Sağlığımız için yediğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Süt ve süt ürünlerinin birçok faydası bulunsa da bu ürünlerden insanlara brusella hastalığı bulaşabiliyor. Uzmanlar süt ürünleri ve brusella hastalığı hakkında uyarılarda bulunuyor.
Çin’in Lanzhou kentinde ilk kez geçen yaz bir ilaç firmasının tesislerinden yayılan “brusella” bakterisinin şu ana kadar 3 bin 245 kişiye bulaştığı belirlendi.
Hayvan hastalığı olarak bilinen brusella insanlara da bulaşabiliyor. Ateş atakları ile kendini belli eden brusella tedavilerinde süreç büyük önem taşıyor. 6 haftadan 9 aya kadar uzayabilen brusella hastalığı olanlar ne yemeli sorusu da cevaplanması gereken sorular arasında bulunuyor. İşte brusella belirtileri ve brusella hastalığı ile ilgili diğer merak edilenler...
Muş Kırköy'de 15 kişinin tedavi gördüğü ve hayvanlardan insanlara bulaşan brusella hastalığı, vatandaşları korkuttu. İl Sağlık Müdürlüğü 2019’un ilk 6 ayında 119 brusella vakasına rastlandığını açıkladı. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mücahit Gür ise hastalığa karşı süt tüketimine dikkat çekti. Gür, çiğ sütün en az 10 dakika kaynatılması gerektiği konusunda uyardı.
Eskişehir’de yedikleri peynirden dolayı brusella hastalığına yakalanan 6 kişiden sonra tekrar gündeme gelen brusella tehlikesi konusunda uzmanlar uyarıyor.
Sıkça tüketilen çiğ köftenin de brusella hastalığına davetiye çıkardığını söyledi.
Sağlık Bakanlığı, dondurmalar ve yenilebilir buzlu ürünlerin patojen bakterilerin üremeleri bakımından ciddi bir tehlike kaynağı olduğu uyarısında bulundu.
Genellikle pastörize olmayan süt ve süt ürünlerinden bulaşan Brusella hastalığı tehlike sinyali veriyor. DİE verilerine göre, son yıllarda en çok artış gösteren Brsusella hastalığı, ateşlenme, halsizlik ve eklem ağrıları ile kendi gösteriyor.
Hastalıklı hayvan sütünün pişirilmeden tüketilmesi ya da diğer ürünlerde kullanılmasıyla bulaşan Brucella hastalığının, körlüğe yol açabildiği belirtildi.