Borsaya Nasil Girilir Haberleri

'Borsaya vergi geliyor' dedi: BIST 100 bir anda çakıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, sonraki vergi paketlerinde borsaya kazanç vergisi getirmek üzere çalışma başlattıklarını açıklamasının ardından, Borsa İstanbul yüzde 2,5 değer kaybetti.

Finans 2024-07-01 15:28:53

Bakan Şimşek konuştu Özgür Demirtaş sessiz kalamadı! Asgari ücret, borsa, EYT: ‘KKM denen bela popülizmin dibidir, ona bir sözü var mı?’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in borsaya vergi, asgari ücrete zam ve EYT ile ilgili açıklamaları güne damga vurmuştu. Ünlü Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından o açıklamalara kayıtsız kalamayarak art arda dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. Bakan Şimşek’e seslenen Demirtaş, EYT'nin muhalefet tarafından popülist bir itekleme olduğunu ancak KKM’nin de aynı konumda bulunduğunu kaydetti.

Finans 2024-07-01 15:01:25

Bakan Şimşek açıkladı: 'Borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını bir süreliğine erteliyoruz'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergisel düzenlemeleri içeren pakete ilişkin paylaşım yaptı. Bakan Şimşek borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını yeniden değerlendirmek üzere bir süreliğine ertelediklerini açıkladı. Şimşek ayrıca, vergide adaleti artırmaya yönelik düzenlemenin yakın zamanda TBMM’ye sunulacağını da duyurdu.

Finans 2024-06-13 18:57:47

SGK işveren sistemine nasıl girilir?

Kanunlar doğrultusunda sigortalı olarak görev yapan kişileri çalıştıran, gerçek kişiler ya da tüzel kişiler olmaları fark etmeksizin tüm kurumlar ve kuruluşlar işveren olarak kabul edilir. SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) işverenlerin kullanabildiği çeşitli işlemlerin yapılabildiği sistemler sunmuştur.

Haber 2024-06-09 23:43:08

Süper Lig mücadelesi borsaya taştı! Yatırımcısına en fazla kazandıran takım belli oldu

Süper Lig'de kıyasıya mücadele eden spor kulüplerinin hisseleri Borsa İstanbul'da da kıyasıya yarıştı. Mayıs ayında yatırımcısına en çok kazandıran takım belli oldu. Fenerbahçe, halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine sahip kulüp olurken, mayıs ayını 12 milyar 313 milyon 112 bin liralık piyasa değeriyle tamamladı

Finans 04-06-24 11:37

Yerli yatırımcının borsaya dönüşü başladı: Gittikleri gibi geliyorlar! Bankacılık endeksi halka arzı solladı

Borsa yılın ilk 5 ayında yatırımcısına yüzde 40’ı aşan kazanç sağladı. Yabancı yatırımcının tahvil ile hisseye ilgisi ve yurt içinde hızlanan halka arzlar yerli yatırımcının da yönünü yeniden hisse senedi piyasasına çevirdi. Yerli yatırımcının finansal varlıkları içinde hisse senedinin payı yüzde 13,95 ile yılın zirvesine çıktı.

Finans 20-05-24 09:01

Doları olanı üzecek tahmin! 'O rakamın altı konuşuluyor' dedi: Borsa İstanbul için 'iskonto' yorumu

Dolar/TL sınırlı yükselişini sürdürürken, BIST 100 endeksi ise 10 bin puanın üzerinde tutunma çabalarına devam ediyor. Peki, dolar düşecek mi? Borsa daha da yükselir mi? Bu iki soru yatırımcıların en çok merak ettiği konular arasındaki yerini korurken Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı’dan yanıt geldi. Uzman isim dolar kurunda 30 liranın altının konuşulmaya başladığını ifade ederek borsaya ilişkin görüşlerini de paylaştı.

Finans 16-05-24 14:06

Gülben Ergen borsaya geri döndü! Sat indikatörü misali yorumu sosyal medyayı salladı

Özel hayatı, açıklamaları ve sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen ünlü şarkıcı Gülben Ergen bu defa borsa yorumu ile sosyal medyayı salladı. Zaman zaman borsa yatırımları hakkında açıklamalar yapan Ergen son paylaşımıyla yine dikkat çekti. Ünlü ismin Sat indikatörü misali yorumu sosyal medyanın diline düştü.

