Bitkilerin evin ve bahçenin çok daha güzel görünmesini sağlıyor. Ancak bitki bakımında gözden kaçan ufak hatalar bitkilerin solmasına neden olabiliyor. Solan bitkileri canlandırmak için doğal yöntemler aranıyor. Her evde bulunan bir malzeme solan bitkilerinizi kısa süre içerisinde canlandırabilirsiniz.
Bahar aylarında evde, balkonda bulunan çiçeklerin daha da canlanmasını istiyoruz. Ancak çiçekler zaman içerisinde solarak ölebiliyor. Solmuş çiçekleri bir daha canlanmayacağını düşünerek çöpe atıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. İşte solmuş çiçekleri canlandırmanız için etkili yöntemler...
Birçok kişi hobi olarak evinde veya uygun alanlarda bitki yetiştirmeyi çok seviyor. Ancak evde veya bahçede bitki yetiştirmek her zaman göründüğü kadar kolay bir işlem olmayabilir. Bitkilerin sağlığının korunması için doğru bir bakım yapılması gerekir. Yetiştirilen bitkilere, yaprağına gelen yaprak bitleri ve zararlı böcekler zarar verebilir. Bu bitler zamanla bitkinin hastalanmasına sebep olabilir. Peki, bitlenen çiçekler için doğal yaprak biti ilaçları nelerdir?
Dünyada bulunan pek çok çeşit çiçek vardır. Evlerinde çiçek besleyenler çiçeklerden oluşan sineklerden rahatsız olur. Çiçeklerde oluşan sineklerin yok edilmesi için çiçek yetiştiricileri araştırmalar yapar. Bitkilerde bulunan küçük sinekler çiçeklere zarar vermesinin yanı sıra zamanla çiçeğin büyümesini de engeller. Bakımları oldukça önemli olan çiçeklerin üzerine gelen sineklerden de korumak gerekir. Peki, canlı çiçeklerde küçük sinekler nasıl yok edilir?
Evlere hoş bir görünüm kazandıran ve kokularıyla insanları mutlu eden çiçeklerin bakımı da oldukça önemlidir. Düzenli bir şekilde bakımı sağlanmayan çiçeklerde bazı problemler oluşabilir. Maalesef sinekler canlı çiçeklerin etrafında bolca bulunur ve sıkça huzurun kaçmasına sebep olur. Saksı çiçeklerine gelen sineklerin kaynağı çoğu zaman anlaşılmaz. Peki, sinenklenen çiçek toprağına ne yapılır?
Yaz aylarıyla özdeşleşen tarım ürünleri arasında bulunan olgunlaşmış karpuz, koyu yeşil bir dış görünüşe sahipken, kırmızı bir iç görünüme sahiptir. İyi bir karpuz yetiştirilmek isteniyorsa genellikle tarlalar ve bahçeler kullanılır. Bahçe ve tarlalarda genel olarak bakım koşulları daha rahat bir şekilde karşılanabilir. Gerekli bakımı düzenli bir şekilde yapılan karpuz yaklaşık olarak 90 ün içerisinde olgunlaşır ve tüketilmeye hazır hâle gelir. Peki, karpuz verimi nasıl artırılır?
Papatyalar Akdeniz iklimine özgü olan çiçek türleri arasında ilk sıralarda yer alır. Düzenli olarak bakımı yapıldığı zaman yaşam alanlarında uzun bir süre yer alabilirler. Papatyagiller familyasında olan bitkilerin ortak adı olarak kullanılan papatya, Orta Avrupa'da yetiştirilen bir çiçek türüdür. Papatyaların 50'den fazla olarak türü bulunur. Türkiye’de ise genel olarak sarı ve beyaz papatya bulunur. Peki, papatyaların solmaması için ne yapılır, nasıl canlandırılır?
Güzel kokulu bitki türleri arasında ilk sıralarda gelen gül Rosa cinsinden olan ve kapalı tohumlu bir bitkidir. Hem ihtişamlı görünümü hem de simgeselliği ile yaşam alanlarda sık bir şekilde yetiştirilir. Güzel kokusu ile birçok kişinin yetiştirmek için tercih ettiği çiçekler arasında yer alır. Anavatanı Asya olan gül, Kuzey Amerika, Avrupa ve Afrika başta olmak üzere pek çok yerde yetiştirilir. Saksıda gül bakımı püf noktaları nelerdir?
