Türkiye'deki vergilendirme sisteminden kaynaklı OpenAl bildirimi! ChatGPT'nin kurucusu şirket, attığı mesajda OpenAI hesaplarının güncellenmesi istediğini dile getirdi.
ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilmiş bir dil modelidir. Doğal dil işleme (NLP) ve makine öğrenimi yöntemlerini kullanarak metin tabanlı etkileşimlerde insan benzeri yanıtlar üretir. ChatGPT'nin görsel oluşturma yeteneğine sahip olup olmadığı da bu kapsamda merak edilenler arasındadır.
Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından İnstagram ve Tiktok'ta deneyimlerini paylaştıkları videolar çeken kullanıcılar yeni bir akım başlattı. Bu akım sayesinde hayallerinizi Chatgpt'ye yazdığınızda size hayallerinizi hikayeleştirerek sunuyor. Hikayenin başrolü ise siz oluyorsunuz.
ChatGPT, gelişmiş yetenekleriyle dikkat çekerken, aynı zamanda gizli komutlar içeren bir yapay zekâ aracı olarak da öne çıkmaktadır. Geliştiricilere sağlanan API erişimlerinin yanı sıra, sohbet botunda özel bir geliştirici modu (dev mode) bulunduğu da söylenmektedir. Peki, ChatGPT geliştirici modu nedir ve nasıl açılır?
OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, yapay zeka araçları arasında önemli bir konuma gelmiştir. Bu gelişmeyle birlikte, GitHub gibi platformlarda ChatGPT'ye özel birçok kaynak da ortaya çıkmaya başlamıştır. Bunlardan biri de ChatGPT prompt'larıdır. Bu başlık altında, ChatGPT'de kullanabileceğiniz çeşitli komutlar ve kullanım örnekleri bulunmaktadır.
Apple uzun süredir merakla beklenen ve iPhone'larda büyük değişiklikler yapacak ve cihazlara yapay zekayı getirecek olan iOS 18’i tanıttı. Öte yandan iPhone'lara ChatGPT'nin entegre olacağı duyuruldu. İşte İOS 18 güncellemesi ile telefonlara gelecek yeni özellikleri...
Teknoloji şirketi OpenAI, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin yeni versiyonu olan GPT-4o'yu tanıttı. Yeni nesil yapay zeka robotu yüz ifadelerinden duyguları okuyabiliyor, kullanıcılarla sesli diyaloğa girebiliyor.
En kısa tanımıyla yapay zekâya dayalı olan bir sohbet robotu şeklinde ifade edilebilen ChatGPT, Open AI tarafından geliştirilmiştir. ChatGPT ona sorulan tüm soruları yanıtlayabilme özelliğine sahiptir. Ayrıca ChatGPT ile para kazanabilmek de mümkün olur. Peki, ChatGPT ile nasıl para kazanılır?
Google, yeni başlattığı yapay zeka modeli Gemini için yaptığı tanıtım videosu nedeniyle eleştiriyle karşı karşıya. Google, yılın sonlarına doğru, Gemini olarak adlandırdığı en büyük ve en yetenekli yapay zeka modelini başlattı ve bunu medya kuruluşlarına ve halka tanıttı.
Yapay zeka denildiğinde akla OpenAI'ın yapay zeka tabanlı sohbet robotu ChatGPT geliyor. Bir araştırma ise ChatGPT'nin bir konuda öğrencilerden daha iyi olduğunu gösterdi. Araştırma, yapay zeka tabanlı sohbet robotunun öğrencilerden daha iyi makaleler yazdığını ortaya koydu.
Yapay Zeka, bu yüksek teknoloji, gelişmiş metin robotları gibi ChatGPT veya Bard, görüntü oluşturucular gibi Stable Diffusion ve diğer generatif yapay zeka (GenAI) programları, Almanya'da işgücü eksikliğini belirgin bir şekilde hafifletebilir. Bu sonuçlar, Düsseldorf'ta Cumartesi günü yayımlanan McKinsey & Company raporunda ortaya kondu.
Apple, ürünlerinde yapay zeka kullanıyor ancak henüz ChatGPT veya Google Bard gibi üretken bir yapay zeka ürünü piyasaya sürmedi. ABD basının önemli kuruluşlarından CNBC ise üretken yapay zeka patlamasına hazırlıksız yakalanan Apple'ın arayı kapatmak için yılda 1 milyar dolar harcayacağını yazdı.
