Bilim insanları, şiddetli Covid virüsüyle aktive olan hücrelerin birden fazla kanser türüyle savaşmak için ilaçla uyarılabileceğini tespit etti.
Geçmişe kıyasla kızamık ve boğmaca vakalarıyla daha sık karşılaştıklarını belirten uzmanlar, "Son yıllarda aşılama oranları gittikçe düşmeye başladı. Kızamık Covid'den çok daha hızlı bulaşan bir enfeksiyondur. Henüz bir salgın bildirimi yapılmadı ama ihtimaller arasında bir salgın olabilir." uyarısında bulunarak aşının önemine vurgu yaptı. Boğmaca hastalığının da hafife alınmaması gerektiğini belirten uzmanlar boğmacadan dolayı bebekleri kaybedebildiklerini söyledi.
Son günlerde çocuklarda görülen covid vakalarına ilişkin konuşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Abdullah Sert, "Son 2-3 haftadır çocuklarda covid yoğunluğunun, pozitiflik oranının arttığını görüyoruz. Her türlü viral ve bakteriyel enfeksiyonların sıklığında bir artış görüyoruz. Ailelere ısrarlı, düşmeyen bir ateş yüksekliğinde mutlaka hekime başvurmalarını öneriyoruz. Ağır enfeksiyonlarda daha önce de gördüğümüz hayatı tehdit eden, akciğer hasarı oluşturabilen tablolar görüyoruz." dedi.
Hatay'da yaşayan Beşir Sünger, 103. yaşında uzun yaşamın sırrını verdi. Doğal beslenen ve hayatı boyunca sigaradan uzak duran Sünger, Covid-19’da eşini kaybetti ancak kendisi hastane kapısının önünden bile geçmedi. Hayatı boyunca hiç sigara kullanmayan Sünger'in torununun dedikleri hayret verici oldu. Torun Mustafa Sünger, "3 yıl önceye kadar bizle güreş tutardı" dedi.
COVID-19'un XEC varyantı, Omicron soyundan gelen yeni bir alt varyanttır. Haziran 2024'te Almanya’da dikkat çeken bu varyant, önceki türlere kıyasla daha hızlı yayılma kapasitesine sahiptir. Belirtileri, diğer varyantlara oldukça benzerdir. Yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı ve tat-koku kaybı gibi semptomlarla kendini gösterir. XEC varyantına karşı alınabilecek önlemler ise büyük önem taşır.
XEC adı verilen Covid varyantının Avrupa'da hızla yayılmaya başladı. Bilim insanları, bu varyantın yakında baskın tür haline gelebileceği konusunda uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan yeni tehlike XEC hakkında uyarılarda bulundu.
Narin Güran’dan acı haber geldi. Cansız bedeni bulunan küçük Narin'e dair aramalar sürerken konuşan Aşkın Nur Yengi konuyu covid aşılarına bağladı. O açıklama sosyal medyayı salladı.
DSÖ'nün Salgın ve Pandemi Hazırlığı ve Önleme Direktörü Kerkhove, Kovid-19 için pozitif testlerin yüzdesinin son birkaç haftadır arttığını, bölgeden bölgeye değişiklik göstermesine rağmen test pozitifliğinin yüzde 10'un üzerinde olduğunu söyledi.
Bir dönem tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü mutasyonlarla kendini yenilemeye devam ediyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Nagihan Demir, hastalığa karşı uyarılarda bulunurken, alınması gereken önlemleri de tek tek sıraladı.
2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü mutasyonlarla kendini yenilemeye devam ediyor. Son dönemlerde iki yeni varyant tekrar hızla yayılmaya başladı. Yeni varyantların şimdiye kadar karşılaşılan "en bulaşıcı" tür olduğunu öne süren uzmanlar vatandaşları dikkatli olunması konusunda uyarıyor. Veriler 21 eyalette Covid seviyesinin çok yüksek olduğunu söylüyor. Peki, hangi belirtileri dikkate almalıyız? Covid testi ne zaman yaptırmalıyız? İşte detaylar...
