Kütahya ve Uşak'ta çalıntı araçları şasi numaralarını değiştirip satışa çıkaranlara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 zanlı tutuklandı.
İkinci el arabada şeytanın bile aklına gelmeyecek bir dolandırıcılık daha ortaya çıktı. Otomobil hırsızları şimdi de asrın felaketi 6 Şubat depreminde enkazdan çıkarılan hurda araçlara dadandı. Araçların şasi numarasını kopyalayan hırsızlar, yurt dışından çalıp Türkiye’ye getirdikleri bu araçlarda kullandı. Ucuza araç aldığını zanneden mağdurların ise tüm bunlardan hiç haberi olmadı. İşte araç alacak ve satacak olan herkesi ilgilendiren o haberin detayları…
Mersin'de, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde ağır hasar alan araçları alarak, çalıntı, hacizli, yakalama kararı bulunan ve yurt dışından getirilen araçlarla "change" yöntemiyle sattıkları iddia edilen 22 şüpheli gözaltına alındı.
Bursa merkezli 4 ilde yurt dışından getirdikleri tırlara yurt içinden satın aldıkları kazalı, ağır hasar kayıtlı araçların şasi numaralarını monte ederek piyasaya sürdükleri iddia edilen 13 zanlı gözaltına alındı.
Yeni araç alacaklar için özellikle de ikinci el sektöründe en büyük mağduriyetlere yol açan dolandırıcılık yöntemlerinden biri olan 'change' hilesinden mağdur olmamaları için uzmanlardan uyarı geldi. Geçtiğimiz günlerde bu yöntemle bir çetenin 240 milyon lira haksız kazanç elde ettiği öğrenilen çete çökertilmişti. Oto ekspertiz uzmanları, dikkatten kaçabilen bu dolandırıcılık yönteminden mağdur olunmaması için öncelikle aracın kaportasına bakılması gerektiğini ifade etti ve ayrıntıları anlattı.
İstanbul'da 385 bin TL'ye kamyonet satın alan Gaffur Hayır Karpuzlar hayatının şokunu yaşadı. Kamyoneti 6 ay kullandıktan sonra 'change' araç olduğunun tespit edilmesiyle Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından aracına el konulan Karpuzlar, hem aracından hem de parasından oldu. Araç için ödediği parayı isteyen Karpuzlar, mağdur olduğunu belirtti.
Kayseri'de düzenlenen "change" operasyonunda 8 şüpheli gözaltına alındı.