Bugun Okul Var Mi Haberleri

Engin Polat'ın tahliyesine tepkiler gecikmedi! Paylaşımlar giderek artıyor: Türkiye'deki hukuk sistemi, namuslu adamı namussuz yapar

Lüks yaşantılarıyla tanınan ardından kara para operasyonuyla gözaltına alınan Polat çifti yine sosyal medyaya damga vurdu. Önce Dilan Polat ardından da eşi Engin Polat tahliye edilince adalet sistemini eleştirenler peş peşe paylaşım yaptı. Sosyal medyada, "Adalet sadece zenginler için mi var?" yorumları yapıldı.

Haber 2024-09-06 12:58:11

Taksi bile daha ucuz hale geldi! Veliler kara kara düşünüyor: Okul servis ücretleri cep yaktı

Okulların açılmasına sayılı günler var, veliler servis telaşı içinde. İstanbul'da bazı okullar ve servisler UKOME'nin kararına uymayarak yüzde 100'lük zam yaptı. Durum öyle bir hal aldı ki okula taksiyle gidip gelmek servisten daha uygun hale geldi. Bir servis şirketi 3,8 km'lik mesafe için günlük 330 TL talep ederken aynı mesafe taksiyle gidildiğinde 220 TL tutuyor. Özel hizmet detayı ise duyanları şaşırtıyor.

Finans 2024-08-28 07:40:51

Vaniköy'deki kaçak villa sonrası Cüneyt Özdemir'den İmamoğlu'na çağrı: İşin içinde mi bilmem ama birileri görmezden gelmiş hemen görevden alırım!

Türkiye'deki haber gündeminin ilk sıralarında iki gündür Vaniköy'deki kaçak villa yapısı var. Bu villanın Rus bir oligark tarafından satın alındığı ve boğazın ortasına villa olarak kaçak şekilde yapılmaya çalışıldığı çok konuşuldu. İBB, gelen tepkiler sonrasında açıklama yaptı. Kaçak yapı durduruldu.

Haber 2024-08-23 13:17:29

Otelcilik sektöründe en çok proje alan ülkeler belli oldu: Türkiye listeye girebildi mi? İşte yanıtı...

Lodging Econometrics’in (LE) 2024 2. Çeyrek Avrupa Otel İnşaatı Yatırım Trend Raporu yayımlandı. Raporda hangi ülkeye ve hangi şehre en çok yatırım yapıldığı liste halinde açıklandı. Peki hangi ülke kaçıncı sırada oldu? Türkiye o listede var mı? İşte yanıtı...

Finans 2024-08-19 17:44:10

ŞOK'a okul ve kırtasiye malzemeleri geliyor! 14 Ağustos 2024 ŞOK Aktüel Ürünler Kataloğu

Alışveriş severlerin her hafta yüzünü güldüren ŞOK Çarşamba Fırsatları bu hafta da dolu dolu! Şok Aktüel Ürünler Kataloğu'nun 14 Ağustos 2024 tarihli sayısında neler var merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. İşte detaylar...

Haber 13-08-24 15:59

Unutuvermiş nasıl yazılır? Unutuvermiş ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu bünyesinde barındırdığı sözlük sitesi üzerinden kullanıcılara dilimizi var eden sözcüklerin nasıl yazıldığı, nasıl okunduğu ve ne anlama geldiği bilgilerini de en güncel şekilde veren kurumlardan biridir. Dilimizde pek çok kelimenin yazımında yaygın olarak hata görülmektedir. Unutuvermiş kelimesi de yazım şeklinde imla yanlışına rastlanılan sözcüklerden biridir. Peki, unutuvermiş nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 10-08-24 22:00

Sırtüstü nasıl yazılır? Sırtüstü ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizi var eden birçok farklı sözcük çeşidi ve kelime grubu mevcuttur. Bu kelime çeşitlerinden biri, bazı yazım kuralları kapsamında ayrı veya bitişik yazılan birleşik sözcüklerdir. Günümüzde çoğu kullanıcı birleşik kelimelerin yazım stilinden emin olmamakta ve genellikle bu sözcükleri hatalı yazmaktadır. Dilimizde yaygın olarak yazım yanlışı görülen sözcüklerden biri sırtüstü kelimesidir. Peki, sırtüstü nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 06-08-24 23:53

Son dakika | İsrail şimdi de okul vurdu! Filistin'de çok sayıda can kaybı var

Son dakika haberi: İsrail Filistin'de katliama devam ediyor. Şimdi de Gazze'deki bir okul hedef alındı. Çok sayıda can kaybı var.

