz ağrısı, sıklıkla görülen hastalık semptomlarından biridir. Başta enfeksiyonlar olmak üzere pek çok hastalığın semptomu olarak görülebilmesinden dolayı çeşitli nedenleri olabilir. Boğazda yanma, kuruluk ve kaşıntıyla birlikte gözlemlenebilir. Bir hastalık sebebiyle yaşanan boğaz ağrısı, genellikle hastalık tedavi edildikten sonra ortadan kalkar. Bu süreçte yutkunmakta, yemekte ve konuşmakta güçlük çekilmesi nedeniyle bireyin yaşam kalitesini oldukça düşürebilir. Boğaz ağrısı nasıl geçer?
Havaların soğumasıyla beraber kış aylarında görülen hastalıklar da artmaya başladı. Özellikle boğaz ağrısı ve enfeksiyonlarının olduğu bu dönemde hem ağrınızı hafifletmek hem de hastalıklardan korunmak için doğal çözüm yollarına başvurabilirsiniz. Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, kış mevsiminde görülme sıklığı artan boğaz ağrısına dair doğal çözümleri açıkladı.
Kasım ayı ile birlikte soğuk algınlığı belirtilerinde artış görülmeye başlandı. Bilhassa yaşam kalitesini düşüren boğaz ağrısı için uyarıda bulunan uzman isim, bu sorunun nasıl üstesinden gelinebileceğini açıkladı.
İbrahim Saraçoğlu havaların yavaş yavaş soğumasıyla beraber soğuk algınlığı belirtilerinde artış olacağını söyledi. Yaptığı açıklamalar ile sık sık gündem olan uzman isim uyarıda bulunup boğaz ağrısını anında rahatlatan tarifi verdi.
Boğaz ağrısı yaygın bir sağlık sorunudur ve genellikle soğuk algınlığı veya boğaz enfeksiyonları gibi durumlarla ilişkilendirilir. Ancak bazı insanlar boğaz ağrısı yaşarken bununla birlikte kulakta da rahatsızlık hissedebilirler. Bu durum boğaz ağrısının kulağa yayılması olarak bilinir ve tıp literatüründe "kulağa vuran boğaz ağrısı" olarak adlandırılır. Boğaz ve kulaklar yakın anatomik bağlantıları nedeniyle birbiriyle ilişkili olabilir.
Kanserin türüne göre belirtileri de değişiklik gösteriyor. Genel kanser belirtilerinin yorgunluk, iştah kaybı, geçmeyen vücut ağrıları olduğu bilinse de bazı tehlikeli kanserlerin belirtileri görmezden gelinebiliyor. Özofagus kanseri belirtileri de önemsiz görülebiliyor veya başka hastalıklarla karıştırılabiliyor. Uzmanlar yemek sırasında görülen kanser belirtilerine karşı uyarıyor.
Pastil kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülüyor. Boğaz ağrısı nasıl geçer sorusunun en doğru cevabı olan pastil boğazdaki kaşıntıyı ve öksürüğü söküp atıyor. Evde yapılan doğal pastil ise çok daha etkili sonuçlar sağlıyor. Birçok kişi evde pastil nasıl yapılır sorusunun cevabını arıyor. İşte en etkili pastil tarifi...
Boğaz ağrısı, yemek yerken, konuşurken veya yalnızca yutkunurken bile son derece rahatsızlık verici olabilir. Gırtlak bölgesini harekete geçiren eylemler sırasında zorlanma veya ağrıyla kendini gösteren boğaz ağrısı kış aylarında görülen hastalıklar kadar mevsim geçişlerinde de pek çok sebebe bağlı olarak görülebilir. Peki boğaz ağrısına ne iyi gelir? İşte boğazım ağrıyor yutkunamıyorum diyenler için boğazı rahatlatacak evde doğal çözümler...
Kış aylarına geçiş dönemlerinde ve soğuk havalarda sık sık yaşanan üşütme, nezle, grip durumlarının en büyük belirtileri arasında bulunan boğaz ağrısı yaşam kalitesinin oldukça düşmesine neden oluyor. Bir şeyler yiyip içerken zor durumlar yaşatan boğaz ağrıları genellikle önemsiz görülüyor. Ancak grip nedeniyle kaynaklandığını düşündüğünüz boğaz ağrıları, yutma problemleri kanserin de önemli belirtisi olarak görülüyor.
Boğazda kaşınma, yanma, batma, gıcıklanma, yabancı cisim hissi… Besinleri yutmakta güçlük çekmek… Boğaz ağrısı, pek çok hastalığın en yaygın görülen ve ilk hissedilen belirtilerinden birini oluşturuyor. İyi veya kötü huylu kitlelerden yutma bozukluklarına sigaradan uyku apnesine reflüden bademcik iltihabına kadar pek çok etken sorumlu oluyor boğaz ağrısından.
