Hem verdiği ritüeller hem de astrolojiye dair açıklamalarıyla gündemden düşmeyen ünlü Astrolog Nuray Sayarı, başarı ve paranın sırrını verdi. Beyaz Tv'de yayımlanan Nur Viral'le Hayatta Her Şey Var programına konuk olan Nuray Sayarı, çok basit bir şekilde hazırlanan ama etkisi oldukça büyük olan başarı ve para ritüelinin yapılışını adım adım anlattı.
Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden kimyonun köfteye nasıl bir tat kattığını, tatlılara vanilya ekleyerek nasıl bir fark yaratabileceğinizi biliyor musunuz? Ya da bir tavuğu, köri ile marine ederek nasıl eşsiz bir lezzet bombasına dönüştürebileceğinizi? İçeriğimizde, hangi baharatın hangi yemekte kullanıldığını keşfedecek, misafirlerinizi şaşırtacak ve kendinizi her lokmada mutlu edecek tüyoları öğrenceksiniz. Hazırsanız, mutfakta lezzet dolu bir yolculuğa çıkıyoruz!
Hatay'da ormandan topluyorlar, tüm dünyaya ihraç ediliyor... Binlerce ton defne yaprağı köylülerin en büyük geçim kaynaklarından. Köylülerin topladığı defne yaprakları birçok işlemden geçtikten sonra kilosu 7 TL'den toptancıya satılıyor, dünya geneline satış fiyatı ise 200 katından daha fazla!
Şifanın kaynağı sadece ilaçlarda değil doğal bitkilerde de bulunuyor. Birçok hastalığın dermanı olan bu doğal bitkiler bilimsel olarak da kanıtlanıyor. Kendine has lezzeti ve kokusuyla özellikle yemeklerde yaygın olarak kullanılan defne yaprağının çayı tam bir şifa kaynağı olarak biliniyor.
Güveler evdeki bakliyatlar ve kıyafetler için olumsuz durumlar yaratabiliyor. Sıcaklıklar ve nemle birlikte güvelerin sayısında da artış görülüyor. Evdeki güvelerden kurtulmak için etkili çözümler aranıyor. Uzmanlar evinizde bulunan tek malzemeyle güveleri yok edebileceğinizi belirtiyor.
Yaş ilerledikçe cilt sıkılığını kaybetse de kaçınılmaz bir son olan yaşlanmayı yavaşlatmak için birçok yol bulunuyor. Sağlıklı yaşam, beslenme, egzersiz daha genç görünüme neden oluyor. Bunun yanı sıra mucizevi bitkiler sayesinde de 10 yaş daha genç bir görünüm elde etmek mümkün! İşte detaylar...
Doğada yetişen birçok şifalı bitki bulunuyor. Ülkemizin de birçok yerinde birçok farklı bitki yetiştiriliyor. Bu şifalı bitkiler faydalarından dolayı hem yemeklerde hem de sağlık amaçlı kullanılıyor. Düzenli olarak kullanılan şifalı bitkilerin, vücuttaki dengenin sağlanmasına yardımcı olduğu ve doğal tedavi yöntemi olarak kullanıldığı biliniyor. Bu bitkilerin özelliklerini bilmek, kullanma alanları açısından oldukça önemli. Türkiye'deki şifalı bitkilerin özellikleri ve faydaları nelerdir?
Osmaniye'nin Kadirli ve Sumbas ilçelerindeki orman köylülerinin zor şartlarda topladığı defne yaprakları, işlendikten sonra Uzak Doğu ve Avrupa ülkelerine pazarlanıyor.
Grip, hazımsızlık, saç dökülmesi, göz hastalıkları ve halsizlik gibi pek çok probleme iyi gelebilen defne yaprağı çayı vücuda fayda sağladığı bilinen lezzetli içeceklerden biridir. Ödem attırıcı, tansiyon dengeleyici ve anti-inflamatuar özellikleri ile alternatif tıpta da yer bulan bu içecektir. 10 dakikada demlenerek düzenli olarak tüketilebilen defne yaprağı çayının önlediği rahatsızlıklar nelerdir? Defne yaprağı çayı faydaları nelerdir, defne yaprağı çayı nasıl hazırlanır?
Kimse evinde veya işyerinde hamam böceği ile yaşamak istemez. Güvenli ve sağlıksız olan bu mikroorganizmalar yemeğinizi bozabilir. Mide bulandırıcı olan hamam böcekleri anlaşılmaz bir şekilde girdikleri yerden bir türlü çıkmamasıyla biliniyor. Ancak onları evinizden kesin bir şekilde gönderebilmenizin bir yolu var.
İdrar yolu enfeksiyonları özellikle yaz aylarında oldukça can sıkıcı olabiliyor. Kadınların sıklıkla yaşadığı bu durum idrar yaparken yanmalara ve acıya sebep olabiliyor. Uzun süren idrar yolu enfeksiyonlarının mutlaka tedavi ettirilmesi gerekiyor.
Ev temizliği oldukça önem taşıyor. Evin içerisinde zaman zaman böcekler, güveler görülebiliyor. Böceklerden ve güvelerden uzak durmak için önlem almak gerekiyor. Bu güveleri oldukça basit bir şekilde temizleyerek tertemiz evinize kavuşabilirsiniz
İlaç, gıda, kimya, boya ve kozmetik sektöründe kullanılan defne yaprağı, son yıllarda değerinin artmasıyla Antalya’nın Akseki ilçesindeki orman köylüsünün en önemli geçim kaynağı oldu. Yılın bu döneminde köylülerin büyük çoğunluğu defne kesimiyle uğraşırken, 5 kişilik bir ailenin ortalama 25 bin TL gelir elde ettiği öğrenildi.
Hatay’da ormanlardan elde edilen binlerce ton defne yaprağı, ilaç ve kozmetik sanayinde kullanılmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor. Defne yaprağının kilosu bin 500 liradan alıcı buluyor.
Samsun’un Alaçam ilçesinde yaşayan girişimci bir çift, tesadüfen sabun üretti. Taleplere yetişemediğini söyleyen Batı çifti zeytinyağlı, lavanta, aleo vera ve kestane ballı sabun başta olmak üzere 14 çeşit sabun üretiyor.
Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesince hayata geçirilen 'Defne Yaprağı Ayıklama Projesi' ile kadınların evlerinde çalışarak ek gelir elde edeceği bildirildi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, proje ile kadınlar kendi belirledikleri miktarda defne yaprağını evlerinde ayıklayacak, anlaşmalı firmaya teslim edecek ve emeğinin karşılığını alacak.
Defne ağacı, Latincede laurus nobilis olarak geçer.
Defne yaprağı, Laurales (defnegiller) familyasından her mevsim yeşil kalabilen bir bitki türüdür.