Haber 04-08-24 16:57

Haniye suikastında '140 dakikalık' çarpıcı ayrıntı! Casus iddiaları ortalığı karıştırdı: Mossad'ın başarısı mı, İran'ın ihaneti mi?

Hamas lideri Haniye'nin İran'da suikast sonucu öldürülmesinin ardından sır perdesi aralanmaya çalışıyor. Özel ekipler casus ihtimali üzerinde durup telefonları tek tek incelemeye aldı. Haniye'yi korumakla görevlendirilen Ensar el-Mehdi Komutanı Fetullah Camiri ve ekibi sorguya alındı. 30'a yakın gözaltı var. İran istihbaratında ihanet edenlerden şüpheleniliyor.

Haber 03-08-24 08:20

'İstanbul daha az bunalacak' Yeniden aşırı sıcaklar geldi mi, gelecek mi derken... Meteoroloji son dakika 2 - 6 Ağustos hava durumu tahmini

Bugün hava nasıl olacak? Hafta sonu hava nasıl? Sıcaklıklar yükselecek mi düşecek mi? Yağmur var mı? Bir süredir aşırı sıcaklarla mücadele eden vatandaşlar bu soruların yanıtını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu tahminini paylaştı. Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken bazı bölgelerde yağış bekleniyor. İşte il il son dakika hava durumu tahmini...

Haber 02-08-24 09:46

Hagi mi Alex mi? Alex de Souza son noktayı koydu!

Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)- SÜPER Lig ekiplerinden Antalyaspor Teknik Direktörü Alex de Souza, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun kariyerlerinin konuşulmaya gerek olmadığını söyledi. Alex, "Okan Buruk önemli başarılara imza atmış bir teknik direktör, harika başarılar gösterdi. Herkes onun takımını yakından tanıyor ve çok eksiği olmayan bir takımı var. Mourinho ile ilgili söylenecek çok fazla şey yok, onu herkes biliyor" dedi.

Spor 01-08-24 16:30

Sapkın bir tarikat mı, para toplayan bir şebeke mi? Maskeli üyeleri, tasmalı köleleri var... Fergio House'un meşhur malikanesi ortaya çıktı!

Müstehcen partiler düzenleyen “Fergio House” adlı gruba, geçen aralık ayında yapılan operasyonda aralarında grubun kurucusu “Fergio Bey” adını kullanan Ferhat Günay’ın da olduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı. Sosyal medyadan parti ve diğer etkinliklerini duyuran grubun kurucusu geçtiğimiz günlerde tahliye oldu. Ferhat Günay tahliyesinin ardından merak edilen Fergio House'un kapılarını açtı.

Magazin 01-08-24 09:25

Adımlarınıza konfor katacak! İşte rahatlığıyla nam salmış Skechers sandaletler

Günlük yaşamda konforu en üst düzeye çıkaran kaliteli bir sandalete mi ihtiyacınız var? Eğer öyleyse bu içeriğimiz tam size göre! Tarzınıza hava katacak, ayaklarınıza konfor getirecek Skechers sandaletlerden oluşan seçkimiz sizi bekliyor...

Haber 31-07-24 17:26

Klasik Türk müziği nasıl yazılır? Klasik Türk müziği mi Klasik Türk Müziği mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizi doğru ve güzel kullanabilmemiz için dilimizi var eden sözcüklerin yazım şeklini ve okunuş biçimlerini iyi öğrenmemiz gerekmektedir. Geniş bir sözcük haznesine sahip olan dilimizde birçok farklı kelime bulunmaktadır. Bu kelimelerden biri Klasik Türk müziği sözcüğüdür. Dilimizde yaygın olarak birçok kullanıcı Klasik Türk Müziği kelimesini yazarken imla hatası yapmaktadır. Peki, Klasik Türk müziği nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 29-07-24 19:27

