Bu Ay Dogalgaz Bedava Mi Haberleri

Hem yer değiştiriyordu, hem kılık! 4 yıl sahte kimlikle kaçtı, kıyafet alırken yakalandı

Bursa'da sürekli yer değiştiren ve 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası bulunan firari Nurettin Ö. bu kez kaçamadı.4 yıldır sahte kimlikle sürekli kılık da değiştiren şüpheli kıyafet alacağı sırada ekipler tarafından yaka paça gözaltına alındı.

Haber 2024-09-07 11:16:42

A Milli Takım, UEFA Uluslar Ligi ilk maçında Galler ile berabere kaldı!

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4.Grup açılış maçında Cardiff City Stadyumu'nda Galler'e konuk oldu. Kırmızı kart görüp 10 kişi kaldığımız mücadeleyi golsüz beraberlikle tamamladık. Bu sonuçla birlikte turnuvaya 1 puanla başlayan Ay-yıldızlılar, bir sonraki maçta İzmir Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nda İzlanda'yı konuk edecek.

Spor 2024-09-06 23:44:52

ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verileri sonrası piyasalar hareketlenmeye başladı

Bugün ABD'de tarım dışı istihdam verileri açıklandı. Açıklanan veriler sonrası ABD Merkez Bankasının (Fed) bu ay daha agresif faiz indirimine gidebileceği fiyatlanırken, piyasalarda hareketlilik arttı.

Finans 2024-09-06 17:56:33

Saygısızlık yapan öğrencisine sahip çıkmıştı! Eyüp öğretmenden acı haber geldi

Ankara'da iki sene önce, ders anlattığı sırada öğrencisinin saygısız hareketlerine maruz kalan İngilizce öğretmeni Eyüp Sağlık davranışından dolayı tepkileri üzerine çeken öğrencisine “Bir hata ile bir Türk evladı kaybedilemez. Ben kendisini affettim. Bu bizim evladımız, atamayız” sözleri ile sahip çıkmıştı. Sağlık, üç ay önce 3. kattaki evinin balkonunda düşmesi sonucu ağır yaralanarak müşahedeye alınmıştı. Eyüp hocadan acı haber geldi.

Haber 2024-09-05 17:46:32

Türk lirası için Mart ayından bu yana ilk! TL'nin reel değeri düştü

Türk lirası reel döviz kuru endeksi beş ay sonra ilk kez düşüş gösterdi. Ağustos ayında TÜFE bazında 62,34 puan olarak hesaplandı ve düşüş yüzde 1 oldu.

Finans 04-09-24 14:54

Günün en iyi fırsatı! Slazenger kol saatinde 6809 TL'lik dev indirim

Saat alırken nelere dikkat edersiniz? Şıklık mı, dayanıklılık mı, yoksa her ikisi birden mi? Slazenger, bu soruların cevabını tek bir ürünle veriyor. 1882 yılından beri spor dünyasının önemli markalarından biri olarak bilinen Slazenger'ın multifonksiyon silver erkek saati sportif tasarımı ve çok yönlü özellikleriyle tam size göre! Üstelik şu anda Okula ve Şehre Dönüş Fırsatları kapsamında 6839 TL indirimde! Ürünü sizin için inceledik.

Haber 04-09-24 11:59

969 bin liraya kadar çıktı, en ucuz otomobiller listesinde 5 model var! Bir dönem sona erdi: Sıfır otomobilde yeni ay zamla geldi…

Sıfır otomobilde yeni güvenlik sistemi yönetmeliği geçtiğimiz günlerde devreye alındı. Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobil markaları ise Eylül ayı ile birlikte sıfır otomobil güncel liste fiyatlarını yayımladı. En ucuz otomobiller 1 milyon lira bandında satışa sunulurken listelerdeki artış gözlerden kaçmadı. Sektör temsilcileri önümüzdeki dönemde zamların devam edeceğini ama bu durumun olağandışı artışlar şeklinde olmayacağını kaydetti. İşte piyasada alabileceğiniz en ucuz 5 model...