Magazin 07-05-24 08:26

e-Devlet’e internet bankacılığı ile giriş nasıl yapılır? İnternet bankacılığı üzerinden e-Devlet’e giriş nasıl yapılır, internet bankacılığı üzerinden e-Devlet’e nasıl girilir?

e-Devlet Kapısı, bünyesinde birçok önemli resmî kurumu barındıran ve kullanıcılara resmî işlemleri daha kolay bir şekilde yapma fırsatı sunan bir sistem olarak bilinmektedir. Bu sisteme girişlerde birçok farklı giriş alternatifi mevcuttur. Bu giriş alternatiflerinden biri internet bankacılığı ile giriştir. Kişiler başka herhangi bir şifreye gerek duymadan banka giriş bilgilerini kullanarak e-Devlet platformuna giriş yapabilmektedir. Peki, e-Devlet’e internet bankacılığı ile giriş nasıl yapılır?

Haber 19-04-24 19:52

MEBBİS e-Devlet girişi: e-Devlet’ten MEBBİS’e nasıl girilir? MEBBİS öğretmen girişi nasıl yapılır?

Devlet hizmetlerinden en etkin bir şekilde yararlanılabilmesi adına Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından e-Devlet Kapısı denilen platform kurulmuştur. Bu platform içerisinde birçok önemli kamu hizmeti bulunmaktadır. Bu hizmetlerden biri de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan ve kısaca MEBBİS ismiyle bilinen hizmetlerdir. Peki, e-Devlet’ten MEBBİS’e nasıl girilir ve MEBBİS öğretmen girişi nasıl yapılır?

Haber 15-04-24 18:31

Cep telefonu ile oy kabinine girilir mi? Cep telefonu ile oy kullanmak yasak mı? Cep telefonu ile oy kullanma cezası

18 yaşını doldurmuş, seçmen kütüğünde kayıtlı her vatandaşın seçim günü oy kullanması önemli bir sorumluluktur. Bu yüzden seçme hakkı bulunan her bireyin seçim gününde oy verme işlemlerini de gerçekleştirmesi önemlidir. Oy verme esnasında bireylerin bazı cihazları yanlarında bulundurmaması da gerekir. Peki, cep telefonu ile oy kabinine girilir mi?

Haber 21-03-24 18:03

Halka arzlar ile yeniden 8 milyonu aşmıştı! Borsada yüzde 40 vergi iddiasına Bakan Şimşek’ten yanıt: ‘Kur Korumalı Mevduat’ örneği ile formülü anlattı

Borsada yatırımcı sayısı halka arzların gaza basması ile 8 milyon sınırını aştı. Yatırımcı sayısı artarken herkesin en çok merak ettiği ‘borsaya vergi mi geliyor?’ iddialarına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yanıt verdi. Bakan Şimşek hisse senedi fonları da dahil olmak üzere fonlara yönelik önceki dönemde alınan yüzde 40'a varan vergi yetkisiyle ilgili olarak "Piyasayı bozacak bir düzenleme gündemimizde değil" dedi.

Finans 04-03-24 12:25

Halka arz başladı, yatırımcı borsaya koştu! Bir kez daha 8 milyonun üzerinde

Borsada Aralık ve Ocak aylarında hızlanan yatırımcı kaybı, halka arzların yeniden hızlanmasıyla Şubat'ta yerini artışa bıraktı. Yatırımcı sayısı bir kez daha 8 milyonun üzerine çıktı.

Finans 04-03-24 09:00

Bluesky nedir? Bluesky’a nasıl girilir, Bluesky kimin?

Dünya genelinde çok sayıda kullanıcıya sahip çeşitli sosyal medya uygulamaları mevcuttur. Bu uygulamalardan biri de Bluesky ismiyle öne çıkan ve günümüzde birçok kullanıcı tarafından tercih edilen uygulamadır. Bu uygulama eski adı Twitter olarak bilinen ve kullanıcılara video, fotoğraf gibi içerikler paylaşmalarına olanak tanıyan X platformuna bir seçenek olarak geliştirilmiştir. Peki, Bluesky nedir, Bluesky’a nasıl girilir ve Bluesky kimin?