Özel üniversite ücretleri için emsal karar! İstedikleri gibi zam yapamayacaklar 'Her öğrenci mahkemeye taşıyabilir' İşte okulların fiyatları

Özel üniversitelerde okuyanların gündeminde yine fiyatlar var. Binlerce öğrenci son günlerde okul fiyatlarına yapılan fahiş zamları konuşuyor. Bazı öğrencilerden önceki döneme göre neredeyse üç katı para istendiği öğrenilirken bir öğrencinin de yüzde 145'lik zammı mahkemeye taşıdığı ve mahkemeden tüm öğrencilere emsal olacak bir karar çıktığı kaydedildi. Bu karara göre üniversiteler 12 aylık TÜFE ortalamasının dışında zam yapamayacak. İşte özel üniversitelerin yaptıkları zamlar ve fiyatları...

Egitim 26-07-24 11:02

Kavuniçi nasıl yazılır? Kavuniçi ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi var eden birçok farklı sözcük çeşidi mevcuttur. Bu sözcük çeşitlerinden biri, iki kelime ya da daha fazla sözcüğün yan yana gelip yeni bir kavram oluşturduğu birleşik kelimelerdir. Birleşik sözcük sınıfına giren kelimelerin yazımında yaygın olarak yazım yanlışına rastlanılmaktadır. Günümüzde birçok kullanıcı tarafından hatalı olarak kullanılan birleşik sözcüklerden biri kavuniçi kelimesidir. Peki, kavuniçi nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-07-24 20:12

Kâfi nasıl yazılır? Kâfi mi kafi mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde yer alan kelimeleri doğru kullanabilmek için öncelikle yazılış ve okunuş biçimlerini öğrenmemiz gerekmektedir. Dilimizi var eden çok sayıda sözcük mevcuttur. Hâl böyle olunca bazı kelimelerin yazımında karışıklık yaşanabilmektedir. Günümüzde birçok kişi tarafından yazım hatası yapılarak kullanıla sözcüklerden biri kâfi kelimesidir. Bu sözcüğün doğru yazılışını öğrenmek için çoğunlukla TDK sözlükleri ziyaret edilir. Peki, kâfi nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 24-07-24 13:32

Saat verildi! İstanbul'da sağanak yağış bekleniyor, sıcaklık ise... AKOM da duyurdu! Meteoroloji son dakika 23 - 27 Temmuz hava durumu tahmini

Sıcaklık düşecek mi? Yağmur var mı? Meteoroloji hava durumu tahminini paylaştı. İstanbul öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yurtta sıcaklığın iç kesimlerde 3-5 derece azalması, diğer yerlerde mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bekleniyor. AKOM İstanbul'da öğleden itibaren yerel gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanmasının beklendiğini açıkladı. Yağışların geçtiğimiz 2 haftadan beri yaşanan sıcak ve bunaltıcı havanın etkisini azaltacağı tahmin ediliyor.

Haber 23-07-24 09:33

Fed'in faiz kararında geri sayım başladı: Goldman Sachs temmuz sonrasını işaret etti: 'Sağlam gerekçeler var'

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası piyasalar hareketlenirken dünya ünlü bankalardan da faiz tahminleri gelmeye devam ediyor. ABD Merkez Bankası temmuz kararında faiz indirir mi? Goldman Sachs beklentilerini açıkladı.

Finans 16-07-24 11:54

Senin cildinle aranda kaç yaş farkı var?

Cildinle arandaki yaş farkını hiç merak ettin mi? Belki de cildin seninle yaşıt, belki de senden daha genç ya da daha yaşlı!

Kadin 13-07-24 19:00

800'den fazla istasyonu var! Akaryakıtta dev satın alma: Alpet ve Türkiye Petrolleri birleşiyor mu? EPDK son sözü söyleyecek

Zeren Group, 800'den fazla istasyonu bulunan Türkiye Petrollerini satın aldı. Alpet ve Türkiye Petrolleri'nin iki ayrı marka olarak mı yoksa tek markada birleşerek mi faaliyet göstereceğine EPDK karar verecek.

