12 Kasım deprem tatbikatının saat kaçta yapılacağı merak konusu oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamanın ardından bir açıklama da AFAD Başkanı Yunus Sezer'den gelmişti. Peki, 12 Kasım deprem tatbikatı saat kaçta? 12 Kasım deprem tatbikatı neden 18.57'de yapılacak? İşte AFAD Başkanı Sezer'in açıklaması ve çök kapan tutun hareketi ile ilgili merak edilenler...
Çök kapan tutun deprem tatbikatı ile ilgili AFAD Başkanı Yunus Sezer tarafından yapılan açıklamanın ayrıntıları merak konusu oldu. Çök kapan tutun hareketinin nasıl yapılacağı Türkiye genelinde 81 ilde yapılacak olan 12 Kasım deprem tatbikatı nedeniyle internette araştırılıyor. Peki, Çök Kapan Tutun nedir? Deprem esnasında yapılan Çök Kapan Tutun hareketi nedir? İşte ayrıntılar....
İzmir depreminde hayat kurtaran faaliyetleri anlatan AFAD kahramanları, çök kapan hareketi yani yaşam üçgenine dikkat çekti. Deprem sırasında sakin kalmanın ve güvenilen bir eşyanın yanına sığınmanın büyük önem taşıdığını söyleyen AFAD'ın Kahramanmaraş ekibi çalışanları, bu sayede hayatta kalma olasılığının daha yüksek olduğuna dikkat çekti.
Kütahya Yavuz Sultan Selim Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim gören özel gereksinimli çocuklara, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce geliştirilen “Engellilere Yönelik Afetlere Hazırlık Projesi” (Z-EVET) kapsamında Afetlere Hazırlık eğitimi verildi.Afetlere Hazırlık eğitiminde; Deprem, sel, yangın gibi tehlikelere karşı alınacak tedbirler, afet öncesi buluşma alanlarının belirlenmesi, afet çantası hazırlamanın önemi, deprem anında yapılması gereken çök-kapan-tutun hareketi ve tahliye konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar detaylı olarak ele alındı.
Kütahya Küresel Araştırma Düşünce Merkezi’nde (GRTC) İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında “Birey ve Aileler için Temel Afet Bilinci “ konulu eğitim düzenlendi.İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun tarafından verilen deprem, sel, yangın ve tahliye konuları öncesi, sırası ve sonrası olmak üzere 3 temel başlığın işlendiği eğitimde; Yapısal ve yapısal olmayan riskler, bunları azaltmanın yolları, afet öncesi buluşma alanlarının belirlenmesi, afetlerden sonraki ilk 72 saate hazırlıklı olmak için ihtiyaç malzemelerinden oluşan afet çantası hazırlamanın önemi, deprem anında devrilen ve düşen cisimlerden korunmak için hedef küçültmenin amaçlandığı çök-kapan-tutun hareketi ve afet sonrası için alınması gereken tedbirler detaylı olarak ele alındı.“AFAD gönüllüsü olmanın önemi büyük”Türkiye’nin hemen yerinde deprem tehlikesinin bulunduğuna dikkat çeken AFAD İl Müdürü Artun, yenilenen Türkiye Deprem Tehlike Haritası ile bunun bir kez daha gözler önüne serildiğini ifade etti.
Adıyaman’da İlk Oy Hareketi Platformu Adıyaman’da çalışmalarına hız verdi.Genç seçmenleri oy kullanmaya teşvik etmek amacıyla başlatılan ‘Türkiye için Işık Tut’ kampanyası kapsamında İlk Oy Hareketi Platformu tarafından çalışmalar yapıldı.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Maarif Hareketi kapsamında Gazipaşa İlkokulu, Kalkancı İlkokulu ve Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun ortaklaşa yaptığı "Tut Elimi Hayatı Paylaşalım Projesi" kapsamında 21 Mart Dünya Dawn Sendromu Garkındalık Günü münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi.İlkadım Gazipaşa İlkokulu’nda ortaklaşa düzenlenen programda okulların hazırladığı gösteriler sergilendi.