'Instagram ne zaman açılacak' sorusu yanıt beklerken şikayet patlaması yaşanıyor! Erişime engellenmesi sonrası Instagram yasağı kullanıcılarını günlerdir adeta çileden çıkarttı. Şikayetleri son bir haftada yüzde 162 arttı. Kullanıcılar "Yakında nefes almamıza da engel gelir", "Zararımı kim karşılayacak" gibi isyanlarla yakındı. Bu sırada Instagram'a erişmek için kullanılan VPN'lere de hem talep hem şikayet yağıyor.
Son dakika haberi: Instagram açılacak mı? Tüm Türkiye bu sorunun yanıtını bekliyor. Hakkında erişim engeli kararı alınan Instagram cuma gününden bu yana Türkiye'de kapalı. Bugün Instagram'ın kaderini belirleyecek kritik toplantı için yetkililer bir araya geldi. Olumlu geçtiği belirtilen görüşmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da sunulduğu öne sürüldü. Erdoğan ise konuyla ilk açıklamasında sert sözlerle şirkete yüklendi. Gazeteci Bülent Aydemir ise sosyal medyadan dikkat çeken bir açıklama yaptı.
Günlerdir kapalı olan Instagram'la ilgili yeni gelişme. BTK yetkilileri ve Instagram temsilcileri saat 13.45'te kritik toplantıda bir araya geldi. Platformun akıbeti bu toplantıdan sonra belli olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
BTK'nın kararıyla Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan Instagram'a erişim engellendi. E-ticaret için de kullanılan Instagram hakkında nedeni açıklanmayan kararın 1,9 milyar liralık hacmi etkileyebileceği belirtildi. E-ticaretin başka bir platforma kayması da söz konusu.
Son dakika: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle Twitter'a, Türkiye'deki vergi mükellefi gerçek ve tüzel kişiler tarafından yeni reklam verilmesini yasakladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ise yasağa ilişkin, "Üç ay içinde temsilci belirlemezse Twitter’ın bant genişliğinin daraltılması gündeme gelecek” dedi.
BTK, "istenmeyen arama" yapan şirketlere 51,5 milyon lira ceza verdi. Kapsamlı bir şekilde yapılan incelemeler sonucu 15 işletmecileye değişik tutarlarda ceza kesildi.
Türkiye'de toplam mobil trafik miktarı bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,4 artarak 80,1 milyar dakikaya çıktı. Toplam mobil trafik miktarı bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 0,86 arttı. Mobilden mobile trafik miktarı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,5 yükselirken, sabitten sabite arama trafik miktarı yüzde 11 azaldı.
Arayan numara kime ait sorusuna yanıt bulmak ve aynı zamanda bu numaranın hangi operatörde kayıtlı olduğunu öğrenmek istiyorsanız yapmanız gerekenler oldukça basit. İsimden telefon bulma yöntemleri sayesinde ev ve iş telefon numaraları da dahil olmak üzere sizi arayan numaranın hangi operatörde kayıtlı olduğunu öğrenebilirsiniz. BTK isimden numara sorgulama nasıl yapılır?
Özellikle 0 850'li numaralardan ve "evde internet kampanyası" adı altında gelen telefonlar vatandaşı adeta bezdirdi. Geçtiğimiz yıllarda bununla ilgili yapılan çalışmalara rağmen önüne geçilememesi büyük bir sorun haline geldi. Kurumsal şirketlerin de kullandığı 0 850'li numaralar yüzünden önemli telefonların da açılmadığını belirten kullanıcılardan şikayetler yağmaya başladı.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) İnternet Alan Adları Uyuşmazlık Çözüm Mekanizması Tebliği'nde değişikliğe gidildi. İşte yapılan değişikliğin detayları...
Türkiye’de 5 milyonun üzerinde kullanıcısının olduğu elektronik imza başvuruları, 21 Aralık 2021 tarihinden itibaren e-Devlet kapısı hizmetleri üzerinden yapılabilecek. Yeni uygulamayla birlikte e-imza almak isteyenlerin artık başvuru merkezlerine gerek kalmayacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, alınan önlemler ve geliştirilen yerli ve milli uygulamalarla 1 Ekim itibarıyla bu yıl 60 bin 795 siber saldırının engellendiğini belirterek, "2017-1 Ekim 2021 döneminde engellenen siber saldırı ise 502 bin 386'ya ulaştı." ifadesini kullandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) düzenlediği “Uluslararası Siber Kalkan 2021” tatbikatına katıldı. Tatbikatta açılış konuşması yapan Bakan Karaismailoğlu, “Uluslararası araştırmalara göre, siber saldırılardan kaynaklanan kayıpların maliyetinin 2021 yılında dünya genelinde 6 trilyon doları bulacağı öngörülüyor. Ulusal siber güvenliğimizin sağlanması, hepimizin öncelikli gündemidir” dedi.