Özel günlerde en sık hediye edilen çiçeklerden olan orkidenin görünüşü herkes tarafından beğeniliyor. Zarif çiçeklerden olan orkidenin en sık görüleni beyaz olsa da farklı renkte çiçekleri bulunuyor. Ancak orkidenin bakımında yapılan bazı hatalar çiçeklerinin dökülmesine ve uzun süre açmamasına neden olabiliyor. Evde yapacağınız doğal çözümlerle orkidenizi tekrardan canlandırabilirsiniz.
Evinizi çiçek bahçesine çevirmeye ne dersiniz? Rengarenk çiçeklerin mis gibi kokularının yayıldığı harika alanlar oluşturmanız için yapmanız gerekenler çok basit. İşte, evinizi çiçek bahçesine dönüştürmenizi sağlayacak ipuçları.
Evinizde huzurlu hissettiğiniz dinlenme köşelerinizi, şık saksılara ekilen rengarenk çiçeklerle süslemeye ne dersiniz? Cevabınız “evet” ise bu listeye mutlaka göz atmalısınız.
Çiçekler, ev dekorasyonlarının olmazsa olmazıdır. Çiçek bakımına merak duymayanlar yapay çiçeklere yönelse de canlı çiçeklerin yaydığı enerji bir başkadır. Bakımı kolay, zahmeti az çiçeklerden hoşlananlar için ise kaktüsler en doğru tercih olabilir.
Koronavirüs pandemisiyle birlikte getirilen karantina uygulamaları ve önlemler kişileri evde daha çok zaman geçirmeye teşvik etti. Evden çıkamadığımız bu günlerde bulunduğumuz ortamı güzelleştirmek, evimize renk katmak hepimize iyi gelecektir. Güneşin görünürlüğü enerjimizi yükseltirken bahçe işleriyle uğraşmak hem ruhumuzu hem de evimizi canlandıracak.
Orkide, zarif görüntüsü ile birçok insanın sevdiği çiçekler arasında yer alır. Ancak Orkide’ye bakmak göründüğü kadar kolay değildir. Bu sebeple pek çok insan aldığı Orkide çiçeğine bakamamaktan veya çiçeğin tomurcuk vermemesinden dolay şikayet eder. Geleneksel saksı çiçeklerinden farklı bir yetiştirme şekli bulunan Orkide, kolay büyüyen bir bitki değildir. Orkidelerin ihtiyaç duyduğu şeyleri bilirseniz, oldukça güzel açan bir çiçeğe sahip olabilirsiniz.
Bakımı oldukça kolay bir bitki olarak bilinen Çuha çiçeği, Primulaceae familyasının Primula cinsini oluşturan bitki türlerinden biridir. Özellikle evinde bitki yetiştirmek isteyen vatandaşlar Çuha çiçeğinin özelliklerini ve dikkat edilmesi gerekilen noktaları merak etmekte. Peki Çuha çiçeği nedir? Çuha çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? İşte dikkat edilmesi gerekilen noktalar...
Herhangi bir odaya anında renk katan menekşe kuşkusuz birçok evi süslüyor. Peki, bakımları doğru yapıldığında kışın karanlık aylarında bile çiçek açan, kadifemsi dokusuyla bizi mutlu eden menekşe nasıl sulanmalı, gerekli bakım nasıl verilmelidir?
Bitkiler, evlere birçok fayda sağlar. Oksijen sağlama gibi çevresel işlevlerine ek olarak, evinizin dış mekanlarının estetiğini iyileştirmeye de yardımcı olurlar. Peki çiçeklerinizden verim alabilmek için onların bakımını nasıl yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? İşte çiçek bakımı hakkında bilmeniz gerekenler.
Kış, soğuklar ve öngörülemeyen hava koşulları nedeniyle bitkiler ve çiçekler için en sert mevsimdir. Bu, çiçeklerin çiçek açmasını yaza göre çok zorlaştırır. Kışın çiçeklerinize nasıl bakacağınızı biliyorsanız, çiçekleriniz ister içeride ister bahçenizde olsun, hava düzeldiğinde sıfırdan başlamanız gerekmez. Ama bilmiyorsanız sizin için kış bitkilerinin bakımını adım adım anlattık.