Finans 03-09-24 09:11

Krea AI nedir, nasıl kullanılır? Krea AI ücretsiz mi?

Yapay zekâ modelleri içeren Krea AI tasarım aracı, kullanıcılara farklı alanlara yönelik görüntü/video oluşturma imkânı tanır. Krea AI tasarım aracını kullanacak olan kişiler, içerdiği özelliklere göre şekillendirilen farklı planlardan yararlanabilir. Gerçek zamanlı görüntü oluşturma ve video geliştirme gibi özelliklerin bulunduğu Krea AI platformunu yakından incelemek isteyen kişilere ise bu platformun ne işe yaradığı ve nasıl kullanıldığı hakkında bilgi verilmesi gerekir.

Haber 02-09-24 15:07

Yeni emeklilik sistemi! Prim, yaş ve haftalık çalışma saati... AK Partili Güler 'Bakanlık çalışıyor' dedi ama... Dikkat çeken sözler

Emeklilik sistemi değişecek mi? Emekli olmak için gerekli olan yaş ve çalışma gün sayısı güncellenecek mi? Milyonlarca çalışan bu soruların yanıtını ararken, beklenen açıklama AK Parti cephesinden geldi. Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni bir emeklilik sisteminin gerekli olduğunu belirtti. Bakanlığın çalışmalarının olduğunu söyleyen Güler, "Haftalık çalışma saati düşecek mi?" sorusuna da yanıt verdi. Güler'in sözleriyle ilgili ise dikkat çeken bir değerlendirme geldi.

Finans 31-08-24 20:43

Merkez'in yeni mevduat adımı sonrası gözler mevduat faizlerine çevrildi... Faizler yükselir mi?

Merkez Bankası, TL mevduatını desteklemek için bir dizi düzenlemeyi harekete geçirdi. Peki bu düzenlemeler neler? Mevduat faizleri yükselir mi? 1 milyon TL’nin aylık getirisi ne kadar oldu? İşte detaylar...

Finans 31-08-24 17:06

31 Ağustos çeyrek ve gram altın ne kadar? Altındaki hareketlilik sürüyor mu? Altın hafta sonu ne kadardan satılmaya başladı?

Geçtiğimiz hafta altındaki hareketlilik yatırımcıların dikkatini çekmişti. Ani yükselişlerle defalarca kendi rekorunu kıran altının durması beklenirken hareketliliği devam ediyor. Peki gram altın bugün ne kadar? 31 Ağustos'ta çeyrek altın kaç liradan satılıyor? Altındaki bu hareketlilik devam eder mi? İşte cevabı...

Finans 31-08-24 09:21

Hazine Bakanlığı son noktayı koydu! Altınla kira ödenir mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı

Altınla kira ödenir mi? Türkiye son günlerde bu tartışmaya sahne olmuştu. Hatta Ankara'da bir ev sahibi evinin kira bedeli olarak 7 gram belirlemişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira bedellerinin altın cinsinden ödenmesine yönelik haberlere ilişkin devreye girdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, sosyal medyada yer alan haberlerde belirtilen kira bedelinin altın cinsinden ödenmesinin mevzuata aykırılık oluşturduğu belirtildi.

Finans 29-08-24 08:44

23 yıllık mesleğini bırakıp o işe başladı! İnternetten video izleyerek öğrendi 'Daha rahat...' Başta her ay 1 tane aldı, sonra eve sığmaz oldu

Adana’da küçük yaşlarından bu yana ilgi duyduğu saat tamirciliğini internetten öğrenen 45 yaşındaki Cumali Özdemir, sağlık teknikerliğini bırakıp saat tamirciliğine başladı. Gençlik yıllarından beri saatlere ilgisi olduğunu söyleyen Özdemir, o dönem neredeyse her ay 1 saat satın almaya başladığını anlatırken onları tamir etmesi gerektiğinde ise kendi yapmaya karar verdi. Hobi olarak başladığı bu işi sonrasında ise meslek haline getirdi.