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Covid-19'un yeni varyantları 'FLiRT' ve 'LB.1'in dünyada baskın hale geldiğini duyurmuştu. ABD'de LB.1 varyantı yüzünden acile başvurularda artış yaşanırken Türkiye'deki tablo da merak konusu oldu. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Türkiye'deki iki yeni Covid-19 varyant grubu olan 'FLiRT' ve 'LB.1' tablosu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
Bir dönem tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü etkilerini hala sürdürürken "FLiRT" adı verilen yeni bir varyant ile tekrar hızla yayılmaya başladı. Mutasyonlarla kendini yenilemeye devam eden Covid-19 bu kez "FLiRT" varyantı tehlikesiyle kendini gösteriyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, FLiRT adlı bu yeni Covid varyant grubu dünya genelinde baskın hale geldi. Bu varyantlar, genetik kodlarındaki mutasyonlar sayesinde antikorlardan kaçabilen JN.1 türevleri olarak biliniyor.
Eczacılar etkili olan soğuk havalar nedeniyle artan salgınlara karşı vatandaşları tedavi sürecini ertelememeleri konusunda vatandaşları uyardı.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuran günlük ortalama hasta sayısı, son 1 ayda yüzde 80 arttı. Yoğun bakım ünitesindeki yoğunluğun kış aylarında arttığını söyleyen Prof. Dr. Melike Cengiz, “Covid farklı varyantlarla halen devam ediyor. Hangi virüsle enfekte olursa olsun burada genel zatürre tedavisi yapıyoruz" dedi. Öte yandan Kovid-19 etkeni olan SARS-CoV-2'nin de yeni varyantlarının ortaya çıkmaya devam ettiğine dikkat çekildi.
Samsun’da bilim adamları tarafından yaklaşık 3 bin hasta üzerinde yapılan çalışmada ‘insanların neden Covid olmadığı’ araştırıldı. Kırsalda yaşayan, eğitim seviyesi düşük olan, daha çok meyve tüketen ve korona ile ilgili haberleri takip etmeyenlerin virüse yakalanmadığı görüldü.
Türk sinemasına yıllarca emek veren ünlü yönetmen Yılmaz Atadeniz yaşamını yitirdi. Atadeniz 91 yaşındaydı.
Coronavirüs salgını dünya genelinde hala etkisini sürdürürken, son günlerde dikkatleri üzerine çeken bir gelişme, Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantı oldu. Bilim dünyası bu yeni varyantın özellikleri ve potansiyel etkileri konusunda yoğun bir şekilde çalışıyor. Toplumlar, bireysel önlemlerini alarak ve aşı kampanyalarına destek vererek, salgının yayılmasını kontrol altında tutma çabalarına katkıda bulunabilirler.
Delta varyantı COVID-19 virüsü (SARS-CoV-2) kaynaklı bir varyanttır ve pandeminin seyri üzerinde etkili olan birkaç farklı varyant arasında öne çıkmıştır. Bu varyant, özellikle hızlı bulaşma yeteneğiyle dikkat çekmektedir. Adını Yunan alfabesinin dördüncü harfi olan "delta"dan alan bu varyant, ilk olarak Hindistan'da keşfedilmiş ve ardından dünya genelinde yayılmıştır.
Açıklamaları ile sık sık gündem olan gazeteci Fatih Altaylı ünlü isim Canan Karatay ile ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Karatay'ı Nazi doktoru Josef Mengele'ye benzeten Altaylı'nın "Bilerek veya bilmeyerek çok sayıda hastanın ölümüne doğrudan ya da dolaylı yoldan sebep olmuştur" iddiası dikkat çekti.
Dünyayı sarsan Covid sürecinin yankıları sürüyor.
Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID 19 virüsüne karşı geliştirilen aşının düzenli olarak yaptırılması gerekir. Devlet kontrolünde yapılan aşılar için her vatandaş aşı zamanını sorgulayabilir. Aşı sorgulaması e-Devlet üzerinden de ulaşabilen uygulamalar aracılığı ile takip edilebilmektedir. e-Nabız sisteminde direkt olarak görüntülenebilen COVID 19 aşı durumu dışında risk grubu sorgulaması da yapılabilir.