Haber 19-02-24 18:04

Borsaya 2 yeni şirket geliyor! Halka arz için SPK'dan açıklama: Onay verildi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret AŞ ile Alves Kablo Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ilk halka arzına onay verdi.

Finans 17-02-24 08:36

Genci yaşlısı herkes borsaya koşmuştu! Halka arzlar için açıklama geldi: Yeni dönemin şifresini anlattı

Borsa İstanbul’da geçtiğimiz yıl 55 şirket halka arz edilmiş ve pay senedi yatırımcı sayısı 8,35 milyon kişiye çıkmıştı. Ancak yeni yılda hem halka arzlar durdu hem de yatırımcı sayısı 7,5 milyona geriledi. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Genel Müdürü Dr. Ekrem Arıkan, halka arzlara ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, kaybedilen yatırımcı sayısının çok olmasına rağmen normal olduğunu söyledi.

Finans 24-01-24 12:15

2024'e girilir girilmez düğmeye basıldı: İlk 4 günde binlerce düzensiz göçmen yakalandı!

Göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonlara yenileri eklendi. 2024'ün ilk 4 gününde 2 binden fazla düzensiz göçmen ile çok sayıda organizatör yakalandı.

Haber 08-01-24 08:15

Mevduat faizleri tercih değiştirtti: Borsada yatırımcı sayısı yokuş aşağı! 912 bin kişi borsaya veda etti

Mevduat faizlerindeki yükseliş ivmesi devam ederken, Borsadaki yatırımcı sayısındaki azalma da hız kesmeden sürdü. Borsada Aralık sonu itibariyle yatırımcı sayısı 7 milyon 643 bin 867 olarak kaydedildi. Son veri Ekim'den bu yana borsadan 912 bin yatırımcının çıktığını gösterdi.

Finans 02-01-24 10:46

Yatırımcı borsaya akın etmişti ama… Tabuları yıkacak borsa, dolar, altın tahmini: ‘Tatlı paraya alışanlar maliyet hesabı yapacak’

Gram altın geçtiğimiz yıl yüzde 81’den fazla değer kazansa da kâr şampiyonu yüzde 155 değer artışı ile Bitcoin oldu. Şimdi ise yılın ilk gününde yatırımcılar altın, dolar, euro ve borsanın seyrine ilişkin ipuçları aramaya başladı. Uzman isimler 2024 tahminlerini tek tek açıkladı. Altının gram fiyatı tahmini için 3.000 TL, dolar için 45 TL beklentisi dile getirildi. Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi içinse, “Daha dalgalı bir seyre hazır olmamız gerekiyor” yorumu yapıldı.

Finans 01-01-24 10:43

Sevgiliye yılbaşı mesajları 2024 - Sevgiliye yeni yıl mesajı için en güzel öneriler

Yeni bir yılı bazıları aileleriyle, bazıları arkadaşlarıyla karşılar. Bazıları ise bu özel günü sevgilisiyle geçirmek ister. Ancak sevdiğinin yanında olamayan, farklı şehirlerde ilişki yaşayan ya da birlikte kutlayamayacak olanlar; en azından duygularını karşı tarafa hissettirecek güzel yılbaşı mesajlarıyla sevgililerini mutlu etmek isteyebilir. Bunun için de en anlamlı, en duygusal ve romantik yeni yıl mesajı arayışına girilir. İşte sevgiliye yeni yıl mesajı için en güzel öneriler!

Haber 29-12-23 00:26

Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı borsa iddiası

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, borsaya dair çarpıcı iddialarda bulunmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu, "Son 3 yılda milyarlarca TL’yi bulan vurgunların yapıldığını herkes biliyor." açıklamasını yaptı.

Finans 28-12-23 11:16

Otomobil almak isteyenler dikkat! Uzman isim önce Zevk meselesidir dedi, sonra uyardı: Devir, o devir değil!