Daha önce sadece Eylül 2021'e kadar girişmiş bilgileri kullanan yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin artık güncel verilere de erişim sağlayabileceği açıklandı. Şu an sadece premium üyelere açılan bu özellikten yakında tüm kullanıcılar faydalanabilecek.
Yapay zeka uygulaması ChatGPT'yi geliştiren OpenAI, ChatGPT'nin yeni ses ve görüntü özelliklerini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. ABD'li şirket, ChatGPT'nin artık "görebileceğini, duyabileceğini ve konuşabileceğini" duyurdu.
Çinli teknoloji şirketi Baidu, ChatGPT benzeri yapay zeka dil modelini yaygın kullanıma sundu. İlk kez mart ayında tanıtılan yapay zeka modeli, şirketin açıklamasına göre Çinli düzenleyici kurumların onayıyla yaygın kullanıma sunuldu.
Teknolojik alanın hızla gelişmesiyle çok farklı özelliklere sahip yenilikler hayatımıza girmektedir. Bu yeniliklerden biri de chatGPT ismiyle tabir edilen yapay zekâ robotudur. İnsan zekâsının tersine makineler aracılığı ile görüntülenebilen zekâ çeşidi, yapay zekâ olarak isimlendirilir. Yapay zekâ, adından da belli olduğu üzere doğal olmayan zekâyı temsil eder. ChatGPT yapay zekâ robotu da teknolojik bir uygulama olarak bilinir. Peki, ChatGPT nasıl kullanılır?
Çin'in 15 Ağustos'ta yürürlüğe girecek olan yeni üretken yapay zeka düzenlemelerinden önce dikkat çeken bir hamle geldi. Birçok üretken yapay zeka uygulaması Apple'ın Çin App Store'undan kaldırıldı.
ChatGPT su mu içiyor? Nisan ayında yayınlanan bir habere göre, OpenAI'nin yapay zekalı sohbet robotu ChatGPT, sorulan her 20 ila 50 soru için bir şişe su 'içiyor'. Yapay zekalı sohbet robotuyla yapılan 20 ila 50 soruluk bir görüşme sırasında, robotun 500 ml'lik bir şişe suyu "içebileceği" tahmin ediliyor.
Londra'da Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) ile Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği işbirliğinde düzenlenen "AI (Tomorrow Summit) London" etkinliğinde yapay zeka konuşuldu. Konuşmasının bir bölümünü ChatGPT ile hazırladığını aktaran Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, yapay zekanın diplomasi alanında yepyeni bir dünya sunduğu değerlendirmesini yaptı. AIPA Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, "Yapay zeka, 85 milyon kişiyi işsiz bırakacak ancak 97 milyon da yeni iş ortaya çıkaracak" dedi.
Binlerce yazar, yapay zeka liderlerini eser hırsızlığını durdurmaya çağıran bir açık mektubu imzaladı. Açık mektupta, ChatGPT, Bard, LLaMa gibi büyük dil modellerinin arkasındaki teknoloji şirketleri, yazıları izinsiz ya da tazminatsız kullandıkları için eleştiriliyor.
Instagram'ın Twitter rakibi yeni uygulaması Threads'in kullanıcı sayısının 100 milyonu aştığı söylendi. Buna göre Threads bu önemli aşamaya ChatGPT'den bile çok daha hızlı ulaştı. OpenAI'nin sohbet robotu ChatGPT, bu seviyeye iki ay sonra ulaşabilmişti. Ancak Threads çarşamba günü kullanıma sunuldu ve birkaç gün içinde bu seviyeye ulaştı.
Birkaç hafta önce, bazı dahili verilerinin sızdırılmasının ardından Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un kendi ChatGPT benzeri yapay zeka çözümünü geliştirmeyi düşündüğü öne sürülmüştü. Şimdi ise şirketin dahili kullanım için ChatGPT benzeri kendi LLM'sini geliştirmeye başladığı iddia edildi.
Google, yapay zeka destekli sohbet robotu Bard ile ilgili bir blog gönderisi yayınladı. Şirket, blog gönderisinde Bard'ın mantık ve muhakeme konusunda daha iyi hale geldiğini duyurdu.
Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, kısmen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT kullanılarak yazılan bir konuşma yaptı. Frederiksen, yapay zekanın yenilikçi yönlerini ve risklerini vurgulamak için parlamentoda yaptığı konuşmada ChatGPT'nin önemine dikkati çekerken, yapay zekanın yapabileceklerinin hem büyüleyici hem de korkutucu olduğunu söyledi. Frederiksen, "Yapay zeka artık gelecek değil, bu bir gerçek." diye konuştu.
Fransa, Dijitalleşme ve Telekomünikasyondan Sorumlu Bakan Jean-Noel Barrot, kurallardan kaçması durumunda Twitter'ın ülkede yasaklanacağını bildirdi. Fransız Bakan Barrot, ChatGPT gibi yapay zeka programlarıyla ilgili olarak ise Avrupa'daki yasal düzenlemeler kapsamında kullanım alanlarını kısıtlayan bir çerçeve belirlenmesi gerektiğine değindi.
ABD merkezli yapay zeka araştırma şirketi OpenAI, bu hafta iPhone ve iPad için resmi ChatGPT uygulamasının Amerika Birleşik Devletleri'ne ek olarak 40'tan fazla ülkede kullanıma sunulduğunu duyurdu. 40'tan fazla ülke arasında Türkiye'nin olup olmadığı ise merak ediliyor. Öte yandan şirket, uygulamanın önümüzdeki haftalarda daha fazla ülkeye geleceği sözünü verdi.
Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia'nın hisse değeri, beklentileri aşan gelir tahminleri sonrası yüzde 30'a yakın yükselirken şirketin piyasa değeri 1 trilyon dolara yaklaştı. Şirketin hisselerindeki yükselişte, gelecek çeyreğe ilişkin satış tahminlerinin piyasa beklentilerini aşması etkili olurken, Nvidia Üst Yöneticisi (CEO) Jensen Huang, ChatGPT ve diğer yapay zeka uygulamaları gibi dil geliştiren araçların yükselişinin bilgi işlem gücüne talebi artırdığına dikkat çekti.
ChatGPT'yi geliştiren OpenAi'nin Üst Yöneticisi (CEO) Samuel Harris Altman, yapay zekayla ilgili endişelerini paylaştı. Altman, yapay zeka robotu ChatGPT ile ilgili, "En büyük korkum, teknoloji endüstrisi olarak dünyaya önemli zararlar verme ihtimalimizdir." dedi.
Güney Koreli Samsung şirketinin şirket sızıntılarını önlemek için kendi ChatGPT benzeri yapay zekasını geliştirdiği iddia edildi. İddiaya göre şirket, ChatGPT'ye benzer bir yapay zeka platformu oluşturmak için ortaklık da kurdu. Ancak ChatGPT'den farklı olarak, bu yapay zeka aracının herkes tarafından kullanılamayacağı öne sürülüyor. Peki bu aracı kimler kullanabilecek? İşte iddialar...
Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT bu kez oldukça ilginç bir olayla gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, Çin'in Gansu eyaletinde bir adam gözaltına alındı. Hong soyadına sahip bu adamın gözaltına sebebi ise iddiaya göre, sahte bir 'haber' oluşturmak için ChatGPT kullanmasıydı. İşte detaylar...
Google, başta yapay zeka olmak üzere şirketin yeni ürün ve hizmetlerini tanıtırken ChatGPT rakibi sohbet robotu Bard'a da değindi. Google, Google, her yıl düzenlediği geliştirici etkinliği "Google I/O"da, Bard'a ilişkin güncellemelerini duyurdu. Etkinlikte tanıtılanlar arasında yapay zeka için yeni PaLM 2 büyük dil modeli, Gmail için yeni yapay zeka yazma araçları, Pixel 7a, Pixel Tablet ve 1799 dolarlık katlanır telefon Pixel Fold da vardı. İşte detaylar...
ChatGPT, son günlerin en çok konuşulan konularından biri oldu. ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarkan Gürbüz ise ChatGPT'nin eğitim dünyasına etkisini anlattı, çeşitli sorular sorduğu ChatGPT'nin yanıtlarını yorumladı. Gürbüz, son günlerde gündemde olan ChatGPT'ye, "eğitimde kişisel asistan" olarak bakılmasını ve öğretmenlerin de ödev verme şeklini bu teknolojiye göre değiştirmesini önerdi.