Son günlerde gündemden düşmeyen Fulya Öztürk daha önce gündüz kuşağında yaptığı programa çıkan Esra Ezmeci hakkında "Benim bırakacağımı da duyunca galiba benim de haberim olmadan arkalardan iş çevirmişler" demişti. Esra Ezmeci aylar sonra bu konuda kendisine gelen "Fulya Öztürk'ün ayağını mı kaydırdın?" sorusuna cevap verdi.
Depremin ardından vatandaşlar hem sağlık hem de psikolojik açıdan oldukça zorluk yaşıyorlar. Uzmanlar deprem alanlarında görülen yetersiz hijyen nedeniyle birçok salgın hastalığın yayılmaya başlayabileceğini belirtiyor. Giderek artan ishal vakalarında alınması gereken önlem paylaşıldı.
İstanbul'da 24 Ocak 2022 tarihinde tedavi gördüğü hastanede Covid-19'a bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Fatma Girik ölümünün birinci yıl dönümünde anılıyor. Girik'in kardeşi Günay Girik vefasızlık siteminde bulundu.
Emel Sayın'ın koronavirüs testi pozitif çıktı. "Halsizlik ve ağrılarım sonucunda bugün yaptırmış olduğum test sonucunda maalesef Covid-19 olduğumu öğrendim" diyen Sayın, yarın akşam gerçekleşmesi beklenen konserini iptal etti.
Çin'den gelen görüntüler herkesi şoke etti. Ülkenin son zamanlarda sıfır vaka politikasının gevşetmesinin ardından Çin'deki durumun iyiye gitmediği iddia edildi. Her ne kadar Pazartesi günü yalnızca iki ölü bildirilmiş olsa da, sosyal medyada yayılan görüntülerde hastanelerde cesetlerin biriktiği görüldü.
Almanya'da yaşayan ve bir süre yoğun bakımda kalan ünlü rapçi Killa Hakan'ın son hali ortaya çıktı. Sefo, Berlin'e gider gitmez meslektaşını ziyaret edip, çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, domuz gribi ve Covid-19'u semptomlara bakarak ayırt etmenin mümkün olmadığına değinerek, “Grip enfeksiyonlarında kullandığımız antiviral ajanla Covid-19’da kullandığımız antiviral ajan birbirinden farklı, bu yüzden bunları ayırt etmek önemli. Erken dönemde yakaladığımız zaman verdiğimiz antiviral tedavi ile virüsün alt solunum yollarına inmesini engelliyoruz. Grip deyip geçmeyin, Covid- 19 kadar bulaşıcı ve öldürücü seyreden bir tablo ol
Koronavirüs tehlikesi henüz geçmedi. Varyantlarla değişim göstererek hayatımıza sızmaya devam eden Covid-19 virüsü hakkında uzmanlar uyarı üzerine uyarı yayınlıyor. Yapılan araştırmalardan ise çarpıcı sonuçlar ortaya çıkıyor. Bazı erkeklerin yeni tip koronavirüsü (Covid-19) ağır atlanmasının, bağışıklık genlerinin yapısını bozan mutasyonlardan kaynaklandığı belirlendi.
Covid, kanserli akciğer tümörlerini öldürmek için doğal olarak oluşan bir enzimle etkileşime giriyor. Çığır açan çalışma sonuçlarına göre bilgi veren uzmanlar, akciğer kanseri tedavisinde umut verici bir gelişme olduğunu dile getirdi. Covid'in, akciğer kanserinin tedaviye en dirençli ve en ölümcül formunu öldürdüğü ortaya çıktı.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Kovid-19'un artık kış aylarında etkisini hissettiren bir mevsimsel virüse dönüştüğünü savunarak, son dönemde görülen grip salgınının Covid-19'un yayılmasını dolaylı yoldan engellediğini ifade etti. Kış döneminde Covid-19 olgularında artış beklediklerini ancak gerçekleşen vaka sayılarında bir tırmanış görünmediğini bildirdi.