Altın, dolar ve borsaya ilişkin değerlendirmeleriyle bilinen Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "Aracım var, modelini yükseltmek istiyorum, ne yapmalıyım?" sorusuna yanıt verdi. Açıklamasında "Kişisel tercihtir, zevk meselesidir" ifadesine yer veren uzman isim, "Devir, o devir değil." diyerek uyarıda bulundu.

Finans 18-12-23 10:43

İnteraktif Vergi Dairesine e-Devlet üzerinden girme: İnteraktif Vergi Dairesine e-Devlet ile nasıl girilir?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 2018’de geliştirilen İnteraktif Vergi Dairesi, vatandaşların hizmetine sunulmuştur. Birçok işlemin hem şifreli hem de şifresiz olarak yapılabildiği İnteraktif Vergi Dairesi sistemi, direkt olarak kullanıcı koduyla girilebilen, e-Devlet aracılığı ile de ulaşılabilen bir sistemdir. Peki, İnteraktif Vergi Dairesine e-Devlet ile nasıl girilir?

Haber 05-12-23 02:48

SPK'dan halka arz kararı! Onay verildi: Borsaya 3 yeni şirket daha

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım AŞ, Ekos Teknoloji ve Elektrik AŞ ile 1000 Yatırımlar Holding AŞ'nin halka arzını onayladı.

Finans 11-11-23 08:10

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR, kaç rekat? Diyanet 3 Kasım 2023 cuma saatleri ve cuma namazı kılınışı!

Cuma namazı kılınışı internette araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cuma hutbesi konusunu "Zulme rıza göstermek zulümdür" olarak belirledi. Cuma namazı nasıl kılınışı ile ilgili detaylara haberimizde ulaşabilirsiniz. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il 3 Kasım 2023 cuma vakitleri ile cuma namazı kılınışı hakkında bilgiler...

Haber 03-11-23 11:39

Halka arzda çarpıcı rakamlar! Kazananı gören borsaya koştu: Yatırımcı sayısı 64 milyonu geçti

Halka arz edilen şirket sayısı, bu yılın üçüncü çeyreği sonunda geçtiğimiz seneyi yakaladı. Halka arzlarda toplanan tutar, geçen seneki rakamlara göre yüzde 166 yükselişle 51,5 milyar lira olurken, yatırımcı sayısı 7 kat artarak 64 milyonu geçti.

Finans 24-10-23 13:21

Altın fiyatları ne kadar? Uzman isim uyardı: “Çarşı pazar iyice karışmış olacak!

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri 16 Ekim 2023 Pazartesi günü vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar ve borsaya ilişkin açıklamalar yapıp altına yönelik dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Uzman isim Küresel piyasalarda gerçek savaş fiyatlaması o zaman başlayacak, çarşı pazar iyice karışmış olacak" dedi. Peki, gram altın ve çeyrek altın fiyatları ne kadar? İşte altın fiyatları canlı takip ekranı...

Finans 16-10-23 13:10

Dört büyük kulübün borcu aldı başını gidiyor!

Türk futbolunun dört büyükleri Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un borsaya açık şirketlerinde toplam borç, 29,93 milyar liraya ulaştı.

Spor 11-10-23 14:34

Borsaya yeni düzenleme! Düğmeye basıldı: Yatırımcıyı yönlendiren hesaplara tedbir geliyor

Borsada piyasa bozucu eylemlere yönelik yatırımcıyı koruyacak tedbirler geliyor. Yeni kararı SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül açıkladı. Hisse senedi yatırımcılarına yönelik sosyal medya mecralarından yapılan yönlendirmeleri takip ettiklerini dile getiren Gönül, hem alım tavsiyesi veren hem de eğitim adı altında hisse öneren hesaplara son aşamada uygulanabilecek tedbirin kapatma olduğunu vurguladı.

Finans 05-10-23 08:53

Borsaya rakip mi geliyor? Faizler yükseldi, vadeli hesap yatırımcının aklını karıştırdı...'Yüzde 35'e çıkabilir'

Geçen sene mevduatta bekleyen birçok yatırımcı, borsa yükselmeye başlayınca tercihini değiştirmişti. Özellikle son bir yılda borsadan kâra geçen yatırımcıların bugünler de ise kafası karıştı. Mevduat faizlerinin yükselmesiyle 'Borsaya rakip mi geliyor?' sorusuna yanıt aranırken, uzmanlar risk almak istemeyen yatırımcılar için bir seçenek olacağı görüşünde.