Kanser en çok görülen hastalıklar arasında bulunuyor. Oldukça ciddi sonuçlara yol açan kanserin bir sürü çeşidi bulunuyor. Her kanser türünün farklı farklı belirtileri bulunuyor. Eğer ki uzun süreli şikayetleriniz varsa mutlaka doktora görünmeniz gerekiyor.
Ağız kokusu hem o problemi yaşayan kişiye hem de çevresindekilere rahatsızlık vermektedir. Genellikle ağzı kokan kişi bu kokuyu fark etmese de çevresinin uyarılarından ağzının koktuğunu anlamaktadır. Ağzınıza ve dişlerinize gerekli bakımı yapmanıza rağmen koku oluşuyorsa bunun nedeni bademcik taşı olabilir.
Çocuk felci yıllardır devam eden bir hastalıktır. 1957’den beri yapılan aşılarla %99 oranında azalma görülse de hâlâ Afrika ve Asya’daki bazı ülkelerde görülmektedir. Londra’da yapılan araştırma sonucunda kanalizasyonda felce neden olan virüs tespit edildi. Uzmanlar çok hızlı yayılan çocuk felci hakkında uyarılarda bulundu. Çocuk felci nedir? Nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir?
Boğaz her yaştan insanın en sık yaşadığı rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Su içerken bile rahatsızlık yaşamaya neden olan boğaz ağrılarının genellikle boğaz enfeksiyonlarından kaynaklandığı düşülüyor ancak altta yatan nedenler farklı olabiliyor.
Çocukluk dönemlerinde en sık karşılaşılan hastalıklardan biri de boğaz yolu enfeksiyonları ve beraberinde getirdiği boğaz ağrısı olmaktadır. Çocukların aileleri doktor tedavisinin yanında evde yapılabilecek çözümleri arıyorlar. Çocuklarda boğaz ağrısı ve enfeksiyonu nasıl geçer? İşte boğaz enfeksiyonundan korunmanın yolları.
Öksürük, boğaz ağrısı problemlerini yaşayan pek çok kişi, bademciklere iyi gelen tarifleri merak ediyor. İbn-i Sina'nın reçete ettiği boğaz ağrısını geçiren tarif ise, boğaz ağrısını kesmenin en pratik yollarından biri olarak biliniyor. İşte boğaz ağrısı, enfeksiyon ve öksürük gibi şikayetlere iyi gelen İbn-i Sina'nın mucize formulü...
Omicron’un iki alt varyantı BA.4 ve BA.5’in baskın hale gelmesiyle vaka sayıları bir ayda 10 kat arttı. Sınırlı test uygulamasına karşın bir haftada 117 bin kişinin sonucu pozitif çıktı. İngiltere’de de yaygın varyant olan BA.4 ve BA.5 belirtileri değiştirdi. 17 bin 500 kişinin verilerine göre en sık görülen semptom yüzde 58 ile boğaz ağrısı. Onu baş ağrısı ve burun tıkanıklığı izliyor. Koku kaybı ise yüzde 10 ile son sırada. İşte koronavirüsle ilgili yapılan son araştırmanın detayları…
22 yaşındaki Ashling Armstrong adındaki genç kız Ocak ayında boğazından hissettiği boğaz ağrısı ve vücudunda çıkan sivilce sandığı lekeleri görmezden geldi. Ancak bu lekeler bir hafta içerisinde tüm vücuduna yayılarak leopar görünümüne sebep oldu.
Sirke, başlı başına mucizevi bir sıvı desek abartmış olmayız. Temizlikte, mutfakta, bazı hastalıklarda kısaca aklınıza gelebileceği birçok sorunda çare olarak sirke kullanabilirsiniz. Antibakteriyel özelliğiyle temas ettiği yeri temizleyen sirke, kan basıncını düşürmesi, kalp damar hastalıklarının riskini azaltması, antioksidan kapasitesi gibi insan sağlığı üzerine birçok olumlu etkisi vardır. İşte kullandığınız an etkisini hissedeceğiniz sirkenin kullanım alanları.
Boğaz ağrısına iyi gelen soğan, güçlü içeriği sayesinde ecza dolabı kadar etkili sonuçlar almayı sağlar. Soğuk algınlığı ve boğaz iltihabı gibi bir enfeksiyondan kaynaklanan boğaz ağrısı, yutkunma sırasında şiddetli ağrıya neden olabilir. Basit enfeksiyondan kaynaklı boğaz ağrısı evde doğal tarifler ile ilaç kullanmadan çözüm bulunarak tedavi edilebilir. Boğaz ağrısına iyi gelen doğal tedavi için evde uygulayabileceğiniz tarifler...