Finans 28-08-24 10:00

Ticaret Bakanlığı kararını verdi: Artık kuaförler pazar günleri açık olacak

Geçtiğimiz ay kuaförler, güzellik merkezleri ve berberlerin pazar günleri kapalı olmasına dair Ticaret Bakanlığı karar vermişti. Valiliklerin belirlediği günlerde kapalı olan bu yerler için yeni bir düzenleme yapıldı.

Finans 27-08-24 14:12

30 Ağustos'ta İstanbul'da ulaşım ücretsiz oldu! İBB açıkladı... Zafer Bayramı'nda ulaşım bedava

30 Ağustos'a günler kala vatandaş, resmi tatilde ulaşımın ücretsiz olup olmadığını sorgulamaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi aldığı kararı açıkladı. Peki 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ulaşım ücretsiz mi olacak? İşte cevabı...

Finans 26-08-24 12:44

Okuma yazması olmayan bir kişi banka hesabı açabilir mi? Okuma yazması olmayan bir kişi nasıl banka hesabı açar?

Okuma yazma bilmediği için imza atamayan bir kişinin bankalarda hesap açtırmak istediğinde ne gibi adımları tamamlaması gerektiği merak edilir. Bu bağlamda BDDK ve HMK kapsamındaki ilgili mevzuatlar incelenerek söz edilen kişilerin bankalardan hangi yöntemlerle hizmet alabildiği açıklanmalıdır. Ardından başvurulacak olan bankaların protokolleri de öğrenildikten sonra bu yöntemlerin nasıl kullanılabildiği ve işlem sürecinin ne şekilde ilerlediği üzerine bilgi aktarılmasında fayda vardır.

Finans 24-08-24 14:28

Okuma yazma bilmeyenler kredi kartı alabilir mi? Okuma yazma bilmeyenler nasıl kredi kartı alır?

Bankaların genel protokolleri incelendiğinde okuma yazma bilmeyen kişinin başvuru sözleşmelerini imzalamadan bu kurumlarda hesap açtırarak kredi kartı alamadığı anlaşılır. Bu nedenle okuma yazma bilmeyen kişilerin bankacılık hizmetlerinden yararlanıp kredi kartı başvurusu yapmaları için hangi yasal seçenekleri değerlendirebildiği açıklanmalıdır. Böylelikle kişinin temin ettiği noter onaylı belgelerle ya da vekalet verdiği yakınlarıyla işlem yürütüp yürütemediği anlaşılır hâle getirilecektir.

Finans 23-08-24 17:04

Okuma yazması olmayanlar kredi çekebilir mi? Okuma yazma bilmeyenler nasıl kredi çekebilir?

Kredi çekmek için bankalara başvuran ama okuma yazması olmayan kişiler doğrudan bu bankacılık hizmetinden yararlanamaz. Dolayısıyla okuma yazma bilmeyen bir kişinin hangi yöntemlerle kredi başvurusunu tamamlayabildiği açıklanmalıdır. Daha sonra bankaların protokollerine göre değişkenlik gösterebilen bu süreçte okuma yazma bilmeyen kişilerin kredi çekerken hangi belgeleri almaları gerektiği de anlaşılır hâle getirilmelidir.

Finans 23-08-24 16:25

Vaniköy'deki kaçak villa sonrası Cüneyt Özdemir'den İmamoğlu'na çağrı: İşin içinde mi bilmem ama birileri görmezden gelmiş hemen görevden alırım!

Türkiye'deki haber gündeminin ilk sıralarında iki gündür Vaniköy'deki kaçak villa yapısı var. Bu villanın Rus bir oligark tarafından satın alındığı ve boğazın ortasına villa olarak kaçak şekilde yapılmaya çalışıldığı çok konuşuldu. İBB, gelen tepkiler sonrasında açıklama yaptı. Kaçak yapı durduruldu.