Finans 12-07-24 11:55

SON DAKİKA | En düşük emekli maaşında son durum: 'Sıfır zam' tehlikesi sonrası harekete geçildi! Masada 2 farklı rakam var! 500 TL daha eklendi

Son dakika haberi... Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla emekli maaşları için zam oranları da netleşti. SSK ve Bağkur emeklileri için 6 aylık enflasyon farkı yüzde 24.73 olunca kök maaşı 8 bin TL ve altı olanlar için 'sıfır zam' tehlikesi ortaya çıktı. Milyonlarca emekli en düşük emekli maaşına yeni düzenlemeyi bekliyor. En düşük emekli maaşında son durum ne, 10 bin TL'den yukarı yükselecek mi? Masada iki farklı rakam var. İşte detaylar...

Finans 10-07-24 12:39

'Enflasyonun %75 olmasıyla %45 olması arasında fark yok' TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'dan ezber bozan çıkışlar: Yumurta var yumurta var!

Türkiye, iki gündür enflasyon hesaplamaları nedeniyle TÜİK'i ve TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'yı konuşuyor! Özel okul fiyatları, doktor ücretleri, market tutarları TÜİK'in hesaplamalarına göre gerçekle örtüşmüyor. Bu konudaki eleştiriler sonrası açıklama yapan TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya bu kez de enflasyonun %45 olmasıyla %75 olması arasında fark olmadığını dile getirdi.

Finans 10-07-24 11:58

İsrail Han Yunus'ta okul vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail'in Han Yunus'ta Filistinlilerin sığındığı okulu vurması sonucu 25 kişi öldü, 53 kişi yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İşgalciler Han Yunus kentinin doğusundaki Abesan beldesinde yerinden edilmiş kişilerin barındığı bir okulu hedef alarak iğrenç bir katliam gerçekleştirdi." ifadelerine yer verildi.

Haber 09-07-24 23:44

Gün sonu nasıl yazılır? Gün sonu ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi var eden kelimeleri yazım kurallarına uyarak kullanmak, yazılı iletişimlerin güçlü olması yönünden son derece önemli bir konudur. Sözcüklerin ağızdan çıktığı gibi yazıya dökülmesi, zaman zaman imla hatalarının görülmesine yol açabilmektedir. Dilimizde yaygın olarak yazım biçiminde yazım yanlışına rastlanılan sözcüklerden biri gün sonu kelimesidir. Peki, gün sonu nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 05-07-24 21:02

Kalabalıktan uzak, özel ve rahat: Kiralık villada tatil yapmanın 12 avantajı

Tatil hayallerinizde kalabalıktan uzak, huzurlu ve tamamen size özel bir deneyim mi var? İşte kiralık villada tatil yapmanın size sunacağı 12 muhteşem avantaj!

Trend 04-07-24 21:52

Kafa dinlemek isteyenlere: Tatilinizi unutulmaz kılacak Ege’nin en güzel koyları

Ege deyince aklınıza sadece Bodrum, Çeşme mi geliyor? Hayır canım, Ege'nin saklı hazineleri, gizli cennetleri var. Tatil planlarınıza ekleyebileceğiniz bu muhteşem koyları keşfetmeye ne dersiniz?

Trend 04-07-24 01:17

Kalabalık tatil yapmak isteyenlere özel: Erken rezervasyon yaptırmanın sağladığı 10 yarar

Arkadaşlarınızla veya ailenizle toplanıp gideceğiniz tatilin huzur ve güzel geçmesini istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bu noktalardan biri rezervasyonun erken yapılması. Neden mi? Gelin bu sorunun cevabına birlikte bakalım!

Trend 28-06-24 16:20

Değil de nasıl yazılır? Değil de ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi var eden bazı sözcüklerin sonuna getirilen eklerin yazım şeklinde yaygın olarak imla yanlışı yapılmaktadır. Sözcükleri doğru kullanmak ve yazıya aktarmak, dilimize verdiğimiz önemi göstermek açısından büyük değer taşımaktadır. Günümüzde özellikle bağlaç olarak görev üstlenen eklerin yazımında sıklıkla imla yanlışına rastlanılmaktadır. Değil de sözcüğü de çoğunlukla hatalı yazılan kelimeler arasında bulunmaktadır. Peki, değil de nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 26-06-24 19:25

O zamlarda güncellemeye devam! Boşa çıkan asgari ücret beklentisi, yeni vergi paketi... Tartışmalarını fitilini ateşleyecek uygulama

Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete zam gelecek mi?' sorusuyla beklenti içinde. Ancak AK Parti'den gelen son açıklamayla ara zam ihtimaline enflasyon gerekçe gösterilerek kapı kapandı. Bir yandan da yeni vergi paketi yolda. Ne var ki, Hazine garantili projelerdeki ödemelerde devam eden uygulama tartışmaların fitilini ateşleyecek cinsten...