Finans 03-10-23 08:08

Halka arzlardan borsaya 93 milyar liralık kaynak: Altını doları bırakıp oraya koştular: ‘Yarısı 10 bin TL’nin altında…’

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "Son üç yılda gerçekleşen 130 şirketin halka arzında yaklaşık 93 milyar TL kaynak sağlandı” dedi. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İbrahim H. Öztop ise, “Pay piyasamıza yatırım yapanların yarısının portföyünün 10 bin TL’nin altında olduğunu görüyoruz. Diğer bir deyişle sermayenin tabana yayıldığını söyleyebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Finans 02-10-23 13:41

KPSS P94 nedir? KPSS P94 puanı ile nereye girilir, hangi devlet kurumuna atama olur?

KPSS P94 ile ilgili araştırmalar, ÖSYM'den Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları hakkında yapılan son dakika açıklaması sonrası hız kazandı. Sınavdan 60, 65 ve 75 puan alan kişiler arama motorlarında "KPSS P94 nedir?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, KPSS P94 puanı ile nereye girilir, hangi devlet kurumuna atama olur?

Egitim 25-08-23 11:13

KPSS TABAN PUANLARI 2023 ÖSYM: KPSS 60, 61, 62, 63, 64, 65 puan ile memur olunur mu, nereye, hangi devlet kurumuna girilir?

KPSS taban puanları merak konusu olurken birçok kişi internette "60,61,62,63,64,65 puanla nereye gidebilirim?" sorusuna yanıt aramaya başladı. ÖSYM tarafından uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları bugün (25 Ağustos 2023) adayların erişimine açıldı. Peki, KPSS 60, 61, 62, 63, 64, 65 puan ile memur olunur mu? KPSS 60, 61, 62, 63, 64, 65 puan ile nereye, hangi devlet kurumuna girilir? İşte detaylar...

Egitim 25-08-23 10:12

Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat’tan elini çekti! Her şey sil baştan: KKM kararının etkileri ne olacak? Mevduat, kredi faizleri, borsa… Tek tek açıkladılar

Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için yeni bir hamle yaparak tüm teşvik düzenlemelerini geri çekti. Vatandaşları Türk Lirası’na yönlendirmek isteyen bankanın yaptığı bu hamle ile ilk etapta yüzde 30’un altına gelen mevduat ve etkileşimli olarak kredi faizler oranlarının yukarı taşıması bekleniyor. Piyasada faizin ciddi bir alternatif olduğu döneme girildiği belirtilirken, borsaya bir miktar destek gelebileceği de kaydedildi.

Finans 21-08-23 07:35

Bireysel yatırımcı borsaya koştu: 3 kat talep! Tatlıpınar'da halka arz büyüklüğü 1,58 milyar TL oldu

Tatlıpınar Enerji'nin halka arzında toplam büyüklük 1,58 milyar TL olarak kaydedildi.

Finans 14-08-23 08:57

Borsaya iki yeni şirket geliyor! Halka arz edilecekler...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Baydöner Restoranlarının pay başına 21 liradan, Enerya Enerjinin pay başına 88,76 liradan ilk halka arzını onayladı. SPK ayrıca Galatasaray'ın bedelli sermaye artırımına gitmesine de onay verdi.

Finans 10-08-23 09:39

Adetliyken denize girilir mi? Regl iken denize, havuza girilir mi, zararları nelerdir?

Yaz ayları sıcak hava ve tatil keyfiyle dolu bir dönemdir. Ancak kadınlar için regl dönemine denk gelmesi bazı zorluklar ve endişeler yaratabilir. Regl dönemi kadınların vücutlarının doğal bir parçasıdır ve her kadın bu dönemi farklı yaşayabilir. Kendinizi iyi hissettiğiniz ve rahat ettiğiniz şekilde hareket ederek yazın keyfini çıkarabilir ve denize girerken kendinizi güvende hissedebilirsiniz.