Haber 23-08-24 13:17

SON DAKİKA: Tarihte bir ilk: 34 lirayı aştı! TL'de değer kaybı yüzde 2,6'yı aştı (Dolar/TL kuru bugün ne kadar, kaç TL?)

Son dakika haberi... Dolar kurundaki yükseliş gaza bastı. Bugün kritik bir eşik daha aşıldı. Türk Lirası ay başından bu yana dolar karşısında yüzde 2,6 değer kaybederken kur 34 lirayı aşarak rekor kırdı. Peki dolar/TL kaç TL? İşte anlık döviz kurları ekranı ve son dakika haberinin detayları...

Finans 23-08-24 11:28

Bu iş için memurluktan istifa etti! Araba fiyatına satıyor '750 bin TL'ye alan var' Çok hızlı satılıyor, meraklısı da çok

Kahramanmaraş’ta yaşayan güvercin tutkunu vatandaş, çocukluğundan beri süregelen güvercin hobisi nedeniyle 5 ay önce memurluğu bırakıp güvencin besleme işini büyüterek otomobil fiyatına güvercin satmaya başladı. Yetiştirilen güvercinlerin hemen alıcı bulduğunu ifade eden vatandaş "Bu tezgahta her kuş 5 bin lira ile 500 bin lira, 750 bin lira gibi rakamlara alıcı buluyor" dedi. Vatandaş 'Şu anda binlerce insan bu hobilerin peşinden gidiyor' ifadelerini de kullandı.

Finans 23-08-24 11:05

Çocuklu ve evcil hayvanlı ailelerin favorisi! Havadaki tozları, alerjenleri yok ediyor...

Temiz hava, sağlıklı yaşamın temel taşlarından biri ve sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz! Peki, evde soluduğunuz hava gerçekten temiz mi? Çoğu zaman biz farkında olmasak da toz, polen ve zararlı maddeler, iç ortam havasını kirleterek sağlığımızı tehdit ediyor. Peki, bu sorunun çözümü ne? Hava temizleyiciler! Evlerimizdeki hava kalitesini artıran bu cihazları gelin yakından inceleyelim.

Haber 23-08-24 10:19

Biri zam istedi biri 10 liradan 5 liraya indirdi! Ekmek fiyatında ‘maliyet’ karmaşası… Kim haklı?

Ekmekte maliyetler gerekçe gösterilerek hem gramajı düşürülmüş hem de fiyatlar artmıştı. Ancak bazı esnaflar ekmek fiyatlarına yeniden zam yapılmasını talep ediyor. Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı Eyüb Güler, "Ne yapacağız yani, bedava ekmek mi satalım?" derken, Manisa'da ise tam tersi bir durum yaşandı. Normalde 10 liradan satılan ekmeği 5 liradan vatandaşa sunacaklar...

Finans 22-08-24 11:50

Geriye dönük para ödeyebilirsiniz! Bu kez mahkeme de onlardan yana: Faizi yok ama…

Tüketiciyi fahiş kira fiyatlarından korumak için yüzde 25 zam sınırlaması bulunuyordu. Bu sınırlamanın kalkması ile beraber eski kiracılarla piyasadaki rayiç kiralar arasındaki fark artmıştı. 5 yıldan uzun bir süredir aynı konutun kiracı olan vatandaşlar ise medyada sıklıkla konuşulan "geriye dönük kira bedeli alınabilir mi?" sorusunun cevabını arıyordu. Peki geriye dönük kira fiyatı talep edebilir mi? İşte cevabı...

Finans 22-08-24 11:22

Nisan'dan bu yana Kapalıçarşı'da ilk... Türk Lirası galip gelmişti: Döviz alacaklar satacaklar dikkat!