ABD yönetimi, ülkede 7 yeni ulusal yapay zeka araştırma enstitüsünün kurulması için 140 milyon dolarlık fon sağlanacağını duyurdu. Google'ın ana kuruluşu Alphabet, Microsoft, OpenAI ve Anthropic'in üst yöneticileri ise yapay zekayı görüşmek üzere ABD Başkan Yardımcısı Harris ve üst düzey yetkililerle bir araya gelecek.
ChatGPT kısa sürede gündem oldu. ChatGPT ile ilgili araştırmalar ise devam ediyor. ChatGPT'nin önümüzdeki dönemde çıkacağı tahmin edilen GPT-5 dil modeli ile birlikte ilerleyişini artırması bekleniyor. Ancak olası bir GPT-5 çıkışına kadar, geliştirici firma OpenAI'nin ChatGPT'ye yeni özellikler de ekleneceği düşünülüyor. Nitekim OpenAI, dikkat çeken bir blog yazısıyla ChatGPTye gelen yeni bir özelliği açıkladı.
ABD hükümeti, sohbet robotu ChatGPT gibi kullanımı yaygınlaşan yapay zeka robotlarının kullanımının suistimal edilmesine karşı sıkı önlem alacakları konusunda uyarıda bulundu. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Başkanı Lina Khan, "Yapay zekanın sahtekarlığı ve ayrımcılığı artırdığını zaten görüyoruz. Amerikalıları bu tehditlerden korumak için yetkilerimizin tamamını kullanmaktan çekinmeyeceğiz." dedi. Khan, "Yapay zeka yasaların üstünde değil" ifadesini de kullandı.
OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT spor, teknoloji vb. dünyaların yanı sıra, eğitim dünyasının da gündemine girdi. Son günlerin merak uyandıran yapay zekası Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesini açıkladı. İşte yapay zeka ChatGPT'ye Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesi...
"Evrende yalnız mıyız?" sorusunun cevabı merak ediliyor. Son günlerin ilgi uyandıran yapay zeka sohbet robotu ChatGPT ise evrende yalnız olup olmadığımıza ilişkin değerlendirmesini yazdı. İşte ChatGPT'nin yazdıkları...
Süper Lig'de adım adım sona yaklaşılırken, şampiyonluk düğümü hala çözülebilmiş değil. Lider G.Saray'ın Karagümrük'e takılması sonrası en yakın takipçisi Fenerbahçe iştahlanırken, geçtiğimiz günlerde bir yapay zeka robotunun yaptığı iddia edilen tahminler paylaşım rekorları kırmış, G.Saray'ın 3-3'lük Karagümrük maçını da bildiği iddia edilirken herkes şaşkına dönmüştü. Yaşanan bu durumun bir viral reklam çalışması olduğu ortaya çıkarken, Mynet bünyesinde bulunan ChatGPT'ye aynı soruları sorduk.
ChatGPT ile ilgili son bir haber gündem oldu. O habere göre, son günlerin çok konuşulan yapay zeka sohbet robotu ChatGPT kendi dilini oluşturdu. Görünüşe bakılırsa ChatGPT bunu 'hafızasını genişletmek' için yaptı. İşte detaylar...
Kurtlar Vadisi... Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu, en unutulmaz dizilerinden biri Kurtlar Vadisi. Süleyman Çakır'ı ölüm yıldönümünde ananlar, sosyal medyasını Memati Baş'ın sözleriyle dolduranlar ve daha niceleri... Tüm bunlar dizinin ne kadar etkili olduğunun kanıtlarından. Peki Kurtlar Vadisi, neden bu kadar unutulmaz bir dizi oldu? Bunun cevabını ChatGPT verdi.
Ramazan Bayramı'na az bir süre kaldı. Birçok vatandaş, bayram tatilini fırsat bilip Türkiye içinde gidilebilecek yerleri araştırmaya başladı. Eğer siz de en iyi tatil planını yapmaya çalışanlardansanız size bayram tatilini değerlendirebileceğiniz yerler konusunda bazı önerilerimiz var. Ancak bu önerileri biz vermedik, ChatGPT verdi! İşte ChatGPT'ye göre, bayram tatilini fırsat bilip gidebileceğiniz yerler!