Finans 26-06-24 08:59

Denizanası nasıl yazılır? Denizanası ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimize verdiğimiz önemi göstermenin yollarından ilki kelimeleri doğru yazmak ve doğru telaffuz etmektir. Türkçemizi var eden sözcüklerin herhangi birinde tereddüde düşüldüğünde sözlük sayfalarından faydalanılması büyük önem taşımaktadır. Bu noktada kullanıcılara TDK sözlükleri sayfası yardımcı olmaktadır. Dilimizde yaygın olarak yazım tarzında imla hatası görülen sözcüklerden biri denizanası kelimesidir. Peki, denizanası nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-06-24 19:33

Rusya’da kanlı saldırı: Savaş evimize geldi! Çatışma çıktı, sokakta cansız bedenler olduğu görüldü... Arkasında IŞİD mi var?

Rusya'nın Dağıstan bölgesinde peş peşe silahlı saldırılar gerçekleşti. Önce bir polis noktasını hedef alan şahıslar ardından sinagog ve kiliseye saldırdı. Olaylarda aralarında polislerinde olduğu en az 15 kişi hayatını kaybederken, çıkan çatışmada 6 saldırgan öldürüldü. Avrupa medyasına yansıyan haberlerde, saldırıların arkasında IŞİD terör örgütünün olduğu öne sürüldü. Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, "Savaş evimize geldi." dedi.

Haber 24-06-24 07:49

Börek nasıl yazılır? Börek mi böğrek mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde gerek yazım stili gerekse okunuşlarıyla öne çıkan birçok farklı sözcük bulunmaktadır. Dilimizi var eden kelimelerin bazılarında yaygın olarak imla hatası yapılmaktadır. Bunun temel sebeplerinden biri farklı kültürlere göre benimsenmiş söyleniş tarzının yazıya da olduğu gibi aktarılmasıdır. Dilimizde sıklıkla yazım yanlışı görülen sözcüklerden biri de börek kelimesidir. Peki, börek nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 21-06-24 19:15

Birçoğumuz nasıl yazılır? Birçoğumuz ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi meydana gelen bazı kelimeler birleşik sözcük sınıfına girdiğinden ayrı veya bitişik kullanılır. Birçoğumuz kelimesi de Türkçemizde var olan ve dilimizi zenginleştirilen birleşik sözcüklerden biridir. Bu sözcük birçok kullanıcı tarafından genellikle imla hatası yapılarak yazılır. Kelimelerin yazımı hususunda doğru bilgilere ulaşmak için Türk Dil Kurumu tarafından oluşturulan TDK sözlükleri sayfası ziyaret edilmektedir. Peki, birçoğumuz nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 21-06-24 18:31

Prof. Dr. Orhan Şen 'Aşırı sıcaklar' deyip açıkladı! İstanbullular dikkat... 'Bu illerde bayram boyunca yağış yok' Meteoroloji son dakika 16 - 20 Haziran hava durumu

Bayramda hava nasıl olacak? Sıcaklıklar yükselecek mi düşecek mi? Yağmur var mı? Bayramın ilk gününde herkes bu soruların yanıtını araştırırken Meteoroloji, son hava durumu tahminini paylaştı. Sıcaklıkların iç ve batı kesimlerde artacağı, kuzey ve doğu kesimlerde bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilirken bazı bölgeler için de kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yapıldı. Prof. Dr. Orhan Şen de son tahminini paylaştı.

Haber 16-06-24 12:31

Borsa'ya vergi mi geliyor? Cevdet Yılmaz'dan açıklama: 'Söylentilere itibar edilmemeli'

Borsa'ya vergi geleceği iddiaları gündem olurken bir açıklama da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz "Yetkililer açıklamadan söylentilere itibar edilmemeli. Borsada yapılan işlemler üzerinden cüzi bir miktar alma tartışmaları yapılıyor. Borsada kazançlar üzerinden bir vergi yok. Sadece 10 binde 1'ler olur mu bunun tartışması var, işlem ücreti olarak" dedi.