Kadin 31-07-23 15:22

Borsaya nasıl girilir? Borsada nasıl yatırım yapılır?

Borsa, birçok kişi için heyecan verici ve potansiyel olarak kazançlı bir yatırım platformu olarak görülmektedir. Ancak, borsaya girmek ve yatırım yapmak konusunda doğru bilgi ve stratejiye sahip olmak son derece önemlidir. Borsaya nasıl girilir ve borsada nasıl yatırım yapılır konuları, birçok kişi için heyecan verici ve potansiyel olarak kazançlıdır. Borsaya adım atmak ve başarılı bir yatırımcı olmak için belirli adımları takip etmek önemlidir.

Finans 30-06-23 18:39

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR? Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte püf noktaları

Kurban eti nasıl saklanır merak ediliyor. Kurban bayramının ikinci gününde kurban kesme ibadetini yerine getiren vatandaşlar kalan etlerini nasıl muhafaza edeceklerini araştırıyorlar. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması çok önemli. Ayrıca kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde saklanması gerekli. Peki, Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte tüm merak edilenler...

Haber 29-06-23 15:43

Borsada yatırım yapmanın temel ilkeleri ve stratejileri

Borsada yatırım yapmak uzun vadeli finansal hedeflerinize ulaşmanızı sağlayabilecek önemli bir araçtır. Ancak başarılı bir yatırımcı olmak için belirli temel ilkeler ve stratejileri takip etmek gerekmektedir. Borsanın riskleri ve kazançları vardır ve borsaya girmeden önce bu ihtimalleri anlamak gerekir. Borsada yatırım yapmanın temeli araştırma yapmak, çeşitlendirmek, uzun vadeli düşünmek, riski yönetmek, duygusal kararlardan kaçınmak ve sürekli öğrenmektir.

Finans 31-05-23 22:00

Yeni başlayanlar için borsa: Borsada temel kavramlar ve işleyiş

Borsa birçok kişi için heyecan verici bir yatırım platformu olabilir. Borsa dünyasına yeni adım atanlar için bu karmaşık ve belirsiz ortamda yol bulmak zor olabilir. Borsada başarılı olmanın anahtarı temel kavramları ve işleyişi anlamaktan geçer. Borsaya giriş yapmak isteyen herkesin temel kavramları öğrenmesi ve bu konuda bilinçli bir şekilde hareket etmesi önemlidir. Borsa fırsatlar ve risklerle dolu bir yerdir, ancak sağlam bir temel bilgi ile başarıya ulaşmanın mümkün olduğu bir yerdir.

Finans 31-05-23 21:01

Son dakika: Kılıçdaroğlu'ndan miting sonrası paylaşım! Euro ve borsaya dikkat çekti... 'Biz bu ülkeyi zengin edeceğiz'

Son dakika haberi... CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Sinan Ateş ve Gaffar Okkan cinayetleri ile ilgili sert konuşan Kılıçdaroğlu, "Katillerini kulaklarından tutup adalete teslim edeceğim" dedi. Mitingin ardından tweet atan Kılıçdaroğlu, "Euro düştü. Borsa uçtu. Siz daha 15 Mayıs'ta Bay Kemal gelince bir görün olacakları. Biz bu ülkeyi zengin edeceğiz!" ifadelerini kullandı.

Haber 11-05-23 18:18

Hissedar nedir, hissedar olmak ne demek? Hissedar nasıl olunur, hissedar hakları nelerdir?

Yatırım yapmak ve borsaya adım atmak birçok kişinin hedefleri arasındadır. Bu nedenle borsa ve yatırımcılık kapsamında önemli bir yer tutan hissedar kavramının ne ifade ettiği sıklıkla araştırılır. Temelde hissedar denildiği zaman kişilerin aklına bir şirketin ortağı olan bireyler gelir. Ancak borsa da göz önünde bulundurulduğu takdirde hissedar sözcüğünün kavram alanı genişler. Peki, hissedar hakları nelerdir?