Influenza (grip), RSV (Respiratuar Sinsityal Virüs), Covid-19 gibi solunum yolu enfeksiyonları artış göstermeye devam ediyor. Bitmeyen öksürük, ateş, halsizlik ve daha bir çok belirtiyle ortaya çıkan bu hastalıkları özellikle çocukları etkiliyor. Öyle ki Isparta’nın Sütçüler ilçesinde okullara mecburi grip arası verildi. Anne babalar hastalıklara karlı tedirgin iken, uzmanlar bulaşın aktif olduğu ilk 3 gün çocukların okula gönderilmemesi gerektiğini söylüyor.
Bilim insanları, korona virüsün Omicron varyantının yeni bir türü olan ve Covid 19 için geliştirilmiş mevcut tedavi yöntemlerine direnç gösterdiği keşfedilen BQ1 adlı varyanta karşı uyardı. 50 ülkede tespit edildiği bildiren bu tür dünya çapında endişe yaratırken, yetkililer bu yeni varyanta karşı tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini söyledi.
Çin'de ülke genelinde uygulanan katı Covid önlemleri nedeniyle yaygın protestolar düzenlendi. Bu protestolar, iktidardaki Komünist Partiye karşı yıllardır görülen en geniş muhalefet gösterisi oldu. Buna rağmen, ülke milyonları evlerine hapseden 'sıfır Kovid' yaklaşımına bağlı kalmaya devam ederken, birçok göstericinin pankartında görülen bir denklem dikkat çekti.
Unutkanlığınız artık ‘çığırından çıkmış’a benziyor, rutin koşuşturmalarınız kalp çarpıntısına yol açıyor, halsizlik peşinizi bırakmıyor, öksürüğünüz inatçı bir hal alıp geçmek bilmiyor, depresif yapı üzerinizden gitmiyor… Ama altında ciddi bir neden de bulunamıyor… Dikkat! Bu ve benzeri birçok sorunun kaynağı ‘Uzamış Covid Sendromu’ olabilir!
Penis boyu cinsellik hakkında en çok konuşulan bedensel problemler arasında bulunuyor. Birçok erkek penis boyunu uzatacak çözüm yolları arıyor. Ancak penis boyunu uzatmadan önce daha fazla kısalmasını istemiyorsanız bazı gıdalardan kaçınmanız gerekiyor. İşte penis boyunu kısaltan durumlar...
Çin'in Wuhan kenti Covid 19 pandemisinin ortaya çıktığı bölge olarak gündem olmuş, sonrasında ise sert sıfır vaka politikasıyla sık sık gündeme gelmişti. Salgın devam ederken birçok yasağın da hala yürürlükte olduğu Wuhan kentinde bir metroda çekilen görüntüler kısa sürede viral oldu. Bir kadının kafasına kocaman bir poşet geçirip metroda muz yediği anlar, sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü.
Çin'in Şanghay kentinde yer alan Disneyland tema parkı, kentte Covid vakalarının görülmesiyle yeniden karantinaya alındı. Kapıların bir anda kapatılmasıyla çok sayıda kişi parkta mahsur kaldı. Ziyaretçilerin negatif test vermeden parktan ayrılamadığı bildirildi. Disneyland geçtiğimiz yıl da karantinaya alınmış, içerideki 30 bin ziyaretçi iki gün boyunca parktan ayrılamamıştı.
Covid-19 2019 yılından beri tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 birçok olumsuz duruma yol açıyor. Koronavirüse yakalanan kişilerin bu virüsü ilk günlerde fark edip izole olmaları toplum sağlığı için büyük önem taşıyor. Uzmanlar Delta ve Omicron varyantlarının belirtileri hakkında uyarıyor.
Sonbaharla birlikte havaların soğumaya başlaması, okulların açılması ve kapalı mekanlarda daha fazla zaman geçirilmesiyle solunum yolları enfeksiyonları daha sık görülmeye başlandı. Bir yandan da Covid-19 enfeksiyonu çeşitli varyantlarla tehdit olmaya devam ediyor. Solunum yolu enfeksiyonlarının yalnızca Covid-19 ve gripten oluşmadığını, sonbahar ve kış aylarında çok sayıda virüs ve daha az oranda da bakterilerin enfeksiyonlara yol açabilir.