Dolar kurunda yaşanan yükseliş sonrası Kapalıçarşı'da 4 ay sonra bir ilk yaşandı. Bankalararası piyasa ile Kapalıçarşı'daki döviz fiyatları arasındaki makas Nisan ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Finans 22-08-24 10:27

Halluks valgus nedir? Halluks valgus ameliyatsız düzelir mi? Halluks valgus tedavisi

Günümüzün modern yaşam tarzı, hareketsizliği ve kalitesiz ayakkabı tercihleriyle birleştiğinde, birçok ayak rahatsızlığına davetiye çıkarabilir. Ayakların gün boyu aynı ayakkabı içinde hapsolması, ayakkabıların yeterince rahat olmaması, nefes almayan materyallerden üretilmesi ve ayak yapısına uygun olmayan modellerin tercih edilmesi, ayak sağlığını olumsuz etkiler. Bu sorunlar arasında en sık karşılaşılan rahatsızlıklardan biri de halluks valgus olarak bilinen ayak deformitesidir.

Haber 21-08-24 18:41

Kredi kartının limiti aşılırsa ne olur? Kredi kartı limit aşımı kredi notunu düşürür mü?

Kredi kartı sahipleri için bu ödeme araçlarının maksimum limitlerinin nasıl belirlendiğini öğrenmek önem arz eder. Bu limitler kişinin gelir seviyesi gibi temel unsurlara göre bankalar tarafından belirlenir. Kredi kartı limitini aşan bir kişi ise dönem borcu ile kredi notunun bu durumdan nasıl etkilendiğini öğrenmek ister. Dolayısıyla "kredi kartı limiti aşıldığında ne olur, ceza ödenir mi?" gibi sorular cevaplanmalıdır.

Finans 21-08-24 17:02

Süper Ay kendine hayran bırakmaya devam ediyor! Bu kez de Çorum'dan izlendş

Dün İstanbul'un dört bir yanından muhteşem görüntülerle görenleri büyüleyen bugün de Çorum Alaca'da izlendi. Dünyaya en yakın konuma gelerek gökyüzüne bakanları büyüleyen Süper Ay birbirinden güzel fotoğraflar ortaya çıkardı.

Haber 20-08-24 21:36

Mesai saatlerini kısaltmak için çalışmalar başladı! Memuru da özel sektör çalışanını da 'maaşım düşer mi?' korkusu sardı: 270 saat detayı...

Birçok ülke mesai saatlerinde kısaltmaya giderken bu durum Türkiye’yi de harekete geçirdi. Teknik çalışmaları başlayan çalışma saatleri için formül de belli oldu. Buna göre sektörler ve meslekler arasında uygulama farklılığı olsa da çalışma zaman dilimi 'esnek zaman ve çekirdek zaman' olarak ikiye ayrılacak. Hem kamu hem de özel sektör çalışanları ise ‘mesai saati kısalırsa maaşım düşer mi?’ diye merak ediyordu. Peki Uzaktan ve esnek çalışma ne zaman gelecek? İşte yeni modelin detayları...

Finans 20-08-24 07:58

Son derece nadir görülen Süper Mavi Ay'a geri sayım başladı! O saati kaçırmayın: Çıplak gözle görülebiliyor!

Ağustos, gökyüzü gözlemcileri için heyecan verici bir ay olmaya devam ediyor. Yılın dört ardışık Süper Ay'ından ilki, bugün (19 Ağustos 2024 Pazartesi) gökyüzünde görülecek. Son derece nadir görülen bu gökyüzü olayı, Türkiye saatiyle 04.36’da en yüksek noktasına ulaşacak ve izlenebilecek. Süper Ay ve Mavi Ay'ın birleşimi Süper Mavi Ay meraklıları 04.36 saatini beklemeye başladı.

Haber 19-08-24 12:58

Kredi kartı ile fatura, vergi, trafik cezası ödeme: Kredi kartı ile fatura, vergi, trafik cezası ödenir mi, nasıl ödenir?

