Sıcak havada çok hızlı içilen soğuk suyun mide ve bağırsak rahatsızlıklarına yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Vedat Göral, “Soğuk suyu hızlı içmek, yemek borusunda kasılmalara ve rahatsızlığa yol açabilir. Gastrit ve ülser hastalığı olanlarda soğuk su içilmesi, mide asidini arttıracağı için midede aşırı gaz, kramp şeklinde ağrı, yanma ve mide rahatsızlıklarının artmasına neden olur” dedi.
Aşırı ve gereksiz su tüketiminin zehirlenme veya ölümle sonuçlanabileceğini belirten Dahiliye Uzmanı Dr. Mehmet Acımış, “Bol su içmek, herkes için uygun değil. İhtiyaç duyduğunda su içmesi ve doktorunun önerisi dışında günde 3 litreden fazla sıvı tüketilmemesi gerekir” dedi.
Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, sıcaklık havalarda su tüketiminin önemine dikkati çekerek, "Susanmasa bile sıcak havalarda su içmek gerekir, en az 2,5 litre olmalı." dedi.
Su içmenin zamanlaması, sağlıklı bir yaşam tarzı için önemlidir. Doğru zamanda içildiğinde, su iştahı keser ve kilo verme sürecini hızlandırır. Sabah uyandığınızda ve öğünlerden önce su içmek, tokluk hissi yaratır ve yeme isteğini azaltır. Ara öğünlerde su içmek, açlık hissini bastırır ve sağlıklı atıştırmalıkların tercih edilmesine yardımcı olur. Ayrıca, egzersiz yapmadan önce ve sonra su içmek, vücuttaki su dengesini korur ve metabolizmayı hızlandırır.
Su içmek vücudumuzun temel ihtiyaçlarından biridir. Bazı durumlarda ve yerlerde su içmek vücuda zarar verebilir. Bu 8 yerde su içmenin tehlikeli hastalıklara da davetiye çıkarabileceği ortaya çıktı. Hangi yerlerde dikkatli olmanız gerektiğini ve neden su içmemeniz gerektiğini öğrenmek istiyorsanız haberimize göz atabilirsiniz.
Uzmanlar sağlıklı ve dinç bir vücut için su içmenin ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyorlar. Günde 2 litre su içmeliyiz bilgisi tüm dünyaya yayılmış bilgiler arasında bulunuyor. Birçok insan sağlık için gün içerisinde 2 litre su içmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak yapılan araştırmalara göre günde 2 litre su içme iddiası çürütüldü.
Su içmek vücudumuz sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Toplumda birçok kişi düzenli olarak su içmeyi aksatır. Ancak çok yaygın olarak yapılan bir davranış suyun zararlı hale gelmesine neden olmaktadır. Gece uyurken başucuna konulan suyu içmek oldukça tehlikeli olabilir. İşte başucuna konulan suyu neden içmemelisiniz? sorusunun cevabı...
Su içmek daha sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olmak için yapılması gereken temel görevlerin başında geliyor. Bazı kişiler su içmeyi oldukça severken bazıları günlerce su içmeyebiliyor. Su içmemek vücuda yapılan en zararlı alışkanlıklar arasında bulunuyor. Ancak suyu da doğru zamanlarda içmek gerekiyor. Yanlış zamanda içilen su sağlığınızı tehlikeye atıyor.
Yaşlanmak hayatın doğal süreçleri arasında yer alıyor. Yaşlandıkça sağlıkta ve görünüşte çeşitli değişimler yaşanıyor. Özellikle kadınlar ciltlerinde ve saçlarında yaşanan değişimlerden oldukça rahatsız oluyor. Daha genç görünmek için çeşitli güzellik ve bakım hileleri aranıyor. 52 yaşındaki Ella, TikTok hesabında nasıl daha genç görünmeyi başardığını anlattı.
Sağlık konusunda birçok farklı öneri ve fikir bulunuyor. Bu fikirler artık hayatımıza yerleşip alışkınlık olmuş olsa da birçoğu doğru değil. Dr Sara Kayat, doğru olarak bildiğimiz ama doğrulunun kanıtlanmamış olan bilgileri paylaşarak rahatlamanız gerektiğini belirtti.
Yüksek kan şekeri (hiperglisemi) diyabete yol açan nedenler arasında bulunmaktadır. Tekrarlayan durumlarda ciddi sonuçlara yol açan kan şekerinin yükselmesini önceden teşhis etmek ve tedaviye erkenden başlamak oldukça önemlidir. Yüksek kan şekeri belirtileri toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklardandır. Eğer ki bu belirtileriniz varsa mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir.
Böbrek sağlığı hayatımızı oldukça etkiliyor. Birçok böbrek rahatsızlığı bulunuyor. Bu böbrek rahatsızlıkları arasında bulunan böbrek taşı düşürmek hastanın dayanılmaz ağrılar çekmesine neden oluyor. Toplumda böbrek taşı düşürmek ile ilgili doğru bilinen yanlışlar bulunuyor. Uzmanlar bu yanlışlar hakkında uyarıyor.