ChatGPT, Türkiye dahil tüm ülkelerin ilgisini çekmeyi başarırken, Tayland'da ise bir kişinin 'loto' iddiası viral oldu. Patthawikorn Boonrin isimli o kişi, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, yapay zeka geliştirme şirketi OpenAI'ın yapay zeka robotu ChatGPT'nin tahmin ettiği rakamlarla lotodan ikramiye kazandığını açıkladı. Üstelik Boonrin'in iddiasına göre, ChatGPT kendisine konuyla ilgili uyarı ve çağrıda da bulunmuş...
Sosyal medya şu sıralar yeni nesil sohbet robotu ChatGPT'yi konuşuyor. ChatGPT, Türkçenin de içinde bulunduğu birçok dili konuşurken, hikayeler oluşturuyor ve kod dahi yazabiliyor. Dünyaya damgasını vuran ChatGPT'ye dünyanın en değerli 11 futbolcusu soruldu. ChatGPT'nin oluşturduğu 11 futbolculuk listede Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'nin yer almaması dikkat çekti.
Yapay zekalı sohbet robotu ChatGPT, yeni GPT-4 ve GPT-5'in ChatGPT'yi bir insandan ayırt edilemez hale getirebileceği konuşuluyorken, Tesla CEO'su Musk'ın sert eleştirileri gündem oldu. ChatGPT'nin arkasındaki şirket olan OpenAI'nin CEO'su Sam Altman ise konuk olduğu bir podcast'te Musk'ın sert eleştirilerine karşı kurumunu savunurken, Musk için "O bir pislik" dedi. İşte detaylar...
Google'dan ChatGPT'ye rakip geldi. ABD'li şirket, ChatGPT rakibi yapay zekalı sohbet robotu Bard'ı kullanıma sunmaya başladı. Ancak Bard şimdilik yalnızca belirli kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Üstelik bu kullanıcıların da 18 yaşın üzerinde olması gerekiyor. Öte yandan, Google Bard ile ChatGPT arasında bazı farklar da söz konusu.
İnternet dünyası aylarca sohbet robotu ChatGPT'yi konuşmuştu. ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI şimdi ise merakla beklenen GPT-4'ü ortaya çıkardı. OpenAI, metin veya görsel girdisi de kabul edebilen GPT-4'ün "zor sorunları daha yüksek doğrulukla çözebildiğini" iddiasında.
Apple, ChatGPT teknolojisine sahip uygulamanın güncellemesini engellediği haberi, teknoloji dünyasının gündeminde. OpenAI'in yapay zeka destekli sohbet botu ChatGPT, çıktığı günden bu yana dikkati üzerine çekerken, yeni bir iddiaya göre, iPhone'ların üreticisi olan Apple, OpenAI'nin GPT-3 dil modelinin özelleştirilmiş bir versiyonunu kullanan e-posta uygulaması BlueMail'e yönelik bir güncellemeyi engelledi.
ChatGPT, kısa sürede dünyanın en çok konuşulan yapay zeka sohbet robotlarından birisi haline gelmişti. ChatGPT hakkında tartışmalar sürerken, yapay zeka ve robotlar üzerinde çalışan teknoloji firmalarının ve üniversitelerin olduğu Çin'den ChatGPT hakkında dikkat çeken bir haber geldi.
Yeni nesil sohbet robotu ChatGPT cevapları ve becerileriyle birçok kişiyi hayrete düşürmüş, internet aleminde ise günlerce konuşulmuştu. ChatGPT şimdi ise prestijli okulların yüksek lisans düzeyindeki sınavlarına tabi tutuldu. Yapay zeka bu sınavlardan geçebildi geçmesine, ama... İşte bir de işin 'ama'sı var.
Sohbet robotu ChatGPT geçtiğimiz haftalara damga vurmuştu. Şimdi ise ChatGPT'nin arkasındaki yapay zeka geliştirme şirketi OpenAI hakkındaki dikkat çeken bir iddia gündem oldu. Şirketin, ChatGPT için saati 2 dolara Kenyalıları çalıştırdığı öne sürüldü. Bir dergide yer alan iddiaya göre OpenAI’da saati 2 dolar gibi düşük ücretle çalışan Kenyalılar, ChatGPT'deki kötü içerikleri tarıyor.