Fatura, vergi borcu ve trafik cezası gibi tahsilatların fiziki şubelerin yanı sıra dijital platformlar üzerinden de yapıldığı bilinir. Bu doğrultuda vatandaşlar tarafından farklı kurum ve kuruluşlara ait olan ödemelerin kredi kartı aracılığıyla nasıl yapıldığının araştırıldığı görülür. Dolayısıyla kredi kartı bilgileriyle veya fiziksel olarak bu ödeme aracının kullanılmasıyla fatura, vergi ve trafik cezası borçlarının hangi yöntemlerle yatırılabildiği açıklanmalıdır.

Finans 17-08-24 17:28

Bu ay da tarih değişti! Merkez Bankası faiz kararı belli oluyor: 8 ay sonra ilk gelebilir, ipucu verdiler

Bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kararı açıklanıyor. Geçtiğimiz ay olduğu gibi bu ay da Başkan Fatih Karahan'ın ABD'deki toplantısı nedeniyle tarih öne çekildi. Perki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Ne zaman açıklanacak? Banka Piyasa Katılımcıları Anketi'nde Kasım ayını işaret ederek ipucu verdi...

Finans 17-08-24 10:13

Vefat eden kişinin kredi borcu ne olur? Vefat eden kişinin kredi borcu silinir mi?

Kredi borcunun tamamını ödeyemeden vefat eden bir kişinin geriye kalan borç tutarına nasıl bir işlem uygulandığı hayat sigortası kavramıyla birlikte açıklanmalıdır. Çünkü kişinin hayat sigortasının mevcut olup olmaması yasal varislerin borçtan etkilenip etkilenmeyeceğini belirleyen hususlardandır. Vefat eden kişinin hayat sigortasının mevcut olmaması durumunda bu borcu üstlenmek istemeyen yasal varislere ise mirasın reddi seçeneğinden söz edilmesi gerekir.

Finans 16-08-24 15:18

Doktor, adamlarıyla birlikte hastane bastı! Ya 1 milyon dolar verirsiniz ya da bu hastane benim

İstanbul Küçükçekmece'de bulunan özel bir hastane bundan 3 ay önce kurşunlanmıştı. Olayla ilgili yeni bilgilere ulaşılırken detaylar duyanları şaşırttı. Bir doktorun adamlarıyla beraber hastaneyi basıp tehdit ettiği görüntüler ortaya çıktı. Gözaltına alınan doktorun hastane içinde, "Ya bana 1 milyon dolar vereceksiniz ya da bu hastane artık benimdir." dediği öğrenildi.

Haber 16-08-24 12:44

Deha oyuncuları kimler? Sete çıkan Deha'dan ilk kareler geldi... Bu ikili olmamış

Yeni sezonda Show TV’de izleyicilerle buluşacak, Ay Yapım’ın yeni dizisi ‘Deha’nın çekimlerinden ilk kareler yayınlandı. Aras Bulut İynemli ve Ahsen Eroğlu'lu kareler görenleri ikna edemedi.

Magazin 16-08-24 11:52

Hisseli tapuya kredi çekilir mi? Hisseli tapuya kredi çıkar mı? Hisseli tapuya kredi nasıl alınır?

Konut kredisi gibi yüksek tutarlı bankacılık ürünlerinden yararlanırken kefil gösterme ve bir taşınmazı ipotek ettirme gibi yöntemlere başvurulur. Hisseli tapunun bankalar tarafından kredi teminatı olarak ele alınıp alınmadığı ise sıklıkla araştırılır. Normal şartlarda birden fazla kişinin hak sahibi olduğu hisseli tapular, kredi teminatı olarak değerlendirilmemekte iken bu durum belli başlı koşulların yerine getirilmesiyle değiştirilebilir.