Çay ülkemizde en çok tercih edilen içecekler arasında yer alıyor. Türkiye çay tüketimi en fazla olan ülkeler arasında yer alıyor. Çayı içtikten sonra demlikte kalan çayı atıyorsanız atmadan önce bir kez daha düşünün! Demlikte kalan çayın faydaları saymakla bitmiyor. Faydalarını öğrendikten sonra çok şaşıracaksınız.
Kış ayları yaklaşırken birçok insanın rahatsızlık şikayetleri de artar. Özellikle griple birlikte gelen boğaz yanması ve öksürük bunların başındadır. Neyse ki bu konuda alınabilecek pek çok önlem bulunuyor.
Boğaz ağrısını geçirmek için uygulanan yöntemlerde aşırıya kaçıldığında faydadan çok zararla karşılaşılabilir. Sirke ile gargara yapmak, bal tüketmek gibi yöntemler boğaz ağrısı tedavisi için kullanılabilir. Ancak boğaz ağrısını geçirmek için evde uygulanan yöntemlerde aşırıya kaçmak yarardan çok fayda sağlayabilir. Boğaz ağrısına ne iyi gelir, iyileşirken yapılan hatalar nelerdir? Prof. Dr. Haluk Özkarakaş anlattı.
Boğaz 12 cm uzunluğunda, kafatasının bir kısmından açılıp yemek borusuyla birleşen bir organdır. Zaman zaman farklı sebeplerden dolayı boğazda ağrı meydana gelebilir. Viral enfeksiyon ve bakteriyel enfeksiyonların sebep olduğu boğaz ağrısı ve öksürük tedavi edilebilir rahatsızlıklardır. Boğaz ağrısı tedavisi için ilaçlar kadar evde başvurulan doğal yöntemler de dikkat çeker. Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz ağrısına iyi gelen yiyecekler nelerdir?
Çoğunlukla çocuklarda görülen bademcik iltihaplanmasına Streptococcus pyogenes adı verilen bakteriler sebep olur. Yarattığı ağrı, yüksek ateş ve kusma kaçınılmazdır. Ve unutmayın ki bu rahatsızlık bulaşıcıdır. Bademcik iltihabına ne iyi gelir? İlaca gerek kalmadan evde tedavi yöntemleri ile bademcik iltihabını geçirmek mümkündür. Bunun için de ilk başvurulan bademcik iltihabını yok eden besinlerdir.
Öksürük ve boğaz ağrısı en sık görülen rahatsızlıkların başında geliyor. Mevsim geçişlerde özellikle alerjik kişilerde boğaz ağrısı ve öksürük çok sık yaşanmaktadır. Öksürük ve boğaz ağrısına birebir gelen karışımlardan biri zencefilli baldır. Zencefil ve bal ayrı ayrı çok faydalı olduğu gibi karıştırıp kullanıldığında süper bir karışıma dönüşüyor.
En sık karşılaşılan sağlık sorunlarının başında boğaz ağrısı geliyor. Hayat kalitesini düşüren ve sürdüğü sürece rahatsızlık hissi yaratan boğaz ağrısının başlamasının birçok nedeni olabilir. Özellikle mevsim geçişlerinin yaşanacağı şu günlerde boğaz ağrısına ekstra dikkat edilmesi gerekmektedir. Boğaz ağrısını geçirmenin doğal ve çok etkili yolları bulunmakta.
Boğaz bölgesinde yanma, kuruluk, çizilme veya tahriş olma hissi… Bazen de yutkunmada güçlük problemleri… Kış aylarında en yaygın görülen sorunlardan biri olan ‘boğaz ağrısı’ yaşam kalitemizi olumsuz etkileyecek boyutlara ulaşabiliyor. Öyle ki besinleri çiğnemek, sıvı tüketmek, yutkunmak ve konuşmak adeta ızdıraba dönüşebiliyor! Üstelik son zamanlarda tüm dünyayı etkisi altına alan Omicron varyantının en sık ve ilk görülen belirtilerinden biri, boğaz ağrısı!
Boğaz ağrısı, sonbahar ve kış aylarının gelmesiyle birlikte hemen herkesin şikayetçi olduğu bir sorun haline dönüşüyor. Konu ile ilgili bilgi veren Uzman Diyetisyeni Veysel Ciğerli ise, küçük önlemlerle boğaz ağrısının önlenebileceğini söylüyor. İşte su, zencefil, sirke gibi kolay çözümlerle boğaz ağrısı tedavisi...