Finans 10-06-24 21:45

MYNET ÖZEL | Ali Koç, 'Devreye girdi' demişti! Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan yanıt geldi: O Tweet'te Fenerbahçe'ye tam destek var!

MYNET ÖZEL | Milyonların izlediği tarihi canlı yayında Aziz Yıldırım ile Ali Koç karşı karşıya gelmişti. Ali Koç, Aziz Yıldırım'a yüklenirken 'Siz sessiz kaldınız kadim dostunuz Mehmet Uçum devreye girdi' demişti. Aziz Yıldırım da Ali Koç'a dönerek 'Senin de dostun Beylerbeyi'nde görüşmedin mi?' ifadesini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan Ali Koç'a yanıt geldi.

Spor 10-06-24 11:51

Açgözlü nasıl yazılır? Açgözlü ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizi zenginleştiren her sözcüğün kendine özgü yazım stili ve okunuş şekli mevcuttur. Sözcüklerin yazılışlarıyla söyleniş tarzları birbirinden farklı olmaktadır. Bu yüzden dilimizde var olan kelimelerin hem yazılışlarını hem de telaffuz şekillerini çok iyi öğrenmemiz gerekmektedir. Dilimizde yaygın olarak kullanılan ve yazımında da bir o kadar yazım yanlışı yapılan sözcüklerden biri açgözlü kelimesidir. Peki, açgözlü nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 08-06-24 19:37

Hem sıcak hem yağmurlu ama... Prof. Dr. Orhan Şen tarih verdi: Sıcak hava dalgası geliyor! İstanbul dahil... 'Risk oluşturacak gibi' Meteoroloji'den son dakika 7 - 11 Haziran hava durumu

Sıcaklıklar daha da yükselecek mi? Yağmur var mı? Sıcak havanın iyiden iyiye etkisini göstermesiyle beraber vatandaşlar bu soruların yanıtlarını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporunu paylaşırken 7 Haziran - 11 Haziran arası durumu da açıkladı. Bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısı yapılırken sıcaklık ise yurt genelinde mevsim normallerinin 3-10 derece üzerinde. Prof. Dr. Orhan Şen ise tarih vererek "sıcak hava dalgası"nı işaret etti.

Haber 07-06-24 10:42

Arkeoloji nasıl yazılır? Arkeoloji mi arkooloji mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemiz sözcük yönünden çok zengin bir dil olarak tabir edilir. Bu kadar fazla kelimenin var olması bazı sözcüklerin yazımında zaman zaman imla yanlışının görülmesine neden olabilmektedir. Sözcüklerin yazımı kadar söyleniş biçimleri de ayrı bir öneme sahiptir. Dilimizde yaygın olarak yazım biçiminde hataya düşülen sözcüklerden biri arkeoloji kelimesidir. Peki, arkeoloji nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 06-06-24 19:25

Altın fiyatlarında hareketlilik! Kritik gün yaklaştı, İslam Memiş, İki ihtimal var diyerek rakamları duyurdu!

İç piyasada güvenli liman olarak görülen altın fiyatlarında hareketlilik... Altın yatırımcıları "Altın yükselecek mi, düşecek mi?" sorularına yanıt ararken altında kritik gün de yaklaştı. Cuma günü öncesi 6 Haziran Perşembe günü gram altın ne kadar çeyrek altın ne kadar işte güncel altın fiyatları...

Finans 06-06-24 10:24

Fenerbahçe'de Ali Koç'tan olay yaratan ifadeler! ''Önümüzdeki sezon çok şey olacak, Türkiye Kupası'nda yer almayacağız''

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, seçim öncesi Mersin'de kongre üyeleriyle bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Ali Koç, "Benim ve arkadaşlarımın temiz futbol misyonuyla alakası var. Fenerbahçe'nin ilkesi ve duruşuyla alakası var. Ondan taviz versek iyi mi kötü mü olur camianın karar vereceği durum. Biz 7 senede 3 kere son hafta kendi sahamızda şampiyonluk verdik." dedi.