Finans 15-08-24 17:57

Uzun süredir aranıyordu... Emre Aşık’ın eski eşi Yağmur Sarnıç tutuklandı

Futbolcu Emre Aşık'ın eski eşi Yağmur Sarnıç, eşini öldürmek için kiralık katil tutmaya çalıştığı iddiasıyla gündeme gelmiş ve bu suçtan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Polis tarafından uzun süredir aranan Sarnıç, dün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Magazin 15-08-24 11:29

Evde Bakım Yardımı ödemeleri hesaplara geçmeye başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,9 milyar lira Evde Bakım Yardımını hesaplara yatırmaya başladıklarını bildirdi.

Finans 15-08-24 10:19

Memur maaşına ek 641 TL ikramiye! Yarın hesaplarınızı kontrol edin, aylık olarak yatacak: İşte toplu sözleşme ikramiyesi ödeme tarihi

Toplu sözleşme ikramiyesi hakkının yasal düzenlemeye alınmasıyla 2 milyonu aşkın memura ödeme yapılacak. Bu kapsamda sendikalı tüm memurlar her ay 641 lira alacak.

Finans 14-08-24 13:15

Zam yok gibi! Ocak ayında milyonları bekleyen tablo: SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi ve memurlar... İlk rakamlar geldi

Emekli ve memurlar Temmuz ayı ile birlikte yeni maaşlarına kavuştu. Ancak daha 1 ay geçmişken milyonlar Ocak ayında alacağı zamma gözünü çevirdi. Bu kapsamda ilk tahminler de geldi ancak ortaya çıkan rakamlar hiç de iç açıcı değil. Memurlar ve memur emeklilerinin Ocak ayı toplu sözleşme artışlarının yüzde 6 olarak uygulanacak olması ve enflasyondaki düşüş maaş zammını sadece yüzde 6 kadar oynatacak. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı da yüzde 10 seviyelerinde gelecek. İşte detaylar...

Finans 13-08-24 08:36

Yüzlerce füze ve SİHA... ABD İsrail'i tarih vererek uyardı: İran ordusunun eli tetikte! 'Yüksek alarm' durumuna geçildi

ABD İsrail'i uyardı: İran harekete geçiyor! Dünyanın diken üstünde takip ettiği Orta Doğu'da gerilim hızla tırmanıyor. İran'ın İsrail'e saldırısı için ABD tarih verdi. Haniye suikastına misilleme saldırısının bu hafta gerçekleşmesi bekleniyor. Ayrıca İran'ın nisan ayında İsrail'e düzenlediği saldırı öncesi attıklarına benzer şekilde ciddi hazırlıklar yaptığı da öğrenildi. Wall Street Journal'e göre İran bu hazırlıkların ardından bu ay ilk kez yüksek alarm durumuna geçti.

Haber 12-08-24 20:58

Bakanlık duyurdu! Mirasçılara her ay maaş ödemesi yapılacak …

Anneden babadan miras yoluyla tarla veya arsa sahibi olan kişiler birçok nedenden dolayı bu arsaları işletemiyor, verimli hale getiremiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı bu duruma el atarak hem miras yoluyla boş kalan arsaları değerlendirecek hem de miras kalan kişilere her ay düzenli olarak maaş geliri olmasını sağlayacak uygulamayı başlattı.

Finans 12-08-24 13:29

Acil servisler dolup taşıyor! Uzmanlar 'Ciddi derecede artış var' diyerek uyardı! Bu belirtilere dikkat

Acil servislere başvurular arttı, uzmanlar uyardı. Son 1 ayda ishal, bulantı, kusma ve yüksek ateş nedeniyle acil servislere yapılan başvurular ciddi derecede artarken, Acil Servis Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay, “Sadece bizim görev yaptığımız hastaneye günde 20-30 vaka geliyor. Son bir ay içerisinde bir artışla karşı karşıyayız. İshal süresinin uzadığı vakalar, ishalde kan varsa, ateşleri varsa bu hastanın mutlaka tetkik edilmesi lazım” dedi. İşte detaylar...