2019 yılının sonlarında ortaya çıktığı andan bu yana 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınında, bağışıklığa ve aşıya karşı dirençli olan Omicron varyantıyla birlikte vakaların yeniden artışa geçtiği bildirildi. Yetkililer insanların artık hastalığa yakalandıklarını bile fark etmediklerini aktarırken, vaka sayılarının son bir haftada yüzde 14 oranında artış gösterdiği açıklandı.
2020 yılında hayatımıza giren Covid-19 hem sağlık hem de sosyal anlamda birçok değişiklik yaşamamıza neden oldu. Koronavirüs nedeniyle milyonlarca insan hayatını kaybetti. Covid-19'un etkilerinin azaldığı düşünülse de bu etkiler hala devam ediyor. Pandemi üzerine yapılan son araştırmaların sonucu şaşırttı.
Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte herkes kış hastalıklarına karşı korunmak için çözüm arayışlarına başladı. Başta Covid-19 olmak üzere, grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi bünyeyi yoran hastalıklara karşı ilaç tedavilerinin yanı sıra doğal ürünler de tercih ediliyor. Şifalı bitkilerden yapılan çayların tüketimi artarken aktarlarda sıra oluşmaya başladı.
Covid-19 hayatımıza girdiğinden beri hem sağlık hem de sosyal açıdan birçok değişim yaşamamıza neden oldu. Toplumda birçok insan oldukça korunmasına ve aşı olmasına rağmen koronavirüse yakalandı. Yapılan araştırmalar daha önce Covid geçiren kişilerin bazı hastalıklara yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğunu buldu.
Yaşam süremizi uzatmak için vücudumuzun gösterdiği değişimlere dikkat etmemiz çok büyük önem taşıyor. Özellik kanser hastalıkları önceden birçok belirti vererek vücudumuzu uyarıyor. Ancak bu belirtiler çoğu zaman başka hastalıklarla karıştırılıyor. Kan kanserinin belirtileri hakkında bilinçli olmak hayat kurtarıyor.
Wuhan'da koronavirüsü yaydığı iddia edilen laboratuvarda yeni bir virüs tespit edildiği iddia ediliyor. ABD’nin Covid’i yaymakla suçladığı ve gündemden düşmeyen Çin’deki Wuhan Viroloji Enstitüsü'ndeki araştırmacılar farelerde 'daha fazla değerlendirilmesi' gereken yepyeni bir virüs tespit etti. İngiliz basınında yer alan iddialara göre, bu virüsün kod adı LsPyV KY187 ve insanlar üzerindeki etkisinin 'belirsiz olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini' söylüyor.
Aktif bir cinsel yaşamı olanların hastalıklardan uzak durduğu ortaya çıktı. Uzmanların haftada iki kere seks yapmanın sihirli bir ilaç olduğunu öne sürüyor. Düzenli seks hayatının kalp sağlığını güçlendirdiği, tıkalı burnu açtığını hatta Covid’e karşı etkili olduğunu belirtiyor. Ayda en az üç kez cinsel ilişkiye girenlerin Covid-19'u daha hafifi atlattığı daha önce de başka bir çalışmada ortaya çıkmıştı.
Tüm dünyada 2019 yılından beri devam eden Covid-19 etkileri bu sene vaka sayılarında düşüş yaşandığı için azalmıştı. Ancak bilim adamları giderek artan vaka sayıları nedeniyle kışın karantina ve maskeler hakkında uyarılarda bulundu.
Günümüzde pek çok kişinin yaşadığı geçmeyen yorgunluk, eklem ağrısı ve depresyon gibi şikayetler aslında 'Long Covid' yani 'Uzamış Covid' rahatsızlığının bir işareti olabiliyor. Özellikle koronavirüs geçirenlerin yaklaşık yüzde 20’sinde görülebilen Long Covid, virüsü atlattıktan aylar sonra dahi devam edip günlük yaşamı tamamen bozabiliyor.
Covid-19 etkileri aradan yıllar geçmesine rağmen devam ediyor. Toplumda birçok insan insan Covid’e yakalandı. Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre koronavirüse yakalanan kişilerde 2 yıl sonra bazı hastalıklara yakalanma riskinin çok daha yaygın olduğu tespit edildi.