Spor 27-05-24 19:22

Yenilenmiş iPhone 12 almaya değer mi? Yenilenmiş iPhone 12 hakkında her şey

Kaliteli bir akıllı telefon arayışındaysanız, size müthiş bir önerimiz var: Yenilenmiş iPhone 12! Zarif tasarımı ve üstün performansıyla öne çıkan yenilenmiş iPhone 12'yi tercih ederek bütçenizi korurken dijital atık miktarının azalmasına destek olarak çevreye de katkıda bulunabilirsiniz. Gelişmiş teknolojiye uygun fiyatlarla sahip olmak istiyorsanız tasarımdan kameraya, donanımdan pile kadar incelemesini yaptığımız yenilenmiş iPhone 12 içeriğimize bir göz atmanızı tavsiye ederiz!

Haber 25-05-24 16:55

Daha pahalıydı: Borsa İstanbul’dan Darphane’nin altın sertifikasına gol! ‘3 temel faktör var…’ dedi, tahmini açıkladı

Ons altın fiyatı yüzde 3’ten fazla düşerken, gram altın fiyatı da bu rakama yakın geri çekilerek altın yatırımcılarını şaşırttı. Piyasalarda yaşanan düşüş sonrası panikleyen yatırımcı şimdi ‘altın düşecek mi, yükselecek mi?’ diye merak ediyordu. Altın için çifte tahmin geldi. UBS ons, Piyasa Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise gram öngörüsünü paylaştı. Uzman isim Darphane’nin altın sertifikasına dikkat çekerek, kritik bir yorumda bulundu.

Finans 25-05-24 11:46

Sizin de nasıl yazılır? Sizin de ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde var olan sözcüklerin bazılarında yaygın olarak imla hatasına rastlanılmaktadır. Bu durumun en temel sebeplerinden biri kelimeleri yazıya aktarırken hızlı davranmaktır. Ayrıca sözcüklerin manasının bilinmeden kullanılması da yazım hatalarının ortaya çıkmasında büyük bir etken olmaktadır. Türkçemizde çok sık hatalı yazılan kelimelerden biri sizin de sözcüğüdür. Peki, sizin de nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 21-05-24 19:45

Yüzde 25 kira zam sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek canlı yayında açıkladı: 'Büyük ihtimalle...'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber'de Türkiye Ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Şimşek merak edilen 'KDV artışı olacak mı' sorusuna 'KDV artışı öngörmüyoruz' diyerek yanıt verdi. Ayrıca Temmuz ayında sona erecek yüzde 25 kira zam sınırına ilişkin, "Kira artışlarına yüzde 25 zam sınırı büyük ihtimalle devam etmeyecek" dedi. Merkez Bankası rezervleri için, "Benzeri görülmemiş hızda iyileşme var" ifadelerini kullandı.

Finans 20-05-24 10:17

'VAR' tarih mi oluyor? İngiltere Premier Lig'den olay yaratan hamle

Premier Lig ekiplerinin gelecek sezon VAR'ın devam edip etmemesi konusunda oylama yapacağı açıklandı. Birçok kulübün futbolun doğasına aykırı gördükleri VAR için tarihi bir karar alınabilir.

Spor 16-05-24 08:14

Gizli tehlike: Bir tarafı çürüyen domates yenir mi?

Yazın tazesi kışın konservesi tüketilen domates her mevsim yemekleri süslüyor. Çorbadan menemene, ana yemeklerden kahvaltılıklara kadar birçok alanda kullanılan domatesler bazen hızlıca bozulabiliyor. Bozulan domatesin çürük kısmını kesip atıyor ve kalanını tüketiyorsanız dikkat! Bilmeniz gereken bazı bilgiler var...

Kadin 16-05-24 00:31

Memurlara uzaktan ve esnek çalışma geliyor! SGK Uzmanı ayrıntıları tek tek anlattı! Maaşlar düşecek mi, 4 gün çalışma imkanı var mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf paketini dün kamuoyu ile paylaştı. Bakan Şimşek, ''Kamuda esnek ve uzaktan çalışma modellerini geliştireceğiz.'' dedi. Bakan Şimşek'in açıklamasının ardından memurlar için uzaktan ve esnek çalışma taslağı ortaya çıktı, ayrıntılar belli oldu.

Finans 14-05-24 17:03