Haber 12-08-24 10:49

Yemyeşil nasıl yazılır? Yemyeşil ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi zenginleştiren birçok farklı kelime ve sözcük grubu vardır. Kimi kelimeler tekrar edilerek yazılırken kimisi ise manasını vurgulamak için pekiştirme yapılarak kullanılır. Yemyeşil kelimesi de dilimizde sıkça kullanılan ve pekiştirmeli sözcükler sınıfına giren bir kelimedir. Bu kelimenin yazım tarzında yaygın olarak imla hatası görülmektedir. Bu yüzden kelimenin doğru yazımı için kullanıcılar TDK sözlüklerine bakmaktadır. Peki, yemyeşil nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 10-08-24 22:12

Yayınevi nasıl yazılır? Yayınevi ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde yer alan sözcüklerin hem okunuşlarını hem de yazılışlarını bilmemiz gerekmektedir. Kelimeleri yanlış telaffuz ettiğimizde okunuş bozuklukları, hatalı yazdığımızda ise imla yanlışları görülmektedir. Dilimizde çok sık yazımında imla hatası yapılan kelimelerden biri yayınevi sözcüğüdür. Bu kelimenin doğru kullanımı hakkında bilgi edinebilmek için Türk Dil Kurumuna ait olan güncel Türkçe sözlük sitesi ziyaret edilir. Peki, yayınevi nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 10-08-24 22:07

Yaya geçidi nasıl yazılır? Yaya geçidi mi yaya geçiti mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi daha güzel kullanabilmemiz için kelimeleri doğru bir şekilde yazıp telaffuz etmemiz gerekir. Bu konuda rehberlik eden kaynakların başında Türk Dil Kurumunun oluşturduğu TDK sözlükleri sitesi gelir. Bu site üzerinden yazımı karıştırılan pek çok kelime hızlı bir şekilde sorgulatılır. Dilimizde yazım şeklinde sıklıkla imla hatası görülen sözcüklerden biri yaya geçidi kelimesidir. Peki, yaya geçidi nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 10-08-24 22:07

Ve de nasıl yazılır? Ve de ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Yazılı iletişimlerde seçilen sözcüklerin doğru yazım şekliyle kullanılması son derece önemli bir konudur. Kelimelerin herhangi birinde harf yanlışı yapıldığında mana bozulması yaşanmakta ve bu durum tümüyle metne olumsuz yönde yansıyabilmektedir. Dilimizde özellikle bağlaç eklerinin yazımında sıklıkla hataya rastlanılmaktadır. Bu noktada yaygın olarak hatalı yazılan sözcüklerden biri ve de kelimesidir. Peki, ve de nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 10-08-24 22:06

Vazgeçtim nasıl yazılır? Vazgeçtim ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde bazı kelimeler yabancı kökenli ya da ayrı kullanılırken, bazıları ise Türkçe kökene sahip olup bitişik bir şekilde yazılabilmektedir. Her kelimenin kendine has yazım kuralı mevcuttur. Bu yazım kuralları tam olarak kavranmadığında ortaya ciddi olarak görülen imla hataları çıkabilmektedir. Dilimizde yazım stilinde sıkça yazım yanlışı yapılan sözcüklerden biri vazgeçtim kelimesidir. Peki, vazgeçtim nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 10-08-24 22:05

Vazgeçilmez nasıl yazılır? Vazgeçilmez ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde bulunan birçok sözcüğün yazım şeklinde sıklıkla yazım yanlışı yapılmaktadır. Bu hataların düzeltilebilmesi ve kelimelerin doğru kullanımının öğrenilmesi, dilimizi meydana getiren sözcükleri yazılı iletişimlerde etkili kullanmamız açısından büyük önem taşır. Günümüzde birçok kişinin yazıya aktarırken sıklıkla yanlış kullandığı sözcüklerden biri vazgeçilmez kelimesidir. Peki, vazgeçilmez nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 10-08-24 22:04