Finans 20-04-23 09:46

Borsaya EYT dopingi! Emeklilik tazminatını alan yatırım için koştu ama... Dikkat çeken sözler: Kaybetmeyi göze aldın demektir

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı hız kesmeden sürerken, son bir haftada yatırımcı sayısı 600 bin artarak 4,5 milyonun üzerine çıktı. Borsaya gelen yeni yatırımcıların büyük bir kısmını EYT'lilerin oluşturduğu belirtilirken, tazminatını alan adeta borsaya koştu. Uzmanlardan ise dikkat çeken bir uyarı geldi. Ekonomist Aytunç Kocabalkan "Borsayı tanımadan 'borsada yatırım yapacağım' diyerek emekli paranı borsaya getiriyorsan zaten baştan kaybetmeyi kabul ediyorsun demektir" diye konuştu.

Finans 19-04-23 07:02

EYT ilk maaş ve tazminatını alan borsaya koştu! 3 Mart sonrasında dikkat çeken veri: 600 bine yakın kişi…

EYT yasasının 3 Mart’ta yürürlüğe girmesi sonraso tazminat ve ilk maaşını alanlar son dönemlerin gözde yatırım aracı borsaya koştu. Verilere göre son bir haftada 600 bine yakın yeni yatırımcının borsaya geldiği ve bunların büyük çoğunluğunun EYT’li olduğu ifade edildi. Halka arzlarda da EYT’lilerin etkisi görüldü. Önümüzdeki dönemde boorsaya girişlerin daha da artması bekleniyor.

Finans 18-04-23 07:20
EYT

Borsaya Ramazan Bayramı düzenlemesi: Yarınki işlemlerde 6 günlük takas süresi

Borsa İstanbul'da, tatil nedeniyle Ramazan Bayramı öncesi nakde dönmek isteyen hisse senedi yatırımcıları için bugün son şans olarak dikkati çekiyor. Bu hafta perşembe günü Ramazan Bayramı nedeniyle 3,5 günlük tatile girecek olan Borsa İstanbul'da, yarın gerçekleştirilecek işlemlerin takası 24 Nisan Pazartesi gerçekleştirilecek.

Finans 17-04-23 14:09

Kadir Gecesi ilişkiye girmek günah mı? Diyanet'e göre Kadir Gecesi'nde cinsel ilişki olur mu? Merak edilen soruya yanıt!

Kadir Gecesi'nde cinsel ilişkiye girmenin günah olup olmadığı merak konusu oldu. İslam dininin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in Hazreti Muhammea’e indirilmeye başlandığı bu gece Müslümanlar için son derece önemlidir. Dolayısıyla çok sayıda vatandaş internette araştırma yapıyor. Öte yandan birçok kişi arama motorlarında "Kadir Gecesi ilişkiye girmek günah mı?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kadir Gecesi'nde cinsel ilişkiye girilir mi? İşte detaylar...

Haber 17-04-23 12:25

2023 AÖF sınavları ne zaman, saat kaçta başlıyor, sınav online mı olacak? İşte sınav kuralları!

AÖF sınav giriş ekranı ve sınav hakkındaki detaylar sorgulanmaya başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi ara sınavları 8-9 Nisan, 15-16 Nisan tarihlerinde çevrim içi (online) olarak gerçekleşecek. Öğrenciler konuya ilişkin araştırmalarına hız kazandırdılar. Peki, 2023 AÖF sınavları ne zaman, saat kaçta başlıyor, sınav nasıl olacak? AÖF sınavına nasıl ve nereden girilir?

Egitim 09-04-23 01:59

AÖF SINAV GİRİŞ EKRANI: 2023 AÖF sınavları ne zaman, saat kaçta başlıyor, sınav nasıl olacak? İşte sınav kuralları!

AÖF sınav giriş ekranı ve sınav hakkındaki detaylar sorgulanmaya başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi ara sınavları 8-9 Nisan, 15-16 Nisan tarihlerinde çevrim içi (online) olarak gerçekleşecek. Öğrenciler konuya ilişkin araştırmalarına hız kazandırdılar. Peki, 2023 AÖF sınavları ne zaman, saat kaçta başlıyor, sınav nasıl olacak? AÖF sınavına nasıl ve nereden girilir?

Egitim 08-04-23 09:11