Cep telefonu temizliği görmezden gelinse de sağlık için kritik öneme sahip. Klozetler üzerinde gizlenen mikrop ve bakteri sayısı kadarı emin olun ki cep telefonu yüzeyinde de var. Elinizde gezdirdiğiniz, sağa sola bıraktığınız hatta tuvalete giderken birle yanınıza aldığınız cep telefonu tam bir bakteri yuvası desek abartmayız. Cep telefonunu temizlerken hepimiz aynı hatayı yaparak bozulmasına neden oluyoruz. Kağıt havlu, sirke ve dezenfektan gibi ürünleri cep telefonuna yaklaştırmamalısınız.
2019 tarihinde başlayan Covid-19 ile salgın hastalıklar hızla devam ediyor. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 vakalarının ardından yine Çin’den endişe yaratan salgın haberi geldi. Langya virüsü olarak bilinen hastalık akıllarda soru işaretlerine neden oldu.
Covid-19 vakaları giderek artmaya devam ediyor. Özellikle son zamanlarda yaşanan artışlar nedeniyle tüm dünyada tedirginlik yaşanıyor. Vatandaşlar maske takmaya geri dönecek miyiz? Aşılarda değişim olacak mı? gibi soruları merak ediyor. Meraklı bekleyişin ardından Özlem Türeci ile Uğur Şahin’in sahibi olduğu BioNTech’ten beklenen açıklama geldi.
Geçtiğimiz ay sonunda koronavirüs testi yeniden pozitife dönen ABD Başkanı Joe Biden ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Biden'ın doktoru Kevin O'Connor, Başkan'ın testinin negatif çıktığını ve kendini çok iyi hissettiğini bildirdi.
Koronavirüsün hayatımıza girmesiyle bağışıklık sistemini güçlendirmek için takviye ürünler kullanmaya başlayan insanların sayısı epey arttı. Çoğu kişi "Bağışıklığımı nasıl daha güçlü hale getirebilirim?", "Hangi takviyeleri kullanmalıyım?" diyerek araştırmaya girişiyor. Son dönemlerde krill yağı da gerek koronavirüse gerek başka hastalıklara yakalanmamak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak isteyenlerin ilgi odağı oldu. Biz de birçok faydaya sahip krill yağı önerilerini sizin için derledik.
İngiltere'de yaşayan Harun Tulunay (35), dünyanın en çok korktuğu 3 virüs olan HIV, Kovid ve maymun çiçeğini yendi. Tulunay, geçtiğimiz Haziran ayında ise maymun çiçeği virüsü nedeniyle 11 günü hastanede olmak üzere yaklaşık 3 hafta karantinada kaldı. Maymun çiçeği ile ilgili tecrübelerini paylaşan Tulunay, bir anda dünyanın gündemine oturdu, dünyanın konuştuğu Türk hasta oldu. "Ne HIV, ne maymun çiçeği, damgalanmak çok daha kötü etkiliyor" diyen Tulunay başından geçenleri anlattı.
Koronavirüste meydana gelen yeni BA.5 varyantı, vaka sayılarındaki artışla beraber gündem oldu. Şimdiye kadar ortaya çıkan en bulaşıcı varyant olarak bilinen Omicron alt varyantı BA.5 belirtileri ise güncellendi. Covid-19 BA.5 varyantında tat ve koku kaybı ve nefes darlığı belirtiler artık daha az yer alırken, artık başka belirtiler daha fazla görülüyor. Peki yeni koronavirüs belirtileri neler? İşte Covid (corona) BA.5 varyantı belirtileri...
Koronavirüsün yol açtığı Covid-19 virüsü vaka sayılarında yaşanan artış endişelere neden oldu. Ülkemizde artışa geçen vaka sayıları nedeniyle akıllara, "yeniden karantina olacak mı? maske zorunluluğu geri mi dönüyor?" gibi sorular geliyor. Koronavirüse karşı çalışmalar sürüyor. ABD’li bilim insanları başta Covid-19 olmak üzere birçok hastalığı yok eden sakız geliştirdi. Yapılan deneylerde umut verici sonuçların ortaya çıktığı sakız, Covid-19'u tükürükte yakalıyor.