Çeşitli suçlarla tutuklanan ya da çıkarıldıkları mahkemede verilen karar sonucu mahkum olan kişiler, işledikleri suça ya da farklı durumlara göre çeşitli uygulamalardan yararlanabilirler. Denetimli serbestlik adı verilen sistem de bu uygulamalar arasında yer alır ve belli başlı şartlara bağlı olarak gerçekleştirilebilir.
Denetimli serbestlik, belirli suçlardan hükümlü olan kişilerin, toplumda denetim ve gözetim altında cezalarını infaz etmelerini sağlayan bir ceza infaz yöntemidir. Bu yöntem, hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmasını ve suç tekrarını önlemeyi amaçlamaktadır. Denetimli serbestlikten yararlanabilmek için yasalarda belirtilen bazı şartların sağlanması gerekir. Peki, Denetimli serbestlikte kaç günde bir imza atılır? Denetimli serbestlikte imzaya gidilmezse ne olur?
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cezaevlerinde denetimli serbestlik uygulamasıyla ilgili yeni açıklama yaptı. Tunç, TBMM'de yapılan düzenlemeye değinerek "denetimli serbestlik için cezası 5 yıldan fazla olanlar, cezası daha yüksek olanlar, cezaevlerine geri dönmüş olacak. Ayrıca bu düzenlemede kapalı cezaevlerinde barındırılan hükümlüler de açık cezaevine 3 yıl erken çıkmış olacak. Denetimli serbestlik olarak da açık cezaevinden 3 yıl erken denetimli serbestliğe çıkmış olacaklar" dedi.
Erzurum'da eski hükümlülerin İŞKUR danışmanlığında istihdamı için İl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) arasında sözleşme yapıldı.
Kütüphaneye 2017'de trafik kazasında hayatını kaybeden Şehit Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in adı verildi
Çankırı'da açılan Sosyal Market ile ihtiyaç sahibi hükümlülere yardım yapılacak