Mobil haberleşme hızını 3G'ye göre 10 kat artıran 4,5G teknolojisinin 1 Nisan 2016'da kullanılmaya başlanmasıyla hem ses hem de internet trafiğinde büyük artış gerçekleşti.
Türkiye'de 3G ve 4,5G hizmetiyle mobil bilgisayardan ve cepten internet hizmeti alan mobil geniş bant abone sayısı 67 milyon 857 bin 214'e ulaştı.
Türkiye'de mobil abone yaygınlığı, haziran sonu itibarıyla 84,6 milyonu geçerken bunların 78 milyona yakını 4,5G hizmeti alanlardan oluştu.
Yabancı uyruklu kişiler, mobil cihazlarının kayıt altına alınmasına ilişkin başvurularını, yabancı kimlik numaraları ile e-Devlet kapısı üzerinden yapabilecek. Öte yandan ithalatçı ve imalatçıların hatalı bildirdikleri IMEI'yi düzeltmeleri için tanınan süre de 3 aydan 6 aya çıkarıldı.
Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), 2020 yılı telekom sektörü düzenlemelerine yönelik değerlendirme raporunu paylaştı.
Türkiye'de mobil abone yaygınlığı, 83,5 milyon aboneyle neredeyse yüzde 100'e ulaşırken, bunların 77 milyondan fazlasını 4,5G hizmeti alanlar oluşturdu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türkiye'nin Global Siber Güvenlik Endeksi Raporu'na göre, siber güvenlik alanında Avrupa'da 6'ncı, dünyada ise 11'inci sırada yer aldığını bildirdi.
Türkiye’de mobil internet kullanan kişi sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Son yayınlanan raporlara bakıldığında bu sayının gerçekten de ciddi miktara yükseldiği ortaya çıktı. İşte konu ile alakalı merak edilen bütün detaylar.
Türkiye'de cep telefonu operatörleri arasında bugüne kadar 151 milyon 91 bin 343 numara taşınırken, sabit telefonlarda bu sayı 2 milyon 263 bin 38 olarak kayıtlara geçti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 2022 yılında 5G frekans ihalesini tamamlamayı, 2023 yılında da ilk sinyali vatandaşların hizmetine sunmayı hedeflediklerini bildirdi.
YouTube'un çocuklara özel uygulaması YouTube Kids, Türkiye’deki kullanıcıların hizmetine sunuldu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ".tr" uzantılı internet alan adları yönetimine ilişkin esasları belirleyen internet alan adları yönetmeliğinde düzenlemeler yaptı.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), telefon numaralarından e-posta adreslerine, doğum tarihinden konumuna kadar özel bilgileri çalındığı iddia edilen yaklaşık 20 milyon Türk kullanıcıya ilişkin Facebook'tan açıklama istedi.
Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda Lojistik AŞ'ye yönelik siber saldırının gerçekleştiği yurt dışı kaynaklı IP adresleri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından belirlendi.
Sosyal medya şirketleri Türkiye'ye temsilci atama konusunda kararlarını verdi. Twitter, Periscope/Scope ve Pinterest yasal süre boyunca Türkiye'ye herhangi bir temsilci atamadı. Hal böyle olunca üç sosyal medya mecrası için reklam yasağı başladı. Yasak ile birlikte Türk şirketler, üç sosyal medya platformuna da reklam veremeyecek, veren şirketlere ise ceza uygulanacak.
Türkiye’nin yerli mesajlaşma uygulaması “Dedi”, WhatsApp alternatifi olabilir. İşte konuyla alakalı herkesin merak ettiği tüm detaylar.
Geçen yılın üçüncü çeyreği sonunda mobil abone sayısı, ülke nüfusuna yaklaşarak 82,8 milyon olurken, 76,5 milyonunu 4,5G aboneleri oluşturdu.
BTK'nın 2020'nin üçüncü çeyreğini baz alan Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü Üç Aylık Pazar Verileri Raporu'nda Türkiye akıllı telefon pazarının son durumu da göze çarptı. BTK tarafından paylaşılan grafiğe göre IMEI kaydı yapılan cihaz sayısı baz alındığında en çok Samsung markalı mobil cihazların IMEI kaydı yapıldı.