Havaların soğumasıyla boğaz ağrısına iyi gelen yöntemler sıklıkla araştırma konusu oluyor. Soğuk havalar için genellikle kış çayı veya bitki çayı tercih ediliyor. Peki boğaz ağrısına iyi gelen başka yöntemler var mı? Kış aylarında kişilerin sıklıkla mustarip olduğu boğaz ağrısı nasıl geçer?
“Yutkunamıyorum” şikayetini daha önce siz de pek çok kez yaşamışsınızdır. Yutkunmayı engelleyen veya yutkunma sırasında boğazda ağrı ve acıya neden olan boğaz ağrısı, kışın solunum yolu enfeksiyonlarının artmasıyla beraber sıkça yaşanır. Bu nedenle yutkunma problemini hissettiği anda herkes “boğaz ağrısına ne iyi gelir” sorusunun cevabını araştırmaya başlar. Bu rahatsızlığı doğal yöntemler ile evde tedavi etmek mümkün. Bitkisel çözümler pek çok şeyde olduğu gibi bu konuda da imdadımıza koşar.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) belirtileri arasında yer alan boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran hasta sayısında artış olduğunu söyledi.
Boğaz ağrısı daha çok anatomik bir hastalıktır. Çünkü vücut yapısında boğaz olarak bilinen tek bir organ yoktur. Boğaz olarak isimlendirdiğimiz bölgede pek çok organ bulunur. Boğazda meydana gelen ağrılar, bademciklerin de arasında bulunduğu birtakım organların vücutta gelişen bazı hastalıklardan ya da çevresel faktörlerden olumsuz olarak etkilenilmesinin bir sonucudur.
Boğaz ağrısı hakkında bilinmesi gerekenleri anlatan Kulak Burun Boğaz ve Baş ve Boyun Cerrahisi Prof. Dr. Mehmet Külekçi, boğaz ağrısı tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Opr. Dr. Davut Tepe, özellikle havaların soğuması ile ortaya çıkan boğaz ağrılarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Birçok hastalıkta belirti olarak görülebilen boğaz ağrısı uzun süre devam ederse dikkatli olmak gerekiyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arzu Tatlıpınar, yapılan araştırmalara dayanarak, aile hekimlerinin uzun süren boğaz ağrısına eşlik eden nefes darlığı, yutma güçlüğü, kulak ağrısı gibi belirtilerin varlığında gırtlak (larenks) kanserinin de düşünmesi gerektiğini söyledi.
Birçok hastalığın belirtisi olarak görülen ‘boğaz ağrısı’ uzun süre devam ettiğinde dikkatli olmak gerekiyor.
Sonbahar ve soğuk kış günlerinde üst solunum yolu enfeksiyonları daha sık görülmeye başlar. Boğaz ağrısı ise bu durumun en sık görülen belirtisidir. Bu ağrısının sonucu hastalık gelmese de hissiyatı oldukça rahatsız edicidir. Kış mevsiminde hepimizin ortak sorunu olan boğaz ağrısının tedavisini kendi mutfağınızda gerçekleştirebilirsiniz. "Boğaz ağrısına ne iyi gelir?" diyorsanız en etkili yöntemleri öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin...
Ses kısıklığı, ağız kuruluğu, kuru öksürük, acı tat, boğaza yabancı cisim kaçma hissi gibi belirtilerle kendini gösteren boğaz reflüsü; mide asidinin gırtlağa ulaşması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır.
Kış aylarında artan solunum yolu hastalıklarının sonucunda ortaya çıkabilen boğaz ağrısına 'sıcak bir şeyler iç' önerisine karşı uzmanlar, sıcağın boğazdaki ağrı hissini artırdığı ve iyileşme sürecini geciktirdiği, tam tersine dışarıdan soğuk uygulamaların yapılması gerektiğini söyledi. Boğaz ağrısı nasıl geçer diyenler için Prof. Dr. Ataman Güneri'den öneriler...
Kış aylarının gelmesi ile beraber şikayet edilen hastalıklardan bir tanesi de boğaz ağrısı... Birçok sebepten meydana gelen boğaz ağrısının doğru teşhisi ve tedavi yöntemlerinin uygulanması boğaz ağrısının ilerlememesi için önem taşıyor. Peki, boğaz ağrısına ne iyi gelir, boğazı ağrıyan ne yapmalı? İşte yanıtlar...
Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde boğazından rahatsızlanan 19 yaşındaki Fatma Keskin, hastaneler arasında dolaştırıldıktan sonra öldü.